Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מתלבט בין שני הרכבים הנ"ל אשמח לחוות דעת בכל הנושאים:

צריכת דלק, אמינות,תחזוקה שוטפת, נוחות נסיעה...

אני חייב לציין שכרגע יש לי רנו קליאו 3 שנת 2008 כבר 3 שנים ואני מרוצה מאוד מהרכב (למרות החששות בהתחלה שכולם הפחידו אותי מרנו)

הבעיה היא כרגע שאני מנסה למכור אנשים פשוט לא מתקשרים.

בגלל זה אני שוקל האם להמשיך עם רנו או לנסות ללכת על סובארו?

אשמח לחוות דעת

תודה

פורסם

לפלואנסים יש ביקוש רב בהשוואה לקליאו. הם מציעים חבילה משתלמת ומרווחים מאוד. הבעיה היחידה איתם הוא שיש לא מעט בציי רכב ולך תדע איך זה ישפיע על המכירות. דווקא דגמי הדיזל הם בעלי הביקוש הגבוה.

בכל אופן, בזמנו בדקתי מגאן 3 (זהה לפלואנס בעיקרון) והתרשמתי לטובה מהחבילה. אגב, היא נבדקה עבור אמא שלי (שהעדיפה בסוף רכב אחר) כתחליף ל-B3 האצ'בק שלה. זו הייתה B3 ידנית 1.5 ברמת הגימור הנחותה. הרכב אמנם היה שקט ונוח יחסית לקוראנית, אבל בזה הסתכמו היתרונות שלו. חלש מאוד, איבזור דל ברמה של לא קיים, תא מטען פצפון (הסדאן גדול מפצה על זה קצת). בשורה התחתונה - הרכבים לא ברי השוואה.

אני לא יודע איך האמינות של הפלואנס (ה-B3 כיאה לסובארו הייתה נטולת בעיות אך גם חדשה), אבל בהחלט כרכב הייתי מעדיף את הפלואנס או כמעט כל דבר שהוא לא B3 או דייהולט.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם (נערך)

הבעיה במגאן 3 שהתא מטען ממש קטן.

יצא לך לנסוע בפלואנס? להרגיש איך הנוחות? איך האחיזת כביש של הרכב? (מנוע 1.6)

ומה לגבי אחזקה שוטפת של הרכב? הפלואנס יהיה יקר יותר משמעותי בגלל שזה צרפתי?

עריכה אחרונה על ידי fitoa
פורסם

בדקתי רק את המגאן אבל היא על אותו בסיס של הפלואנס, אני לא חושב שיש הבדל בהתנהגות או בנוחות, ההבדל הרי הוא רק בתצורת המרכב (האצ'בק מול סדאן). תא המטען לא זכור לי כקטן אבל הכל יחסי. אני חלילה לא אומר שהמגאן עדיפה על הפלואנס, זה פשוט מה שניסיתי.

בעיניי הרכב היה נוח, מאובזר, הרגיש איכותי יחסית (בכל זאת לא מדובר ברכב יוקרה), ההתנהגות הייתה סבירה מאוד למשפחתית לדעתי, עד כמה שהתאפשר לי להרגיש בנסיעת המבחן הקצרה. זה בניגוד למגאן II למשל שאני שונא בטירוף וההיגוי שלה הוא אחד מהגרועים שיצא לי לחוות.

באשר לאמינות ועלויות אחזקה אני לא יודע, לצערי. הרכב הצרפתי האחרון שהחזקתי היה פג'ו 205.

לדעתי הלא מקצועית בימינו נדיר שיש רכב שהוא כישלון חרוץ בסעיף האמינות, בתנאי שטופל כראוי. אם תמצא אקזמפלר שמור ומטופח סביר להניח שלא תסבול במיוחד, כך אני חושב.

היות ומדובר ברכבים שרצים על הכביש כבר כמה שנים אני בטוח שאפשר למצוא מספיק חוות דעת לגבי האמינות ומחלות ידועות.

פורסם

הפלואנס כבדה למנוע 1.600, ולכן עצלה וצורכת יותר דלק. לטעמי עדיף לקנות מגאן דור שני 2008-9. מאוד מוצלחת.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
הפלואנס כבדה למנוע 1.600, ולכן עצלה וצורכת יותר דלק. לטעמי עדיף לקנות מגאן דור שני 2008-9. מאוד מוצלחת.

אשמח לדעת למה לטענתך הדור ה-2 של המגאן מוצלח? בשנים 2007-2009 עבדתי בחברה בה מידי פעם יצאתי לנסיעות עבודה בשטח ולשם כך השתמשתי ברכבי ההנהלה או רכבי עבודה אחרים של החברה. במשרה הזו הספקתי לנהוג על C5 דור 2, מאזדה 3 דור 1, ברלינגו, פורד קונקט וגם מגאן 2. היא הייתה כמעט חדשה, ב-2008, טופחה בקנאות על אף היותה רכב ליסינג צמוד (של אדם בכיר מאוד אגב, למרבה ההפתעה). בהמשך יצא לי לקבל עוד מגאן כזו כרכב חלופי בזמן שרכב ליסינג שכר היה שלי יצא לטיפול. האקזמפלר הזה היה שחוט וחבוט ובכל זאת משניהם קיבלתי תחושה די דומה ואני אתאר אותה -

השימוש בכרטיס במקום מפתח נראה לי קצת מיותר, בלם היד שהזכיר יותר מצערת של מטוס פשוט עיצבן בעצם היותו כזה ובחריצים שדינם להתמלא באבק ופסולת.

הפלסטיקה נוראית, הכל קשיח, דקיק וזול. גם הכפתורים ושאר הפקדים ברכב הרגישו לא מספיק מוצקים. ההגה הרגיש לי קל מידיי וחמאתי וכל הכיול של הרכב זכור לי כרך מידיי. ממש ממש לא אהבתי ולא זכור לי שום דבר טוב מחווית הנהיגה או מהגיר האוטומטי הצרפתי המזעזע.

בנוסף, למיטב ידיעתי האמינות רחוקה מלהיות מספיק טובה.

זו דעתי בלבד, כמובן. אני כותב את כל זה כי אני רוצה להבין מה פספסתי ברכב הזה?

פורסם
אשמח לדעת למה לטענתך הדור ה-2 של המגאן מוצלח? בשנים 2007-2009 עבדתי בחברה בה מידי פעם יצאתי לנסיעות עבודה בשטח ולשם כך השתמשתי ברכבי ההנהלה או רכבי עבודה אחרים של החברה. במשרה הזו הספקתי לנהוג על C5 דור 2, מאזדה 3 דור 1, ברלינגו, פורד קונקט וגם מגאן 2. היא הייתה כמעט חדשה, ב-2008, טופחה בקנאות על אף היותה רכב ליסינג צמוד (של אדם בכיר מאוד אגב, למרבה ההפתעה). בהמשך יצא לי לקבל עוד מגאן כזו כרכב חלופי בזמן שרכב ליסינג שכר היה שלי יצא לטיפול. האקזמפלר הזה היה שחוט וחבוט ובכל זאת משניהם קיבלתי תחושה די דומה ואני אתאר אותה -

השימוש בכרטיס במקום מפתח נראה לי קצת מיותר, בלם היד שהזכיר יותר מצערת של מטוס פשוט עיצבן בעצם היותו כזה ובחריצים שדינם להתמלא באבק ופסולת.

הפלסטיקה נוראית, הכל קשיח, דקיק וזול. גם הכפתורים ושאר הפקדים ברכב הרגישו לא מספיק מוצקים. ההגה הרגיש לי קל מידיי וחמאתי וכל הכיול של הרכב זכור לי כרך מידיי. ממש ממש לא אהבתי ולא זכור לי שום דבר טוב מחווית הנהיגה או מהגיר האוטומטי הצרפתי המזעזע.

בנוסף, למיטב ידיעתי האמינות רחוקה מלהיות מספיק טובה.

זו דעתי בלבד, כמובן. אני כותב את כל זה כי אני רוצה להבין מה פספסתי ברכב הזה?

אני אסביר לך מה אתה מפספס.

כאחד שמכר לא מזמן רנו מגאן 2009 ומתגעגע אליה בטרוף - הרכב ביחס למחיר נותן לך תמורה של למעלה מפי 2!

הוא מרווח, בטיחותי, חסכוני ונח ביחס לכל המזדות למיניהם.

יתרה מזאת, כל היונדאי למיניהם נראות ומרגישות כמו מדינת עולם שלישי על ידה.

הרכב אמין מאוד, השרות של קרסו טרייד אין מדהים גם אחרי שנגמרת שנת האחריות על כל הרכב.

אני בכל אופן ממליץ לעשות נסיעת מבחן ולהבין כמה שהרכב הזה נח ביחס לכל המוצעים בשרשרים.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

שתי המכוניות סובלות מאותה הבעיה.

לי יש את ה 2.0L B3 סדאן אוטומטית והיא מאוד נוחה בתא הנוסעים ובנהיגה, אבל נוסעת כמו עגלה ושותה הרבה דלק, חברים עם הפלואנס סיפרו את אותם הדברים על כך שהפלואנס מאוד מרווחת ונוחה בפנים, אבל לא סוחבת.

אתה יכול לקרוא את הסיכום שרשמתי על ה B3:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?544162-Subaru-B3-2-0-RXI-2008&p=4508925#post4508925

• תוכן חדש...