Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

redbaron כתב: ספויילר מגדיל את הגרר, ובאותה מידה מגדיל את ה"מערבולות קצה".

כנף לעומת זאת, אמורה לסדר טיפה את התופעה הזו (שוב, לא כל כנף, ובטח לא אילו שמתקינים כנף של ג'אמבו על ה לנסר/סיוויק שלהם)...

מערבולות קצה הן תופעה מוזרה... לאוויר יש הרבה תכונות מוזרות, במיוחד בתנועה ובמהירות.

גילי

עיין ערך רכבי קירור אוויר שכניסת האוויר בכלל בצד ההפוך מהנסיעה..

כאן האוויר נישאב לרכב... ולא נידחס בכוחות עצמו, אם כי לא היו הרבה ברורות בתיכנון מנוע אחורי...

ישנן מכוניות מקוררות אוויר עם מנוע קדמי שחייות טוב...

אני התכוונתי דווקא לתכונות זרימה שונות של אוויר, תכונות שמישתנות בתחומי מהירות שונים

למשל תופעת מגח... (אמנם חלה במהירויות שרובינו חולמים עליהן)

תופעה מוזרה נוספת היא ניתוק הזרימה מהגוף.

בדאוני שהייה מדביקים מדרגה על שפת ההתקפה של הדאון (לא משהו גדול, חצי מ"מ) וזה גורם לאוויר ליזרום "מעל" הכנף, להוריד את הגרר (המושרה) על הכנף.

גם באופנועי מרוץ ראיתי שמישתמשים בזה, בתוכנית שעשו על קבוצות מרוצים ראו כי לפני המרוץ הטכנאים מדביקים סרט דבק על הפירינג, הסרט עבה במיקצת מסרט בידוד רגיל...

הדבר גורם לזרימה לזרום מעל הפירינד ולהוריד את החיכוך!

בקיצור, כדי לתכנן מכונית אווירודינאמית בצורה טובה צריך להיות לא רק בעל חוש אסתטי מפותח (או שלא - במיקרים של העונדה סיויק) אלא להיות יצירתי ובעל ידע רב!

בגלל זה מצחיקים אותי כל אותם "מרכיבי הספוילרים/כנפיים" על האוטו שלהם...

אחרי שנתיים של לימודי אווירו וטרמו אני מרגיש שאין לי מושג אפילו איך לגשת לנושא :wink:, שלא נדבר על ביצוע... סתם... בקרוב תוכלו לחזות במרצדס 190 שנת 64 עם בודי קיט וכנפיים לרוב....

או שלא :wink:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מוטי... יא משקיען... תעשה לי ילד!!!

אני לא רואה פה הסבר קצר אז אני אוסיף בעצמי ללא מבינים

כשמכונית נוסעת מהר היא חותכת את האוויר ויוצרת מין וואקום, וואקום שהאוויר מנסה למלא ברגע שהאוטו מפנה את המקום שהוא תפס.

כל הרעיון היא 1) כמה שפחות "להתנגש" באוויר, כמה שיותר לחתוך אותו ו2) אוויר שמגיע מה"וואקום" יש לפנות שלא ישפיע על האוטו ויעכב אותו

בגלל זה כל פרארי בפרופיל מזכירה כנף הפוכה

פורסם

חחח לא ציפיתי שייצא היפי =\\

עוד בקשה, אם אנחנו כבר בהסברים הגרפיים, תוכל להסביר מה בדיוק עושים הניבים על הגג של ה Evo8 400FQ?

פורסם

עוד בקשה, אם אנחנו כבר בהסברים הגרפיים, תוכל להסביר מה בדיוק עושים הניבים על הגג של ה Evo8 400FQ?

Those are there to make the car look good... well, sort of, what they do is that they slow down the air flow at high speeds, causing it to follow the contour of the car rather than seperate at the roof, basically the same idea I was demonstrating in the drawing with the spoiler - reducing the size of the wake area by reducing the turbulence... only problem is that the effectiveness of those vortex generators is pretty low, something like 1.3% at 160 Kmh if I recall correctly, which is why I said that they are there to look good - effective on a race car, totally useless on a street car

.By the way, they are also sold on the US Evo 8 MR as standard

.Moti

פורסם

כאן האוויר נישאב לרכב... ולא נידחס בכוחות עצמו, אם כי לא היו הרבה ברורות בתיכנון מנוע אחורי...

ישנן מכוניות מקוררות אוויר עם מנוע קדמי שחייות טוב...

אני התכוונתי דווקא לתכונות זרימה שונות של אוויר, תכונות שמישתנות בתחומי מהירות שונים

למשל תופעת מגח... (אמנם חלה במהירויות שרובינו חולמים עליהן)

תופעה מוזרה נוספת היא ניתוק הזרימה מהגוף.

בדאוני שהייה מדביקים מדרגה על שפת ההתקפה של הדאון (לא משהו גדול, חצי מ"מ) וזה גורם לאוויר ליזרום "מעל" הכנף, להוריד את הגרר (המושרה) על הכנף.

גם באופנועי מרוץ ראיתי שמישתמשים בזה, בתוכנית שעשו על קבוצות מרוצים ראו כי לפני המרוץ הטכנאים מדביקים סרט דבק על הפירינג, הסרט עבה במיקצת מסרט בידוד רגיל...

הדבר גורם לזרימה לזרום מעל הפירינד ולהוריד את החיכוך!

בקיצור, כדי לתכנן מכונית אווירודינאמית בצורה טובה צריך להיות לא רק בעל חוש אסתטי מפותח (או שלא - במיקרים של העונדה סיויק) אלא להיות יצירתי ובעל ידע רב!

בגלל זה מצחיקים אותי כל אותם "מרכיבי הספוילרים/כנפיים" על האוטו שלהם...

אחרי שנתיים של לימודי אווירו וטרמו אני מרגיש שאין לי מושג אפילו איך לגשת לנושא :wink:, שלא נדבר על ביצוע... סתם... בקרוב תוכלו לחזות במרצדס 190 שנת 64 עם בודי קיט וכנפיים לרוב....

או שלא :wink:

גילי

פורסם

- Gili

I started learning aerodynamics a few years ago by myself, it's a very interesting material and as you already know, it is a very technical subject.. I made a lot of progress with my car with the effective use of aerodynamics, I still have a lot to learn and to optimize my car, but the drop in my lap times on the racetrack is significant and you can feel the aero parts at work, and while my car isn't exactly a beauty queen is does beat everyone elses, so I'm happy

There are so many small things that improve the car by so much, chopping the rear bumper made the car accelerate much faster on higher speeds, I did not measure the before and after, but the 100-200 Kmh acceleration definitely dropped a good second just there

The addition of a spoiler or a wing on the car adds to the high speed stability, you can feel it working when going into high speed corners and the car just sticks to the road, amazing

.Moti

מוטי, באילו טווחי מהירויות כנף מתחילה לבוא לידי ביטוי?

למשל כנף של אימפרזה פרודרייב - האם כח ההצמדה ב-100 קמ"ש משמעותי? או שמרגישים את זה רק לקראת ה-200?

ומה לגבי ספויילר צנוע, כזה שניתן לקבל כאופצייה ברוב רכבי הסדאן הרגילים היום? יש לו איזושהיא השפעה אווירודינמית במהירויות ארציות, או שמתחת ל150 זה ליופי בלבד?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

למשל כנף של אימפרזה פרודרייב - האם כח ההצמדה ב-100 קמ"ש משמעותי? או שמרגישים את זה רק לקראת ה-200?

ומה לגבי ספויילר צנוע, כזה שניתן לקבל כאופצייה ברוב רכבי הסדאן הרגילים היום? יש לו איזושהיא השפעה אווירודינמית במהירויות ארציות, או שמתחת ל150 זה ליופי בלבד? ברוב המכוניות המישפחתיות ה"ספויילרים" משמשים להדבקת העינים לרכב, ובסופו של דבר להפרדתו של הפריט מהרכב ע"י ניתוק בכוח...

לא רק שזה לא מוסיף כלום, אם היה לזה כוח הצמדה כל שהו, זה היה גורע, רוב המכוניותהמישפחתיות (סליחה, כולן, BMW היא לא מישפחתית, כל כך :wink:, ) הן הנעה קידמית...

ספויילר (אחורי) מצמיד את הגלגלים האחוריים.

בנוסף לכך, לרכב יש תכונה של היתרוממות עקב היותו בעל צורה של כנף, וגם עקב לחץ אוויר מתחת לרכב.

עוד? בזמן האצה חרטום הרכב מיתרומם ויוצר זווית התקפה חדה יותר, מה שמביא לעילוי נוסף, והיגוי מעורפל (ניסית פעם להוציא את היד מחלון של רכב נוסע כשהיא ישרה? יפה! ומה קורה שאתה ניתן לה זווית קטנה כלפי מעלה?)...

עכשיו, במיקרה כזה, היית רוצה עוד טיפה לחץ על הזנב (לא!)...

יש מבין?!

עוד משהו, רוב ה"ספויילרים" שיש ברכבים שמטרתם היא נוי, צורתם שטוחה, והם לא אמורים ליצר כוח הצמדה. הדבר היחידי שאולי (וכאן יש דגש ענק על אולי) הם עושים ההוא הרחקת המערבולות קצה מגוף הרכב. דבר שגורם לזרימה מואצת של אוויר מתחת לרכב ויוצר הצמדה (סליחה, מקזז מהכוחות שמרימים את הרכב)... תאורטית... מעשית? לא נראה לי שזו היתה כוונת המשורר שבנו את היונדאי שלי (לא שלי, של חברת הליסיניג)...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

It really depends on the angle of attack that it is set to, in most of the winged cars that I have driven you can feel the difference starting around 100 Kmh and rising as the speeds rise, most of them feel very solid around 140 and up

ומה לגבי ספויילר צנוע, כזה שניתן לקבל כאופצייה ברוב רכבי הסדאן הרגילים היום? יש לו איזושהיא השפעה אווירודינמית במהירויות ארציות, או שמתחת ל150 זה ליופי בלבד?

:razz: ...Oh god, you must have missed the first post in this thread

...Most cars sold today don't have spoilers, they have wings

As Gili already said, most of them aren't exactly the world's greatest downforce producers, but I disagree with him that they don't make any downforce, because while the top part is flat the bottom part isn't and that alone is enough to produce some downforce... the reduction of turbulence and lift is a definite though

Effective spoilers can be really small and un-noticeable, a lot of cars already come from the factory with a trunk lid that is shaped like, see for example the BMW 6-series

.Moti

645 spoiler.jpg

• תוכן חדש...