Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני עומד בפני שאלה של פתיחת עסק של אופניים חשמליים ואמצעי תחבורה אלטרנטיביים. אך מתן שירות ומכירה לנושא האופניים יהיה עמוד השדרה של העסק.

אכשיו אני עומד בפני השאלה הכי קשה והיא מה באמת כדאי לעשות מבין האפציות הבאות:

א.לקנות אופניים מיבואן אחר בארץ ולעבוד ככול חנות אופניים אחרת.

ב.ליבא אופניים בעצמי .

ג.ליבא את כול החלקים מסין ולבנות שלדות בארץ.

ד.ליבא את כול החלקים מסין ולבנות את הסוללה והשלדה בארץ.

http://transportation.org.il/sites/default/files/pirsum/en_15194-2009_vpnyym_khshmlyym_qrvnvt_htqn.pdf

http://www.sii.org.il/sip_storage/FILES/0/3240.pdf

אופציה א' הכי פשוטה וראש שקט יש לי מי שיתעסק בכול כאב הראש אך מצד שני אני לא מציג שום דבר חדש אני כמו עוד עשרות חנויות אופניים באזור שמוכרות אופניים ב3K שקלים לכן אני מעדיף לא לפתוח עסק בכלל במקום ללכת על האופציה הנ"ל.

אופציה ב' יותר מעניינת הבעיה שאני ממש לא מבין את השפה של כותב החוקה לכן אני צריך אתכם חברים מישהו יכול להסביר לי בשפת האם שלי מה זה אומר ובעיקר מה התקינות של הTUV וINTERETEK ואיך אני מוזיל את עלות היבוא.

אופציה ג' מסבכת אותי עוד יותר אך היא בין המועדפות עלי התוכנית זה אופניים עם שיכוך גם בגלגל הקדמי והאחורי שלדה מצינור יחיד לתכנן שלדה לאנוכי ההנדסאי ממש לא תהיה בעיה אך מה הליך האישור מול מכון התקנים?

אופציה ד' היא בדיוק כמו ג' רק עם אלמנט של יבוא תאי 18650 במקרה שיצא לי זול יותר להרכיב את הסוללות בארץ את אעדיף אותה על אופציה ג'

אגב יש בידי פטנט לתיבת הילוכים וריאטרית מסוג חדש (שתי גלגלי שיניים עם מגע פיזי בין השיניים שגדלים וקטנים בהתאם למהירות הנסיעה) אבל כראוי בעולם פטנט לבדו זה לא כרטיס לוטו עם רצף של 6 ספרות אתה צריך להגן על הפטנט ולעשות איתו משהו החזון הוא מפעל ישראלי להרכבה של אופניים וקטנועים חשמליים עם התיבה הנ"ל המתרה של חנות האופניים זה לאסוף כסף וניסיון להביא את החזון למציאות.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב. אז קודם כל אני לא מבין בנושא בכלל אז מה שאני כותב קח בעירבון מוגבל...

מתוך ההגיון שלי.

לגבי אופציה ג': מכיוון שבסין עלות העבודה נמוכה בהרבה מאשר בארץ זה יהיה כלכלי יותר דוקא שבסין ירכיבו.

כנ"ל לגבי ד'.

מה שלי חסר בשוק של האופניים החשמליים זה אופניים עם גלגל 24 (או 26).

עם סוללה רצינית שתיתן טווח נסיעה טוב, ובלי יותר מדיי שטויות וגימיקים שמייקרים את המחיר.

ולגבי הנדסאי? האם מדובר על הנדסאי מכונות ?

פורסם
טוב. אז קודם כל אני לא מבין בנושא בכלל אז מה שאני כותב קח בעירבון מוגבל...

מתוך ההגיון שלי.

לגבי אופציה ג': מכיוון שבסין עלות העבודה נמוכה בהרבה מאשר בארץ זה יהיה כלכלי יותר דוקא שבסין ירכיבו.

כנ"ל לגבי ד'.

מה שלי חסר בשוק של האופניים החשמליים זה אופניים עם גלגל 24 (או 26).

עם סוללה רצינית שתיתן טווח נסיעה טוב, ובלי יותר מדיי שטויות וגימיקים שמייקרים את המחיר.

ולגבי הנדסאי? האם מדובר על הנדסאי מכונות ?

אבל מצד שני יצור שלדות בארץ בעל הפוטנציאל לחסוך חצי מעלויות השילוח גם כן רוב השלדות של היצרנים הסיניים מאוד מורכבות ואני בטוח שאוכל לתכנן משהו מספיק פשוט שגם העלות בארץ לא תהיה רבה.

לגבי מה שחסר לך גם זה נלקח בחשבון אך הבעיה זאת ההגבלה של מכון התקנים עד 30 ק"ג.

בהחלט הנדסאי מכונות, תעודה כו חסרת תועלת עוד לא פגשתי בחיי :?

פורסם

אם אתה רוצה לפתח נישה אז תכנן ובנה קלנועית מהירה ומעוצבת לבני נוער שתחליף את האופניים החשמליות.

להביא/לייצר לבד יעלה לך המון בגלל תקינה (קח בחשבון השקעה ראשונית של כ 70-80K ואחר כך עוד כ 20 כל שנה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם אתה רוצה לפתח נישה אז תכנן ובנה קלנועית מהירה ומעוצבת לבני נוער שתחליף את האופניים החשמליות.

ויהיה לזה גודל של אוטו, זה ייסע במהירות של אוטו, מינוס נהג שלא מכיר ולא רוצה להכיר את חוקי התנועה.

לא, תודה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא גודל של אוטו ולא מהירות של אוטו. אני התכוונתי למשהו דו מושבי שהם יושבים אחד אחרי השני. קצת מותר גדול מאופניים ועם 4 גלגלים ומהירות של כ 15-20 קמ"ש.

עריכה: גם היום הם רוכבים על טוסטוסים חשמליים על המדרכה בלי שום היכרות של חוקי התנועה אז לפחות שיהיו מוגנים.

פורסם

להביא/לייצר לבד יעלה לך המון בגלל תקינה (קח בחשבון השקעה ראשונית של כ 70-80K ואחר כך עוד כ 20 כל שנה).

ואוו 80-70K שים לב שייצור לבד זה ייצור רק של השלדה שאר הרכיבים החשמליים והאלקטרוניים מיובאים מחו"ל ויש להם כבר תקינה וממה מורכב המחיר האסטרונומי הנ"ל (איזה תהליכים יש בקבלת תקינה לייצור שלדות אופניים)

פורסם

התקן הוא לא על רכיבים או על שלדה אלא תקן לאופניים חשמליות.

הם ירצו לנסוע למבדק אצל יצרן השלדה (בסין), אצל יצרני החלקים אלא אם יש להם תקן ישראלי, בדיקות בארץ לפי כל סעיפי התקן (לא מכיר את התקן הספציפי אבל תתחיל מלקרוא אותו ואת התקנים שהוא מפנה אליהם), דמי היתר, בדיקות תיקי מוצר ואחר כך השגחה שוטפת שכוללת 4 בדיקות ושני מבדקים בשנה.

עריכה: קח בחשבון שזה תהליך שיקח יותר משנה.

פורסם

בלי להכנס לפרטים, למה לא להתחבר למישהו שיש כבר יש לו התשתית השיווקית (עדיף רשת גדולה) ולהתחבר אליו בתור שותף, שישווק את הטכנולוגיה החדשה?

[לא המלצה, שאלה.]

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני בעד בניית האופניים בארץ.

כמו כן - מה לגבי האפשרות של תלת אופן צר שיכלול תא עם מנעול.

כמו כן יש לחשוב על שלדה שתכיל בתוכה את כל הרכיבים (מוסתרים).

פורסם

לא רוצה לכבות אותך חס וחלילה,

אבל הייתי בודק את עלות הרכיבים הדרושים לבניית שלדה בארץ לפני שהייתי ניגש לשקול בכלל ייצור בארץ.

אנחנו מדברים פה על מפעל, זה דורש השקעה גדולה בתור התחלה.

שים לב שבתחום האופניים החשמליים שולט המחיר, לא טיב המכלולים או טיב המותג.

אישית הייתי מזמין את החלקים מסין ומשקיע בהרכבה בארץ.

פורסם

זיו, בהשקעה לא גדולה אתה בונה לך מתקנים לכיפוף ידני של צינורות השלדה. תוסיף עוד שולחן ריתוך ומדיע להשקעה של פחות מ 100K.

פורסם

הנושא נמצא תחת העין הפקוחה (למחצה) של המחוקק וזה רק עניין של זמן עד שהחגיגה תיגמר (כמו שהיה בזמנו עם הטום-קאר).

בהתחשב בזה, הייתי מצמצם למינימום את ההשקעה שלי בתחום ומתרכז בלשווק מוצרים שכבר יובאו לארץ ע"י יבואן אחר ולא נכנס ליבוא/ הרכבה בעצמי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
זיו, בהשקעה לא גדולה אתה בונה לך מתקנים לכיפוף ידני של צינורות השלדה. תוסיף עוד שולחן ריתוך ומדיע להשקעה של פחות מ 100K.

אין צורך אפילו בזה רק ריתוכים וחיתוכים ישבתי קצת על שולחן הסרטוט (מחברת משבצות) צינור אלומיניום יחיד (וגדול) שהולך מהכידון עד ללגלגל האחורי מכיל בתוכו תאים של 18650 ואת כול הרכיבים אם יש לי כישרון אחד בחיים זה לצמצם ולהפשיט (לא נשים מכונות)

בנייה של השלדה עצמה לא תהיה בעיה ממש לא היא אפילו תיתן לי חופש בשילוב של "טכנולוגיות מקומיות" כידון מנוע גלגלים ואת כול שאר הבולשיט מזמינים מסין.

השאלה שוב כזאת מה עושים כדי לאשר את האופניים תוצרת הארץ מול מכון התקנים?

נושא נמצא תחת העין הפקוחה (למחצה) של המחוקק וזה רק עניין של זמן עד שהחגיגה תיגמר (כמו שהיה בזמנו עם הטום-קאר).

בהתחשב בזה, הייתי מצמצם למינימום את ההשקעה שלי בתחום ומתרכז בלשווק מוצרים שכבר יובאו לארץ ע"י יבואן אחר ולא נכנס ליבוא/ הרכבה בעצמי.

העניין עם הטום קאר שלא הייתה שום חוקה בנושא וההמון המציא לעצמו חוקה אנרכית סטייל (אני עושה מה שבז*ן שלי) לגבי האופניים יש כבר רגולציה ולא רק שיש כבר רגולציה אלא שהיא כלל עולמית (תקן EN15194) לכן הסיכוי שפתאום יוציאו אותן מחוץ לחוק מאוד נמוך מקסימום יגבירו את האכיפה (מה אני מאוד בעד!) אך אינני עושה משהו לא חוקי.

אגב בינתיים פתחתי משתמש בALIBABA והמענה שאני מקבל מהסיניים פשוט היסתרי עם מחיר ממוצע של לערך 400 דולר לזוג והם מציעים אופניים עם אישור של מכון בינלאומי (TUV) ככה שאין ממש צורך לבדוק את האופניים ממש מול מכון התקנים אלא רק בבדיקת התעודות.

עריכה אחרונה על ידי gkiler
פורסם

אין שום בעיה להחליט שהרכיבה על אופניים חשמליות מותרת רק מגיל מסוים (בא נגיד 16) או רק לבעלי רשיון נהיגה מכל סוג.

זו לא זכות מולדת לכל בן 12 לנהוג על אופניים חשמליות.

אין גם שום בעיה להחליט שאופניים נוסעות אך ורק על הכביש ואז הרבה מאוד הורים יורידו את הילדים שלהם מהכלי.

כנ"ל לגבי ביטוח חובה+ג' לכל כלי.

כל הצעדים האלה יצמצמו משמעותית את מכירת הכלים לשנה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...