Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני ממשתמשים אטמי אוזניים. בדר"כ מגניב לי זוג אחרי מילואים, חותך אותם שלא יהיו ארוכות מדי וכשהשכנים משתגעים-שם באוזן. דלקת אוזניים מפחידה אותי פחות מחוסר שינה כרוני.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפעמים כשיש שקט מוחלט, המוח שלי משדר "Brownian noise", (בדיוק למה שאתה מאזין באוזניות). להבנתי, מדובר בתקלה די נפוצה אצל אנשים. עוד מישהו חווה את זה לפעמים? למרבה המזל, הדבר לא מפריע להרדם.

זה נקרא טנטון. רעש לבן. לצערי התחלתי לסבול מזה לפני שנה וזה מוציא אותי מדעתי. אני מאלו שחייבים שקט מוחלט לחלוטין כדי להרדם, או רעש של גלי ים/צרצרים.

הפתרון שלי כרגע הוא אוזניות מסננות רעש של סוני שמחוברות לסמארטפון שמנגן מוסיקת מעליות שקטה. מרדים אותי כמו תינוק.

פורסם

זה דיי ברור שיש הרבה השפעות לאופי השינה של כל בן אדם שמן השסתם משתנות עם הזמן: עניין הגיל, תקופות כאלה ואחרות, ואיך לא - השכנים...אחחח השכנים.

גרתי במשך 15 שנה בבניין טרומי 7 קומות 28 דיירים ומעולם לא היו לי בעיות של רעש בדירה (של ההורים). דירה פ33ה !

עברתי לגור היכן שאני גר - בניין קטן יותר (5 קומות), 12 דיירים בלבד - ומה אגיד... כל נוד של שכן שנמצא כמה קומות ממני - שומעים !.

האקוסטיקה של המבנה כאן (למרות שבשני המקרים מדובר במבנה טרומי !!) גרועה ברמות קשות... ורק מלשמוע את הרעשים (דפיקות וכד') בשעות לא שיגרתיות (וימים לא שיגרתיים) של השכנים, מוציא אותי מדעתי לפעמים.

אני לא מרגיל את עצמי לאטמי אוזניים או מוזיקה ברקע במכוון - כי אני לא רוצה ליצור לעצמי תלות בדבר. SO FAR אני מצליח.

נכון להיום אני מקלל אותם (את השכנים) בסתר ליבי (ולפעמים גם בקול רם, שאישתי תשמע) וסופר את הזמן אחורה עד שנעבור לבית הבא.

אומרים שבבניינים חדשים האקוסטיקה גרועה - אז יש לי חדשות בשביל מי שאומר את זה: יותר גרוע מאיפה שאני נמצא, אין.

דווקא בבניינים חדשים יש דגשים וחוקים במה שקשור לאקוסטיקה, ובמקום ממנו אני בא (שם האקוסטיקה היא הדבר האחרון שחשבו עליו) אין דבר כזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה נקרא טנטון. רעש לבן. לצערי התחלתי לסבול מזה לפני שנה וזה מוציא אותי מדעתי. אני מאלו שחייבים שקט מוחלט לחלוטין כדי להרדם, או רעש של גלי ים/צרצרים.

הפתרון שלי כרגע הוא אוזניות מסננות רעש של סוני שמחוברות לסמארטפון שמנגן מוסיקת מעליות שקטה. מרדים אותי כמו תינוק.

אני סובל מזה כבר הרבה שנים. יכול להמליץ לך על 2 דברים שרק אחד מהם הוא מניסיון אישי :

1. קצת מפתיע וכנגד כל ההמלצות עד היום - שתייה של 4-5 כוסות קפה ביום. באופן מוזר הקפה מפחית אצלי מאד את האפקט של הטנטון. החודש קיבלתי חיזוק לזה :

מפתיע: המשקה שיפסיק הטינטון באוזניים

2. גם זה קצת מפתיע ויש אנשים שזה ישמח אותם מאד - צריכה של קנאביס. :-)

מחקר: טינטון וקנאביס רפואי

לא ניסיתי בעצמי ...

פורסם (נערך)

בהחלט עושה הגיון שבניין טרומי (גם ישן) יהיה מבודד אקוסטית טוב יותר.

בדוד אקוסטי מתבסס על מסה. ככל שהקיר עם חומר דחוס יותר כך הבידוד שלו טוב יותר.

קיר טרומי עשוי ברובו אם לא בכולו בטון. בניין רגיל עשוי ברובו בלוקים (חלקית גם בתקרה) שאולי מבודדים טרמית

(יחסית) טוב יותר אבל הרבה פחות טוב אקוסטית. בניינים חדשים מבודדים טוב יותר אבל לא פלאים.

זאת בערך הבעיה שלי עם השכנים, למרות שהם בסה"כ ממש בסדר (אחרי כמה הסברי לחץ פיזי מתון).

כשעייפים נרדמים. עכשו השאלה היא מה איכות השינה,

מה מעיר אותך כל רגע, ומה הראש מנסה לפתור למחר בבוקר.

ולגבי החומר "הרפואי".. תראה, אני למדתי בבצלאל..

כאב ראש (אחוש$%^ה) כן, שינה טובה הרבה פחות.

עריכה אחרונה על ידי ytimsit

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
בהחלט עושה הגיון שבניין טרומי (גם ישן) יהיה מבודד אקוסטית טוב יותר.

בדוד אקוסטי מתבסס על מסה. ככל שהקיר עם חומר דחוס יותר כך הבידוד שלו טוב יותר.

קיר טרומי עשוי ברובו אם לא בכולו בטון. בניין רגיל עשוי ברובו בלוקים (חלקית גם בתקרה) שאולי מבודדים טרמית

(יחסית) טוב יותר אבל הרבה פחות טוב אקוסטית. בניינים חדשים מבודדים טוב יותר אבל לא פלאים.

על רגל אחת:

אקוסטיקה טובה מושגת ע"י שילוב של כמה חומרים, שכל אחד מהם סופג תדר מסויים.

בבניינים טרומיים אתה משיג אקוסטיקה טובה בכל מה שקשור לטון דיבור (קולות שעוברים בחלל), אבל כח הלימה על הרצפה או הקיר עוברים כמעט "בשלמותם" ו"מתפזרים" היטב בכל המבנה (דיינו: מכות פטיש, גרירת חפצים, נעלי עקב וכד')

אצלנו הגדיל מנה אחת אפיים הקבלן, ולא שם חול או שומשום מתחת לרצפה, אלא יציקה של בטון מתחת לקרמיקה שגם בעצמה מודבקת ע"י שילוב של טיט ודבק.

התוצאה: הקירות והרצפה\תקרה הפכו למקשה אחת, וכל רישרוש הכי קטן עובר לכולם. בבניין הטרומי הקודם שגרתי בו, היה חול מתחת לרצפה, והוא ספג תדרים של רעש בצורה מצויינת - וזו אחת הסיבות העיקריות לשקט שהיה (היה נתק בין הקירות לרצפה).

היום, לא רק שמשתמשים בשומשום והחציצה של הדירה מבפנים נעשית ע"י בלוק גבס (שהוא גם מבודד אקוסטי טוב וסופג רעשים בצורה יפה), התקן מחייב אותם לשים יריעות של 6 מ"מ פלציב [ספוג, כמו מתחת לפרקט] לצורך ספיגת רעשים נוספת).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...