Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב הוא פיג'ו 206XS מודל 2007.

בזמן האחרון יש לי בעיות הנעה כאשר המנוע חם, במנוע קר הרכב מניע בנגיעה.

כאשר אני מנסה להניע כשהמנוע חם, הסטרטר פועל לחצי שניה ומפסיק מיד (דומה לפעולתו כאשר לא מקישים קוד בקודנית), יש לציין שלאחר הקשת הקוד הקודנית מאשרת אותו ונכבת אך הרכב עדיין לא מתניע.

בדר"כ, הרכב מניע לאחר משחק עם הנעילה המרכזית (לא בטוח שקשור) ומספר ניסיונות הנעה נוספים, אך אתמול הוא סרב להניע במשך חצי שעה, אך הניע בקלות לאחר שעתיים המתנה. אני גם שם לב שהבעיה החמירה בשבוע האחרון.

המצבר בן שנה וחצי ועובד תקין, יש תפקוד מלא של האורות, הנוריות, הרדיו משאבת הדלק ושאר הרכיבים.

כאשר הרכב מתקרר הוא מניע ללא בעיה ועובד תקין.

החשודה המיידית היא הקודנית, יש רעיונות נוספים? יש בדיקות שאני יכול לבצע בעצמי? (יש יכולות טכניות, יש כלים, ויש מעט (מידי) ידע בחשמל)

תודה מראש.

פורסם

אם זה קורה שוב נתק את אחד הקטבים מהמצבר והחזר אותו לאחר 2 דקות ותראה אם מניע. אם כן, קודנית. בנוסף אתה יכול לבצע בדיקה מעמיקה יותר עם רב מודד ולבדוק אם מגיע מתח לסטרטר בזמן נסיון ההנעה שהתופעה קורית.

פורסם

תודה על התשובות.

מרפרוף יסודי נוסף באינטרנט הבנתי שזו יכולה להיות בעית מגעים, אתחיל בניקוי יסודי שלהם.

משאבת דלק פועלת והחלפתי אותה במו ידי לא מזמן (כמובן שהיה מסובך מהצפוי אך הושלם בהצלחה).

איך בודקים ממסרים? יש לי גישה למולטימטר אבל כפי שאמרתי, חשמל זה לא בדיוק התחום שלי.

פורסם

עדכון נוסף - שמתי לב שכאשר כבר קיימת בעיה בהנעה, נעילת הנעילה המרכזית משפרת את סיכויי ההצלחה ההתנעה.

כלומר, לפעמים הרכב לא מתניע כאשר הוא פתוח אך מתניע כאשר הדלתות נעולות ע"י הנעילה המרכזית. האם זה מרמז על מקור הבעיה?

פורסם

לעניות דעתי,

קודנית או אזעקה עם ניתוק.

הייתי מבטל את שתיהם ואז מחבר בהדרגה ושולל את התקלה בהם.

>>>Fiat Punto Spice Dynamic v16 2005<<<

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון, לא משמח:

ניקיתי את המגעים של המצבר, לא הועיל. בנוסף פסלתי את אשמת הקודנית והאימובילייזר כי גיליתי שההתנהגות שונה כאשר זאת אשמתם.

לדעתי הקליק שאני שומע זה הריליי (ממסר?), אני מתחיל לחשוב בכיוונו אבל אני לא מצליח למצוא תרשים המראה את מיקומו, לא באינטרנט, לא בספר רכב ולא בהיינס. זה סוד מדינה? מישהו יכול לעזור בהכוונה?

לא הצלחתי למצוא נקודות הארקה לשלדה, למרות שהן כן מצויינות בהיינס אך ללא תמונות (מודה שחיפשתי בתאורה חלשה), האם יש מישהו שיכול לעזור בהכוונה גם בעניין זה?

קראתי בפורום אנגלי, פוסט של מישהו עם בעיה דומה שנפתר ע"י ניקוי חיישן קרנק (נשמע לי מוזר כי אין בכלל תגובה של הסטרטר), מה דעתכם? כיוון ריאלי?

תחושת הבטן שלי היא שמדובר בבעיה חשמלית, לדעתי הסטרטר תקין כי הוא מניע ללא בעיה על מנוע קר וגם, בדר"כ, על מנוע חם כאשר מגיע אליו זרם לאחר מספר ניסיונות.

תודה מראש.

פורסם

תודה שי.

אני שומע את המשאבת דלק פועלת כשאני פותח סוויץ'.

בעניין הממסר של הסטרטר, אני אשמח להכוונה למיקומו ממי שיודע.

פורסם

שלום

ככל שאני חוזר וקורא את השרשור הראשוני, עולה בי התחושה שהאשם הוא דווקא בסטרטר.

אני מנסה לרגע להתעלם (לא להפגע :lol:) מהסקת המסקנות שלך - ובכל מקרה הייתי מתחיל בניתוק כל ההתקנות המקומיות כגון אימובילייזר, קודנית, או אזעקה קיימת ורק לאחר מכן ממשיך ובודק את השאר.

לעיתים, תקלות מסוג זה יכולות לשטות בנו ולגרום לנו "לדמיין התנהגויות" שונות במצבים שונים.

אתה מוזמן אלינו למוסך לבדיקה ללא עלות וללא התחייבות, לקבל הצעת מחיר לתיקון ולהחליט מהיכן להמשיך.

בכל מקרה, נשמח לעדכונים באם העניין יפתר בצורה אחרת.

פורסם

אם תהיה באיזור אתה מוזמן להכנס גם ללא התראה, בקש את אילן ותזכיר שהגעת באמצעות הפורום, נטפל בך במיידי.

בכל מקרה נשמח לדווח או עדכון באשר לפתרון הבעיה.

בהצלחה

פורסם

סעדתי סרטים עם בעיה כזו בדיוק בשבוע האחרון , ברכבים ישנים (כמו שלי למשל) נוצר מפל מתח כשהרכב חם והסטרטר לא מקבל "מתח מצבר" בתור אות הנעה אלא קצת פחות.

פותרים את זה ע"י הוספת "מגבר הנעה" שזה שם מפגר לריליי שסוגר חוט ישירות מהמצבר לאוטומט של הסטרטר (בשביל אות להנעה).

עשיתי את זה אצלי ומאז אין צרות, אך כפי שאמרתי זה נפוץ ברכבים ישנים ושלך לא כזה ישן.

מה תעשה? תמצא את החוט שנכנס לסטרטר ונותן לו אות "להניע" , ותבדוק את המתח שלו בזמן סוויצ' , אתה צריך לראות מה המתח שם לעומת מתח מצבר (חבר את שני הדקי הרב-מודד אחד לחוט הזה והשני ל+של מצבר , הקריאה תהיה ההפרש ביניהם).

כל הפרש שהוא (להערכתי) 0.4V ומעלה מצריך הגברה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...