Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

לאחר כשנתיים שבבעלותי מערכת סבירה בסוזוקי אלטו (HU פשוט של של אלפיין עם BT, ארבעה סטים של מורל טמפו - קומפוננט מקדימה, קואקסיאלי בדלתות מאחור, סאב JL 6W3v3 שנכנס מתחת למושב הנוסע עם תיבה אטומה, מגבר RF prime R600X5 חמישה ערוצים מתחת למושב הנהג), החלטתי להתחיל פרויקט ארוך-טווח של שדרוג המערכת.

התוכנית שלי היא לקנות רכיבים איכותיים לטווח ארוך (אין לי כרגע 15000 ש"ח להוציא על מערכת שלמה..), כאשר המטרה הסופית (כפי שאני רואה אותה) זה סטאפ אקטיבי של 2-WAY יחד עם סאב איכותי.

הסיבה שהסט הוא 2-WAY ולא 3 זה בעיקר השלכות תקציביות (מגבר נוסף, התקנת מידים בקורות A).

הכיוון הוא SQ נטו. אני לא שומע בעוצמות מטורפות (ועל כן - לא מוצא סיבה לשדרג את המגבר). בשורה התחתונה - כל שנה להשקיע כמה אלפים בודדים כדי להגיע בעוד 5 שנים (נניח) למטרה. האוטו יהיה כנראה הונדה ג'אז.

סדר הרכישה ארוך הטווח הוא:

1. קומפוננטים איכותיים.

2. DSP.

3. סאב יותר איכותי.

4. איטום דלתות.

האיטום מגיע רק בסוף, כי אני רוצה קודם לצבור ציוד שיוכל לעבור איתי לרכב הבא.

בעתיד הרחוק יותר אולי אשדרג גם את ה-HU והמגבר, אבל זה ממש לא דחוף.

מתחילים בפרויקט... איזה קומפוננטים אתם ממליצים?

התקציב בשבילם הוא כ-1500-2000 ש"ח.

הכיוון שלי היה MOREL HYBRID. ראיתי בזמנו גם מכירה של SEAS LOTUS בפורום קניה/מכירה, אך אני כבר לא מוצא.

מוזמנים גם לייעץ בנוגע לשילובים של דרייברים בודדים וופר/טוויטר. עד שאגיע ל-DSP אשתמש בקרוס פאסיבי באופן זמני (לדוגמה של הטמפו).

אשמח לדעתכם בעיקר בנוגע לשאלה הנ"ל, אך גם לתכנון הכללי של הפרויקט.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי מלקק מתכת
פורסם (נערך)

סדר הרכישה ארוך הטווח הוא:

1. קומפוננטים איכותיים.

2. DSP.

3. סאב יותר איכותי.

4. איטום דלתות.

האיטום מגיע רק בסוף, כי אני רוצה קודם לצבור ציוד שיוכל לעבור איתי לרכב הבא.

לדעתי כדאי להשקיע באיטום לפני רכישת ה-DSP.

הרכיבים יכולים לעבור עימך, לכן הייתי ממליץ לשדרג את הקומפוננטים ואת הסאב,

לבצע את האיטום (ברכב החדש).

אין ספק שDSP יכול לשפר כל מערכת, אך עדיין מבחינתי ה-DSP יהיה בעדיפות נמוכה יותר.

ניתן להגיע לתוצאה יפה, בעזרת רכיבים טובים, התקנה איכותית (כולל כיוונים) וכמובן איטום.

DSP יכול לתקן ולעזור, אך הוא לא יכול לתקן תנאים בסיסיים גרועים.

אני הייתי משווה DSP לדובדבן שבקצפת. נחמד, עוזר, אבל לא הרכיב שיצליח לשנות את המערכת מיסודה.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

חשיבה נכונה מאוד שמסתכלים לטווח הארוך.

מבחינת הסדר של הדברים, גם אני הייתי ממליץ על האיטום לאחר התקנת הקומפוננטים, אבל אם אתה מתכנן להחליף רכב בקרוב, תשאיר את זה לרכב הבא.

כנ"ל לגבי ההמלצה על ה DSP. ובכלל, אם אתה לא מתכנן מעבר ל4 חלקים אקטיבי, אז אני לא רואה סיבה אמיתית לרכוש אחד כזה, במיוחד היום שיש לך סינגל דינים שיודעים לשלוט על 3 חלקים, ובמחירים שפויים לגמריי - prs80 או CZ703.

לגבי המלצה על סט שיכנס בתקציב, אם אתה מתכנן על סט לטווח הארוך, כדאי מאוד לשמוע סטים לפני הבחירה, מומלץ להגיע למפגשים.

לי אישית יש ניסיון טוב מאוד עם אטון - Eton. שמעתי את כל הסטים שלהם, וכולם נותנים תמורה מאוד גבוהה לכסף, הם יעבדו מצויין כמעט על כל מגבר, הם גם מאוד נצילים , ואין דרישות מיוחדות בהתקנה.

נסה לברר על סדרת POW או RSR.

פורסם

BEEKER, ממש הופעת אורח

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...