Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הפורד פיאסטה כבר בבעלותי כ3 שבועות ולא יצא לי לבדוק לחץ אוויר בצמיגים עד לאתמול.

המידות גלגלים האחוריים והקדמיים הן 195/50R15 ועל פי היצרן הלחץ אוויר אמור להיות 33 מקדימה ו26 מאחורה.

הבעיה היא שמקדימה הצמיד נראה יותר "מעוך" כאילו חסר לו אוויר למרות שהוא מנופח כמו שהיצרן ביקש.

השאלה היא האם הלחץ אוויר מקדימה שונה מהאחורה בגלל חלוקת המשקל? (כביכול בגלל המנוע הקדימה שוקל יותר?)

• ספונסר פורום
פורסם

מראה עיניים יכול להטעות. יש למלא אוויר בהתאם להוראות היצרן שמופיעות בדרך כלל על מדבקה בדלת הקדמית. אבל צריך לשים לב שלפעמים יש תקלה במשאבה בתחנת הדלק והמד לא תקין.

אם בדקת את הלחץ בכמה משאבות וזה המצב, כנראה שזה רק מראה עיניים.

אגב, 26 מאחורה ו-33 מקדימה נשמע לי הפרש גדול מידי. אתה בטוח שאלו הלחצים המתאימים?

פורסם
מראה עיניים יכול להטעות. יש למלא אוויר בהתאם להוראות היצרן שמופיעות בדרך כלל על מדבקה בדלת הקדמית. אבל צריך לשים לב שלפעמים יש תקלה במשאבה בתחנת הדלק והמד לא תקין.

אם בדקת את הלחץ בכמה משאבות וזה המצב, כנראה שזה רק מראה עיניים.

אגב, 26 מאחורה ו-33 מקדימה נשמע לי הפרש גדול מידי. אתה בטוח שאלו הלחצים המתאימים?

20140616_130424.jpg

הרגע צילמתי, מצטער אם האיכות ירדה קצת, הייתי צריך להקטין את התמונה

פורסם

באופן אישי אני ממלא לפי רכב עמוס, כלומר: 35 בקדמיים ו-46 באחוריים, וליתר בטחון נותן עוד PSI אחד. זה טוב לחסכון בדלק וליציבות בעיקולים, וגם מסייע בפינוי חום בעת נסיעה במהירות גבוהה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
באופן אישי אני ממלא לפי רכב עמוס, כלומר: 35 בקדמיים ו-46 באחוריים, וליתר בטחון נותן עוד PSI אחד. זה טוב לחסכון בדלק וליציבות בעיקולים, וגם מסייע בפינוי חום בעת נסיעה במהירות גבוהה.

אני נוסע רוב הזמן לבד ככה שהאוטו כמעט ריק :) אז זה לא מזיק לצמיגים? בלאי מואץ או משהו..?

פורסם (נערך)

הפוך, גוטה,הפוך.

אם אתה מתכוון לנסוע נסיעה ממושכת במהירות גבוהה, כדאי להוריד את לחץ האוויר ה"קר" מכיוון שהחימום יגרום ללחץ האוויר לעלות יותר מאשר נסיעה רגילה.

אם אתה מתחיל בלחץ אוויר 47PSI , הלחץ יכול לעלות בעוד 6-8PSI בנסיעה ספורטיבית קשה ובכ 2-4PSI בנסיעה רגילה. ניפוח יתר יכול להקטין את שטח המגע של הצמיג עם הכביש, ולא ישפר את האחיזה בעיקולים.

לכן לא הייתי מציע "לשפר" את הוראות הייצרן לגבי לחץ האוויר. הייתי מציע לנפח לפי ההוראות ובהתאם לעומס האמיתי של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

התבונן היטב בתמונה: כל הערכים המצויינים בטבלה נכונים למהירות של עד 160 קמ"ש. בספר הרכב מצוין שעבור מהירות גבוהה יותר יש להעלות מעט את הלחץ.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...