Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מישהו שיכול להביא עבורי רובוט רומבה מהדגמים החדישים, מארה"ב, כניראה באביב.

הבעיה היא כמובן הזרם הנהוג שם - 110V.

שאלתי היא האם פשוט ניתן לחבר את עמדת הטעינה של הרובוט למתח הקיר שלנו דרך טרנספורמטור?

כמו כן - אם וכאשר השנאי יתפגר, האם ה- 220 יגיעו אל הרובוט המסכן או כשהשנאי מת - אז הוא מת, ולא מעביר כלום?

בקיצור - אשמח להסברים בענין.

תודה מראש ושבת שלום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממליץ גם כן לקנות שנאי מקורי של רומבה של 220 בארץ או באיביי.

אני בזמנו קניתי באיביי, לא חיפשתי בארץ אז אני לא יודע מה יותר משתלם.

השנאי של הרומבה זה הדבר האליפטי השחור עם המנורה הירוקה שמתחבר מצד אחד לעמדת טעינה ומצד שני לשטקר.

מתח הפעולה של הרומבה הוא לא 110 או 220 (לפי דעתי חוץ מתנורים אין כמעט מכשיר חשמלי ביתי שבפועל עובד על 220 בלי המרה- תקנו אותי אם אני טועה)

בכל מכשיר ישנו שנאי פנימי שמוריד את המתח ל12 או 5 או 14 או מה שזה לא יהיה, במקרה של הרומבה מדובר בחלק שאפשר לנתק בקלות.

פורסם

השנאי עולה בארץ 380 שקל:

http://www.irobot.co.il/%D7%93%D7%92%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%91%D7%99%D7%96%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%91%D7%99%D7%96%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A0%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%91%D7%94/%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%91%D7%94-%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%94-500.html

אפשר לחפש ב איי ביי חדש או משומש מארצות אירופה שיש בהם גם 220 וולט.

כמו שכתבו, הרומבה עצמו אינו עובד מהחשמל של הקיר, השנאי בסה"כ טוען את הסוללה שלו, לכן מתח היציאה של השנאי של 110 וגם 220 הוא אותו הדבר

רק מתח הכניסה של השנאי שונה בהתאם לארץ השימוש.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם
יש לי מישהו שיכול להביא עבורי רובוט רומבה מהדגמים החדישים, מארה"ב, כניראה באביב.

הבעיה היא כמובן הזרם הנהוג שם - 110V.

שאלתי היא האם פשוט ניתן לחבר את עמדת הטעינה של הרובוט למתח הקיר שלנו דרך טרנספורמטור?

כמו כן - אם וכאשר השנאי יתפגר, האם ה- 220 יגיעו אל הרובוט המסכן או כשהשנאי מת - אז הוא מת, ולא מעביר כלום?

בקיצור - אשמח להסברים בענין.

תודה מראש ושבת שלום.

אתה יכול להסב את השנאי ל 220 וולט.

זה 3 חלקים להחליף, ויש לך שנאי 220,

והחלקים יעלו לל 10-20 שקלים.

תעבוד לפי המדריך הזה: http://www.schneordesign.com/Avi/irobot/roomba_mod1.htm

בחייאת אושרי, הבנאדם לא יודע מה ההבדל בין זרם למתח ואתה מציע לו איך לבצע הסבה מ-110AC ל-220AC אשר כרוכה בסכנת נפשות.

מדובר על מתח רשת החשמל לכן סוג זה של עבודה מתאים לחשמלאי מוסמף או אלקטרונאי.

כן, שמעתי שיש לו ידיים טובות...

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, הוא יכול לרכוש את החלקים ולתת למישהו שכן מבין

קצת בהלחמות ואלקטרוניקה לעשות את זה עבורו. עדיין

יעלה לו שליש או רבע משנאי חדש בארץ.

אצלי ואצל עוד שני בני משפחה יש שנאים

כאלה שעשיתי להם את ההסבה, והם פועלים

מצויין כבר כמה שנים.

פורסם
בחייאת אושרי, הבנאדם לא יודע מה ההבדל בין זרם למתח ואתה מציע לו איך לבצע הסבה מ-110AC ל-220AC אשר כרוכה בסכנת נפשות.

מדובר על מתח רשת החשמל לכן סוג זה של עבודה מתאים לחשמלאי מוסמף או אלקטרונאי.

כן, שמעתי שיש לו ידיים טובות...

שלום לך מרק10,

האם משהו אצלי מפריע לך?

מדוע אני שומע נימת זילזול בדבריך, הרי אתה כלל לא מכיר אותי?

בכל אופן, אם אכן משהו מפריע, אני בעד תקשורת פתוחה וללא רמזים או טונים של זלזול.

ולא, אל תתנצל כי אין לך על מה; אני בפירוש לא נעלבתי, סתם תהיתי.

פורסם (נערך)

אל תעלב כי אף אחד לא מזלזל.

מרק לא מכיר אותך, אבל זו הבעייה, חשמל זה לא תחום סלחני לטעויות, חלק מהטעויות בחשמל יכולים להשאיר אותך נכה או להרוג אותך, לכן כשקוראים הודעה של אדם שברור שלא סגור על מה זה זרם ומה זה מתח, מן הסתם ההמלצות יהיו אחרות.

אני ארגיש נוח להדריך חשמלאי אחר לגבי שאלה ששאל, אני לא ארגיש בנוח לתת את אותה הדרכה לאדם שלא מבין או התעסק בחשמל.

לכן שהמליצו לך לשנות את המעגל בעצמך, מרק התערב ובצדק, אף אחד לא מכיר אותך, את המקצועיות שלך בחשמל רשת, הלחמות, או את שיקול דעתך, ואף אחד לא רוצה לדעת שמישהו אחר נפגע בגלל המלצה שהוא נתן (או בכלל, לצורך העניין).

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)

גם ילדים גדולים נפגעים בעבודה לא נכונה ואי שמירה על כללי הבטיחות. ייתרה מזאת עבודה מהסוג שציינת אינני ממליץ לבצע למי שאינו בקיא בחשמל.

אתה מכיר בעל מקצוע שמוכן לבצע את העבודה הזו במחיר כזה שכדאי בכלל להתעסק עם ההמרה ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

הדיון שהתפתח בעקבות שאלתך הלא ממוקדת מתייחס לממיר מתח ולא לשנאי.

הממיר מתבסס על שימוש בחלק ממתח הסינוס של רשת החשמל. הוא ממומש בעזרת רכיבים אלקטרוניים שאמינותם בהרבה מקרים מפוקפקת, רגיש לחום ולעומס יתר (צריכת זרם מופרזת) וכך הלאה. יתרונות של ממירים כאלה הם מחיר זול ומשקל נמוך כי אין בהם הרבה ברזל ונחושת.

המושג שנאי שבו השתמשת בשאלתך מתייחס לליבה עשויה מברזל ועליה מלופף סליל מחוטי נחושת. ניתן היה (ואולי ניתן גם היום) להזמין בנייה של אחד כזה מאנשים מתמחים, וכמובן שניתן לחפש פריט כזה מימים עברו.

שנאי כזה ממתח 220 וולט למתח 110 וולט יפעיל ללא בעיה כל צרכן הבנוי לשוק האמריקני שלא מכיל מנוע הפועל ישירות על המתח, כי הבדל נוסף בין ההזנה בצפון אמריקה ביחס להזנה בארץ הוא תדר החשמל (50 הרץ אצלינו, 60 הרץ אצלם). למנועים הדבר מתבטא במהירות סיבוב מופחתת ולמומנט התנעה ועבודה נמוכים יותר. בחלק מהמקרים ניתן לחיות עם ההבדל ובמקרים אחרים ניתן לשנות את ערך קבל ההתנעה או את ערך קבל העבודה, ואז המנוע 'מסתדר' עם השינוי. הרי לא מדובר בהפעלת שעון קיר עם מנוע סינכרוני התלוי בתדר ההזנה.

המטענים למיניהם הטוענים מצברים אדישים למדי לתדר ההזנה וטרנספורמטור קלסי הוא פיתרון יעיל ומאד בטוח, רק יקר וכבד.

אם תשקיע פעם אחת בשנאי כזה תהיה לך 'תחנת הפעלה' לכל הציוד בן 110 וולט שתרצה. שוב מחדד שיהיה צורך לשנות את ערך קבל העבודה במנועים שיש להם אביזר כזה כדי לקבל את הסטת הפזה וערך הזרם הנדרשים בסליל המשני.

שנאי קלסי הוא יצור מאד חסון, בעל הגנה אינהרנטית הנובעת מהטכנולוגיה שלו (רוויה בשטף המגנטי שהליבה שלו יכולה להכיל), קל להגן עליו עם נתיך פשוט כי ספייקים של צריכה רגעית גבוהה לא הורסים אותו, בהרבה מקרים גם כשהוא 'מדבר' (זמזום מהסלילים כשהם מתרופפים) לא קורה כלום ובקצור, סוס עבודה.

כמובן שרצוי שאם אתה מזמין כזה לא יחסכו באיכות חוטי הנחושת ובשטח הליבה המגנטית ואז גם הנינים שלך יהנו ממנו.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

אפשר לרכוש בחול דגם שהוא 220v , זה טיפה יקר יותר אבל עדיין פחות מ380₪ שח שעולה פה השנאי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...