Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרייד 93 - מנוע 1,000 סמ"ק , מתחמם .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב הרכב עבר לפני כשנה וחצי ראש מנוע , לפני מספר ימים הרכב התחמם במהלך נסיעה .

אתמול הרכב הניע בקושי רב , הרכב מקרטע תוך כדי נסיעה - המנוע לא עובד חלק . הרכב מתחמם ויש עשן לבן . אין "טחינה" במכסה השמן ואין שמן ברדיאטור . האם לפי הממצאים הללו יש בעיה בראש מנוע ? .

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

עשן "לבן" [ככל שהוא ממש לבן] מצביע על מיים שחודרים לתא השריפה [ראש מנוע] ונפלטים כאדים. מכאן חסר נוזל קירור והמנוע מתחמם הן כתוצאה מהכשל עצמו והן מכך שחסר נוזל קירור.

בדייהטסו [הישנות לכל הפחות] ידוע לי מנסיוני הכללי והאישי שביצוע תיקון של ראש מנוע לא מחזיק לאורך זמן.

בהצלחה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לפני שכנה וחצי שהרכב עבר שיפוץ ראש מנוע הוחלפו החלקים הבאים : רצועת טיימינג , מותחן טיימינג , רצועת אביזרים , רצועה למדחס , טרמוסטט , ניקוי רדיאטור ,משאבת מים , כל צינורות המים ברכב . באם הראש בר שיפוץ כמה אמור לעלות לי : פירוק והרכבת ראש מנוע , שיפוץ ראש מנוע , החלפת אטם ראש מנוע , שמן מנוע , פלאגים ופילטר שמן .

מי שמוכן לבצע את העבודה יכול לשלוח מסר בפרטי .

פורסם

תשקול מנוע אחר מפירוק,

אם אני זוכר טוב היה גם מנוע 1.3, חכה לתגובות כאן של החבר'ה, אם הוא מתאים אולי שווה לשים אותו, הוא יותר חזק ויותר אמין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על התגובות , בדקתי עלות שיפוץ ראש מנוע אצל משפץ ראשים : 350 לשיפוץ מלא , סט שלייף 150 ש"ח . פלאגים חדשים יש לי , שמן מנוע כנ"ל , פילטר שמן יש לי . עלות של העבודה במוסך כולל שיפוץ ראש , פירוק והרכבה של הראש , החלפת סט שלייף , פלאגים , שמן מנוע , פילטר שמן , נעה בין 1,500 ל - 1,600 ש"ח .

פורסם
תשקול מנוע אחר מפירוק,

אם אני זוכר טוב היה גם מנוע 1.3, חכה לתגובות כאן של החבר'ה, אם הוא מתאים אולי שווה לשים אותו, הוא יותר חזק ויותר אמין.

לקנות מנוע מפירוק לרכב כזה ישן זה חתול בשק! בנוסף צריך לאשר את דגם המנוע החדש והגדלת הנפח לא בטוח שיאשרו!

לפותח השרשור קודם כל אני ממליץ לך לבדוק את סיבת ההתחממות ולתקן, ורק לאחר מכן לבדוק בדיקת לחץ הפוך כדי לוודא שבאמת יש בעיה בראש המנוע, ואם באמת יש אז לשפץ, תבדוק גם את הראש בחוץ שיש מספיק שטח ואתה לא חורג מהמידה שהיצרן הנחה, אם הראש פסול אני ממליץ לך למצוא ראש אחר שהוא "בר שיפוץ".

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

כאשר פעם שעברה ביצעו שיפוץ ראש,האם בדקו שהבלוק לא אכול ?

זו שאלת השאלות במנועי השרייד והאפלאוז,שידוע שהבלוקים שלהם בנויים מסגסוגת אלומיניום ושימוש במי ברז/נוזל קירור ברמת סוג ז' גורם לאיכול הבלוק.

אם הבלוק אכול שום שיפוץ ראש מנווע לא יעזור וכאן יש שני פתרונות- ביצוע אוברול כללי (שיפוץ מנוע כללי)- תהליך יקר ולא משתלם בד"כ או הבאת בלוק מנוע אחר,שיש לבדוק אותו היטב אצל חרט ועליו להרכיב את הראש הנוכחי שישופץ שנית.

התגובה נכונה אם אכן יתברר,שמדובר שוב בתקלת ראש מנוע. כדאי לפני כן,לבצע כמובן בדיקת לחץ לכל מע' הקירור במוסך בתקווה,שבכל זאת תמצא תקלה אחרת פשוטה יותר במע' הקירור הניתנת לתיקון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
תודה על התגובות , בדקתי עלות שיפוץ ראש מנוע אצל משפץ ראשים : 350 לשיפוץ מלא , סט שלייף 150 ש"ח . פלאגים חדשים יש לי , שמן מנוע כנ"ל , פילטר שמן יש לי . עלות של העבודה במוסך כולל שיפוץ ראש , פירוק והרכבה של הראש , החלפת סט שלייף , פלאגים , שמן מנוע , פילטר שמן , נעה בין 1,500 ל - 1,600 ש"ח .

אני בכייף אבצע לך את העבודה בחינם...רק תענה בוואטס אפ. :lol:

פורסם

צר לי להיות האיש הרע, אבל אני חוזר ואומר - תפסיק להשקיע כסף באוטו הזה !

ראשית, שיפצת ראש מנוע לפני שנה בדיוק (לא שנה וחצי) וכמעט כל חודש תקלה אחרת. האוטו הזה כבר מזמן עבר את ימיו כ"יפאנית אמינה", זה יותר כמו BX מזדקנת בת 200 שנה.

שמת לב לתקלות שהיו לך ברכב רק מאז הראש מנוע ? (לפני 4 חודשים כבר התלוננת שהוא מתחיל להתחמם, לפני זה אכלת מרורים מהמשאבת דלק, היה קושי במציאת חלפים, בעיות התנעה, ברגים שעשו לך בעיות בהידוק, נזילות שמן מהמשאבת דלק וכד').

עכשיו אתה, ככל הנראה, לקראת החלפת מנוע.

יש מקרים שצריך לדעת מתי להיפרד ולהגיד שלום, זה אחד מהם !

לרכב הזה, עם כל הכבוד, אין שום יתרונות כיום - וגם כשהיה חדש, היה ספרטני לחלוטין ומזעזע. והיתרון שהיה לו אז, בשנת 1993, כבר מזמן לא קיים (אמינות).

אני במקומך הייתי הולך לבנק ובודק את אופציות המימון שלי, ומתחיל לחפש רכב אחר. חבל על הזמן והכסף שאתה שורף על האוטו הזה.

מצטער מראש על הנימה הבוטה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מסכים מילה במילה עם איציק. ברכב ישן יש יחס הפוך בין עלות הרכב לבין עלויות האחזקה הנדרשות, וזה אף פעם לא כלכלי ומשתלם.

באלפים לא רבים ניתן למצוא רכבים הרבה יותר אמינים וחדשים, יונדאי גטס היא דוגמה מצויינת לזה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...