Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקר מתוך סקרנות כי למרות שהייתי פחות או יותר בכל יישוב שנחשב יוקרתי בארץ, טרם נתקלתי בחיה כזו.

ישוב מסודר, נקי, מטופח, ללא אזורים מוזנחים כלל. האם יש איזשהו ישוב בארץ, יקר ככל שיהיה שנראה ומתוחזק ברמה של פרבר אמריקאי ממוצע?

ממה שראיתי עד כה, הכי פחות רחוק מזה זו קיסריה (וזה עדין די רחוק). כפר שמריהו וסביון לא מתקרבות אפילו.

האם אני מפספס איזושהי פנינה, או שפשוט בארץ שלנו אי אפשר להשיג את מה שכל אמריקאי ממעמד הביניים יכול, אפילו עם סכום כסף בלתי מוגבל?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכי קרוב לזה היו המגורונים שעשו לעולים החדשים,

שורות מאוד מסודרות של קרוואנים ודשא קטנטנן בין לבין.

פעם במילואים היינו צריכים למסור צו באחד כזה ליד נתניה

[-יצחק משהו] ובאמת זה היה מסודר, עם נקודת מג"ב בכניסה.

לא הצלחנו לאתר את הקרוואן הספציפי אז שני צעירים ממוצא אתיופי

סייעו לנו והסבירו ש'אין פה מספרים, כי לא סופרים אותנו, כמו ג'וקים'.

The first one to get angry loses

פורסם

אני יודע שלא לזה התכוונת, אבל הישוב הכי נקי שראיתי בארץ הוא בכלל כפר צ'רקסי - כפר קמא. לא רחוק מכפר תבור.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
שוב אני אשאל ברשותך איפה היית שאין מקום בארץ שמתקרב לסטנדרט שאותו ראית

איפה שרק תרצה. אני בארה״ב בערך חודשיים כל שנה והייתי ב-48 מדינות שם. כמעט כל פרבר של מעמד ביניים ומעלה עונה על ההגדרה.

פורסם

ישוב מסודר, נקי, מטופח, ללא אזורים מוזנחים כלל. האם יש איזשהו ישוב בארץ, יקר ככל שיהיה שנראה ומתוחזק ברמה של פרבר אמריקאי ממוצע?

ממה שראיתי עד כה, הכי פחות רחוק מזה זו קיסריה (וזה עדין די רחוק). כפר שמריהו וסביון לא מתקרבות אפילו.

אתה כותב את זה רק כי עוד לא היית בפתח תקווה.

עיר נאה, מתחדשת, אווירה טובה, אנשים טובים וארובה באמצע העיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

KRAMERICA- ההשוואה שאתה עושה איננה נכונה.

אתה כל הזמן משווה פרבר (חלק מעיר) לעיר שלמה. נכון, פרבר בארה"ב זה כמו עיר בישראל, אבל עדיין פרבר, בו רב האנשים בערך באותו מעמד סוציואקונומי.

בכל עיר בארץ, יש שוני בין השכונות. יש שכונות מטופחות יותר ויש כאלו מטופחות פחות.

פורסם

לא הייתי בארה"ב, אבל יצא לי לגור שנה בקנדה - בשתי ערים, במרכז העיר (פחות או יותר) ובשכונות היקפיות יותר עם מנטליות של פרבר.

אני יכול להגיד לך שהרבה מאוד מהמושבים בשרון (באחד מהם אני גר כרגע) לא נופלים בכלל ממה שאתה מתאר. לצורך העניין שדה ורבורג מאוד נעים ומטופח. לא יודע אם "אין בכלל איזור מוזנח" כי אני עובר שם בנתיב מאוד ספציפי, אבל ממה שיצא לי לראות הוא מאוד נעים.

יצא לי להסתובב גם בקיסריה, גם בסביון וגם בכפר שמריהו יותר מפעם אחת וחוץ מכפר שמריהו שמרגישה קצת "צפופה" וחנוקה בגלל מרחק קטן מאוד בין חלקות ובתים. סביון וקיסריה עומדות בכיף בסטנדרט של פרבר טיפוסי. מה זה עומדות? הן שוברות את הסטנדרט. הן אולי פחות "מזמינות" מפרבר אמריקאי אבל זה בגלל יצר הפרטיות המוגזם של ישראלים שבונים חומה בגובה 4 מטר שתוחמת את החלקה שלהם, מה שיוצר מראה קצת יותר צפוף מזה הפתוח של האמריקאים בגלל ששם אין חומות, אולי גדר גבוהה מאחורה ומקסימום Picket fance נמוכה מקדימה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
KRAMERICA- ההשוואה שאתה עושה איננה נכונה.

אתה כל הזמן משווה פרבר (חלק מעיר) לעיר שלמה. נכון, פרבר בארה"ב זה כמו עיר בישראל, אבל עדיין פרבר, בו רב האנשים בערך באותו מעמד סוציואקונומי.

בכל עיר בארץ, יש שוני בין השכונות. יש שכונות מטופחות יותר ויש כאלו מטופחות פחות.

פרבר זה ממש לא חלק מעיר. זה יישוב בפני עצמו בדיוק כמו קיסריה, סביון וכפר שמריהו.

פורסם

בארה"ב בפרוורים נותנים קנסות לאנשים שהחזית של הבית שלהם נראית מוזנחת.

פה בישראל, אנשים זורקים את הזבל שלהם ברחובות, מספיק ללכת ברחוב ולראות ספות, מקררים, שולחנות.

בדיוק לפני שבוע ניקיתי קצת זבל מהגינה של הבניין, נמאס לי שמטונף, כנראה אנשים מהרחוב זורקים זבל מהמדרכה לתוך הגינה, או שהשכנים זורקים זבל מהחלון.

מצאתי ערמות של שקיות של חטיפים, כוסות נייר, סיגריות וחיתול מלא בכל טוב :shock:

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
לא הייתי בארה"ב, אבל יצא לי לגור שנה בקנדה - בשתי ערים, במרכז העיר (פחות או יותר) ובשכונות היקפיות יותר עם מנטליות של פרבר.

אני יכול להגיד לך שהרבה מאוד מהמושבים בשרון (באחד מהם אני גר כרגע) לא נופלים בכלל ממה שאתה מתאר. לצורך העניין שדה ורבורג מאוד נעים ומטופח. לא יודע אם "אין בכלל איזור מוזנח" כי אני עובר שם בנתיב מאוד ספציפי, אבל ממה שיצא לי לראות הוא מאוד נעים.

יצא לי להסתובב גם בקיסריה, גם בסביון וגם בכפר שמריהו יותר מפעם אחת וחוץ מכפר שמריהו שמרגישה קצת "צפופה" וחנוקה בגלל מרחק קטן מאוד בין חלקות ובתים. סביון וקיסריה עומדות בכיף בסטנדרט של פרבר טיפוסי. מה זה עומדות? הן שוברות את הסטנדרט. הן אולי פחות "מזמינות" מפרבר אמריקאי אבל זה בגלל יצר הפרטיות המוגזם של ישראלים שבונים חומה בגובה 4 מטר שתוחמת את החלקה שלהם, מה שיוצר מראה קצת יותר צפוף מזה הפתוח של האמריקאים בגלל ששם אין חומות, אולי גדר גבוהה מאחורה ומקסימום Picket fance נמוכה מקדימה.

קנדה מעט שונה מארה״ב (לטוב ולרע). לא יודע היכן בקנדה היית, אך גרתי שנה בפרבר ליד המילטון, אונטריו ואין מה להשוות ליישובים בארץ.

לא הייתי בשדה ורבורג אך כן במושבים רבים אחרים בשרון והם לא מתקרבים.

סביון וקיסריה קרובים יותר אך עדיין רחוקים. טיפוח וסדר זה הכל - כבישים, מדרכות, דשא, בלי אזורי תעשייה ואזורי עפר עם חאפרים עליהם באמצע הישוב. את אופי הבתים לצערי אני לא יכול לשנות.

• תוכן חדש...