Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יתכן ולא השתמשתי במינוח הנכון להכנסה פנויה. הכוונה שלי היא לסכום שאנחנו יכולים לשים בצד בכל חודש אחרי תשלום שכירות, גן, הוצאות שוטפות וכו' ולא לשכר ברוטו בניכוי הלוואות (שאין). אם הנושא כבר עלה כיצד הבנק מחשב הכנסה פנויה?

ורק לחדד - לפי הדוגמא שלי, את הריבית עבור ה-500K של 1.11.18, נתחיל לשלם רק במועד הזה?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

ס

Sent from my MI MAX using Tapatalk

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

הבנק רוצה את ההכנסה נטו של התא המשפחתי לפני שהם מתחילים לאכול

שכר דירה מקטין את ההכנסה נטו לפי הוראות בנק ישראל , וכאמור הכנסות משכ"ד יילקחו בחשבון רק כאשר תתחילו לקבל שכ"ד.

אז מה המספר כעת?

וחידדת נכון.

הבעיה שהבנק מוכן לתת את מסלול הקל"צ רק בפעימה אחת, לכן רשמתי כי תיצור תשלום אחד של בערך מיליון ש"ח + והתשלום האחרון יהיה במסלול פריים של 500 אלף - אם מדובר על 1.5 מיליון הלוואה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

השכר נטו של אשתי ושלי, בניכוי שכ"ד נוכחי הוא כ-20K. מניח כי אם כך אין בעיית שיעור החזר מהכנסה גם טרם קבלת דמי השכירות?

אגב האם יש דגשים או מגבלות מאחר ומדובר במחיר למשתכן- האם הבנקים מפלים לרעה מבחינת תנאים או שאלו שמועות בלבד?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

מעולה

הבנקים חשדניים תמיד כאשר נוצר איזה גולם ממשלתי חדש..

יש להם חשש קצת מה יקרה למחירים, לכן הם נזהרים = אולי ריבית פחות טובה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מנסיוני, הפוך.

ברגע שאתה מראה יכולת החזר טובה ואחוז מימון נמוך, הבנק "אוהב" את מחיר למשתכן יותר מקניה רגילה מקבלן, בגלל שמראש מחיר הרכישה נמוך יותר ממחיר השוק, כך שהסיכון לבנק נמוך יותר.

אני לא מדבר כמובן על מקרה בו מבקשים מהבנק לחשב את אחוז המימון לפי מחיר השוק [ולא לפי המחיר בחוזה כמקובל], כי אז בעצם ניתן להגיע אף ל90% מימון משווה החוזה שזה 75% מערך הדירה הווירטואלי בשוק. את זה הבנק ממש לא אוהב.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא הבנתי, הרי הבנק תמיד מחשב אחוז מימון ע"פ שווי השוק של הנכס הממומן כפי שנקבע על ידי שמאיו...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

או לפי גובה החוזה, הנמוך מביניהם.

במקרים רבים בנק בכלל לא יבקש שמאות ברכישה מקבלן [כשמחיר החוזה יראה לבנק סביר או נמוך].

במקרה של מחיר למשתכן, תמיד מחיר החוזה יהיה נמוך משווי השוק, ולכן הבנק יאהב את העסקה [כי במקרה של מימוש מחמת אי החזר הבית יימכר במחיר גבוה משנרכש, ומכאן שהסיכון לבנק נמוך מעסקאות רגילות].

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אולי הבנק ייתקל בבעיות חוקיות למכור אם ללוקח ההלואה אסור למכור.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לא הבנתי, הרי הבנק תמיד מחשב אחוז מימון ע"פ שווי השוק של הנכס הממומן כפי שנקבע על ידי שמאיו...

ברכישה מקבלן הבנק לא מפעיל שמאי אלא במקרי קיצון.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
מנסיוני, הפוך.

נסיוני הפוך מנסיונך.

גם לדעתי הפרויקט שלך היה פחות מחיר למשתכן אלא כונה בשם אחר.

כיום הבנקים "מענישים" את הרוכשים של מחיר למשתכן.

משכנתא זה קל

פורסם

הפרוייקט שלי היה בדיוק מחיר למשתכן.

יכול להיות שנסיונך הפוך, אני רק כותב מנסיוני האישי, וגם מנסה להסביר את ההיגיון שמאחורי הדברים.

אם אתה אומר שנסיונך הפוך אני מאמין לך כמובן.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

שאלה למבינים בנושא קשור אך קצת שונה:

יש ברשותי דירה עם משכנתא 75% מימון שלקחתי לפני שנתיים.

היום אני רוצה לקנות חניה משכן שרוצה למכור ב-X שקלים.

האם יש איזושהי דרך להוסיף X שקלים למשכנתא לצורך קניית החניה?

תודה מראש.

• תוכן חדש...