Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוספת של 7K שקל עבור מכונית ב-60K יוצא הבדל של 12% בערך

תוספת של 7K עבור מכונית במחיר 110 יוצא הבדל של 6.5%.

בגלל זה עבור הקטגוריה הזולה משתלם לחסוך ועבור היותר יקרה לא

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואלה. אם היינו מודדים עלות לפי אחוז יחסי...

היי, רוצה לקנות מרצדס שעולה מיליון שקל ב250,000? זה 75% הנחה! מה אתה תפספס כזאת הנחה?!

7 אש"ח זה 7 אש"ח. בלי קשר לכמה המכונית עולה. מתי שזה משנה, זה בתחשיב של התשלומים. רוב האנשים חיים מחודש לחודש. בשבילם זה לא עוד 7 אש"ח, זה עוד 20 שקלים בחודש, בנוסף לטיפה יותר בתשלום בסוף התקופה שאף אחד לא מסתכל עליו.

פורסם (נערך)

תעברו על פורום "קניית רכב". היום שכל מיני סטודנטים שמרוויחים מינימום וקצת או משפחות חנוקות ממשכנתא רצות לקנות רכב "מהניילונים" כי יש "עסקה מצוינת", אף אחד לא סופר כמה אלפי ש"ח. במיוחד שרוב היבואנים באמת הקפידו להביא את הגרסאות הידניות עם מנועים עתיקים וחלושים ו/או רמות אבזור שהן אפילו לא מעליבות אלא כבר מצחיקות.

הלך מחשבה של לקוחות ישראלים רבים בימינו -- יש לי 20K ביד ואני רוצה אוטו חדש, נראה לי שרכב קטן מספיק לנו וגם הציעו לי איזה עסקת מימון מצוינת על ה-X החדשה. הלכתי לראות את הגרסה הידנית ב-65K, רגע? חלונות אחוריים ידניים? מנוע אסטמתי? אה, יש גרסה אוטומטית ב-75K עם הכל חשמל והסוכן הנחמד אמר שאפשר לפרוס ליותר תשלומים כך שבעצם אני משלם אותו דבר בדיוק. וגם מקבלים חיישני חניה חינם! חיישנים נשמע ממש יוקרתי.

אה, אבל אם כבר 75K, אז אולי כבר נקנה רכב משפחתי "אמיתי", הרי השכנים קנו עכשיו. נזכרתי שפעם בשנה אנחנו הרי נוסעים לירושלים ולא רוצים להתקע עם אוטו קטן. הסוכן אמר שיש להם את ה-Y החדשה במבצע ב-110K עם מנוע 1.6 ואוטומט! זה מחיר מיוחד "לחבר", הסוכן בא לקראתי ומציע לנו את אותה הנחה! כולה עוד 200 ש"ח לחודש!

מה בלון? איזה בלון? לא מודאגים, הבטיחו לנו טרייד-אין במחירון וגם יש קרן השתלמות, יהיה בסדר. איפה חותמים?

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
במיוחד שרוב היבואנים באמת הקפידו להביא את הגרסאות הידניות עם מנועים עתיקים וחלושים ו/או רמות אבזור שהן אפילו לא מעליבות אלא כבר מצחיקות.

השאלה המעניינת היא - מה היה קורה אילו הידניות היו עדיין מתומכרות 10% פחות מהאוטומטיות, אבל עם איבזור לא נחות מהאוטומטיות? יש לי תחושה שגם אז, האוטומטיות היו הראש רשימת המכירות. אבל את מי אני והתחושות שלי מעניינים בכלל..

פורסם
^

7אש"ח לאדם שקונה רכב ב 60אש"ח, זה לא אותם 7אש"ח לאדם שקונה רכב ב 200אש"ח. סתם אומר.

אדם שקונה רכב ב200 אש"ח זה לא אדם שקונה רכב ב60 אש"ח.

כשאתה קונה רכב ב200 אש"ח, אתה לא מחפש לחסוך במחיר. אתה מחפש מוצר מסויים בתקציב כלשהו, ותקנה את המוצר הכי מתאים בתקציב.

כשאתה קונה רכב ב60 אש"ח, אתה לא מחפש את המוצר הכי מתאים, אתה מחפש לחסוך במחיר, ותקנה את המוצר הכי זול שעונה על הדרישות בצורה סבירה.

פורסם

Yanlin

אני ממש לא מסכים איתך. זה שאתה קונה ב200 לא אומר שאתה בא וזורק על ימין ועל שמאל כסף. סך הכל אומר שקטגוריות זולות יותר לא מתאימות לך. זה עדיין אומר שעדיף לחסוך ולחפש הנחות. אבל זה סטייה מנושא הדיון כבר..

פורסם (נערך)

האוטומטיות תמיד יימכרו יותר כי זו התרבות הישראלית. כמעט כל החברים שלי כשהיו נהגים חדשים (ואני מדבר שנים אחורה) - רכב ראשון שהיה להם לנהוג בו היה אוטומטי כי זה מה שהיה לאבא ואמא. הם נוהגים בזה כל זמן הצבא, וכמה שנים אחר כך. אחרי כמה שנים הם רוצים לנסות לנהוג בידני, לא מצליח להם, ואז מקבלים בפורום ייעוץ רכישת רכב הודעה של סטודנט תפרן שמחפש אוטומט בלבד עד 20 אלף ושיהיה חסכוני בדלק.

אגב, גם אלו שלא היה להם אוטו במשפחה לא נהגו כמה שנים, כמובן שרצו אוטומט בלבד כי מי זוכר איך נוהגים בידני? הם בקושי זוכרים איך לנהוג.

זה נובע מבורות, חוסר נסיון, וגם מפחדנות. אנשים רוצים שהאוטו שלהם יעשה בשבילם את העבודה. המחיר זה מה שצריך לשלם. כל מחיר. צריכת דלק 30% יותר? אחזקה יקרה? לא משנה. זה מה יש. העיקר שיהיה אוטומט.

יש לי חבר שלפני כמה שנים היה בטוח שגיר ידני זה משהו שכבר לא מייצרים יותר!

יש לי חבר אחר שבטוח שאין שום היגיון בתיבה ידנית עם 6 הילוכים כי זה הרבה מדי עבודה להעביר "כל כך הרבה" הילוכים. 5 זה המקסימום, וגם זה יותר מדי.

זה הדור.

אם הצרכנים היו חכמים, עם התנהלות כלכלית נכונה, פחות פינוק ופחות שינאה למלאכת הנהיגה - הם היו יודעים שרכב ידני לא רק זול יותר, הוא גם חסכוני יותר, והחלפת קלאץ' היא יותר פשוטה וזולה מתיקון תיבה רובוטית או אוטומטית, וכן, למרות שהם כבר בכלל לא מתעניינים בזה, הוא גם מהנה יותר.

בגדול, כל הבעיה מתחילה ונגמרת במין שאנו נוטים (בטעות?) לכנות המין החלש. וטו של האישה ואין אוטו ידני בבית. נקודה. אם האשה לא מוכנה לנהוג בידני, והבעל לא יפוצץ על זה את החבילה - הרכב המשפחתי לא יהיה ידני. וזה מוביל לכל התופעות שתיארתי קודם.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

היי, רוצה לקנות מרצדס שעולה מיליון שקל ב250,000? זה 75% הנחה! מה אתה תפספס כזאת הנחה?!

7 אש"ח זה 7 אש"ח. בלי קשר לכמה המכונית עולה. מתי שזה משנה, זה בתחשיב של התשלומים. רוב האנשים חיים מחודש לחודש. בשבילם זה לא עוד 7 אש"ח, זה עוד 20 שקלים בחודש, בנוסף לטיפה יותר בתשלום בסוף התקופה שאף אחד לא מסתכל עליו.

תתפלא אבל ככה המוח שלנו עובד.

זה הסיבה למה אנחנו מתרעמים על קוטג' שעולה 6 שקל במקום 5, אבל אין לנו בעיה לקנות מערכת ב-600 שקל במקום ב-550 בחנות אחרת.

הנחה של 7.5 ברכב שעולה 120 אלף זה פשוט לא מספיק.

פורסם

ממש לא נכון

7 אלף תוספת למחיר של 60 הרבה יותר משמעותית מל120. זה כבר מקבל אותך לסופר מיני

ואני העדפתי לשלם יותר בשביל האוטומט בגלל הבת זוג (קליאו rs) אבל בינתיים היא מפחדת למהוג כליה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

הלך מחשבה של לקוחות ישראלים רבים בימינו -- יש לי 20K ביד ואני רוצה אוטו חדש, נראה לי שרכב קטן מספיק לנו וגם הציעו לי איזה עסקת מימון מצוינת על ה-X החדשה. הלכתי לראות את הגרסה הידנית ב-65K, רגע? חלונות אחוריים ידניים? מנוע אסטמתי? אה, יש גרסה אוטומטית ב-75K עם הכל חשמל והסוכן הנחמד אמר שאפשר לפרוס ליותר תשלומים כך שבעצם אני משלם אותו דבר בדיוק. וגם מקבלים חיישני חניה חינם! חיישנים נשמע ממש יוקרתי.

אה, אבל אם כבר 75K, אז אולי כבר נקנה רכב משפחתי "אמיתי", הרי השכנים קנו עכשיו. נזכרתי שפעם בשנה אנחנו הרי נוסעים לירושלים ולא רוצים להתקע עם אוטו קטן. הסוכן אמר שיש להם את ה-Y החדשה במבצע ב-110K עם מנוע 1.6 ואוטומט! זה מחיר מיוחד "לחבר", הסוכן בא לקראתי ומציע לנו את אותה הנחה! כולה עוד 200 ש"ח לחודש!

מה בלון? איזה בלון? לא מודאגים, הבטיחו לנו טרייד-אין במחירון וגם יש קרן השתלמות, יהיה בסדר. איפה חותמים?

+1 ענק :bday:

בגוש דן זה לא כיף לנהוג על ידני.

כל מטר רמזור, כל שניה עומס תנועה.

בגלל זה, ובצדק, מעדיפים פה אוטומט, חפרנו על זה מלא.

עוד כמה שנים הידני יעלם מפס הייצור כשהגירים הרובוטיים יעלו אותו סכום.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
ידני זה כיף.

אבל תמיד ליסינאוטו1.6 עדיף, לא? :lol:

אם אתה שואל את דעתי, אז ידני זה כיף ברכב שהוא כייפי. בחיים לא הייתי קונה מיאטה אוטומטית ואפילו בארה״ב חובבת התיבה האוטומטית, רוב המיאטות שנמכרות הן ידניות.

ברכב משפחתי רגיל, אני לא רואה שום סיבה להעדיף גיר ידני כשפער המחיר הוא זניח.

emotion of motion

פורסם

אפשר לסכם שידני זה כיף ואוטומטי זה נוח. נוחות יומיומית יותר חשובה מכיף.

במילים פשוטות, גם אם אני אוהב לנהוג והרבה פעמים בא לי על תיבה ידנית, בחיים האמיתיים אני מעדיף לשלם כדי לשבת רגל על רגל באיילון או כביש 6 עם קרוז קונטרול, ועוד לא דברנו על פקקים ונסיעה עירונית צפופה.

לא אשכח נסיעה ארוכה בכביש מהיר באוקראינה, ב.מ.וו. 5 ידנית, עצרתי בתחנת דלק ולא הבנתי למה נכבה לי האוטו... 

פורסם

אם יבואנים חשבו שהביקוש למכוניות מיני ידניות מעיד על ביקוש למשפחתיות ידניות, זה הגיוני בערך כמו שיחשבו שזה שאני מבקש חלב חם ליד האספרסו מעיד שאני ארצה גם חלב חם ליד הבירה. מעבר לזה שבשני המקרים מדובר על מכונית, קהל היעד שונה, הגילאים שונים, הצרכים שונים והשימוש שונה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

לעניות דעתי הבעיה היא שרוב הדגמים הידניים מגיעים ברמת האבזור הנמוכה ביותר. יש מקום לידנית מפוארת.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...