Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מקובל אם האם אתם הייתם שואלים לגבי הפחת מחיר רכב כאשר קונים מנכה המחליף כל 3 שנים

Guest Automatic1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב לכולם,

מבלי לפגוע כמובן, השאלה שלי מאוד ישירה.

האם אתם, יודעים שאותו נכה למשל רכב את הרכב בהנחה משמעותית ומחליף את הרכבים שלו מדי 3 שנים במחיר מחירון ולא פחות, כמובן עם ק"מ נמוך מאוד, מה הייתה עמדתכם בנושא? האם הייתם מבקשים להגיע לעמק השווה מבחינת הפחתה מסויימת? כיצד אתם הייתם פועלים?

בנוסף לכך, לגבי זכרון דברים, אותו אדם טוען שבזכרון דברים מקובל להניח כמה אלפי שקלים או סכום מסויים בכדי להראות רצינות והוא אמור בתוך יממה להסיר את השעבוד על הרכב מהביטוח הלאומי או משהו כזה? לפניי המכירה? נתקלתם בדבר כזה?

מה, לא מספיק לחתום זכרון דברים והוא אמור בתוך יממה או יומיים להסיר את כל השעבודים שיש וכו'? למה אני אמור להכניס לו כסף כלשהו?

אודה לכם מאוד לתשובות מכיוון שזאת סוגיה שבה אני נתקל בימים אלו.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכים מקבלים רכב רפואי כתחליף להגבלת התנועה שלהם ( אפשרות לתנועה )

בד"כ מצורף לכך גם אישור עם תו נכה לחנייה חפשית / חנייה במקומות המיועדים לנכים הקרובות לכל המקומות הציבוריים .

והמהדרין מקבלים גם חניה לנכה הצמודה לבית .

( יש נכים עם פגיעה גם בצוואר , המעדיפים להכנס בעיקר קדימה - ואפשר כי הרוורס נרדם ויקח לו זמן להתעורר :lol:)

לכן לדעתי כדאי לבקש מהנכה גם את ההטבה של תו הנכה לשלושה חודשים , עד שהרכב יתרגל לחנות בחנייה רגילה .

לא הנכה אמור להיות הנושא - מבחינתך הנושא האם הרכב מתאים לך ומחירו .

במידה והרכב שמור והמחיר בהתאם למחירון סביר ומתאים לך , קנה אותו .

במידה ולא , נסה להוריד מחיר כמו מכל מוכר אחר , גם מוכר אחר יכול לבקש מקדמה עם חתימת זכרון דברים .

במידה ואתה והמוכר לא מסתדרים , עבור הלאה למצוא רכב אחר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה קשור מחיר שהוא קונה למחירון?

זה לא שהוא מרוויח. זה פשוט מאפשר לו להחליף לרכב חדש את הרכב משומש שמשמש אותו לצורך התניידות. הרי הוא חייב. אם ביטוח לאומי אישר לו, תאמין לי שזה בזכות. אתה לא רוצה להיות במקומו.

לגבי המקדמה הוא שוב צודק. מכיוון שהוא צריך ללכת לעשות פעולה רישומית הוא חייב לדעת שאתה רציני ולא סתם מבלבל את השכל.

אבל תדאג שבשכרון דברים יהיה כתוב " בכפוף לתוצאות הבדיקה".

בכלל, רכבים כאלה בד"כ ניחטפם כי הם היו בשימוש מועט, בהנחה שרק הנכה ולא כל החמולה שגרה בבית טחנה את השושנה לאוטו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועדיין פותש לא קיבל תשובה לשאלה העיקרית (שמעניינת גם אותי למען האמת):

הרי הנכה קנה את הרכב במחיר נמוך משמעותית מהמחירון. לכן כאשר הוא רוצה למכור את הרכב כעבור 3 שנים, מחיר המחירון שלו קרוב מאוד למחיר שבו הוא קנה את הרכב מלכתחילה. אז האם ראוי להעלות את הנושא ולנסות להתפשר קצת יותר על המחיר, או להתעלם מהעניין ולהתחיל את המשא ומתן מהמחירון הרשמי?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה שותף של הנכה או מנהל הבנק שלו (דיסקו, השאלה לא מופנית אליך)?

הוא מוכר רכב ולא מעניין אותך כמה הוא מרויח או מפסיד. אתה מצידך תנסה לקנות הכי זול שאתה יכול והוא מצידו ינסה למכור הכי יקר שהוא יכול.

לגבי השיעבוד המקסימום שהייתי מוכן זה להשאיר צ'ק לא סחיר ודחוי לכמה ימים עד להסרת השיעבוד או ללכת איתו יחד לגורם המשעבד ולקבל במעמד התשלום את אישור השחרור משיעבוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

לדעתי אין סיבה לחפש הנחות, כי מה זה משנה בכמה הוא קנה את הרכב? המחיר צריך להיות בהתאם למחירון ומצב הרכב.

אם אבא שלי נותן לי רכב חדש במתנה חינם אין כסף ואני רוצה למכור אותו, אז אני חייב לפתוח פוסט בשרשור מסירה? :wink:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ציפיתי לקבל הפחתת שנתון מהמחיר בו הוא קנה.

אך רוב הסיכויים שהרכב שלו מאוד שמור עם קילומטראז' נמוך, לכן במידה והוא דורש מעל המחירון (כי במחירון משוקלל באמת מגיע לו מעל למחירון)

ומכיוון שבתור קונה אני מעוניין לקנות במחיר הכי נמוך שאני יכול (כפי שציינת בעצמך), האם זה מקובל שהקונה יעלה את הסוגייה כאמצעי התמקחות? או שהנושא הוא טאבו?

הרי שוב, הטענות הנפוצות של ההתמקחות (קילומטראז'/ דפיקות/ תאונות) כמעט ולא קיימות אצל האנשים הנ"ל, והסיבה היחידה להורדה במחיר היא הסיבה הזו.

ושוב אחדד, למקרה ששוב יאשימו אותי בכניסה לכיסו של המוכר- אני לא מדבר על לבוא למוכר בטענה של "אחינו, גם ככה קנית בהנחה מטורפת בגלל האחוזי נכות, לא תמכור ב90% הנחה?"

מדבר על להעלות את הנושא לצרכי הורדה במחיר, בדיוק כפי שהייתם מעלים את הנושא של קילומטראז' גבוה כנתון שמפחית מעט מהמחיר שהמוכר מבקש.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פעם אמא שלי קנתה רכב מנכה.

לא עניין אותו מחירון או שאר הדברים. הוא מכר מיצובישי גאלנט וקנה פאסאט. אמא שלי רשמה צ'ק ישירות לפקודת צ'מפיון מוטורס שאיתו הוא הלך וקנה אותו.

יצא לה איזה אלפיים שקל פחות מהמחירון.

מעבר לכך לא היה שום סיכוי להורדה.

אולי אפשר לבוא אליו מכיוון הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא בקיא במנגנון שמאפשר לנכה לרכוש ולמכור רכבים אבל בדבר אחד אני בטוח, ביטוח לאומי הם לא פראיירים וקשה לי להאמין שיאפשרו לנכה לקנות רכב ללא מיסים, למכור במחירון ולשלשל את המיסים לכיס.

בטח יש איזה מנגנון קיזוז.

במידה ואין, לא מבין מה זה העסק של אנשים בכמה הוא קנה.

אם אני מקבל אוטו במתנה אסור לי לדרוש עליו כסף כשארצה למכור?:shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הטענות הנפוצות של ההתמקחות (קילומטראז'/ דפיקות/ תאונות) כמעט ולא קיימות אצל האנשים הנ"ל,

כל כך לא נכון, נכה לא יכול לדפוק קילומטראז'? הוא פטור מדפיקות/תאונות?

אמא שלי רשמה צ'ק ישירות לפקודת צ'מפיון מוטורס שאיתו הוא הלך וקנה אותו.

יצא לה איזה אלפיים שקל פחות מהמחירון.

רגע, אז את מה היא קיבלה בסוף, את המיצובישי או את הפאסאט?

מאחר ונכה רוכש את הרכב (כמעט) ללא מיסוי, יש לו מגבלה מתי הוא יכול למכור את הרכב במחיר מלא. אם אני לא טועה, אם זה לפני תום התקופה, הוא מחוייב להחזיר מיסים.

מאחר ורכשתי את הרכב שבסמלון שלי מנכה, אני מביא לידיעת פותח השרשור שנכה גם פטור מתשלום אגרה שנתית. כך שאם לרכב יש טסט עד, נניח, סוף השנה, קח בחשבון שתחול עליך גם השלמת תשלום האגרה מיום הרכישה עד לסוף השנה.

ועוד דבר, לא ניתן לעשות העברת בעלות בסניף הדואר, רק במשרד הרישוי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למיטב ידיעתי אפשר למכור רכב נכה ללא תשלום מס רק אחרי 5 שנים.

ההפרש בין המחיר המלא של הרכב לבין המחיר הפטור ממס אותו משלם הנכה ממומן על יד הביטוח הלאומי והרכב למעשה משועבד לביטוח הלאומי.

הסרת השעבוד לפני תום תקופת הפטור מחייבת תשלום של המסים.

לפות"ש, אין כל צורך "להיכנס לכיס" של המוכר ויש לרכוש את הרכב על פי מחירון ועל פי מצבו של הרכב בפועל. אתה גם לא בודק איזו קצבת נכות מקבל בעל הרכב וכמה כסף "חסך" בכך שלא שילם אגרת חנייה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני לא חושבת שיש מקום לבקש הנחה מהסיבה הזאת. את ההנחה שלו הוא קיבל מביטוח לאומי כי מגיע לו וזה לא אומר שהוא צריך לגלגל אותה הלאה למחפשי המציאות בשוק המשומשות. אם הוא יכול לעשות על הרכב הישן שלו טרייד אין בעת הרכישה של החדש (לפי הסיפור של Ahbarony) אז למה שירצה את כאב הראש שבמכירה בשוק הפרטי עם הפחתה גם כן?

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ציינתי שהדבר שאני הכי אוהב בעולם זה שאנשים נתפסים למשהו קטן במה שאני אומר והופכים אותו לעיקר?

לא ציינתי? איזה קטע!

אמרתי שזה חוק? אמרתי שכולם ככה?

האם יצא ממקלדתי ההקשר הלוגי הבא?:

רכב במצב חדש גרירה טאוטולוגית)

אמרתי סך הכל שזה רוב (שוב, לא כל האוכלוסייה) האוכלוסייה.

אחרת המשפט הנפוץ בעת מכירה "יד ראשונה מנכה" שרואים כל כך הרבה באתרי מכירות לא היה כזה נפוץ (לפחות במודעות שאני ראיתי)

הקדמת תרופה למכה #1:

לא אמרתי שלכל הודעת מכירה מצורף המשפט "יד ראשונה מנכה".

הקדמת תרופה למכה #2:

כן, ראיתי את המשפט במספיק מודעות מכירה בשביל להבין שזה קטע שלם ולא משהו נקודתי.

הקדמת תרופה למכה #3:

אם אתה* לא ראית את המשפט הנ"ל ומבחינתך זו תופעה שהמצאתי לחלוטין, נא שים לב שכתבתי "לפחות במודעות שאני ראיתי"

בגירה:

לא חשבתי שמגיע לקונה מנכה מחיר מציאה בגלל שהנכה קנה את הרכב ב50% מערכו המלא. (נגיד שהנכה פטור באופן מלא ממיסי הקנייה)

אך כקונה אתה תמיד תחפש איך להוריד קצת כסף, וכל השאלה שלי הייתה האם לבקש מהמוכר קצת לבוא לקראתי במחיר. דוגמא:

הונדה סיוויק חדשה מהסוכנות- 144K ש"ח. הנכה קנה ב90K ש"ח.

כעבור 3 שנים המחירון הוא מעל 90K ש"ח.

כלומר לא רק שהנכה לא הפסיד כסף, הוא אפילו מרוויח.

אז מכיוון שגם הקונה, וגם המוכר (נכה) מודעים לזה, האם יש מקום מצד הקונה להעלות את הסוגייה הנ"ל ולבקש להוריד קצת במחיר (לא הרבה, קצת. נגיד סדר גודל שהיית מבקש מכל מוכר אחר אם הייתה דפיקה קלה על הכנף / טסט קרוב / קילומטראז' קצת גבוה / סתם כי המוכר נתן מחיר מופרך)?

או שעצם העלאת הסוגייה נחשבת להתנהגות לא רגישה ולא פוליטקלי-קורקט?

כן, השאלה שלי נוגעת יותר בפן "האוף טופיק" (זהו פורום אוף טופיק) של הסוגייה ולא בפן ה"מכירת רכב". (וקיבלתי כבר תשובה, מביטוח לאומי בעצמו לא פחות ולא יותר, בהמשך אפרט)

אתה*: הבן אדם שיקרא את ההודעה שלי ויחליט להתייחס לעובדה שהוא מעולם לא ראה את המשפט הנ"ל במודעת רכב.

הקדמת תרופה למכה #4:

"אתה": מתייחס לנשים וגברים כאחד.

ובשביל לסגור את כל העניין בצורה נקייה, התשובה שקיבלתי מביטוח לאומי:

הטבת המס שמגיעה לנכה היא סוג של הלוואה. כלומר, כשהנכה ירצה למכור את הרכב, הוא ימכור במחיר מלא לאחר ששילם את ההטבה שקיבל למדינה.

בדיוק כמו שבגירה כתב.

לכן, אין מקום להעלות את הנושא כלל, כי הוא לא רלוונטי.

הלכתי לעשות מקלחת קרה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכה רשאי להחליף רכב אחת לחמש שנים בסבסוד של הביטוח הלאומי, בנוסף ישנה "קצבת ניידות" לסיוע בהוצאות אחזקת הרכב. צריך לזכור שרכב עם מתקון מיוחד מבוטח בסכומים גבוהים יותר ולעיתים עם דרישות מיגון נוספות.

לגבי ההנחה שאתה מבקש (והבנת כבר שהיא לא רוולנטית אבל אני ממשיך לצורך המידע לטובת המחפשים העתידיים), בהחלפת הרכב הסכום שנכנס לנכה ממכירת הרכב משמש אותו לרכישת הרכב החדש, למעשה מדובר בסוג של מעגל מימון מהרכב הראשון והלאה עם חריגות לכאן ולכאן.

שיהיה הרבה בהצלחה במשא ומתן וברכישה, ממליץ לך לבצע בדיקה רגילה כמו לכל רכב ואף יותר מקיפה אם מדובר ברכב שעבר שינוי מבנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...