Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ZXים, גם הרגילות, הן תענוג לנהיגה. חוץ מה-1.4. היא יותר מדי עגלה..:wink:

405 MI16 אחת המכוניות היותר מגניבות, ואני מיצר על כך שלא קניתי בזמנו אחת שהתעניינתי בה. איזה צליל משכר..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
תוספת קטנה שלי, ה BX קיבלה בשלהי הדגם את מנוע ה 16V (זהה לזה שהיה מותקן ב 504 MI16) וזכתה לכינוי BX 16V.

אם אני זוכר נכון, היה זה ה 16V הראשון ברכב צרפתי מייצור סדרתי.

עריכה - ARI C5 הקדים אותי.

אין חיה כזאת.

פורסם

והיתה גם גירסה ״ישראלית״ ל bx - ה gti שצוידה במנוע 1.6 של ה 205 gti עם 115 כ״ס, שנמכרה במדינות בודדות בהן מיס וי הרכב ניקבע על פי נפח המנוע.

גם בגירסאות הכי מהירות שלה, היתה ה bx מכונית בעת יכולת גבוהה, אך מנותקת לחלוטין, כמו כל מכוניות סיטרואן בעלות מיתלים הידרופנאומטיים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

רק ב91 הגיעה לארץ ה BX GTI 1900 אבל בקומבינה עם גיר אוטומטי איום שלא התאים למנוע החזק (יחסית) וגרם להתפרקות גירים כל שני וחמישי.

ב 92 החליטו להביא גם את הדגם הידני אבל למיטב ידיעתי נמכרו בודדות בלבד. אלו היו מצויידות ב ABS הידראולי. (שתיים מהן היו אצלי)

אגב, לסיטרואן כנראה היתה הפרעה אישית בכל מה שקשור למערכת ההידראולית. היו דגמים שהמערכת הזאת הורידה והעלתה את החלונות, הפעילה את המגבים וגם אפילו את הפנסים הקדמיים שהיו מה שנקרא היום "אקטיביים". פונים בסיבובים.

ה 16V לא הגיעה לארץ. גרסת ה 4X4 גם לא. (ואני לא מדבר על הטורבו שתמונה שלה נמצאת למעלה)

ב 16V היה את מנוע ה 168 כ"ס ועיצוב ספורטיבי עם ספויילרים ובודי קיט מקורי כמו גם מתלים הידראוליים בלחץ גבוה יותר שיצרו אחיזה טובה יותר. זה היה הדגם האחרון שיוצר.

הביצועים היו מעולים (גם ביחס להיום) עם 0 ל 100 ב7 שניות ומהירות מירבית של 220 קמ"ש

DSCF1103.jpg

היתה גם גרסה שנקראה ספורט בעיצוב שונה ותוספת של מוטות יצוב עליונים קדמיים ואחוריים ופנסים מעוגלים כמו גם חיתוך שונה של כיסויי הצמיגים האחוריים.

pg-36-st.jpg

בניגוד גמור לארץ החאפרים, באירופה הBX זכה לפופולריות עצומה ואמינות טובה בעיקר בגלל מנוע פשוט ואמין וגיר ידני.

נמכרו יותר מ 4 מליון BX מה שנחשב להצלחה לא מבוטלת בשנות ה80 וה 90.

שגרת הטיפולים של המערכת ההידראולית היתה גדולה מידי על היבואן החאפר שהתעלם ממנה (גם בגלל שמחירי המערכת היו בשמיים). התוצאה היתה שרוב הרכבים בארץ סבלו משובל מיץ ירוק בכל אשר נסעו.

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם (נערך)

אגב, לסיטרואן כנראה היתה הפרעה אישית בכל מה שקשור למערכת ההידראולית. היו דגמים שהמערכת הזאת הורידה והעלתה את החלונות, הפעילה את המגבים וגם אפילו את הפנסים הקדמיים שהיו מה שנקרא היום "אקטיביים". פונים בסיבובים.

לא נכון.

לא היו דגמים, רק מה שנקרא DESIGN STUDY למחקר, וכללו בנוסף גם אלטרנטור ומאוורר הידראוליים ועוד.

זה לא הגיע לדגמים מסחריים בגלל אמינות נמוכה. כן, גם לסיטרואן היו סטנדרטים.

Hydraulic motors

Hydraulic motors weigh one sixth of an equivalent electric motor. Since the DS was already fitted with a high pressure hydraulic system, it was logical to look at other applications including an hydraulically powered cooling fan (30% reduction in weight and 30% reduction in radiator volume, thereby freeing up some much needed under bonnet space and allowing the radiator to be mounted at an angle); hydraulically powered windscreen wipers which had much higher starting torque than electric ones and could be steplessly variable in speed; an hydraulically powered alternator which would supply power on demand; hydraulically powered window lifters, hydraulically powered starter motor...

http://www.citroenet.org.uk/miscellaneous/hydraulics/hydraulics-2.html

activa.gif

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם
כ

הגירסה האחרונה כונתה ZX VTS ואכן צוידה במנוע ה 167 כ"ס שהופיע גם ב 306 GTI6.

פעם ראשונה שאני שומע את הכינוי zx vts (אולי נקראה כך בחלק מהשווקים), אני מכיר אותה בשם zx dakar.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אני מכיר אותה בשם zx dakar.

ככה קראו לה בנתניה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תיקון למספר ה bx שנמכרו - לא 4 מיליון אלא ״רק״ 2.5 מיליון, ובכל מקרה מדובר במכונית מצליחה מאד מסחרית.

דווקא המערכת ההידרופנאומטית הוכיחה אמינות טובה למדי, ומה שחיסל את המכוניות הללו היתה איכות ייצור ירודה, הן חיצונית והן פנימית, ותיבה אוטומטית דפוקה.

בשנת 90׳ עברה ה bx מתיחת פנים והאיכות שופרה, אבל זה היה מאוחר מידי, לפחות בשוק הישראלי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
רק ב91 הגיעה לארץ ה BX GTI 1900 אבל בקומבינה עם גיר אוטומטי איום שלא התאים למנוע החזק (יחסית) וגרם להתפרקות גירים כל שני וחמישי.

ב 92 החליטו להביא גם את הדגם הידני אבל למיטב ידיעתי נמכרו בודדות בלבד. אלו היו מצויידות ב ABS הידראולי. (שתיים מהן היו אצלי)

לא מדוייק.

BX19GTI הגיעו ידניות ואוט' גם ב91 וב-92-93.

הגיר של ZF היה אמין לא פחות מביתר הדגמים ולא הפגין בעייתיות מיוחדת.

הדגם האוט' היה זריז וטוב והאיץ 0-100 ב10 שניות עגול, והידני 8.9 שניות.

ההבדל היחיד בין מודל 91 למודל 92-93 היה ABS שלא הותקן ב91 אלא רק לאחר מכן

ואני יודע כי הייתה לאבי אחת, 91, ידנית בלי ABS, שחורה עם סאן רוף מקורי (שאפילו עומדת למסירה בפורום ממש עכשיו)

פורסם
תיבה אוטומטית דפוקה.

חן למיטב זכרוני גיר הZF של ה-BX היה זהה לזה שהותקן ב405/309 וכד' ולא סבל מבעיות מיוחדות למעט בדגם הראשון (85-86) שם הייתה בעיה

של בורג שהיה משתחרר בגיר והורס אותו - שטופלה לבסוף במסגרת קריאת שירות.

פורסם

כתבה מעניינת מאוד!

היום הדגמים היותר מעניינים עברו ל-DS בלבד לא? אחרי מות הC4 VTR

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • תוכן חדש...