Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי היום במכון גירים בתלפיות והוא אומר שזה בעיה של לחץ שמן שאפשר לתקן בשני אופנים

אחד זה לעשות שיפוץ מלא בעלות 4800 או לעשות שיפוץ חלקי שעליו יש אחריות מוגבלת לחודש כי זה שיפוץ ללא פירוק הגיר מה שאומר שהוא לא יכול לתת אחריות כוללת כי יכול להיות שהבעיה תעלם אבל לא להרבה זמן

הוא טען גם שבבדיקת מחשב לא יופיע תקלה כי זה איבוד לחץ שמן כשהחום גבוה כלומר רק בקיץ זה יורגש

מה שקורה שבגלל שהלחץ לא מספיק החובק של ההילוך ראשון לא מצליח לתפוס אותו ורק שנותנים גז או כשהרכב מתקרר זה יסתדר לבד

הוא טוען שהוא נתקל בבעיה כמו שלי המון פעמים

האם לדעתכם נירטול הטרמוסטט מים של המנוע ובעצם דבר שיגרום לקירור תמידי למנוע והגיר יכול לעזור במקרה כזה מה שימנע את השיפוץ העכשווי??

• ספונסר פורום
פורסם

יש לך 2 תקלות

הראשונה, מתג אור בלם לא תקין, זה גם גורם לתצרוכת דלק גבוה ולהתחממות שמן הגיר בגלל אי נעילת ממיר מומנט.

שנית יש תקלה של לחץ נמוך בסרק.

אתה מוזמן להגיע לבדיקה יסודית כדי שתוכל להחליט איך מתקדמים.

אורן

פורסם

אורן לגבי מתג אור בלם החלפתי לחדש ועדיין הידית יוצאת מפרקינג ללא לחיצה על הברקס. וזה כנראה לא הבעיה כי הברקס מתפקד מצויין. יש אורות בעצירה הכל תקין. יותר מזה המתג הקודם גם היה עובד. היו לי אורות ברקס וגם בדקתי כמו שאמרו פה בפורום בשיוט לעזוב את הגז ולראות במחשב דרך במצב צריכת דלק רגעית כשאני עוזב את הגז מופיע לי אחרי 2 שניות 0.0 מה שאומר שהממיר מומנט כן ננעל ואין לי עם זה בעיה.

בנתיים הסרתי טרמוסטט ע"מ לגרום לרכב להיות קר יותר וככה לא להגיע לחום גבוה שיגרום לאיבוד לחץ.

עשיתי טוב?

פורסם

אני לא חושב שיש קשר בין עזיבת הגז לנעילת ממיר מומנט. כשעוזבים את הגז אז פשוט הרכב לא צורך דלק.

כשאין טרמוסטט ברכב אז המנוע לא מגיע לטמפ' עבודה ולכן תצרוכת הדלק והבלאי של המנוע יגברו.

אורן, אשמח אם תוכל להסביר מה הקשר בין יוניט אור בלם לנעילת ממיר מומנט.

פורסם
אני לא חושב שיש קשר בין עזיבת הגז לנעילת ממיר מומנט. כשעוזבים את הגז אז פשוט הרכב לא צורך דלק.

כשאין טרמוסטט ברכב אז המנוע לא מגיע לטמפ' עבודה ולכן תצרוכת הדלק והבלאי של המנוע יגברו.

אורן, אשמח אם תוכל להסביר מה הקשר בין יוניט אור בלם לנעילת ממיר מומנט.

אני הצעתי כאן פעם את הבדיקה שהוא תאר, באמצעות מחשב דרך.

בפשטות, כשנעילת ממיר מומנט לא מתפקדת עזיבת גז דומה לשילוב ניוטרל בגיר ידני. מחשב הזרקה עדין ממשיך להזריק דלק על מנת שהמנוע ימשיך לעבוד.

כשנעילת ממיר כן מתפקדת, עזיבת גז דומה לעזיבת גז בהילוך בגיר ידני. רק במצב זה מחשב הזרקה מפסיק את הזרקת הדלק ורואים 0.0 בתצוגת צריכת דלק רגעית.

לגבי איך משפיע מתג אור בלם על הנעילה - מחשב גיר לוקח בחשבון את מצב דוושת הבלם לצורך פעולות שונות. לדוגמה מתחת למהירות מסויימית, כשדוושת בלם לחוצה הוא משחררר נעילת ממיר על מנת שהמנוע לא יפריע לבלימה.

כנראה שיש בתוכנה "מעקף לתקלה", כלומר ברגע שהיא מזהה מתג אור בלם לא תקין, היא לא נועלת את הממיר בכלל, ליתר בטחון.

פורסם

איזה אוטו יש לך?

צריכה בניטרל לא כ"כ זניחה, בחלק מהרכבים מחשבי דרך בעמידה במקום בניוטרל עוברים לתצוגה של ליטרים לשעה ומראים משהו כמו 0.7-0.8 ליטר לשעה, יכול להיות גם מעל 1 ליטר לשעה עם מזגן.

ברנו כמו זו המדוברת בשירשור מחשב דרך לא יודע לחשב צריכת דלק בעמידה ולכן מראה קווים ריקים (------).

אבל בנסיעה בניוטרל הוא כן יודע להראות צריכה נמוכה כלשהיא ושונה מ 0.

נסיעה בהילוך ללא גז - 0 מוחלוט בתצוגה של המחשב.

פורסם
למה חא ללכת על גיר מפירוק בעלות של פחות מחצי מחיר ממה שהציעו לל על שיפוץ?

בעקרון גיר כזה מפירוק הוא חתול בשק ואין שום ערובה לאמינות שלו בהמשך. לגופו של עניין, למה ללכת רחוק לפני שיש אבחון מדויק?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לא כל כך הבנתי מה עושה למנוע העובדה שהוא לא מגיע לחצי בשעון חום הוא מגיע לרבע קצת יותר וממש במאמץ לחצי אבל לא מעבר עם הטרמוסטט זה היה מגיע ליותר מהחצי לא באיזור מסוכן אבל מעבר לחצי

שאלה אחרת להתקין רדיאטור לגיר בנפרד ע"מ שיהיה קר יותר אמור לפתור בעיה של איבוד לחץ שמן?

• תוכן חדש...