Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמכונאי שעובד בחברת השכרה גדולה יחסית, ומטפל בכמות גדולה מאוד של יונדאי על כל הדגמים, אני מודע לבעיה של רפידות אחוריות בכל ברכבים!! זה פשוט חא נתפס, 15 10 אלף נגמרות הרפידות, מה גם שמרווחי הטיפול גדולים20 30 אלף, לא רק הרפידות נשחקות אלא הצלחת נחרטות גם, אם לא מכניסים את האוטו לבדיקה מוקדמת, אז יכולים לשלם סכום נכבד במוסך, הבנתי שהתקלה אכן נובעת בעוצמת החלוקה עוצמת הבלימה.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבוקר בזמן טיפול 75000 בI35 החליפו לי רפידות אחוריות בפעם הראשונה.

הדיסקים ללא מדרגה.

מלפנים עדיין יש זמן.

רוב הנסיעה בין עירונית.

לדעתי מכובד.

באוקטביה שנסעתי בה קודם וגם בקורולה / באוונסיס / קרינה הייתי מגיע לק"מ כזה.

פורסם

שלום חברים.

כנראה שזו איכות של המכוניות הקוריאניות.

ברשותי קיה ריו 2012 (מונית) ,טורבו דיזל ,ידנית.

כל 15000 ק"מ יש צורך בהחלפת רפידות.

שמעתי כבר את כל הקשקושים שיכולים להשמע ע"י בעלי המוסך המורשים שמטבע הדברים כפופים למרות היבואן.

אני נהג יחיד ברכב והרכב שלי "מתוקתק" ברמה של פדנט . נאמר לי שזה בגלל ש"רוב הנסיעות שלי הן בעיר" .

כשהלך קלאץ' (מצמד) בפחות מ-80000 ק"מ ,נאמר לי שזה בגלל ש....נכון : "רוב הנסיעות שלי הן בעיר".

את הסיפורים האלה מספרים לכל נהגי המוניות בעלי הריו החדשה ,שבאין ברירה ,ממשיכים הלאה,שכן מדובר ברכב לצרכי פרנסה.

במשך 7 שנים בהן הייתה לי לגאסי אוטומטית מודל 1991 ,לא החלפתי מעולם רפידות בקילומטראז' כזה.

בקרוב אפתח פוסט חדש על סיפור טרי עם הריו , ועם סולר בתוך השמן בגלל : ניחשתם נכון - "רוב הנסיעות הן בעיר ".

ואז תוכלו להבין באיזה רכב מדובר.

לא נוגע יותר בקוריאנית .נקודה.

לפותח השרשור :

אני יכול (כמעט) להבטיח לך ,שאם תתקין רפידות אחרות כמו שרשמו כאן ,הן יחזיקו יותר.

פורסם

גם אצלי הוחלפו רפידות אחוריות אחרי 30 אלף.

אבל תוואי הנסיעה שלי הררי, וברוב המקרים אני לא מוריד הילוך במטרה לשמור על מערכת ההינע..

מעדיף לגמור רפידות ולא את תושבות הגיר/מנוע

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
גם אצלי הוחלפו רפידות אחוריות אחרי 30 אלף.

אבל תוואי הנסיעה שלי הררי, וברוב המקרים אני לא מוריד הילוך במטרה לשמור על מערכת ההינע..

מעדיף לגמור רפידות ולא את תושבות הגיר/מנוע

כנראה שעם ריו אתה לא בוחר מה יותר טוב ,אלא מה פחות גרוע.:-(

.

ו

פורסם

קצת עפתם על עצמכם בעניין יונדאי/קאיה.

יש לנו בבית קורולה runx (יד ראשונה עוד מעט חוגגת 10 שנים), במהלך השנים הוחלפו 3 פעמים רפידות אחוריות - פעם אחת על חשבון היבואן, פעם שנייה במוסך היבואן על חשבוננו, פעם שלישית החלפתי בעצמי כי נמאס לי לשלם את מחירי המורשה (וגם בשביל התחביב).

בסבב ההחלפה השלישי אז - ורק אז - הוחלפו לראשונה רפידות הבלמים הקדמיות שעדיין היו במצב טוב יותר מהאחוריות שפורקו...:shock:

פורסם

כלומר בממוצע כל 3 שנים החלפת רפידות אחוריות, תסכים איתי שזה לא אותו הדבר כמו להחליף רפידות אחוריות אחרי חצי שנה עם הרכב ו 10k קמ על השעון.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
כלומר בממוצע כל 3 שנים החלפת רפידות אחוריות, תסכים איתי שזה לא אותו הדבר כמו להחליף רפידות אחוריות אחרי חצי שנה עם הרכב ו 10k קמ על השעון.
נכון, אבל שים לב לפרופורציה - 3 החלפות של בלמים אחוריים עד שהגיעה ההחלפה של הקדמיים - כשתמיד פרט לרכב הזה - זה להפך.
פורסם

אצלי ב-I30 הוחלפו רפידות אחוריות פעם ראשונה ב-60 אלף קילומטרים. היה עליהן עוד בשר למשהו כמו 7000-8000 קילומטרים אבל העדפתי להחליף כדי לא להיות כל הזמן בלחץ שאני הורס את הצלחת ולהיכנס למוסך פעם בחודש.

קדמיות הוחלפו פעם ראשונה ב-40 אלף קילומטרים ולא מזמן שוב ב-80 אלף קילומטרים. גם במקרה שלהן אגב תמיד עוד יש בשר אבל עדיף להחליף לפני ולא לחכות עד שיגמרו ולשחוק את הצלחת.

מעולם לא נדרשתי להחליף או לחרוט צלחות.

פורסם

לדעתי הרכב שלי שובר כל שיא. כל 5000 ק״מ הרפידות הקדמיות גמורות לחלוטין. מדובר בלקסוס rx350. באחד המקרים, אחרי פחות מ- 5000 ק״מ, גם הרפידות נגמרו וגם הצלחות. ברור כי חלק מהאשמה הוא צורת הנהיגה אבל עדיין...

פורסם

אצלי ב i20 שנת 2012 הוחלפו הברקסים הקדמיים כבר ב 35k לפי מעקב שאני עושה אכן יהיה צורך להחליף כל 25-35 k כרגע הרכב עם נסוע של 57k

פורסם

אני לא ממש מבין למה אתם לברקסים מקוריים

היום בשוק קיימים תחליפים לא פחות טובים

אותו דבר בנוגע לצלחות

פורסם

ברכב שלי, מאזדה 3, שנת 2008 דגם ספיריט, עם 87500 ק"מ, עדיין לא הוחלפו הרפידות או הדיסקים האחוריים - המקוריים!

הרפידות הקידמיות הוחלפו כבר 3 פעמים, צלחות פעמיים.

והרכב עובר טסט כמו גדול כבר ארבע שנים בבעלותי, כל פעם.

לא נשמע לי הגיוני שאחרי 15000 ק"מ צריך להחליפן, הן אמורות להישחק הרבה פחות מהקדמיות.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן

• תוכן חדש...