Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה אני מוצא כי המדינה מקשה יותר ויותר על אנשים הגונים לקבל הכרת מס על הוצאות רכב לצורך פרנסתם.

אחרי ברור די רציני למדתי שכיום רק רכבים מעל 3.5 טון מוכרים באופן מלא במס ללא זקיפת שווי לעובד ולכן אני שוקל רכישה של רכב כזה.

העניין הוא שמבחינה "טכנית" אני לא צריך רכב הובלה/הסעות (הדבר הכי גדול שאני מוביל זה קרטון או שניים שיכנסו בכל רכב במושב האחורי).

לכן אני מחפש לדעת אם יש רכב שהוא מעל 3.5 טון ולא "מפלצתי" במידות ובצריכת הדלק שלו?

(למשל הסילבראדו מדהימה אבל ענקית במידות ושתיינית לא קטנה של דלק).

אשמח לעצה!

תודה,

גילעד.

פורסם

אין לך בטווח הזה יותר מידי אפשרויות: ראם, סילבראדו, F350

לא תמצא אחד מהם שתקבל ממנו צריכת דלק שטובה יותר מ6-7 לליטר גג, לא משנה מה הסוכן יגיד.

לחלק מהם צריך גם לערבב את הדלק עם תוסף שגורם לרכב לעמוד בתקן יורו5.

כולם למעשה עם נתונים דומים ביותר ובגלל המשקל שלהם הם מוכרים בחוק כמשאיות עבודה.

אני לקראת רכישת ראם לעסק וממש לא מרוצה מזה אבל תבין שיותר משתלם לי להחזיק כזאת מפלצת בזבזנית ומיותרת מאשר את הסקודה רומסטר 2009 שהייתה לי. שאל אותי למה אין לי תשובה - עדיין לא מבין ולא מקבל את החפירות בזבוז כסף כדי להרוויח משהו בסוף שנה (בשביל זה יש רואי חשבון).

המדינה לא מעודדת חיסכון בהוצאות לעסקים קטנים וזיהום אוויר וכל ה#$ שמסביב כדי לעודד שימוש בטנדרים קטנים וטנדר טויוטה או איסוזו יעלה לך לקנות\לבטח\לתחזק\לתדלק עשרות אלפי שקלים יותר בטווח הארוך מאשר אמריקק מגודל וצמא.

פורסם

כן אני במצב דומה. המדינה ממש לא ברור לי בקטע הזה ומכריחה אותי לשקול לסוע במפלצת מזהמת סביבה ללא צורך רק כדי לשלם מס ברמה סבירה :-)

למה אגב בחרת דווקא בRAM?

תודה,

גילעד.

פורסם

יש עוד כמה אפשרויות מלבד שלושת הענקים האמריקאיים - רנו מאסטר, פיאט דוקאטו, מרצדס ספרינטר או פיג׳ו בוקסר.

את כולם אפשר למצוא גם בתצורת ״טנדר״ כמו האמריקאיים, רק בלי 4x4 ובלי מנוע דיזל עצום. בדרך כלל גם בלי גיר אוטומטי.

לכולם, אגב, יש גרסה במשקל כולל של 3,501 קילוגרמים. תבין לבד למה ;)

אגב 2, אם אתה רושם את הרכבים האלו על שם העסק אתה מקבל גם זיכוי על הבלו ועל המע״מ שאתה משלם על הסולר. מה שאומר שליטר סולר עולה לך בערך חצי ממה שהוא עולה לשכיר מן המניין, מה שהופך צריכת דלק של 1:5 לצריכת דלק של 1:10 - כמעט כמו מכונית משפחתית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש בזה משהו וכן - בוודאי שירשם על שם החברה (בע"מ).

אבל לצערי אני מגלה עכשיו שהן ידרשו רשיון ג? (יש לי רשיון ישן כלומר עד 4 טון).

יש בקטגוריה כאלו שרשיון 2 ישן מספיק להן? (אולי סוואנה קצרה או אחר).

תודה,

גילעד.

פורסם

סוואנה קצרה,ספרינטר סינגל ג'אנט(גם קאפטר).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
יש בזה משהו וכן - בוודאי שירשם על שם החברה (בע"מ).

אבל לצערי אני מגלה עכשיו שהן ידרשו רשיון ג? (יש לי רשיון ישן כלומר עד 4 טון).

יש בקטגוריה כאלו שרשיון 2 ישן מספיק להן? (אולי סוואנה קצרה או אחר).

אם יש לך "רישיון ב' ישן" אז אתה לא יכול לנהוג בסילברדו, בדודג' ראם או בפורד F350. אתה כן יכול לנהוג בספרינטר, מאסטר או בדוקאטו שיש להם משקל כולל של בין 3501 ל-3999 קילוגרמים. שוב, יש גרסאות כאלו שנתפרו במיוחד בעבור אנשים כמוך - אנשים שלא רוצים להוציא רישיון C1 אבל כן רוצים לקבל הכרה במס.

בכל מקרה הסבה של הרישיון שלך לרישיון C1 זה עניין ממש לא מסובך וזה לא מה שצריך להטריד אותך.

פורסם

ההסבה לא סיפור? אני רק חושב על שעורי נהיגה ובחינות ומקבל בחילה :-)

אגב גם ההחזר בלו הוא רק מעל 4.5 טון ככה שרק הכבדות האלה יתנו אותו (בהנחה שיכנסו בכלל בחנייה שלי).

תודה,

גילעד.

פורסם

ההסבה היא ממש לא סיפור. עשיתי את המסלול הזה, ממש לא ביג דיל.

הטסט זה באמת קצת מוזר, מחזיר אותך לגיל 17 (מינוס החצ'קונים והשיער, במקרה שלי). אבל סביר להניח שהטסטר יבין עם מי יש לו עסק ולא יעשה לך חיים קשים כמו לנער פוחז.

ראה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?543249-%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%90%D7%99%D7%AA-c1

לגבי החזר הבלו - על פניו נראה שאתה צודק, אבל כדאי להתייעץ בנושא זה עם רואה חשבון מוסמך.

פורסם

אוף איזה בעסה. ממש לא בא לי על כל הפרוצדורה (X2 כי גם אשתי אמורה לנהוג ברכב).

אני אנסה לראות אם יש רכבים בטווח שבין 3500 ל4000 ק"ג שאפשר "לסבול". המרצדס, הפיאט והפגו ממש לא נראות לי והסוואנה גם לא להיט.

אני יודע שהדיסקברי 110 HD וההאמר H2 גם בטווח הזה לא? יש עוד בסגנון?

תודה,

גילעד.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
יש לי שאלה שקשורה לעיניין...

השאלה היא אם ההכרה היא 100% גם על רכב מיושן (עד 15 שנה על הכביש כלומר לדוגמא רכב שנת 2008/9)?

בסופו של יום רכשתי סאברבן ישנה ולכן אני יודע את התשובה - זה 100% מוכר ללא קשר לגיל של הרכב (כל עוד הוא מעל 3.5 טון).

תודה,

גילעד.

פורסם

אני עם סוואנה קצרה שנת 2002, עוד מעט שנתיים.

מאוד מאוד מרוצה מימנה, במקור היא עם 12 מקומות מוזגן מפוצל, אני השארתי רק ספסל אחד.

האוטו בגדול לעבודה אבל מהר מאוד הבנתי שניתן להשתמש איתו גם ביום יום ולכן זה גם הרכב השני בבית שאני נוהג עליו, לאישתי יש את הפריווט שלה.

מאוד מהר מתרגלים לגודל, אני נכנס איתה כמעט לכל חניה האזור השרון לא מרגיש קושי מיוחד.

נסיעה מאוד מאוד נעימה.

צריכת דלק בנסיעה מאוד מאוד עדינה היא 6.5 ק״מ לליטר.

לצאת איתה עם המשפחה לקמפינג זאת בכלל חוויה, כל הציוד ברכב אפילו מזרונים זוגיים.

אז אני קניתי אותה עבור פרוייקט ספציפי של 2-3 שנים ולכן לא קניתי שנתון חדש יותר, מבחינתי אם אסיים איתה את הפרוייקט היא עשתה את שלה.

אחרת היתי קונה אחת חדשה יותר, המחירים שלהם לא יקרים כלל.

• תוכן חדש...