Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט לגבי רכב למשפחה עם ארבעה ילדים קטנים.

התקציב שלנו נדיב יחסית, ואלה הפרמטרים שלנו, לפי סדר יורד :

מרווח , בייחוד בשורה השלישית .

אמינות.

יכולת תמרון בעיר.

מזגן יעיל בכל השורות.

פחות חשובים לנו הסטייל או ביצועי הרכב. גם צריכת הדלק היא משנית .

אנו יוצאים מנקודת הנחה שרוב המכוניות בתקציב הזה יהיו בטיחותיות במידה דומה.

אנו מעדיפים ששלושה ילדים יהיו במושב השני, ורק אחד בשורה השלישית. מסיבה זאת פסלנו את האאוטלנדר והאורלנדו.

עקרונית, היינו שמחים לקנות משומש בן שנה-שנתיים עם ק"מ נמוך, אבל לא נראה שזאת משימה קלה למצוא רכב כזה דרך לוחות המודעות. לכל היותר נרכוש רכב בן שנתיים - שלוש.

שקלנו מספר חלופות :

חדשים : פג'ו 5008 (בשביל האחריות אבל ירידת הערך תהיה כואבת), קיה קארנס (כי קשה למצוא משומש).

משומשים : פורד אס מקס, קיה סורנטו, מאזדה 5, וכמובן גם 5008 או קארנס, אם נמצא כאלה .

מה דעתכם?

פורסם

בסביבות 100 אלף אפשר למצוא רנו גרנד סניק מודל 2012-2013.

ראיתי עכשיו אחת כזאת בלוח עם 20 אלף ק"מ.

רכב אמין, נוח, מרווח, בטיחותי.

המחיר נמוך בגלל סטיגמות על רנו.

במקרה הזה אפשר לשכוח מהסטיגמות - מנוע 2000 סמ"ק וגיר רציף זהים לניסאן קשקאי. לרכב לא חסר כוח, יציב על הכביש ושקט בשיוט.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לשכן שלי יש את הקיה קארנס, הוא מרוצה מאוד ונראהשהוא מאוד פופולרי במגזר הדתי. שזה דבר טוב כשתרצה למכור.

גם אחריות ל-3 שנים (כי זה היה חשוב לך בפיג'ו). בגדול אני תמיד חושב איף השוק יגיב כשאני אמכור הלאה. ומשפחות גדולות לשוק הזה יש בעיקר במגזרים מסוימים. גם קיה שנחשבת היום לאמינה ובעל שוק טוב. לדעתי הקיה תהיה בחירה עדיפה אם רוצים חדש במחיר נורמלי.

פורסם

מה עם טויוטה ורסו שנמכרת ב-155,000 לחדשה?

גם לא נראה שיהיה קשה למכור טויוטה משומשת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ביקשו רכב מרווח, בעיקר בשורה השלישית.

זה הסעיף היחיד בו טויוטה וורסו לא מתאימה.

כל השאר - טוב מאוד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לפני שאתם קונים 5008 כדאי שתקראו כמה פוסטים שנפתחו כאן באתר על האמינות של מנועי 1.6 טורבו של פיג'ו. כמו כן, ישנו שרשור מקביל לגבי התלבטות ברכישת 5008 וכדאי שתקראו היטב את התגובות. אחד המגיבים כותב שהיו להם בחברה מספר רכבים עם המנוע הזה והם בילו הרבה פעמים במוסך עקב כל מיני כשלים.

פורסם

אם כבר פז'ו-סיטרואן, הייתי הולך על ה-C4 פיקאסו החדשה שבאה עם מנוע משופר ונמכרת ב-160K.

אופציה נוספה היא שברולט אורלנדו שניתנת להשגה כ-0 ק"מ מליסינג במחירים טובים (פחות מ-150K)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם זה משומש הייתי הולך על יונדאי סנטה פה 7 מקומות 2012,הרכב ספג את הירידה העיקרית,מאוד מפואר,גירסאת הדיזל מאוד חסכונית וחזקה יחסית לג'יפ ואין הבדל גדול במחיר של הדיזל והבנזין (הדיזל אף חזק יותר מהבנזין).

יש לציין שעל פי המצב הנוכחי בשוק הרכב שומר על הערך שלו לאחר 3 השנים הראשונת,יש לו ביקוש רב (קרוב משפחה מכר אחד 2012 לא מזמן דגם דיזל,נמכר תוך יום אחד ב יד 2.)

פורסם

אף אחד לא הציע שברולט אורלנדו, שדרך חברות שונות ניתן לרכוש בסכום הנ"ל כיד 1 עם אפס קילומטר.

מהמשומשות הייתי ממליץ על גראנד סיניק דיזל, אותו מנוע 1.5 של פלואנס, פשוט סוס עבודה, צריכת דלק ממוצעת סביב 14 קילומטר לליטר, רכב מרווח עם המון מקומות אחסון, מאוד נוח למשפחה.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

לגבי רכבים עם שוק בעייתי, כדאי לבדוק כמה שווים היום וכמה יהיו שווים במכירה בעוד x שנים (אם יהיה ניתן למכור), ואז להחליט. זה יכול להיות הפרש של עשרות אלפי שקלים בין רכב לרכב.

פורסם
אם זה משומש הייתי הולך על יונדאי סנטה פה 7 מקומות 2012,הרכב ספג את הירידה העיקרית,מאוד מפואר,גירסאת הדיזל מאוד חסכונית וחזקה יחסית לג'יפ ואין הבדל גדול במחיר של הדיזל והבנזין (הדיזל אף חזק יותר מהבנזין).

יש לציין שעל פי המצב הנוכחי בשוק הרכב שומר על הערך שלו לאחר 3 השנים הראשונת,יש לו ביקוש רב (קרוב משפחה מכר אחד 2012 לא מזמן דגם דיזל,נמכר תוך יום אחד ב יד 2.)

ממליץ בחום על סנטה פה !

קניתי דגם דיזל לפני שנה בדיוק באותו תקציב ואותם דרישות .

הרכב מאוד כיפי לנהיגה , יש מצלמת רוורס שהמסך שלה בתוך המראה המרכזית , כך שכאשר משלבים לרוורס , שליש מהמראה הופך להיות המסך, בנוסף המראה מתכהה באופן עצמאי .

הרכב מאוד מרווח , במיוחד בשורה השניה , בשורה השלישית 2 מושבים רחבים .

מאוד נוח להכניס ילדים , אצלי הסל קל במרכז ,גובה המושבים ביחס לכביש מאפשר להכניס את התינוק בקלות בלי להתכופף , בנוסף אין בעיה להכניס סל קל + 2 מבוגרים בשורה השניה .

מרווח מהברכיים למושב הקידמי עצום ! גם כאשר הילדים יושבים אפשר בקלות להכניס תיקים בין הרגליים לגב המושבים הקידמיים .

המזגן של הרכב הזה מדהים ! - יש פיתחי איורור יעודיים לשורה השניה והם באמת אפקטיבים, בשורה השלישית יש הפתעה - מזגן עצמאי נוסף - כלומר יש פתחי איורור בשורה השלישית שמופעלים ע"י בורר 3 מהירויות מהשורה השלישית ולא מקונסולת הנהג ( הנהג יכול לבטל את המזגן מהקונסולה שלו ) - זה ממש מזגן נוסף עם מצנן נפרד.

הרכב מרגיש מאוד חזק ( 197 כ"ס ו44 ק"גמ ) , בלחיצה בריאה הוא מייד משלב ל 4X4 לשיפור התאוצה וזה מאוד מורגש.

צריכת דלק - (50% עירוני 50% בין עירוני ) ממוצעת של 1:11 . מחוץ לעיר מגיע בקלות ל 1:13 .

הרכב מאוד מפנק , מושבים קידמיים חשמליים עם שלל כיוונים , סאן רוף , הנעה ללא מפתח , מערכת מולטי מדייה כוללת דיבורית בלוטוס , המון תאים (התא בין מושבים הקידמיים משמש כתא קירור עם כניסת אוויר קר מהמזגן .)

יש המון שיקעי טעינה ( לכול שורה ) , 8 רמקולים .

פורסם

יש לי קארנס 2013 פרטית, מהצורה החדשה. בדיעבד, זו קניה מצוינת בעיקר בגלל מחיר קניה, שמירת ערך, ואמינות כל המכלולים. הכל עובד ומרגיש כמו ביום הראשון, ולהפתעתי האריכו עכשיו את המרווח בין הטיפולים מ- 15 ל- 30 בהוראת היצרן!

אני חייב לציין שכל נושא הכניסה לשורה השלישית דרך השניה הוא מטרד בכל הרכבים שבדקתי, אבל בקארנס היה לי קל יחסית להעיף את המושב האמצעי מהאוטו ולקבל רכב 6 מושבים מאד שימושי ונוח. הוא מרגיש עכשיו כמו לימוזינה, קל לחגור בשורה השניה גם עם כסאות בטיחות, קל לעבור לשורה השלישית, המיזוג מגיע לשורה השלישית, ויש גם אפשרות להושיב שם מבוגר שימתח את רגליו למקום בו פעם היה מושב.

• תוכן חדש...