Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא עניין רגולטורי. עובדה, פות"ש מצא פתרון.

מדובר בתרבות צרכנית.

על אותו משקל לכו לככר המדינה ותחפשו פריט לבוש. תשלמו יותר מפי 10.

אף אחד לא מצמיד אקדח לרכה של הצרכנים לטפל או לרכוש דווקא שם - כמו שזה לא חובה לקנות באותה ככר.

מי שלא מבין את זה ב 2014, שום חוק לא יעזור לו.

זה כמובן לא הופך את צ'מפיון לצדיקים, ממש לא.

כי אפשר ללכת ולקנות את אותו מוצר בדיוק שלא דרך צ'מפיון במחיר אחר?

ואני לא מדבר פה על מישהו שהזמין 100 חתיכות באיביי ועבר מתחת לרדאר, אלא מוצר שיובא באופן חוקי לחלוטין, מקורי, במחיר שונה.

זה לא אקדח לרקה (רכה זה ההפך מקשה, רקה זה מה שיש בצידי הראש), זה אומרים לך "אם אתה רוצה לקנות ידית הילוכים של גולף בארץ תשלם 7000 שקל".

זה הרי מונופול מוחלט.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה רוצה מקורי כנראה שיש או מפירוק או מצ'מפיון.

אם אתה מוכן להתפשר על OEM כל חנות חלפים שמכבדת את עצמה תוכל להזמין לך את זה מחו"ל. זה כנראה יעלה טיפה יותר מאיביי אבל בטוח שיותר זול מהיבואן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ובכן שלפתי מהמותן כי בטוח אני אשיג את הידית מאיביי או עליבאבא בהרבה יותר זול, הבחור הסכים להרכיב לי במידה ואכן אצליח למצוא ידית תואמת ,

לא חלף הרבה זמן ואחרי 15 דק חיפוש מצאתי את הידית בעליבאבא אקספרס בעלות של 140$+ 30 $ דמי שילוח (נוסף לציין כי וזו הפעם הראשונה שאני מזמין משם , בחיים לא התנסתי ברכישה דרך האתר)

ובכן, אתמול הידית הגיע בשעה טובה , לאחר חודש המתנה , והיום הותקנה , לא רק שהידית שקיבלתי היא אחת לאחת כמו הידית הקיימת , אלא שגם לדעתו של בעל המוסך הידית אכן נראת מקורית לחלוטין ואין שום סימן שמצביע אחרת וזה אחרי בדיקת איכות העור מספרים סידוריים וחומרים אשר ממנה עשוייה הידית.

עלות ההתקנה הייתה זולה 150 ש״ח ליתר דיוק , והופ הגעתי לסהכ 800 ש״ח פחות או יותר עם ידית חדשה.

אני מניח שגם מפירוק אפשר להשיג.

אבל ההתייחסות שלי אינה נוגעת למקרה זה בלבד - באופן כללי, מי שלא מצא פתרון כזה וישאר עם כוויה בארנק, למה שיחזור לשם שוב?

עריכה : התגובה הייתה לחבר עם כינוי של קוד שיגור לטיל גרעני.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בי עדיין מקננת התחושה שהייתה פה איזו טעות, אולי במק״ט החלק, אולי בחלק עצמו (נניח רק הראש ולא כל המיכלול וכו׳ , כי מעבר לעובדה שתמיד הדברים הללו יקרים, ובייחוד אצל צ׳מפיונס (כשלעצמו פסול), הרי שכאן יש משהו באמת בלתי סביר.

אם זה לא המצב, אז אני מרגיש שנשבר שיא חדש.

פותה״ש, כל הכבוד.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
אם אתה רוצה מקורי כנראה שיש או מפירוק או מצ'מפיון.

אם אתה מוכן להתפשר על OEM כל חנות חלפים שמכבדת את עצמה תוכל להזמין לך את זה מחו"ל. זה כנראה יעלה טיפה יותר מאיביי אבל בטוח שיותר זול מהיבואן.

אני מניח שגם מפירוק אפשר להשיג.

אבל ההתייחסות שלי אינה נוגעת למקרה זה בלבד - באופן כללי, מי שלא מצא פתרון כזה וישאר עם כוויה בארנק, למה שיחזור לשם שוב?

עריכה : התגובה הייתה לחבר עם כינוי של קוד שיגור לטיל גרעני.

ההשוואה בין חלק מפירוק וחלק חדש לא רלוונטית.

זה כמו שיגיע מישהו וירצה סיאט מי חדשה ותגידו לו שבאותו מחיר אפשר לקבל פאביה משומשת.

באותה נשימה חלק OEM זה לשלוח אותו לקנות סקודה סיטיגו.

או שיגיע מישהו שירצה גבינה לבנה של תנובה ותגידו לו שיש קוטג' תנובה עם תוקף קצר שיוצא אותו מחיר,

ו-OEM זה שתגידו לו שיש גבינה לבנה של טרה.

וכל זה בהנחה שתמצא חלק כזה בפירוק ושיש לך את הזמן והרצון ללכת לפירוקיות לחפש.

כשעולה השאלה אם יש מונופול אז לא רלוונטי שיש לך מוצר אחר במקום אחר, אלא אם יש לך את אותו המוצר במקום אחר.

לצורך העניין אפשר לקנות כמה חבילות DAS או גבס ולעצב בעצמך ידית הילוכים ב-20 שקל, זה לא רלוונטי להשוואה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מדובר בתרבות צרכנית.

אף אחד לא מצמיד אקדח לרכה של הצרכנים לטפל או לרכוש דווקא שם - כמו שזה לא חובה לקנות באותה ככר.

פתרון של קנייה בחו״ל אינו יוצר תחרות שווה. מרבית הלקוחות יעדיפו את הפתרון הקרוב, הנגיש, זה בו הם משוכנעים במקוריות המוצר ובאחריות לו. אפילו הפותח הופתע לשמוע שמה שקנה אינו חיקוי מוצלח אלא המקור. את זה צריך להבין ולא רק ב 2014 אלא בכל זמן. ומצערת מכל היא הסרת האחריות מהרגולטורים שהם האחראים האמיתיים למצב דברים מעוות ובעיקר יקר מאוד והכל בשל אותה חולשה מובנית וחוסר רצון להגיע לעימות עם גופים כלכליים חזקים במדינה. עצוב.

פורסם

מדובר בתרבות צרכנית.

פות"ש מצא פתרון לחלק קטן שקל לשלח, וגם נפל על מוסכניק שפעל נגד האינטרסים של עצמו ושל המרשה שלו.

אני שמח בשבילו שהסתדר לו, אבל זאת לא דוגמא חיובית לכלום.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

גם אם מצאת חלפים לרכב, במידה ותפסו אותך ולא הצלחת לעבור מתחת לרדאר, תשלם מיסים ומכס בסך של 50% מערך המוצר.

זה לא יוצר תחרות כי לאנשים אין כוח להתעסק עם יבוא מוצרים, להתעסק עם מיסים, דואר, תשלום בכרטיס אשראי למוצרים בחו"ל ועוד רבים וטובים.

לכן רוב האנשים שלא מבינים הולכים למקום הקרוב, אפשר להגיד שהם בטוחים במקוריות המוצר, משלמים ממיטב כספם ופה נגמר הסיפור.

הבעיה היא שהתחום הנ"ל בארץ כ"כ פרוץ ואין עליו פיקוח כמו שצריך וכל מוסך, יבואן, מכון רישוי וכל מה שמסביב פשוט עושים מה שהם רוצים כי הם יודעים שלאנשים אין חלופות כמו שצריך.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם (נערך)
700 לידית הילוכים שנשחקה תוך שלוש שנים ברכב "איכותי" אבל הכי חשוב שאתה מרוצה כי "דפקת את המערכת".

זה שהידית נשברה אחרי שלוש שנים... זה נראה לך סביר.

700 ש"ח על חתיכת פלסטיק מצופה בעור סינטטי... נשמע הוגן.

זה למה מילקי עולה 5 ש"ח!

אתה צוחק ? מה בדיוק אתה היית עושה עם העובדה המוגמרת הזו .... שולח מכתבים? נו באמת.

ואיך אתה משווה בין הדברים?

מה קשור המחיר של הידית בחול לתמחור של מילקי? לא הבנתי וגם לא את הקונטרה שניסית להעביר בהשוואה הזו.

ואם יש לי 700 שקל להשקיע על הכיף שלי והרצון לשמור על האסתטיקה ברכב, ולדעתך גם זה מוגזם להוציא על חתיכת פלסטיק ועוד סינטטי אז זו הבעה שלך.

ככל הנראה גם אם תקבל בחינם את הדבר הזה יהיו לך טענות שהמשלוח לא הגיע בזמן ובגלל זה המדינה הזו הולכת לאלף עזאזל. מה הקשר?!?

אגב יש מבצע ברמי לוי , מילקי בשקל !

ואגב אוהד , למיטב הבנתי על חלקי חילוף שאינם קשורים למנוע אין מיסוי כלל , זה מה שאני שמעתי.

עריכה אחרונה על ידי joker2k
פורסם
ואחר כך כשאיזה בחור חביב מביא חשבון מסופר בגרמניה בכדי להמחיש עד כמה אנחנו פראיירים כאן, מיד מתחילים לסקול אותו באבנים מטאפוריות ובמקום לרוץ לביבי ושרה ויאיר ונפתלי ולצעווק להם מתחת לבית שיזדרזו ויעופו כבר לכל הרוחות, אנחנו מתחילים לצעוק עליו שהוא פוגע במורל ובחוסן הלאומי ושהוא בכלל סתם בוגד ושפן. האמת מגיע לנו הקקה הזה שעושים לנו על הראש.

אני מבין את הקשר שאתה מנסה לעשות, אבל הביקורת על אנשי המילקי הם ממקום אחר. שני מקמות לייתר דיוק:

1) הם מסיתים את הטיפול ביוקר המחיה מהדברים הגדולים, דיור ותעבורה, לדברים קטנים כמו קינוחים מוכנים. הנה כבר קפץ שר האוצר שפתרון המע"מ אפס על דיור שלו כנראה מטורפד ונכשל, ויעלה על נס את המאבק במילקי וביוגורט.

2) דווקא אחרי מבצע צבאי מתוקשר שהזכיר לכולנו כמה המציאות שלנו היא הישרדותית, התחילו החבר'ה האלה בקמפיין "עלייה" לבירת העם הגרמני, שהיום הוא נחשב מאוד נאור, אבל לפני דור או שניים.... קיצר, מציאות הישרדותית.

תקשיב, אני איתך. יש גבול כמה אפשר להאשים את הצרכן, ולצפות שכל הצרכנים בישראל יתאגדו בשביל לפעול נגד הממשלה שהם עצמם בחרו. זה לא משנה כמה כותבים על צ'מפיון וכמה מסבירים, אנשים עדיין קונים. בטח מישהו כבר ריכז את הדברים האובייקטיבים: אחריות קצרה, עלות התקנת ומנוי איתוראן + מחירי מקיף גבוהים גם ככה כתוצאה מגניבות שבעצמן נגרמות ממחירי חלפים גבוהים. לא יעזור.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
פתרון של קנייה בחו״ל אינו יוצר תחרות שווה.

אבל זאת לא דוגמא חיובית לכלום.

העניין הוא שמרבית האנשים שמשלמים מחירים מופקעים פשוט לא עושים את הבדיקה מול אופציית היבוא.

אם הרוב כן היו בודקים, אין לי ספק שליבואן היה קשה להמשיך להצליח כל כך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

צריך מזמן להבין שהציבור בעל כוח קנייה! לא חייבים לקנות בעיניים עצומות וחייבים לבדוק הכל, ממחיר החלב במכולת ועד החינוך שהילדים שלנו מקבלים. לא חסר דוגמאות של עושק של נותני השירות השונים והצגתם בתקשורת לרוב פותרת את הבעיה (הפעם, כי לפעם ההבאה הזיכרון כבר הספיק לשכוח). חלק מהאנשים נהיה תמים והחלק השני נהיה גזלן ולא יבחל בשום דרך בכדי להגיע למשכורת יותר גבוהה בסוף החודש. יש היום פורמים, פייסבוק, יוטיוב ועוד פלטפורמות להבאת האמת לציבור.

יש תמיד כמה פתרונות לבעיה ויש צורך לחשוב טיפה לפני ש"קופצים" על הפתרון הראשון, מקווה שהתרד' הזה יפתח את העיניים לאנשים ויכירו את המציאות שאני חיים בא.

פורסם

לפותח השרשור, קודם כל תתחדש על הידית החדשה.

דבר שני, טוב מאוד שלא קנית מצ'מפיון את הידית במחיר המופקע הזה (היית יכול לקנות עוד רכב זול מאוד בסכום הזה:lol:)

כנראה, לצערי, שיש אנשים שמוכנים לשלם ושמשלמים את הסכומים הללו על חלפים.

אגב, התקשרת לשירות לקוחות של צ'מפיון וקיבלת את אותה התשובה או רק דרך המוסך?

מעניין אותי מאוד לדעת, מה לנציג צ'מפיון בפורום (אם יש כזה) יש להגיד...

• תוכן חדש...