Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש בקהל תותחי MATLAB?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

יש לי משימה ב-MATLAB במסגרת הלימודים ואין לי שמץ איך לבצע:-(.

מצורף הקוד שלי והגרך שמתקבל.

המטלה:

1-המערכת אמורה למצוא בצורה המיטבית ביותר את נקודות המינימום והמקסימום של אות דגום כלשהוא.

2-לאחר מציאת נקודות הקיצון (מינימום ומקסימום) המערכת אמורה לזהות שני קווי מגמה הנעים בכיוונים מנוגדים ונפגשים בנקודה עתידית מסוימת(קו תמיכה וקו התנגדות).

את הסעיף הראשון הצלחתי,את הסעיף השני לא.

הקווים השחורים הוספו להמחשה של מה שצריך להתקבל בסעיף ב"(לא חייב במיקום הנ"ל).

תודה מראש לעוזרים!

minmax_Daniel.doc

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם (נערך)

האם נתבקשת למצוא את המינימה והמקסימה בדרך מסוימת?הדרך שבחרת נכונה ונאיבית אך יש אלגוריתמים יותר מדויקים.

בציור של הדאטא שלך אין קוי מגמה נראים לעין - אתה בטוח שעליו אתה צריך לעבוד?

על הסיגנל של המינימום תעביר ישר דרך רגרסיה ליניארית - כנ"ל גם על הסיגנל של המקסימום.

עריכה אחרונה על ידי armagedon
פורסם

אין הגבלה לדרך מסויימת,מה שייתן פתרון יהיה מצויין.

אכן אין קווי מגמה נראים לעיין(הגרף נבנה מנתונים אקראים),צריך לבחור זוג ישרים (אחד שישב על התחום העליון ואחד על התחתון) בצורה הכי אופטימלית,לא משנה המיקום וגם לא משנה כמה משולשים יהיו בתוכו.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

תבחר את הדאטא להיות רנדומלי גאוסי, עם סטיית תקן הולכת וקטנה - ככה תקבל את המשולשים.

מינימום ומקסימום עדיף לבחור לפי כמה נקודות (נגיד 5 או 7) ולא רק 3 כמו שאתה עשית.

דרך אוסף הנקודות שמקיימות מינימום - תעביר קו ישר, שמקיים רגרסיה ליניארית

כנל לגבי מקסימום

פורסם

קו רגרסיה ייתן לי סוג של קו ממוצע על נקודות המקס\מינ לא?

המטרה היא לתפוס כמה נקודות שביניהם יתקבלו משולשים בצורה הטובה ביותר.

הנקודות שסימנתי הם להמחשה בלבד,ניתן לחבר גם בין מקס 3 ומקס 8 לדוגמא,

השאלה איך עושים שהמערכת תדע לבחור בעצמה בצורה הטובה ביותר?

פורסם

תבחר קריטריון ביצועים, למשל הקו שמחבר את מקסימום i ומקסימום j כך שכל הנקודות המקסימום האחרות יהיו מתחת לקו

ותריץ את i ו j על כל הנקודות כך ש הקן המחבר את הנקודות יהיה אופטימלי במובן שמקובל עליך.

פורסם

מקפיץ!

ניסיתי להשתמש בפקודת ISLINE,FITLM,MDL וכולם נותנים לי שגיאה "Undefined function 'fitlm' for

input arguments of type 'double

התוכנה רצה על ווינדוס 7,64BIT. הקובץ שמור בתיקייה המתאימה.

גרסת המטלב היא 2013.

ממה נובעת השגיאה?

תודה.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ!

נתקלתי בבעיה חדשה:

יש לי אות סינוס בתדר X ואליו מתווסף רעש סינוסי בתדר 3X.

אני צריך לסנן את הרעש ע"י DFT. אני צריך לאפס את הדגימה המתאימה לתדר 3X ולבצע התמרה הפוכה לקבלת האות בלי רעש.

השאלה היא איך אני מאפס את הדגימה המתאימה לתדר 3X כאשר הדגימה שלי היא בעצם של האות יחד עם רעש.

תודה לכל העוזרים!

פורסם

אתה צריך לבצע התמרת DFT (לצורך העניין FFT),

במישור התדר לאפס את מרכיב התדר הלא רצוי ואז לבצע התמרה הפוכה (ifft) למישור הזמן

יום טוב גם לך

פורסם

רשמת בדיוק מה שרשמתי,אני יודע מה סדר הפעולות,אני לא יודע איך לאפס במישור התדר את התדר הלא רצוי.

פורסם

אתה צריך לחשב את מיקום מרכיב התדר הלא רצוי במישור ההתמרה (יחסית לתדר הדגימה) ופיזית לאפס את האיבר הלא רצוי בוקטור.

שים לב שההתמרה היא דו-צדדית אז למעשה אתה צריך לאפס שני איברים.

יום טוב גם לך

פורסם

נתנו לכם את התרגיל מבלי להסביר מהי התמרת פורייה?

הוקטור המיוצר על ידי ההתמרה מכיל אותה כמות איברים כמו האות המוגבל בזמן.

שני האיברים הקיצוניים זה תדר 0 (DC) האיבר האמצעי הוא מחצית תדר הדגימה.

התדרים מתפלגים ליניארית (משמאל לימין) מ0 עד מחצית תדר הדגימה וממינוס מחצית תדר הדגימה לאפס.

כלומר דמיין לעצמיך שאם אתה מזיז את הגרף כך שתדר 0 הוא במרכז, הקצוות הם +- מחצית תדר הדגימה.

כעת בצורה יחסית לתדר הדגימה ולכמות האיברים שיש לך בגרף, מצא את מרכיב התדר הרלוונטי

יום טוב גם לך

פורסם

היי יגאל,חפרנו על פורייה וכל צורותיו המון.

המון תודה לך על ההסבר המפורט!

• תוכן חדש...