Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניקו - התקפת הטילים הראושנה היתה בלילה שבין 17-18 בינואר 1991, כלומר כבר היה ניקו קטן קטן בבטן של אמא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי בכיתה י' וזכור לי היטב שהיה חשש רציני ביותר מכימי, שהתפוגג עם הזמן כשהבנו שסדאם שולח לנו נפיצים או ראשי בטון.

צד שני גם 400 קילו חנ"מ זה לא תענוג בכלל, אל תשכחו שאלו ימי טרום הממ"ד והנחו לשבת בחדר אטום ולא במקלט, אז אם זה נופל עליך הלכת פייפן. מזל גדול שאף אחד (חוץ מבן אדם אחד כמה שזכור לי) לא מת מפגיעות הסקאד.

לגבי מיקומים - נו, איפה יש שטחים פתוחים גדולים בגוש דן ? אז שם.

גם במבצעים האחרונים כל מי שחולף בכבישים ראשיים באיזור רואה סוללות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)
אף אחד לא אמר שאין סוללות פטריוט. פשוט לישראל יש את הסוללה בגרסה נגד מטוסים. ואילו הגרסה שהייתה במלחמת המפרץ הראשונה הייתה גרסה ראשונה (ולא מוצלחת כל כך) של הסוללה נגד טילים.

למען הדיוק,

גם הסוללות שהגיעו לישראל במלחמת המפרץ היו מיועדות ליירוט מטוסים, נעשה נסיון לבצע שינויים במערכת כדי להתאימה ליירוט טילים אבל ההיסטוריה מלמדת שזה לא צלח.

למעשה, החץ זו מערכת יירוט טילים ייעודית הראשונה מסוגה בעולם ובצירוף חץ 2, חץ 3, כיפת ברזל ושרביט קסמים (כשתהפוך למבצעית) אלה המערכות הייעודיות היחידות בעולם להגנה מפני טילים.

נזכרתי ב-2 סיפורים משעשעים ממלחמת המפרץ:

באחת האזעקות נכנסנו לחדר האטום, אבא שלי ישר שם מסקינגטייפ והתיישבנו כשאחי פתאום קפץ, "שכחנו את סטאר!" (הכלב שלנו דאז).

עוד לא סיים להגיד את זה שמענו את הנפילה ומיד אחי הסיר את המסקינגטייפ ויצא להביא את הכלב.

לקח לאחי כמה שניות להבין שהכלב רוצה לתקוף אותו כי הוא נבהל מהמסיכה שיש לאחי על הפרצוף, אחי הוריד את המסכה, הכלב נרגע ושניהם רצו חזרה אלינו לחדר האטום, אבא שלי שם מסקינגטייפ מחדש, יושבים ושומעים אתי אנקרי בהמתנה לשרב כבד.

"אתם יודעים, הפעם נראה לי שזה כימי"......אחי פולט.

אמא ואבא שלי שואלים למה הוא חושב ככה.

"סטאר לא הסכים לבוא אלי בגלל שהייתי עם המסכה אז הורדתי אותה והיה בבית ריח מאוד מוזר וחזק".

אמא שלי מנסה לשמור על איפוק אבל קולטים שהיא נלחצה ממה שאחי אמר, אבא שלי שבמקרה היה בבית (גוייס למילואים במלחמה) גם הוא נדרך.

צפירת הרגעה, מורידים מסכות, פותחים את הדלת וישר אחי אומר "הנה, אתם מריחים??? אמרתי לכם שיש ריח מוזר חזק!"

אמא שלי מסתכלת עליו ובוחנת את מילותיה ולבסוף אומרת לו "שתיהיה בריא, הלחצת אותי!!! זה רק הריח של החמין, הסיר מתבשל בתנור!!!".

:lol:

אחרי יותר מדי אזעקות באיזור א' קרובי המשפחה שלנו מאילת לחצו עלינו לבוא אליהם להתרענן קצת ולהרגיע את הלחץ (בשלב זה כל הנפילות היו באיזור המרכז-חיפה).

יצאנו לדרך בשעת ערב, מאזינים לרדיו ופתאום הצפצוף המוכר ולאחר "נחש צפע, נחש צפע, נחש צפע".

אבא שלי ממשיך לנסוע עוד איזה 100 מ' ונעצר.

המיקום- כמה קילומטרים אחרי דימונה, צמוד לגדר של מפעל הטקסטיל, חושך מצרים בחוץ.

אבא שלי באינסטינקט של מי שכבר ראה מלחמות עבר, מיד מכבה את אורות הרכב שכן זה ידוע שאם האורות כבויים- לא יכולים לראות אותך.....

התלבטות קצרה בין אבא לאמא, מה עושים?

אבא שלי רוצה לוותר על המסכות ולהמשיך לנהוג כדי להתרחק ממקום שמאוד אטרקטיבי להוריד עליו טיל, אמא שלי הטילה וטו, יש אזעקה שמים מסכות, כולם.

2 דקות מאוחר יותר אנחנו 5 נפשות בתוך סובארו DL 88, כולם עם מסכות על הראש, נוסעים ללא אורות בחושך מוחלט....

עד עכשיו לא ברור לי איך אבא שלי הצליח לנהוג עם מסכה על הפנים בחושך מוחלט ללא אורות....

נזכרתי בדבר נוסף מהמלחמה ומסקרן אם מישהו נוסף שם לב לכך-

הכלב שלנו תמיד ידע מתי עומדת להתחיל אזעקה.

הוא תמיד ישב איתנו בסביבת הסלון ולפתע היה קם והולך עם זנב מקופל לשבת מתחת לשולחן בפינת האוכל, זה ריטואל שחזר על עצמו כמעט לפני כל אזעקה ותמיד בתוך 15-30 שניות התחילה אזעקה.

כדי לחדד- זה היה נדיר שהכלב היה הולך לשבת מתחת לשולחן בשגרה.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חחחח סיקרנת אותי עם הסיפור כל הכובד ! :multi:

לגבי הכלב יש להם חושים מאוד מפותחים בטח הוא כבר היה רגיל למצב . איזה גזע הוא היה ?

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם
...

הוא תמיד ישב איתנו בסביבת הסלון ולפתע היה קם והולך עם זנב מקופל לשבת מתחת לשולחן בפינת האוכל, זה ריטואל שחזר על עצמו כמעט לפני כל אזעקה ותמיד בתוך 15-30 שניות התחילה אזעקה.

לסבתא שלי היה כלב דוברמן בשם דאדי. (במבטא פרסי זה נשמע יותר טוב), ואני זוכר את אותה ההתנהגות בדיוק.

בחוץ דאדי דאדי דוברמן, חצי דקה לפני אזעקה הופך לפינצ'ר ומתחיל להשתחל בין הרגליים שלנו.

השם יקום דמו.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

עד עכשיו לא ברור לי איך אבא שלי הצליח לנהוג עם מסכה על הפנים בחושך מוחלט ללא אורות....

הזכרת לי: נסעתי פעם בשטח בלי אורות ועם אמר"ל [למי שמכיר יש בסופה 2 כפתור שסוגר כמעט כל דבר שצורך חשמל].

פתאום האמר"ל שובק חיים, והמפקד שלי ליד במקום להוריד את שלו ולתת לי, אומר: "יש קטע קשה תהיה עם שתי ידיים על ההגה אני אכוון אותך". הרגשתי את הפיזדצ מתקרב.

זו הייתה קומדיה של טעויות. שמאלה, ימינה, תשבור תשבור!! תן גז יש פודרה תן גז!!! תיזהר מהבור [איזה בור בלאט אני לא רואה כלום, תגיד לאן]. בום נכנס לבור. הילוך כוח נותן גז - יוצא. ממשיכים לרדוף אחרי בדואים שרוקנו אמל"ח מנגמ"ש שלם. בסוף מצליחים לסגור עליהם עם ניידת מגב ליד הכפר. הבדואי עצר להשתין [מה כבר לא יכל להתאפק עד הבית?] ולא שם לב שהתקרבנו אליו. אסור לנו לעשות כלום, אז רק עיכבנו אותו עד שהגיעו מגב. תוך חצי דקה 200 בדואים מסביבך.

כמעט חירבנתי במכנסיים מרוב פחד תוך כדי 7 דקות הנהיגה הללו, שהרגישו כמו נצח.

מסקנה: אבא שלך נהג מוכשר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לגבי הכלב יש להם חושים מאוד מפותחים בטח הוא כבר היה רגיל למצב . איזה גזע הוא היה ?

הוא היה טרייר מעורב השם ייקום דמו, נולד אצלי בבית כשהייתי בערך בן 6.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הכלב שלי באותה התקופה (סטר אירי מעורב בגולדן) היה הראשון שמתייצב במקלט מלא שמחה.

סבתא שלי שעד המלחמה לא סבלה אותו הגיעה אלינו אחרי שהטיל ברמת גן השאיר אותה ללא חשמל ומים (היא גרה בתלפיות למי שמכיר את האיזור). בהתחלה היא כל הזמן דרשה שנרחיק אותו אבל אחרי 3 ימים היא כבר היתה עומדת לבשל לו במיוחד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אל תשכחו שאלו ימי טרום הממ"ד והנחו לשבת בחדר אטום ולא במקלט, אז אם זה נופל עליך הלכת פייפן.

נכון מאד.

ובעקבות המלחמה הזאת יצאה הוראה שכל בית מגורים חדש שיבנה חייב לכלול ממ"ד.

פורסם (נערך)

למעשה, החץ זו מערכת יירוט טילים ייעודית הראשונה מסוגה בעולם ובצירוף חץ 2, חץ 3, כיפת ברזל ושרביט קסמים (כשתהפוך למבצעית) אלה המערכות הייעודיות היחידות בעולם להגנה מפני טילים.

אתה שוכח את ה THAAD. גם פטריוט PAC-3 ו- SM-3 מיועדים ספציפית נגד טילים, אבל לא מדובר במערכות שלמות אלא בטיל חדש עם מערכת קיימת (עם שינויים).

אגב שיפורים לפטריוט, יש תוכניות לחמש סוללות פטריוט בטילים של מערכת שרביט קסמים, מה שנקרא PAAC-4. למיטב זכרוני, הם זולים משמעותית וטובים יותר מטילי ה PAC-3.

הייתי בן 3 במלחמת המפרץ כך שאין לי סיפורים.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

בדקה 1:36 נראה לי זה הדתי שמזכיר את השכן שזורק אבטיח מהחלון מהאשכול שפתחתי באוף טופיק , הם באמת הזויים לפי המראה שלהם הוא נראה מבוגר מאוד .

עריכה אחרונה על ידי sfargol

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

טילי ההוק כבר לא איתנו (ואותנו - אנשי ההוק - שחררו ממילואים (פאקינג גיל 30)).

תכלס ההוק מיצה את עצמו עם ההפלה המיתולוגית של המיג 25.

Peugeot  5008 2023 

• תוכן חדש...