Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין זה משגע אותי אני ממש עצבני ונמאס לי לנסוע באוטו, השקעתי כל כך הרבה על תושבות מקוריות וזה נראה כאילו שמתי תושבות סוג ז'.

בהתחלה באמת שמתי עלובות, אחר כך החלפתי למקורי וחשבתי שזה יעשה טוב, אז זהו שלא.

המכות בהעברת R-D-P מורגשות אפילו יותר ממקודם אבל מה שהכי מעצבן זה שהאוטו רועד בD ובכלל, מרגישים ויברציות יחסית, לא חזקות בכלל אבל מרגישים שזה מהתושבות. הסל"ד יציב, שולל כל בעיה של מצערת-מכיר את האוטו.

לדוגמה, מרגישים רעידה חזקה עם מזגן בD, בR טיפה פחות, בP בקושי אם בכלל כולל מזגן, בN הוא טיפה רועד גם.

מכיוון שהתושבות המקוריות הישנות שעל הגשר שבהן אני חושד של הרכב נמצאות עדיין בבגא'ז אני שוקל לשלם למוסך שמכיר אותי ולהחזיר אותם לבדיקה...כדאי? זה עניין יחסית מהר עם ליפט.

ובכלל מה הסיכוי שעבדו עליי במוסך מורשה של טויוטה וסתם יש מדבקה של תושבות מקוריות וזה לא מקורי ??

אני חייב שתגיבו, זה ממש לא כיף לנסוע באוטו ככה אחרי 2000 ומשהו שקל על דבר שהיה אמור לתת שקט לחלוטין (כל שאר הדברים כמו שאמרתי תקין).

אשמח לבעל מקצוע מנוסה שיוכל לתת הסבר לדבר הזה.

פורסם

קשה להאמין שישימו מדבקות על חלק שאינו מקורי.

החלפת את כל תושבות המנוע והגיר?

דבר נוסף חשוב שלא שמים לב אליו בדרך כלל-

מכיוון שרכבך ישן, שווה היה לבדוק את תאריך הייצור של התושבות המקוריות שהורכבו. בשנתונים כאלה רוב האנשים מרכיבים חלקים תחליפיים, כך יוצא שחלפים חדשים יכולים לעמוד שנים על המדף. זה קריטי במיוחד בחלקי גומי- הרי הוא מתקשה/מתייבש עם הזמן.

אני אומר זאת מניסיון- לא מזמן הזמנתי תושבת מקורית לטנדר מאזדה 2003 והיא נהייתה ממש כמו אבן!! אחרי מבט על העטיפה הבנו שיוצרה לפני כ-10 שנים...

פורסם (נערך)

לא 10 שנים, מקסימום שנה וחצי, אני זוכר את המדבקות שהיו על התושבות.

האחרונה שקניתי הגיעה השנה.

בחליפיות לא היה רשום למשל.

אני עדיין לא רואה אופציה, גם בהנחה ורכשתי תושבות שישבו שנה שנתיים על המדף, שיהיו בעייתיות יותר ממקוריות בנות 15 עם סדקים וקרעים ועוד מדובר על חלק מקורי ממחסן טויוטה ולא ממקום לא נודע.

אני זוכר בוודאות שרכשתי תושבת מנוע ראשונה מקורית והיא עשתה לאוטו פלאים, היה לי תענוג לנסוע בה ואפילו אמא שלי אמרה שהאוטו נהיה כמו חדש כי התושבת סינית שהייתה לפני המקורית לא עשתה שום דבר טוב. ואז עם האוכל בא התיאבון ורציתי להחליף את כולן ויצא מה שיצא...

זה מתסכל מאוד, פחות הכסף, יותר ההבנה מדוע זה קורה דבר כזה אם אתה משתמש בחלק מקורי יפני.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

לא נשמע הגיוני שב 2000 שקלים ועוד במוסך מורשה יחליפו לך את כל התושבות של הגיר ושל המנוע כולל עבודה. תבדוק עוד פעם, הרעידות לא מגיעות מהתושבות שהוחלפו.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בהרבה מקרים יש רעידות עקב תושבות שנמצאות בלחץ עקב התקנה לקוייה או משהו עקום בברקטים או בתא המנוע עצמו..בדרך כלל אחרי תאונה ותיקון לקוי של השלוחות.

במידה ובאמת כל התושבות מקוריות מצי שלשחרר את כל הברגים שלהם ושם ג'ק מתחת למנוע או לגיר (איפה שהכי בטוח) ולהרים על מנת לשחרר מעמסים מכל התושבות ואז להוריד את המנוע ולחזק את כל הברגים של התושבות.

פורסם

תושבות מנוע ומוצרי גומי בפרט מתקשים עם השנים מאחר ומרבית היצרנים ממעטים בשימוש בגומי טבעי בשל מחירו הגבוה.

גומי טבעי מתגפר לאט יותר, ולכן על מנת לעלות את התפוקה מוסיפים לחומר ממריצים שגורמים לו להתגפר מהר יותר מחד, אך גורמים לו להתקשות בחלוף הזמן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה זאת אומרת התקנה לקויה דנידין? למשל אם סוגרים את הברגים יותר מדי חזק/בלי רגש או לא במומנט הדרוש התושבת לא תספק את מה שהיא אמורה לספק וויברציות עדיין יורגשו?

Mazda 6 GG Luxury 2.0 07 - Exciting Zoom Zoom

פורסם (נערך)

את התושבות קניתי בנפרד מהמוסך מורשה של טויוטה והתקנה ביצעתי במוסכים שונים, את האחרונה החלפתי לפני כמה שבועות והיא באמת עזרה אבל עדיין לא הכי להיט כמו שציינתי.

כן החלפתי את כולן, כולל התושבות שעל הגשר שעד עכשיו אני חושד בהן, במיוחד באחורית תחתונה המחוברת לגיר, לא יודע למה.

סובארו סטייל, אין מצב שיש בעיה אחרת כי אני מרגיש שהתושבות לא הכי נורמליות כי מרגישים מכות בין R-D-P הרבה יותר ממה שהיה לפני ההחלפה.

זה לא שהרעידות הן קטסטרופה, אבל עצם זה ששוב אני שומע קרקושים מהדאשבורד וויברציות עם מזגן עם סל"ד יציב בעיקר בD זה אומר שזה קשור לתושבות, אבל הן מקוריות.

באמת שאני מבין שזה רכב ישן ונסע הרבה וידע ימים טובים יותר, אבל תושבות זה תושבות ואני יודע טוב מאוד כמה הן עוזרות כשהן מקוריות ולכן הלכתי על זה כי באמת הפריע לי הרעידות (יכול להיות שלאנשים אחרים לא, לי כן) אז רציתי לתקן את זה, ראיתי את זה כסוג של יישור קו .

אגב, כדי להוכיח לכם שהבעיה אכן באחת התושבות, כשאני מניע ישנה מכה, אותה מכה שהייתה לי עם תושבת סינית אומללה- הראשונה שהוחלפה למקורית שעשתה חיים יפים.

פורסם

תפרט יותר איזה תושבות הוחלפו וכמה הוחלפו סה"כ. בטויוטה בכל הנוגע לתושבות, אם מחליפים אז רק מקורי אחרת עדיף לא לגעת.

אם באמת החלפת את כולן כולל של הגיר ושל המנוע אז הסיבה לרעידות היא אחרת.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

עוד פעם:

ארבעת התושבות הן מקוריות MADE IN JAPAN לדגם שלי.

הוחלפו התושבת ימין עליונה, התושבת שמאל באיזור המצבר שאי אפשר לראות בלי לפרק את המצבר, ו2 התושבות גיר\מנוע שעל הגשר.

כרגע אני חושד בתושבות של הגשר ואני בטוח שהתושבות זה בעיה מכיוון שהסל"ד של האוטו שלי מאוד יציב, הקפדתי לנקות מצערת כל הזמן, אין משהו חריג בנושא הזה ועוד פעם מורגש רעידות בD והעברה בP-D-R- יותר מלפני שהחלפתי את כולן.

אם מה שאומר בוקי זה נכון אז אני מאוד מאוכזב שכן אם זה המצב אין כנראה פתרון.

פורסם

לפי דעתי יש לך עוד 1 או 2 תושבות מנוע שלא החלפת. תושבת קדמית ו/או אחורית.

משם הרעידות מגיעות. תבדוק.

פורסם (נערך)
תעשה את מה dan idin רשם לך, כנירה יש לך תושבת שיושבת בלחץ או עקום.

אם זה לא יעזור אז אחד התושבות אם פגם ביצור.

לא מאמין, כי זה קרה גם עם תושבות MADE IN THILAND.

אני גם נוטה להסכים עם דני דין, נראה לי הכי הגיוני.

סובארו, אין יותר, יש רק 4 תושבות.

האמת שהתושבות היו עם מעט סדקים כאלו אבל שטחיים ללא קרעים ובטח לא סדקים של תושבות בנות 10+

פורסם

התושבות העליונות נושאות את משקל המנוע והגיר, לרוב - בשל המבנה שלהן - אין איתן בעיות של התקנה. קח את זה בערבון מוגבל - זה מההיכרות שלי עם הנושא.

התושבות התחתונות (אצלך: אחת מאחורה ואחת מקדימה) הן בד"כ הבעיתיות, ואם הן קשות או מותקנות בלחץ - אז מרגישים את הדפיקות בזמן בחירת ההילוכים (R\D).

תושבות עליונות ששקעו\נקרעו, מן הסתם יגרמו לעומס עודף על התושבות התחתונות.

תפקיד התושבות העליונות (מנוע וגיר) הוא בראש ובראשונה לשאת את משקלם. תפקיד התושבת (**התחתונה**) הקדמית והאחורית הוא לרסן תזוזות\תנודות מנוע אופקיות.

קודם כל תבדוק באופן ויזאלי - האם במצב סטטי (רכב כבוי) האם נראה שתושבות תחתונה קד\אח נראית "לחוצה" או שהיא מחוברת או מכוונת בצורה לא סימטרית.

יש מכוניות שלעיתים ניתן לכוון את התושבות שנמצאת בחזית, בדוק את זה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...