Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

4real, התקנת מצבר עם קיבולת יותר גדולה תקטין את החיים של המצבר ושל מנגנון טעינה.

עריכה אחרונה על ידי x-Anton-X
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
4real, התקנת מצבר עם קיבולת יותר גדולה תקטין את החיים של המצבר ושל מנגנון טעינה.

למה אורך החיים של האלטרנטור והמצבר יקטן ?

איזה כייף לי :)

פורסם

התקנת מצבר אם קיבלת גדולה יותר יקצר את אורך החיים שלו כי רוב הפעמים לא תתבצע טעינה מלאה של המצבר.

מצבר גדול יותר, זרם טעינה גדול יותר, יותר עומס על אלטרנטור.

פורסם (נערך)

נניח שייצרן הרכב הרכיב מצבר של 50 אמפר-שעה ובעל הרכב החליט להתקין מצבר של 70 אמפר-שעה בכמה יגדל זרם הטעינה ?

למה אתה חושב שרוב הפעמים לא תתבצע טעינה ועל סמך מה אתה מבסס את דברייך ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

הכל תלוי כמה זמן משתמשים באוטו, יכל להיות שהאוטו נוסע הרבה והטעינה תהיה טעינה מלא, ויכל להיות נסיע היא 10 דקות לכל כיון אז לא בטווח שהמצבר יטען.

לגבי הבדל בין זרם טעינה של מצבר 50AH ל 70AH הוא הבדל לא משמעותי, זרם טעינה אופטימלי למצברים על בסיס חומצה גופרתית הוא 10% מקיבולת שלהם

כמובן הזרם יקטן לקראת סוף הטעינה.

על האלטורנטור מורכב בקר טעינה, מייצב מטח שבשמו המקורי הוא VOLTAGE REGULATOR, תפקידו הרבה יותר מורכב מלשמור על אותו מתח בסל''ד שונה.

כמו שאתה יודע לאלטורנטור יש לו חיבור של +,- ועוד חיבור של שני חוטים. אם תיקח אלטורנטור ותסובב אותו לא תקבל שום מטח, עד שתזרים מטח דרך אחד מ 2 החוטים הקטנים רק אחרי זה המייצב מטח יכנס לפעולה, יפיק מתח באופן שותף בגלל שיש לו בתוכו קבל. (אני מצרף תרשים של VOLTAGE REGULATOR).

כל יצרן רכב מתקין מייצב שמתאים לקיבולת של המצבר, יש בקרה על טעינה של המצבר ניקרה לו "כבל בקרה"(אחד מ2 חוטים הקטנים).

לכל אלטורנטור המנגנן שונה, ומיעד להוציא זרם טעינה למצבר שהוא מיעד לו. סתם לדוגמה אם הוא מיעד למצבר 50AH הוא יוצא זרם טעינה מקסימלי של 5A והזרם הזה יהיה גם למצבר של 70AH כלומר זרם קטן ממה שצריך מצבר לטעינה נורמלית (המספרים הם סתם לדוגמה).

וזה יגרום גם לעומס על VOLTAGE REGULATOR שיצתרך לעבוד כל פעם בעמסים בלי מנוחה זה לא אומר שהוא יתקלקל אחרי שעה של נסיע, הנזק הוא הדרגתי.

כמובן הדבר הזה הוא נכון גם להפך אם תתקין מצבר 20AH במקום 50AH המצבר ירתח בטעינה כי הזרם יהיה גדול בשבילו.

עכשיו התחילו להתקין חיישן על + של המצב בשביל לשלוט באופן יותר מדויק על הזרם של הטעינה כי בלי החיישן הזרם כל פעם משתנה כשאתה מדליק "צרכן" כלשהו ולוקח לו זמן להתיצב.

regulat.gif

פורסם

לחבר שלום,

ההסבר שלך לוקה בחסר ויישנם מספר טעויות בסיסיות בנושא אלטרנטור/מצבר. אני מציע לך למצוא ספרות הדרכה של בוש בנושא מצברים ואלטרנטורים (החוברות הצהובות) וללמוד לעומק את הנושא.

פורסם (נערך)

כמובן הדבר הזה הוא נכון גם להפך אם תתקין מצבר 20AH במקום 50AH המצבר ירתח בטעינה כי הזרם יהיה גדול בשבילו.

נהרוג אותם אחד אחד :wink:.

זרם הטעינה של מצבר הרכב תלוי בצרכן ובמסלול הזרם קרי התנגדות הכבלים,התנגדות הפנימית של המצבר ומתח הקטבים. במערכת החשמל של הרכב אין רכיב חשמלי אשר תפקידו לווסת את זרם הטעינה של המצבר כמו במטענים חיצונים שבהם ניתן לקבוע את זרם הטעינה בהתאם לקיבולת המצבר וסוג המצבר קרי מצבר AGM או מצבר חומצת עופרת סטנדרטי.

נניח ויש לך שני מצברים אחד של 50AH והשני 20AH וצריכת הזרם משני המצברים היא דומה נניח 10 אמפר. בזמן הטעינה של שני המצברים ברכב צריכת הזרם שלהם תהייה זהה עם הבדל קטן בגלל ההתנגדות הפנימית של המצבר שזה זניח לדיון לכן המצבר לא ירתח.

פורסם (נערך)

עכשיו התחילו להתקין חיישן על + ׁׁ(בדרך כלל החיישן מותקן על -) של המצב בשביל לשלוט באופן יותר מדויק על הזרם של הטעינה כי בלי החיישן הזרם כל פעם משתנה כשאתה מדליק "צרכן" כלשהו ולוקח לו זמן להתיצב.- השליטה היא על ווסת המתח קרי על מתח המוצא של האלטרנטור. גם עם 'חיישן מצבר' מתח המוצא של האלטרנטור משתנה בדומה לשאר הרכבים שאינם מצויידים במערכת טעינה חכמה.

הסיבות שייצרני הרכב מתקינים ברכבים מסויימים 'חיישן מצבר' הם שונות ממה שרשמת.

חיישן מצבר מודד את צריכת הזרם מהמצבר וגם את זרם הטעינה, טמפ' האלקטורליט ומתח המצבר. הנתונים האלה מעובדים על-ידי מחשב הרכב בכדי

לשפר את אלגוריתם הטעינה בשילוב אלטרנטור בעל ווסת מתח אשר נשלט על-ידי מחשב הרכב.

הסיבות לכול זה הם הפחתת צריכת האנרגיה והפחתת פליטת המזהמים לסביבה (CO2) וכמובן שיפור אורך החיים של המצבר.

פורסם

המצבר ביחס לאלטרנטור הוא צרכן ועל כן הוא מתנהג כמו נגד. הזרם הוא יחס ישיר של מתח האלטרנטור חלקי התנגדות המצבר.

כמה זרם שהמצבר יכול לקחת הוא ייקח, אבל ההתנגדות שלו תהווה הגבלה אז אם למשל האלטרנטור היה מוציא כמות זרם דמיונית של אלפיי אמפר לשעה, המצבר עדיין היה לוקח את ה40, 60 אמפר שהוא יכול.

אבל, בגלל שלא קיים בעולם מייצב מתח מושלם, עדיין יכול להיות מצב שמתח היציאה מהאלטרנטור משתנה דרסטית לרגע מאוד קצר של מאית או אלפית השניה ומכיוון שהתנגדות המצבר נשארת קבועה הפרמטר שמושפע הופך להיות הזרם ואז נוצר מצב של צריכת זרם גבוהה ע"י המצבר - זה מצב שאכן יכול לשרוף מצבר, כבלים וכו...

באלטרנטור יש דיודת זנר שמגבילה את המתח ל14.6V אם אני לא טועה, אבל אין אין מגביל זרם.

פורסם
המצבר ביחס לאלטרנטור הוא צרכן ועל כן הוא מתנהג כמו נגד. הזרם הוא יחס ישיר של מתח האלטרנטור חלקי התנגדות המצבר.

כמה זרם שהמצבר יכול לקחת הוא ייקח, אבל ההתנגדות שלו תהווה הגבלה אז אם למשל האלטרנטור היה מוציא כמות זרם דמיונית של אלפיי אמפר לשעה, המצבר עדיין היה לוקח את ה40, 60 אמפר שהוא יכול.

אבל, בגלל שלא קיים בעולם מייצב מתח מושלם, עדיין יכול להיות מצב שמתח היציאה מהאלטרנטור משתנה דרסטית לרגע מאוד קצר של מאית או אלפית השניה ומכיוון שהתנגדות המצבר נשארת קבועה הפרמטר שמושפע הופך להיות הזרם ואז נוצר מצב של צריכת זרם גבוהה ע"י המצבר - זה מצב שאכן יכול לשרוף מצבר, כבלים וכו...- שוב פעם...הזרם מוגבל גם על ידי מסלול הזרם קרי התנגדות הכבלים.

מתח מוצא של האלטרנטור יחסית קבוע והוא נע סביב 13.6-14.5 וולט ובתנאי מזג אוויר קר במיוחד מתח המוצא של האלטרנטור יכול לעלות גם ל-15.1 וולט ושום נזק לא נגרם לאף רכיב ברכב.

באלטרנטור יש דיודת זנר שמגבילה את המתח ל14.6V אם אני לא טועה, אבל אין אין מגביל זרם.

התנגדות המצבר לעולם לא נשארת קבועה היא משתנה בזמן טעינה. אל תשווה נגד שהינו התנגדות אומית יחסית טהורה למצבר שנטען. ברגע שמתח הקטבים של המצבר עולה זרם הטעינה יורד.

תפקיד דיודות סיליקון הפשוטות או דיודות זנר באלטרנטורים מסויימים הם יישור ובאלטרנטורים מסויימים הם מגבילים את מתח המוצא ל-16 וולט במקרה של תקלה באלטרנטור כמו ניתוק כבל המינוס.

פורסם

גודל המצבר לא משפיע על כלום מסיבה פשוטה: הזמן היחיד שבו המצבר מתרוקן הוא בזמן שהאלטרנטור לא עובד קרי בהתנעה, הפעלת צרכנים חשמליים בלי שהמנוע עובד וכן הלאה. כל שאר הזמן האלטרנטור מספק חשמל לכל הצרכנים מבלי לגרוע או להוסיף למצבר (בזמן שהוא מלא - כלומר תהיה טעינה כל עוד צריך אותה - נניח לאחר התנעה). עצם זה שתשים מצבר גדול יותר גם לא ישנה כלום מבחינת צריכה חשמלית ולכן זה לא ישפיע על זמני טעינה.

אם תוסיף צרכנים חשמליים אז תהיה העמסה נוספת על המערכת החשמלית והאלטרנטור הוא זה שיושפע מזה ראשון.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

נכון מרק10, אתה צודק במאה אחוז - התנגדות המצבר משתנה כפונקציה של העומס שרץ עליו, המתח שלו והמצב הכימי שלו, אבל זה זניח מאוד ביחס לשינויי רגעי של המתח...

פורסם
גודל המצבר לא משפיע על כלום מסיבה פשוטה: הזמן היחיד שבו המצבר מתרוקן הוא בזמן שהאלטרנטור לא עובד קרי בהתנעה, הפעלת צרכנים חשמליים בלי שהמנוע עובד וכן הלאה. כל שאר הזמן האלטרנטור מספק חשמל לכל הצרכנים מבלי לגרוע או להוסיף למצבר (בזמן שהוא מלא - כלומר תהיה טעינה כל עוד צריך אותה - נניח לאחר התנעה). עצם זה שתשים מצבר גדול יותר גם לא ישנה כלום מבחינת צריכה חשמלית ולכן זה לא ישפיע על זמני טעינה.

אם תוסיף צרכנים חשמליים אז תהיה העמסה נוספת על המערכת החשמלית והאלטרנטור הוא זה שיושפע מזה ראשון.

גלעד, אתה צודק ב-99 אחוז.

• תוכן חדש...