Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפטריוט ?!

טילי הוק מיועדים למטוסים שטסים נמוך, מה גם הם מאוד ישנים ביחס לפטריוט המודרני יותר

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי בסוף השרות, לאחר פציעה וירידת פרופיל ושרתתי אז בתפקיד פקידותי ביחידה לסילוק פצצות.

הייתי אמור להשתחרר בפברואר 91, סוכם שאצא לחופשת שחרור ב10 ינואר.

כמה ימים לפני, מזמן אותי המב"ס ומסביר שככל הנראה, אפשר להגיד שלום לחפש"ש!

רצה הגורל, וביום שבו נפל הטיל הראשון, סחבק היה סמל תורן שזה בעצם היה "מפקד הבסיס" כי כל סגל הקצונה היה בכלל בכוננות מבצעית, מטבע הדברים, היחידה הייתה בכוננות על.

כל הבסיס סגור, אף אחד לא יוצא הבייתה , יושבים כל הבסיס בשמונה בערב במועדון, רואים חדשות ואני לא זוכר מי היה באולפן אבל איזה קודקוד בצבא קישקש שם על "אין שום סכנה לישראל מטילים מעירק!!!".

שמונה וחצי-תשע, פתאום 20 מכשירי קשר של כל בעלי התפקידים מתחילים לצרוח :"הצילו, הצילו, טיל עבר מעל הבונקר, הצילו, תבואו לאסוף אותי".

מפקד בסיס הספיק עוד לשאוג עליו "שומר בונקר, אתה עוד 10 שניות אצלי במשפט" כשכולנו השתטחנו מהעוצמה המטורפת של הפיצוץ (אנחנו היינו בסירקין, הטיל הראשון נפל בפתח תקווה).

בהמשך המלחמה הייתי בכל אתר נפילה של הסקאדים.

ולא רק שלא השתחררתי בזמן, תקעו לי איזה "דחיית שרות בשל מצב לחימה" והשתחררתי באיחור של 20 יום :cry:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בוודאי שיש סוללות פטריוט פעילות בישראל, הן אפילו רשמו בשנה האחרונה 2 הפלות- הראשונה היתה של מטוס המיג שחצה את הגבול עם ישראל והשנייה של מזל“ט שחמאס שיגר ויורט מול אשדוד בלב ים.

במלחמת המפרץ סוללת הפטריוט הפעילה ביותר מוקמה לא רחוק מביתי, ידענו מתי שיגרו מיירט מהסוללה לפי הרעידות של הבניין כשהטיל עבר בגובה נמוך סמוך לבניין שלנו.

ואם כבר מדברים על מלחמת המפרץ והפטריוט שהיה אחד הסמלים שלה, מי זוכר את מטוסי הגלאקסי?

הבית בו גדלתי מאוד קרוב לחוף הים ואני זוכר שכל פעם שהייתי שומע את הרעש המוכר של הגלאקסי הייתי רץ לחלון כדי לראות אותו מנמיך לקראת הנחיתה, הוא היה פשוט עצום.

בהמראות הוא היה עובר ממש מעל הבניין שלי עם רעש מאוד חזק.

אני זוכר המון כאלה במלחמת המפרץ.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אף אחד לא אמר שאין סוללות פטריוט. פשוט לישראל יש את הסוללה בגרסה נגד מטוסים. ואילו הגרסה שהייתה במלחמת המפרץ הראשונה הייתה גרסה ראשונה (ולא מוצלחת כל כך) של הסוללה נגד טילים. מאז השתפרה וגרסה כזאת מוצבת בין השאר גם בערב הסעודית.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
...

ד"א - אני הייתי במילואים במקום הכי בטוח בארץ (צאלים, בדיוק מעבר לקשת הארטילרית של הסקאד),

...

אני הייתי בדיוק בצד השני, ברמה"ג, כסדירניק. בהתחלת המלחמה (בלילות) אילצו אותנו להדליק אורות בחדרים כאשר יש אזעקת טילים, ולחבוש את המסכות. אחרי כמה זמן, כשהבנו שסדאם מחפש את העירקים בר"ג, וויתרנו על העניין. מדליקים אור בחדר וחוזרים לישון.

פורסם

כשהטיל נפל בלב המפרץ השומר שם נבהל, שם את המסכה ורץ לנשר הביתה עם המסכה על הפנים. כשהוא הגיע הביתה הוא התעלף (הוא היה דוד של המהנדס שלנו).

הטיל שנפל בנ"צ לא היה בנ"צ אלא ליד תחנת הדלק על כביש ראשון בית דגן (ליד הכניסה לנחלת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה בטוח? הסקאד הראשון לא נפל בשכונת התקווה?

בלילה הראשון הטילים קולות הנפץ נשמעו היטב בצפון ת"א.

במלחמה הייתי ב-י"ב באנקורי והמורה המיתולוגי לספרות ואיש הג"א, אבי הבר ("כבד את התלמיד, לחץ אותו..."), סיפר איך בלילה הראשון הכבאים ואנשי הג"א (טרם הקמת פיקוד העורף) עשו במכנסיים מפחד הכימיקלים (תרתי משמע).

מאוחר יותר כבר ראיתי גם שיגורי פטריוט מהסוללה ליד שדה דב.

לא היה משעמם...

נ.ב. החלק הכי בעייתי היה קיום יחסים עם החברה, מחשש אזעקה שתקפיץ אותך עם המשפחה והשכנים והזקפה למקלט...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נ.ב. החלק הכי בעייתי היה קיום יחסים עם החברה, מחשש אזעקה שתקפיץ אותך עם המשפחה והשכנים והזקפה למקלט...

הייתי בן 8 כך שלא הייתה לי בעיית יחסים או בעיית זקפה בזמנו, אבל זו בעיה בהחלט מוכרת מימי המבצעים האחרונים בעזה.

שלב את ימי "צוק איתן" עם זוג צעיר שגר בגדרה וקיבלת חשש לביצוע פעילות בזמן המבצע.

שלב את ימי "צוק איתן" עם זוג צעיר שגר בגדרה אצל חמו וחמתו בבית וקיבלת חשש כבד עד מסיבי ביותר, לביצוע כל פעילות כלשהי בזמן המבצע.

חמאס. תמותו.

פורסם

זו הייתה מלחמה ארורה (אני נולדתי ב5/8/1991) אבל ממה שסיפרו לי היה הרבה לחץ ופאניקה בגלל הסקאדים הארורים שבסוף התברר שאין כימי .

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

מה ז"א "התברר שאין כימי"?

ברור שהיה כימי, רק לא שוגר לישראל.

כל מלחמת אירן-עירק הייתה משופעת בהתקפות גזי חרדל וסארין (לא פחות ולא יותר מתוצרת ארה"ב) שהעירקים שיגרו.

בנוסף:

http://www.maariv.co.il/news/new.aspx?pn6Vq=E&0r9VQ=FDLDK

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^^מעניין לקרוא. עוד לא הייתי בישראל באותה תקופה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אני נולדתי ביולי 91. אם סופרים 9 חודשים לאחור, מגיעים למסקנה שאבא העדיף לא לקפוץ.

באגירה,

אצלי שבוע אחרי שהתחררתי קיבלתי צו 8 לעמוד ענן. מרוב שהמפקדים צחקו עליי עדיף היה לדחות שחרור מאשר לטעום חופש ואז לחזור :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

איזה נוסטלגיה, הייתי בן כ6 בזמן המלחמה הזאת. בימים הראשונים עוד חרוטים בראשי המראות של הפטריוט רודף אחרי סקאד מעל ראשי מחוץ לבית של סבתא שלי בשכונת עזרא. אחרי כמה ימים, כל אזעקה עלינו לקומה השלישית לנחש נפילות. בסביבות השכונה נפלו כמה טילים ספורים. אני לא אשכח את הפיצוצים וההדף.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• תוכן חדש...