Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה , אני יודע שיש רכבים שתיבת ההילוכים בהם בנויה בצורה כזו שכשנוגעים ומזיזים את ידית ההילוכים הקלאץ' מפריד אוטומטית ומצמיד אוטומטית כשצריך כמו ביאריס החצי אוטומטית .

חשבתי על משהו אחר , רכב אוטומטי עם דימוי קלאץ' , מה הכוונה :

ככה , תיהיה דוושה שתוכל לשלוט על קלאץ' שנמצא בין הציר שמסובב את הטורבינה הראשונה של ממיר המומנט כלומר זאת שמסובבת את הטורבינה שמחוברת לתיבת הילוכים .

הבנתם ?

הרכב יוכל לתפקד כאוטומטי לחלוטין אך ניתן יהיה להשתמש בקלאץ' שמונע ממיר המומנט להסתובב כשרוצים או לשלוט בכוח שמגיע מהמנוע לתיבת ההילוכים בכל עת , כובן שיווצר כאן מצב של בזבוז אנרגיה מחריד אבל עדיין אני חושב שעם קצת מחשבה ניתן לסדר הכל .

תגידו לי מה אתם חושבים כי אני מתכוון לעבוד על דבר כזה בזמן הקרוב ולבנות אב טיפוס .

ים long time no

פורסם
תיהיה דוושה שתוכל לשלוט על קלאץ' שנמצא בין הציר שמסובב את הטורבינה הראשונה של ממיר המומנט כלומר זאת שמסובבת את הטורבינה שמחוברת לתיבת הילוכים .

.

לבין ...?

dirty old man

need love too

פורסם

בממיר המומנט יש שתי טורבינות שיושבות אחת מול השניה ובתוך כל המכלול שמן נכון ?!

טורבינה אחת , זו שמגיעה מהמנוע והיא בעלת הכוח מעבירה את הכוח לטורבינה השניה שמניעה את תיבת ההילוכים ומשם הלאה על ידי כך שהיא מזרימה עליה שמן בעצם . אני מאמין שאתה יודע .

הקלאץ' ישלוט על הטורבינה הראשונה , זו שמגיעה מהמנוע ולא זו שמחוברת לתיבת הילוכים .

אני מוסיף ציור , כן הוא מגעיל ממש לא פרופורציונלי וחסרים הו המון פרטים מהמציאות כן כן אבל תבינו בערך למה אני מתכוון .

הקלאץ' ישלט בעזרת דוושה כמובן וכאשר רוצים לנסוע נסיעה אוטומטית רגילה פשוט לא מתייחסים אליו .

יוכל להשתלב בצורה יותר טובה במצב של נעילת הילוכים כמו טיפטרוניק או משהו בסגנון

פטנט.jpg

ים long time no

פורסם

חשבתי על עוד משהו , אם ניתן יהיה לנעול את ממיר המומנט במצב צמוד ואז לשלוט על העברת הכוח רק בעזרת הקלאץ' , רק תגידו לי מה אתם חושבים או שזה הייגר שעושה את העבודה שלו כמו שצריך :-)

ים long time no

פורסם

לפני שאני מנסה באמת אני רוצה לקבל הרבה הרבה עצות .

אם בכלל זה דבר שהוא כדאי מבחינת השקעה .

או שזה סתם חרטא .

יאללה כל הקליברים איפה איציק איפה סרוניס איפה כולם .

ים long time no

פורסם

לא פרקטי... מנסיוני, אם זה כן היה פרקטי, תהיה בטוח שמישהו כבר היה חושב על זה לפניך!

לדוגמא: כשהייתי צעיר (כתה ז') תיכננתי שילוב של מנוע בנזין\דיזל יחד עם מנוע חשמלי. רק שלאחר מכן נודע לי שכבר "עלו" על זה. עוד תכננתי דיבורית אישית לטלפון הסלולרי, הרבה לפני שהן הגיעו לתודעת הציבור ואז גיליתי שמישהו כבר יישם את הנ"ל. בקיצור - הפוטנציאל אצלי קיים - רק שאני קצת מאחר...:wink:

:idea:
פורסם

כן גם אני חשבתי על "אם זה היה כל כך חכם אז בטח מישהו כבר חשב על זה"

גם אם כן לא ראינו יישום של דבר כזה אף פעם .

ראינו צורות שונות ומשונות של חיקוי מנגנונים ידניים בצורה אוטומטית כמו סלספיד וכאלה אבל באף אחת מהשיטות אתה לא ממש שולט בקלאץ' ע"י דוושה אך גם בעל יכולת לנסוע בצורה אוטומטית לגמרי !!

יש מבין .

ים long time no

פורסם

אני מבין היטב את כוונתך: להוסיך מצמד חיכוך "קונבנציונלי" אשר ימוקם בין גלגל התנופה לבין ממיר מומנט. כאשר הנהג יחשוק בתפעול ידני, אזי ישתמש הוא בקלאץ' אך כאשר ירצה בתפעול אוטומטי, אזי פשוט *לא* ישתמש בקלאץ', כלומר יתעלם מקיומו. זה לא נשמע מזהיר - בערך כמו לשלב מנוע בנזין ומנוע דיזל באותו הרכב כאשר לנהג יש בחירה ביניהם; לטעמי או שאתה נאמן לשיטה הזו או לזו. די נחמד בתיאוריה, אבל ברמה הפקרטית, אתה "נהנה" רק מהחסרונות שהגיר הידני והאוטומטי מציעים לך...

:idea:
פורסם

אתה לא בהכרח נהנה מ"חסרונות"

החסרונות של הגיר האוטומטי כבר קיימים אין מה לעשות , אך אם חושקת נפשך בנהיגה בה אתה שולט יותר בהעברת הכוח ובחירת ההילוכים אז כבר נופלים לך כאן רוב החסרונות של הגיר האוטומטי .

ויש לך גם פחות הפסדי כוח כתוצאה מממיר המומנט כשהוא נעול ואתה במצב קלאץ' קונבנציונאלי והילוכים שנשלטים ישירות על ידיך כמו בטיפטרוניק אך ללא התערבות המחשב .

בקיצור אתה נהנה גם מיתרונות הגיר האוטומטי שהם נוחות בעיקר והיעדר "בלבול מוח" אך כשאתה רוצה אתה יכול להינות מהיתרונות של הגיר הרגיל שהם מעורבות טובה יותר ובעצם מוחלטת בנהיגה .

בקיצור מי רוצה לתרום מאה אלף שקל לפתיחת פרוייקט "מולטיגיר" או "דאבלגיר" או "דואוגיר"

ים long time no

פורסם
לא פרקטי... מנסיוני, אם זה כן היה פרקטי, תהיה בטוח שמישהו כבר היה חושב על זה לפניך!

לדוגמא: כשהייתי צעיר (כתה ז') תיכננתי שילוב של מנוע בנזין\דיזל יחד עם מנוע חשמלי. רק שלאחר מכן נודע לי שכבר "עלו" על זה. עוד תכננתי דיבורית אישית לטלפון הסלולרי, הרבה לפני שהן הגיעו לתודעת הציבור ואז גיליתי שמישהו כבר יישם את הנ"ל. בקיצור - הפוטנציאל אצלי קיים - רק שאני קצת מאחר...:wink:

וואי זה הזכיר לי משהו, בכיתה ו' (לפני בערך 8 שנים) אני וחבר חשבנו לבנות אתר שאנשים מעלים את התמונות שלהם ואנשים אחרים מדרגים אותם מ-1 עד 10 (אני מדבר איתכם על תקופה שרוב האנשים לא ידעו מה זה "com.") אפילו נתנו לו שם "am-i-photogenic". כמובן שהרעיון נזנח בגלל עצלנות קיצונית של שנינו וידע אפסי בתיכנות.

רק אחרי כמה שנים התחילו לצוץ אתרים כמו HOTorNOT ו- RateMyBoobies ואפילו יש עכשיו גירסה ישראלית של זה לאתר VIPIC.

מצטער אם זה לא קשור פשוט הייתי חייב לשתף

פורסם
וואי זה הזכיר לי משהו, בכיתה ו' (לפני בערך 8 שנים) אני וחבר חשבנו לבנות אתר שאנשים מעלים את התמונות שלהם ואנשים אחרים מדרגים אותם מ-1 עד 10 (אני מדבר איתכם על תקופה שרוב האנשים לא ידעו מה זה "com.") אפילו נתנו לו שם "am-i-photogenic". כמובן שהרעיון נזנח בגלל עצלנות קיצונית של שנינו וידע אפסי בתיכנות.

רק אחרי כמה שנים התחילו לצוץ אתרים כמו HOTorNOT ו- RateMyBoobies ואפילו יש עכשיו גירסה ישראלית של זה לאתר VIPIC.

מצטער אם זה לא קשור פשוט הייתי חייב לשתף

יש מסר סמוי בהודעה שלך , אתה בעצם אומר לי , תוזיז את התחת יא מעאפן כי עוד מעט מישהו יגנוב לך את הרעיון ותצטער שלא עשית מה שרצית ;-)

ים long time no

פורסם
יש מסר סמוי בהודעה שלך , אתה בעצם אומר לי , תוזיז את התחת יא מעאפן כי עוד מעט מישהו יגנוב לך את הרעיון ותצטער שלא עשית מה שרצית ;-)
צר לי לאכזב אותך... אבל אתה לא המצאת את העולם.

עם היום מגיעים לייצור תיבות כמו SMG וה-DSG, תאמין לי שגם רעיונות כמו שלך ואפילו חכמים יותר עברו בידיהם של מהנדסי הרכב בעולם.

אבל כל הכבוד על היוזמה....

• תוכן חדש...