Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הפוסט האנערף כמה שלי בנושא, אבל נראה לי שזה נושא חם כאן ואני מקווה שאוכל להועיל בזה לא רק לעצמי אלא גם לשאר המתלבטים.

תקציר הדרך עד כה:

• מחפש מחליפה מודרנית (וחדשה מהיבואן) ל206XS שלי.
  • התקציב - מה שבסביבות ה100 אלף.
  • הדרישות - סופרמיני לפחות, מהנה לנהיגה וזריזה, מאובזרת בכמה שיותר פינוקים
  • פקטורים פוסלים - תיבות אוטומטיות מיושנות (פחות מ6 הילוכים לא מתקבל על הדעת), קטנות מידי (כמו ה500), צ'מפיון (בגלל שנתיים אחריות בעיקר)

כל תוצרת VAG נפסלה בגלל תודעת השירות הלוקה בחסר של צ'מפיון (שנתיים אחריות?). היפניות נפסלו (מאזדה 2, יאריס, ג'אז, סוויפט, מיקרה) בגלל שמביאים לארץ רק דגמים חלשים מידי, ורובן די מיושנות. מרבית הקוריאניות נפסלו מאותה סיבה (I20 ואחיותיה). פיג'ו וסיטרואן נפסלו בגלל תיבות הילוכים ששייכות למאה הקודמת בדגמים הרלוונטיים. גם הקורסה נפסלה אחרי שביליתי 24 שעות איתה בגרסה הידנית ולמרות 100 כ"ס היא הרגישה חלשה, ושיעממה אותי למוות מבחוץ ומבפנים.

נשארתי בסוף עם 3 מתחרות:

• Renault Clio 1.2 TCe EDC
  • Ford Fiesta 1.6 Trend
  • Chevrolet Sonic RS 1.4T

בחנתי את שלושתן בסוכנויות, במפרטים, ובביקורות מהארץ ומהעולם. על הקליאו ערכתי כבר נסיעת מבחן - על הסוניק אערוך בשלישי בבוקר ועל הפיאסטה בשישי בבוקר.

בינתיים, הנתונים היבשים נאספו כאן: http://bit.ly/1m0dV4H

(הקובץ יתעדכן בהמשך עם עוד פרטים)

הרשמים שלי מבחינת הרכבים בסוכנות לפניכם:

קליאו

ללא ספק המעוצבת מבין השלוש. יש לה עיצוב צעקני, בולט ומודרני בפנים ובחוץ שלעניות דעתי שם אותה בסעיף הזה מעל כל מתחרה בקטגוריה. במיוחד בצבע אדום, מדובר ברכב מושך מבטים ומסובב ראשים. עיצוב הפנים כאמור פשוט נהדר - אבל זה גם פועל לרעתה, והחומרים מרגישים פחות איכותיים - הפלסטיק על ההגה לא מרגיש איכותי ופחות נעים למגע מעור (שמצופה לקבל ברמת אבזור הגבוהה), הפלסטיק המבריק בקונסולה צובר טביעות אצבע וכו'.

הנדסת האנוש דווקא לוקה בחסר - משענת יד ימין גבוהה וקצרה מידי ולחלוטין לא שימושית, יש מיעוט של תאי אחסון ומחזיקי כוסות, פתחי המזגן המרכזיים ממוקמים נמוך מידי ומקררים בעיקר את הידיים, על ההגה 4 כפתורים בלבד שכולם שייכים לבקרת השיוט - אך ההפעלה שלה דווקא ליד ידית ההילוכים במיקום שקשה לפגוע בו בלי להוריד עיניים מהכביש - ותפעול מערכת השמע מתבצע מידית שמוסתרת מאחורי ההגה. פגם נוסף הוא שכיוון זווית המשענת נעשה ע"י גלגלת בצד ימין של המושב, וצריך גמישות רבה כדי להגיע לשם. לא נוח בעליל.

מערכת המולטימדיה מצוינת ונוחה לשימוש, נשמעת בסדר למרות שיש רק 4 רמקולים. מלבד זאת, זה הרכב הכי מאובזר בקטגוריה - עם מראות מתקפלות חשמלית, פתיחה\נעילה והתנעה ללא מפתח, אורות DRL וכל שאר האבזור (ראו לינק) אין לה תחרות. חבל שאין מצלמת רוורס, ושחיישני רוורס הם בהתקנה מקומית בלבד.

המושבים נוחים למדי אבל חסרה תמיכת צד וזה מורגש אחרי הXS. קל להגיע לתנוחת נהיגה טובה, עד שמסתכלים אחורה - הראות לאחור מוגבלת עקב חלון אחורי קטן. ההגה נוח אך כאמור קצת חסר לו מרקם וזה עלול לעייף בנהיגה ארוכה (פרק כף היד מתאמץ יותר לאחוז אותו). זהו הרכב הגדול מבין ה3 וזה בא לידי ביטוי גם בתא המטען - אך גם כאן משלמים מחיר על העיצוב - פתח ההטענה צר ורחוק ממושלם.

פיאסטה

מבחינת עיצוב הפיאטסה מצליחה להיות סולידית ואטרקטיבית בו זמנית. גם סבכה קדמית גדולה ואגרסיבית (בדומה לשאר דגמי פורד האחרונים, המזכירה מעט את הסבכה של אסטון מרטין) וקווים מתונים יותר במרכב זה רכב נאה אך לא מושך כמו הקליאו. לצערי, הפיאסטה מגיעה ללא חישוקים קלים (גם לא כאופציה) ומראה הטאסות מפלסטיק פוגע קשות באפיל של הרכב. פנים הרכב אפרורי מאוד, בטח בהשוואה לקליאו הצעקנית, אבל מרגיש איכותי.

הנדסת האנוש של הפיאסטה סבירה אבל עם נקודות בעיתייות- היא מגיעה במקור עם מערכת סאונד פרימיטיבית למדי ואי לכך כוללת שפע של כפתורים פיזיים בקונסולה המרכזית. כאן בישראל מותקנת מערכת מולטימדיה סינית, שממוקמת רחוק מידי מידי הנהג ולא ניתן לתפעל אותה תוך כדי נהיגה כלל. תפעול מההגה הוא בסיסי ביותר ושייך לדור הקודם של מערכות המולטימדיה - העברת שיר, ווליום, והחלפת פונקציה בלבד. ללא יכולת חיוג וניתוק או מעבר בתפריטים, יש כאן חסרון בולט. כמו כן, משענת היד הימנית ממוקמת על שלוחת הקונסולה המרכזית ולא על הכסא - כך שנוחות השימוש בה תלויה בגובה הנהג. חבל.

האבזור הוא ללא ספק נקודת החולשה של הפיאסטה - בנוסף להיעדר חישוקים קלים ולמערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית ולוקה בשליטה מההגה (אם כי, עם מצלמת רוורס) לפיאסטה אין מראות מתקפלות חשמלית, אין בקרת שיוט, אין חיישני תאורה וגשם, תאורת יום, וכך הלאה. סעיף האבזור מסביר למה היא זולה ממתחרותיה בכ10 אלף - אך עבורי, האבזור הנ"ל שווה את הכסף ולכן הפיאסטה מתחילה את מערכת היחסים איתי ברגל שמאל.

המושבים של הפיאסטה נוחים למדי אך לא מושלמים, ומאחורה המקום מוגבל - ואף יש רק 2 משענות ראש בספסל האחורי. היא הקטנה ביותר מבין ה3 וזה מורגש. בישיבה ובתא המטען. ההגה דווקא נוח לשימוש ומצופה עור, והיא מרגיש סולידית למדי, אך גם היא קצת חסרה במקומות אחסון - מלבד משענת (דווקא גדולה למדי), תא כפפות קטן וזוג מחזיקי כוסות. גימיק מגניב הוא שקע מצת גם ליושבים מאחור - מצויין לטעינה של כמה מכשירים בו זמנית וחבל שלא מיושם ברכבים נוספים.

סוניק RS

העיצוב החיצוני של הסוניק אגרסיבי, אבל דל בטעם. היא נראית גדולה משמעותית ממתחרותיה (למרות שהיא לא) אבל לא מושכת. עם פנסים קדמיים בעלי רקע שחור וללא חיפוי, ספוילרים בולטים, ואחוריים קטומים בזווית חדה - היא מזכירה לי כריש. היא משדרת כח, אבל 0 סקס אפיל או עידון. דווקא בפנים הרכב, התמונה משתנה. המושבים, ההגה וידית ההילוכים כולם מרופדים בעור עם תפרים אדומים ותגי RS שנראים ומרגישים פשוט מצויין, מעבר למה שיכלתי לדמיין ברכב במחיר הזה. רק לוח השעונים שנראה כאילו שאול ממשחק מחשב ישן פוגע בעיצוב הפנים ונופל חזק לעומת המתחרות.

הנדסת האנוש מצוינת. משענת יד ימין נוחה לשימוש, ההגה שמן ויושב מצוין ביד ועליו מגוון כפתורים לתפעול בקרת השיוט ומערכת המולטימדיה המקורית שנמצאת במיקום הנכון וחוסכת כל כפתור פיזי. השליטה בבקרת האקלים נמצאת קצת נמוך מידי. הסוניק מלאה במקומות אכסון חכמים - תא למשקפי שמש מעל דלת הנהג, תא כפפות כפול (עליון קטן למסמכים ותחתון לחפצים), סוככי שמש עם מראות, תאי אחסון מ2 צידי הקונסולה המרכזית, מחזיקי כוסות גדולים וכו'. גם בתא המטען ניכרת מחשבה ויש לו רצפה בעלת 2 גבהים - ניתן לאחסן חפצים קבועים כמו כבלים ונוזלים מתחת, ולקבל משטח טעינה בגובה אחיד. תנוחת הישיבה נוחה והמושבים כאן היו לי נוחים יותר מבמתחרות.

מבחינת אבזור, הRS הולכת ראש בראש עם הקליאו. לעומת הקליאו, יש לה חיישני רוורס ומצלמת רוורס מקוריים, ריפודי עור, תאי אחסון לרוב, אופציה לסאנרוף ועוד. מצד שני, חסר לי קיפול המראות החשמלי, ה DRL, ונעדר גם המפתח החכם. שווה לציין גם שרק בסוניק ניתן לנתק את בקרת האחיזה - ואפילו עם כפתור גדול ומזמין :lol:

סיכום ביניים

מדובר ב3 רכבים עם ביצועים דומים על הנייר, ושלושתם מודרניים ומהווים שדרוג מול הרכב הנוכחי. בשלושתם יש כיוון מושב נהג לגובה וכיוון הגה טלסקופי וניתן להגיע לתנוחת נהיגה טובה. בשלושתם יש מושבים סבירים, אך נופלים לצערי מרמת המושבים בXS. שלושתם קטנים, אך גדולים יותר מהXS ועם 2 דלתות נוספות שימושיים הרבה יותר. עם תיבות אוטומטיות הם יאפשרו גם לאשתי לנהוג, ויקלו עלי את הנסיעה היום-יומית בפקקים (את הXS קניתי בזמן שירות קבע, כשהבסיס היה במרחק 5 דקות נסיעה עירונית מהבית. כיום אני צריך לעבור 22 ק"מ על איילון ומרגיש את השחיקה).

הפיאסטה נופלת חזק בקטגוריית האבזור - ופשוט לא יכולה להתחרות. למי שהתקציב לוחץ ייתכן שהיא הברירה הטבעית, בטח עם המבצעים המדווחים שיתחילו ביום שישי הקרוב וישימו אותה בפער לא קטן מהמתחרות - אך למי שמחפש כן "לבזבז" ו"להתפנק" קצת כמוני זה דווקא לרעתה. הסוניק מרגישה הכי יוקרתית, אך העיצוב שלה וולגרי וחסר בה דווקא פיצ'ר אחד שחשוב לי מאוד (קיפול מראות חשמלי). הקליאו היא ללא ספק הכי מגניבה ומתקדמת, אך זה כאמור עלול לפעול לרעתה במבחן הזמן.

את נסיעת המבחן ערכתי עד כה רק על הקליאו. בנסיעה היא הרגישה פשוט נפלא, אבל העיכוב המשמעותי ביציאה מהמקום מוריד את החיוך מהשפתיים ומרמז על בעיה רצינית בהנדסה. אמנם אני כבר לא בן 18, אבל מבחינתי מה שסימן מאז ומתמיד סופרמיני מוצלחת זה הזריזות דווקא בתוואי עירוני והקליאו תיפול פה - ללא יכולת להאיץ מהר ביציאה מהרמזור ו"להשתחל" בחוצפה למרווחים קטנים בנסיעה היום-יומיות אני מרגיש שההנאה שלי מנהיגה תיפגם משמעותית, גם אם על מסלול או כביש פתוח היא מתנהגת מצויין. אחרת - כנראה שכבר הייתי מזמין אותה ולא בוחן כלל את התחרות.

בסוף השבוע, אחרי נסיעות מבחן על 2 המתחרות, ארחיב את הפוסט ואוסיף את מסקנותי - בינתיים אתם מוזמנים לחלוק את שלכם ולהגיב.

תודה ושבוע נעים!

עריכה אחרונה על ידי Mr. MAG
שכחתי את הקורסה.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין שצ'מפיון נפסלו גם בגלל האחריות. לא יודע אם זה בכלל רלוונטי אבל לפולו 3 שנים (אבל לדעתי יקרה בהרבה).

סתם תהיתי האם אתה שוקל את הקליאו 0.9 הידנית. תשלם בביצועים ותרויח ידנית ועלות זולה משמעותית.

פורסם (נערך)
אני מבין שצ'מפיון נפסלו גם בגלל האחריות. לא יודע אם זה בכלל רלוונטי אבל לפולו 3 שנים (אבל לדעתי יקרה בהרבה).

סתם תהיתי האם אתה שוקל את הקליאו 0.9 הידנית. תשלם בביצועים ותרויח ידנית ועלות זולה משמעותית.

אני לא מכיר 3 שנות אחריות לפולו - לא ראיתי שום התייחסות. חוץ מזה, אם כבר הייתי לוקח VAG הייתי לוקח איביזה FR ולא פולו - יפה יותר ומאובזרת יותר במחיר הזה.

הקליאו 0.9 ידנית לא באה בחשבון - הן בגלל שהיא פשוט חלשה מידי, באופן מוגזם, והן בגלל שכתבתי כבר שאני מעוניין באוטומט (כדי שאשתי תוכל לנהוג כשאני שיכור + להקל על חיי בפקקים, שבהם אני מבלה הרבה יותר זמן מאשר בנס הרים או בגולן)

לפי מה שכתבת כבר הגעת להחלטה די נחרצת. תתחדש, תיהנה וסע לשלום. רכב יפהפה

לא שידוע לי. על איזה רכב אתה חושב שהחלטתי? :shock:

בנושא אחר

לגבי הסוכנויות עצמן גם שווה לומר מילה:

רנו במערב ראשון - סוכנות נאה אך אין את כל הרכבים בתצוגה\למבחן. רכב המבחן ל1.2T היה ברמת אבזור נחותה יותר, רכב ההדגמה באולם היה הגרסה הידנית. איש המכירות היה נחמד ואדיב, עם הבנה סבירה ברכבים, והיה מאוד שמח לעזור. המיקום מאפשר נסיעות מבחן בכל שעה בזכות הסופרלנד שנמצא קרוב ואפשר להתחרע בו קצת. תיאמו נסיעת מבחן לבוקר שלמחרת הביקור שלי.

פורד בהמסגר - אולם הרבה יותר גדול משל רנו, כל הרכבים בתצוגה ונראים גם מהרחוב, מרווח. איש המכירות היה מאוד נחמד ואדיב, התעניין גם בביקורת שלי על הרכב, סיפר לי שצפוי מבצע בשישי הקרוב ושווה לחכות, לא יכל לקבוע לי נסיעת מבחן מידית - חזרו אלי בטלפון וקבעו לשישי. שזה קצת רחוק אבל בסדר.

שברולט במנחם בגין - צפוף כי שטח האולם קטן ויש שם הרבה רכבים. כתוצאה, ואולי בלי קשר, ביקשו לא להגביר יותר מידי את הווליום ברכב - איך אני אמור לבחון את הסאונד ככה? אנשי השירות היו... לא טובים. 2 אנשי מכירות דיברו איתי, שניהם ידעו על הרכב פחות ממה שאני הספקתי לקרוא עליו בסמארטפון בזמן ההליכה מפורד אליהם! לא ידעו מה זה מגביל מהירות בבקרת השיוט (וטענו בתוקף שאין ברכב למרות שיש), לא ידעו להסביר על מערכת המולטימדיה, ולא היו אדיבים וסבלניים כמו הקודמים. אם בסוכנויות הקודמות הרגשתי שאיש המכירות מעריך את זה שעשיתי ש.ב לפני שבאתי, כאן הרגשתי שזה רק מעצבן אותם. לא לעניין.

ועוד נושא

השברולט - זמינה כרגע בארץ רק בצבע שחור (עם סאנרוף ללא תוספת תשלום). שאר הצבעים לא מאוד מעניינים לטעמי חוץ מהאדום - אך הוא יגיע רק באוגוסט וללא סאנרוף (תוספת של 5K).

מה דעתכם - באיזה צבע הרכב יותר מוצלח? האם שווה לחכות לאדום? האם שווה לקפוץ על ההזדמנות של הסאנרוף (למה זה טוב בכלל?) - בהנחה ואחליט עליו כמובן, מה שעוד לא בטוח...

עריכה אחרונה על ידי Mr. MAG

פורסם (נערך)

במקום לשבור את הראש על קובץ דוקס, אתה יכול להשוות את המפרטים של השלוש כאן (בלי הרשמה זה ייתן לך להשוות שתיים, אחרי שתרשם תוכל להשוות ארבעה רכבים). אפילו עם סימון של יתרונות חסרונות בדיוק כמו אצלך.

לעיניין: לא נהגתי בפיאסטה ובסוניק עדיין אבל בקליאו כן (אמנם 0.9, אבל זאת לא הנקודה) - לא מפריע לך ה"פלסטיק יום הולדת" על ההגה? זה שנמצא בדיוק איפה שיושבים האגודלים שלך. היא הייתה אצלי למשך שלושה ימים והוא פשוט הטריף אותי (!!) עד לרמה שרציתי לתלוש אותו מההגה. דווקא העור היה יחסית נעים, ולחסום אותו עם הפלסטיק המבריק והמגעיל הזה זה בהיעדר מילה אחרת, טמטום.

לגבי האבזור של הפיאסטה, הייתי מציע לך לבדוק אצל איילון, כשביררתי שם לגביה אמר לי הבחור עוד לפני שביקשתי שהוא יוסיף את כל האבזור שהוא יכול. ציין מפורשות ג'אנטים, חיישני רוורס וסיכם ב: "מה שתרצה, נשים". כך שלא הייתי פוסל אותה על סעיף האבזור. הבעיה פה היא הטרייד אוף שאתה עושה בדמות שנתיים אחריות לעומת שלוש בדלק. אם להיות כנה, לא יודע עד כמה זה רעיון טוב עם הסיפורים שצפים לאחרונה על הגיר של הפוקוס (שזהה לגיר של הפיאסטה).

פולו, וכל הדגמים של VW מגיעים עם שלוש שנים אחריות (מה שמבטל את חמשת שנות האחריות שהם נתנו על הגיר) החל מחודש מרץ האחרון. וודאי. סיאט וסקודה עדיין מגיעות במתכונת הישנה אם אני לא טועה.

עריכה: לגבי הצבע, יש מין מיתוס שאומר שרכבים אדומים זולים יותר לביטוח. הייתי בודק את זה. למרות שיש לציין שמעולם לא שאלו אותי מה צבע הרכב שלי.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

חבל שאתה פותח שרשור חדש ואפילו לא מפנה לשרשור הקודם, שם נצבר הרבה יותר מידע רלוונטי ממה שאתה מציע כאן.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?533181-קליאו-החדשה-1-2-TCe-רשמים-והתייעצות

סלח לי אבל עושה רושם שאתה מתבונן בקנקן ולא במה שיש בתוכו.

מראות מתקפלות זה נחמד (למרות שאני לעיתים נדירות מאוד משתמש בפונקציה הזו בקאמרי) וגם הנעה ללא מפתח זה גימיק מגניב (בתקווה שהכרטיס ישרוד טוב יותר מזה של המגאן הישנה, אגב תבדוק כמה עולה להוציא חדש..)

אך מעבר לזה יש גם רכב, ואליו עושה רושם שלא התיחסת באמת.

נתחיל בזה שהבדלי האיכות בתא הנוסעים בין הפיאסטה לקליאו מורגשים מאוד.

נמשיך בהנדסת אנוש טובה משמעותית בפיאסטה (ראה ערך מראה מרכזית ממוקמת בתוך העין).

המשך בפעות מנוע/גיר טובה יותר בפיאסטה וכמו כן גם ניהוג טוב משמעותית.

הפיאסטה זריזה יותר על הכביש בכל מצב (האצות ראשוניות וביניים).

היום גם יצא לי לבחון את הקליאו במהירות שהשתיקה יפה להם וגם כאן היא נופלת מהפיאסטה, במהירות שהקליאו מרגישה כבר באי נוחות הפיאסטה זורחת עם יציבות מרשימה מאוד וכוח זמין.

גם בידוד הרעשים של הקליאו נופלת במידה רבה מזו של הפיאסטה (שמרשימה בפני עצמה).

לגבי תא המטען, שוב טעות בידך. זה של הפיאסטה הרבה יותר מוצלח. עגלה שנכנסה בקלות בפיאסטה לא הצליחה להכנס בקליאו כמה שניסיתי..

לגבי המערכת, שוב גם כאן אתה מוטה לכיוון הקליאו בהערצה עיוורת.

מניסיון אני יכול להתחייב שזו של הפיאסטה מציגה סאונד טוב בכמה רמות מזו של הקליאו.

לגבי השליטה מההגה, דווקא המיקום של הידית בקליאו הרבה יותר נוח מאשר כפתורים על ההגה.

גם בקליאו וגם בפיאסטה יש את אותן הפונקציות בשליטה על המערכת מההגה.

״עודף״ הכפתורים לשליטה על המערכת בקונסולה של הפיאסטה זה רק יתרון, תנסה לשלוט במערכת מגע תוך כדי נסיעה.. הלוואי והיו לי כפתורים כאלו ב-3008.

בקיצור, הקליאו היא אכן דוגמנית עם שיק, אך חבל שאין לה יותר תוכן.

עריכה אחרונה על ידי alonjp
פורסם

צבע אדום יחמיא לכל מכונית (כמעט-קשה לי לחשוב על מכונית שזה לא יחמיא לה-תקנו אותי אם אני טועה) ואם הייתי במקומך לא הייתי שוקל את הפולו-לשלם 120K על סופרמיני למרות כל היתרונות שלה (וכמו שאמרת קודם- כשצ'מפיון מתנהגים איך שהם מתנהגים באמת עדיף להתרחק משם). בכל אופן, תבחר את מה שאתה מרגיש הכי שלם איתו והכי נוח, אין כזה דבר מכונית מושלמת או במקרה הזה סופרמיני מושלמת, יש כזה דבר סופרמיני מושלמת לך ומקווה שתמצא אותה ועוד אוסיף שנראה לי גם שאולי כדאי לך ללכת לאיילון מוטורס לראות מה הם מציעים (אפילו שזו רק שנתיים אחריות).

פורסם

אני מבין שאתה מייחס לעניין האבזור חשיבות עליונה בבחירת רכב. אם זה המצב, אין ספק שאתה צריך ללכת על הקליאו. זה עניין סובייקטיבי, לי למשל פחות חשוב אם המראות חשמליים או לא וכל מיני פיצ'רים וגימיקים. בסופו של עניין רכב זה כלי תחבורה. ובמחינת כלי תחבורה נטו, אין ספק שהפיאסטה עולה על הקליאו בכל הפרמטרים, אם זה בביצועים, נוחות, איכות, אמינות, צריכת דלק - ובעיקר הנאה. בנוסף לכל היא גם יותר זולה בצורה משמעותית. אלה הדברים החשובים לי. אבל היי, זה רק אני. כל אחד ומה שחשוב לו.

פורסם

אלוןJP, ברשותך תיקון קטן - המראות בקליאו נסגרות עם נעילת הדלתות, ככה שאין פה מצב של "משתמש או לא" כמו במכוניות שבהן צריך ללחוץ על כפתור ייעודי כדי לסגור את המראות (שזה משהו בפני עצמו שאני לא מבין, אבל זה לא הנושא כאן).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
חבל שאתה פותח שרשור חדש ואפילו לא מפנה לשרשור הקודם, שם נצבר הרבה יותר מידע רלוונטי ממה שאתה מציע כאן.

סלח לי אבל עושה רושם שאתה מתבונן בקנקן ולא במה שיש בתוכו. צודק, התכוונתי וזה נפל בין הכסאות. מצ"ב.

מראות מתקפלות זה נחמד (למרות שאני לעיתים נדירות מאוד משתמש בפונקציה הזו בקאמרי) וגם הנעה ללא מפתח זה גימיק מגניב (בתקווה שהכרטיס ישרוד טוב יותר מזה של המגאן הישנה, אגב תבדוק כמה עולה להוציא חדש..) לי הפונקציה של המראות חשובה בגלל שאני עובד בת"א ולעתים קרובות חונה צפוף + חונה ברחוב צר מאוד בבית. לא הערכתי כמה זה נוח עד ששכרתי רכב עם מראות כאלה. האם זה מה שיכריע את הכף? תכל'ס לא, אחרת לא הייתי שוקל בכלל את 2 הרכבים האחרים. לא ככה?

אך מעבר לזה יש גם רכב, ואליו עושה רושם שלא התיחסת באמת.

נתחיל בזה שהבדלי האיכות בתא הנוסעים בין הפיאסטה לקליאו מורגשים מאוד. ציינתי את זה

נמשיך בהנדסת אנוש טובה משמעותית בפיאסטה (ראה ערך מראה מרכזית ממוקמת בתוך העין). לא מסכים - עניין סובייקטיבי.

המשך בפעות מנוע/גיר טובה יותר בפיאסטה וכמו כן גם ניהוג טוב משמעותית.

הפיאסטה זריזה יותר על הכביש בכל מצב (האצות ראשוניות וביניים).

היום גם יצא לי לבחון את הקליאו במהירות שהשתיקה יפה להם וגם כאן היא נופלת מהפיאסטה, במהירות שהקליאו מרגישה כבר באי נוחות הפיאסטה זורחת עם יציבות מרשימה מאוד וכוח זמין.

גם בידוד הרעשים של הקליאו נופלת במידה רבה מזו של הפיאסטה (שמרשימה בפני עצמה). למה לתקוף? ציינתי במפורש שטרם עשיתי נסיעת מבחן על 2 המתחרות האחרות, כן בקעתי נסיעות כאלה בהקדם, והרשמים שלי עד כה מתייחסים אך ורק לרכבים איך שהם באולם התצוגה. גם זה משהו. אם היה מעניין אותי רק חדוות נהיגה - הייתי נשאר עם ה XS, אני בטוח וסבור שהיא עולה על כל ה3 בהנאה שאני יכול להפיק ממנה.

לגבי תא המטען, שוב טעות בידך. זה של הפיאסטה הרבה יותר מוצלח. עגלה שנכנסה בקלות בפיאסטה לא הצליחה להכנס בקליאו כמה שניסיתי.. אמרתי שפתח ההטענה של הקליאו גרוע. אני מרגיש שבאופן מגמתי, אתה חש צורך להגן על הפיאסטה היקרה. למה? אם הייתי פוסל את הרכב על הסף, הייתי טורח להפסיד שעות עבודה כדי לבדוק אותו ולכתוב עמודים שלמים אודותיו? לקבוע נסיעת מבחן ביום שישי במקום לישון? אין צורך לגונן. אני מודע היטב לחסרונות שיש בכל 3 הרכבים ולא התביישתי לציין אותם במפורש בהודעה המקורית, נראה כאילו לטעמך חסכתי מהקליאו ביקורת - בעיני דווקא לא.

לגבי המערכת, שוב גם כאן אתה מוטה לכיוון הקליאו בהערצה עיוורת.

מניסיון אני יכול להתחייב שזו של הפיאסטה מציגה סאונד טוב בכמה רמות מזו של הקליאו. הסאונד טוב יותר, בקליאו הוא די גרוע. התפעול לעומת זאת, בפיאסטה, נורא ואיום.

לגבי השליטה מההגה, דווקא המיקום של הידית בקליאו הרבה יותר נוח מאשר כפתורים על ההגה. אני מעדיף כפתורים על ההגה.

גם בקליאו וגם בפיאסטה יש את אותן הפונקציות בשליטה על המערכת מההגה. לא נכון - בקליאו יש אפשרות חיוג וניתוק מההגה, כמו גם ניווט בתפריט.

״עודף״ הכפתורים לשליטה על המערכת בקונסולה של הפיאסטה זה רק יתרון, תנסה לשלוט במערכת מגע תוך כדי נסיעה.. הלוואי והיו לי כפתורים כאלו ב-3008. מנסיון שלי, כפתורים פחות נוחים לי. אולי זה כי אני "מדור האייפון" או משהו.

בקיצור, הקליאו היא אכן דוגמנית עם שיק, אך חבל שאין לה יותר תוכן.

לינק לשרשור הקודם: http://bit.ly/1nV2RTz

לגבי איילון מוטורס - ייבוא מקביל זה אחלה, אבל מאותה סיבה שאני מתרחק מצ'מפיון אתרחק גם מהם. כוונתי היא להחזיק ברכב 3 שנים, ואני רוצה אחריות ל3 שנים. לא יום פחות.

לגבי VAG - בהינתן שהפולו סתם יקרה יותר ללא הצדקה, השירות גרוע, וטרם שוכנעתי כי בעיות האמינות הן במונעים והן בתיבות שלהם נפתרו, גם 3 שנים אחריות לא מספיקות כדי שאשלח את הצ'ק שלי לכיוונם. לא תודה. לו הייתי בגרמניה כנראה שהמצב היה שונה - אך לצערי אני לא.

פורסם (נערך)
אלוןJP, ברשותך תיקון קטן - המראות בקליאו נסגרות עם נעילת הדלתות, ככה שאין פה מצב של "משתמש או לא" כמו במכוניות שבהן צריך ללחוץ על כפתור ייעודי כדי לסגור את המראות (שזה משהו בפני עצמו שאני לא מבין, אבל זה לא הנושא כאן).

אתה צודק אך גם טועה.

המראות בקליאו מתקפלות חשמלית כאשר נועלים את הרכב עם השלט.

אך יש פונקציה דיי נחמדה שלא צריך להוציא את השלט מהתיק וכאשר מתרחקים מהרכב מספר מטרים הוא פשוט ננעל.

במצב זה (שלדעתי הוא השימושי מבין השניים) המראות לא מתקפלות.

אגב, בקליאו אין גם הרמת חלונות מהשלט (אולי אפשר להתקין אפטר-מרקט, אני לא הייתי מנסה) ואין חלונות אוטומטים בלחיצה אחת (רק לחלון הנהג).

יש יתרונות אבזור לפה ולשם, לדעתי אין נוק-אאוט לאף אחת (אולי רק לפיג׳ו 208 המאובזרת).

פות״ש,

אני ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן ממצה גם על ה-208.

לדעתי אתה עושה טעות אם אתה פוסל אותה רק בגלל הגיר.

בפועל היא זריזה לא פחות מהאחרות (וחסכונית באותה מידה) ואין טעם לפסול אותה עקב גיר מיושן.

לדעתי הגיר שלה הוא דווקא עשוי להיות יתרון מאחר ומסתמן שהוא ככל הנראה יהיה האמין מבין כולן.

חשוב לציין,

הייתה ברשותי פיאסטה בת 8 חודשים עד שאשתי החליטה לבחון את ציון הריסוק שלה (חמישה כוכבים אגב).

כרגע אני מתנייד בקליאו בת החצי שנה של אימי עד שתפול ההחלטה איזה רכב לרכוש שוב.

כרגע המועמדת המובילה היא שוב פיאסטה אך אני שוקל גם את ה-208 (למרות שלא בטוח שהיא שווה את הפרש המחיר).

את הסוניק אגב ממש לא לקחתי בחשבון, משהו בה לא עושה לי את זה..

עריכה,

פות״ש, אני לא תוקף ואין לי שום כוונה כזו.

סה״כ מנסה לעזור.

מנסיעת מבחן בדר״כ לא ניתן להתרשם כמעט מכלום.

אני מדבר מנסיון של שמונה חודשים עם הפיאסטה וכעת כבר שבוע עם הקליאו.

לגבי דור האייפון, את הפוסט הזה אני רושם מהאייפד אייר, אני לא מבין איך זה רלוונטי.

תאמין לי שמסך מגע ברכב זה לא נוח וזה מיותר לגמרי.

לא זוכר מתי בפעם האחרונה נגעתי בזה של ה-3008...

ואגב, אין לי שום כוונה להציל את כבודה של הפיאסטה, סה״כ נתתי קונטרה לכתיבה שלך, פרספקטיבה של בעל ניסיון.

בהצלחה בבחירה,

סה״כ כל המכוניות טובות, נפילה כנראה שלא תהייה לך.

עריכה אחרונה על ידי alonjp
פורסם

כבעל פיאסטה 1.6 2014 כמו שאתה מתלבט, אני ממליץ לך לבחור בקליאו.

בסך הכל אני מרוצה מהאוטו, הוא זריז, כיפי לנהיגה, מרגיש יציב גם במהירויות גבוהות (עד כה הגעתי רק ל160) אבל ציפיתי ליותר מדי באבזור ובסוף קיבלתי כלום-כי מתברר שפורד החליטה לייבא לארץ את הדגם הכי לא מאובזר. טסות של רכב חברה, אין פנסי ערפל, אין בלוטוס, אין מסך טאץ' (רק אחד דיספליי פשוט שלא מסוגל להציג יותר משתי שורות) ועוד כמה דברים שחסרים שכרגע לא עולים לי לראש.

גם אני התלבטתי בין הפיאסטה והקליאו אבל משום שרכשתי את הרכב דרך ליסינג פרטי לא הייתה אופציה לקליאו אלא רק לפיאסטה ואיביזה, וכמובן שבחרתי בפיאסטה. (יסלחו לי חובבי האיביזה).

בנוסף לשכן שלי יש הקליאו 1.2 expression pack שהיא פשוט יפיפייה, הרכב עצמו בצבע שחור עם פסים אדומים בצידי האוטו, בפנים חלקי ההגה צבועים באדום, מסביב לפתחי המזגן "טבעות" אדומות. זאת אומרת שיש שילובי צבע יפים ולא רק צבע אחד משעמם.

הרכב הרבה יותר זריז מהפיאסטה, (8.9 שניות לעומת 10.5 שניות למאה, אתה בטח לא מתכוון לעשות "פתיחות" ברמזורים, ההשוואה היא לצורך הדגשת ההבדל הגדול).

והיא כמובן יותר חסכונית בזכות מנוע בעל נפח קטן יותר מהפיאסטה אך מוגדש.

אולי לא חידשתי לך הרבה אבל מקווה שהחוות דעת שלי תעזור לך.

מחכה כבר לראות במה תבחר :-D

פורסם (נערך)
אתה צודק אך גם טועה.

המראות בקליאו מתקפלות חשמלית כאשר נועלים את הרכב עם השלט.

אך יש פונקציה דיי נחמדה שלא צריך להוציא את השלט מהתיק וכאשר מתרחקים מהרכב מספר מטרים הוא פשוט ננעל.

במצב זה (שלדעתי הוא השימושי מבין השניים) המראות לא מתקפלות.

אגב, בקליאו אין גם הרמת חלונות מהשלט (אולי אפשר להתקין אפטר-מרקט, אני לא הייתי מנסה) ואין חלונות אוטומטים בלחיצה אחת (רק לחלון הנהג).

יש יתרונות אבזור לפה ולשם, לדעתי אין נוק-אאוט לאף אחת (אולי רק לפיג׳ו 208 המאובזרת).

פות״ש,

אני ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן ממצה גם על ה-208.

לדעתי אתה עושה טעות אם אתה פוסל אותה רק בגלל הגיר.

בפועל היא זריזה לא פחות מהאחרות (וחסכונית באותה מידה) ואין טעם לפסול אותה עקב גיר מיושן.

לדעתי הגיר שלה הוא דווקא עשוי להיות יתרון מאחר ומסתמן שהוא ככל הנראה יהיה האמין מבין כולן.

חשוב לציין,

הייתה ברשותי פיאסטה בת 8 חודשים עד שאשתי החליטה לבחון את ציון הריסוק שלה (חמישה כוכבים אגב).

כרגע אני מתנייד בקליאו בת החצי שנה של אימי עד שתפול ההחלטה איזה רכב לרכוש שוב.

כרגע המועמדת המובילה היא שוב פיאסטה אך אני שוקל גם את ה-208 (למרות שלא בטוח שהיא שווה את הפרש המחיר).

את הסוניק אגב ממש לא לקחתי בחשבון, משהו בה לא עושה לי את זה..

בתור אחד שמתנייד עם 208, למרות החיסרון ב-2 הילוכים, המנוע בכל זאת מספיק טוב בשביל הזינוק מאפס, ולגבי צריכת דלק אם תהית, היא בין 11 לכמעט 13 ק"מ לליטר. היא מרגישה וכשאני עוקף מכוניות אחרות היא באמת זריזה ואל תשכח שהמשקל שלה קל כמו המתחרות. מבחינת אבזור-לא פחות טוב מהקליאו, רק בקרת אקלים חסרה בשביל הרשימה. אומנם גם אין חיישני אור וגשם אבל נראה לי שזה קצת פחות רלוונטי. כן יש לה מצלמת REVERSE וחיישנים לאחור, למרות שגם ככה הראות לאחור טובה והתמרון עם ההגה הקטן כיף במיוחד וקל מאוד. אני אישית אוהב. אבל כמו שאמרת קודם אתה לא תקח 4 הילוכים למכונית שלך, אבל עדין אולי כדאי שתבדוק אותה בסוכנות לובניסקי ראשון-אם זה קרוב לך.

דבר באמת אחרון ששכחתי לציין- לגבי האבזור יש לה גם את ה-LED וגם פנסי ערפל.

לך תדע אולי אפילו יורידו לך את המחיר עוד קצת מאחר ואתה כבר עכשיו עם פיג'ו:)

עריכה אחרונה על ידי Eliboy

• תוכן חדש...