Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אמרתי דווקא שישמע יותר טוב זה פשוט ישמע שונה.

אבל באמת אפשר לעשות ניסוי עם מגברים כאלה זולים ויקרים אני מבטיח לך שכל קליעה שלך לכך שמגבר יקר מחובר תהיה מקרית ובטוח יהיו לך טעויות.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אייל אני מבין למה אתה מתכוון אבל בוא ניקח מגבר כמו רוקפורד שהואטים שלהם תואמים את הרשום ונשווה אותו לPPI וכו... ביננו כל הנתונים של המגבר הרי הם מה שיוצרים את האופי המיוחד לו (כלומר את רמת דיוק הצליל והעומס שהוא מחזיק)

ויותר מזה אני מוכן להעמיד את הPPI שלי שהוא 60*2 לעומת רוקפורד 100*2 ומוכן להתערב שאני את הPPI בקלות אפילו. (בתיאוריה שלך הרוקפורד אמור להישמע טוב יותר).

אני מוכן לנדב את הרוקפורד שלי, אבל הוא מאוד חזק (יחסית ל-PPI שלך), 800.2 פאנץ' . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אחי אתה חולה נפש המגבר שלך הוא 800.2 כלומר 200 * 2 RMS , לא אסכן את הפוקאל שלי (למרות שהם יכולים לספוג עד 150-160 וואט) אלא אם מישהו מוכן לערוב לחייהם.

ודרך אגב אייל הרי אם אני אזהה את הPPI שלי זה לא יהיה מקרי כי אני מכיר את הסאונד (אני יודע שאתה לא מסכים לכך וזה נראה לך דבילי) שלו ובמידה שלא הרי שעשית בית ספר לכולנו ומגיע לך ח"ח.

בכל אופן בשביל הספורט נבדוק מגברים וHU מצידי בשבת הקרובה.

פורסם

אין מה לעשות , בין HU שונים ובין מגברים שונים יש הבדלי איכויות אדירים. יעידו על כך מספר חברי פורום שעשינו אצלם החלפות ציוד וניסיונות והסאונד השתפר פלאים.

לדוגמה מספר החלפות שעשו הבדלים בסאונד:

רוקפורד 9300 באלפיין 7930 משנת 1998 - אין מה להשוות אפילו.

PPI 2 ערוצים ב U-DIMENSION - פאסט גי.טי יעיד על ההבדל.

מכשיר של נקמיצי בבלאופונקט CD70 - פאסט גי.טי שנית.

אני אשמח לעשות ניסויים ביום שבת. ההתאמה לא תהיה מושלמת כמובן מבחינת הגברה, אבל מה שיישתנה זו לא רק העוצמה אלא גם האופי של המוזיקה עצמה.

Leon Cupra 2009

פורסם

אני לא אגיד שום דבר רע על הPPI אני יכול להגיד אבל שהUDIMENSION נתן יותר מיד ועומק.

לגבי הנקמיצי הוא נשמע פגז אבל הבלקפאונט נשמע לא פחות טוב טיפה שונה.

(דרך אגב שקניתי את הנקמיצי הוא החליף רוקפורד RFX9300 ובטוח שאין מה להשוות בין הצליל המתכתי של הרוקפורד לצליל המעודן של הנקמיצי )

פורסם

אם אני הייתי בטוח במה שאתם אומרים כמוכם הייתי ישר קונה כרטיס טיסה לארה"ב ונפגש עם ריצ'ארד קלארק. הרי אם יש אופי שונה לצליל אז מה הבעיה לזהות?? 10000 דולר מחכים לכם.

אם אתם חושבים שאתם יכולים להצליח איפה שמאות נכשלו אז קדימה.

אני אישית לא מעוניין במגבר או בHU שמשנה את האופי של ההקלטה המקורית, אם זה בכך שיש לו צליל מתכתי או רך או מיד מדוייק יותר או פחות, את האופי של הצליל אני משאיר לרמקולים לקבוע.

כל חברי הפורום שיעידו לא עשו מבחן עיוור לכן המבחן הזה לא שווה כלום והוא לא אומר כלום. השוואה עושים עם קופסאת מיתוג שאפשר תוך שניות להחליף בין המגברים או הרדיו דיסקים וכשלא יודעים מה מחובר באותו רגע, תתפלאו לשמוע כמה העיניים יכולות לשנות את מה ששומעים.

פורסם

אייל , אם אני זוכר נכון המבחן של ריצרד עוקף פיזית את כל האלקטרוניקה במגבר ומתרכז במעגלי ההגברה עצמם , שם אין לנו וויכוח ש Fet זה Fet וכולם יישמעו אותו דבר.

אבל כלל המעגלים מסביב כולל הקרוס שונים מאוד ומעניקים גם אופן אחר לצליל ... מה זה מבחן לא מקצועי , האם באוטו שלנו אנחנו מנתקים את המעגלים האלה ??

אני מבטיח לך שכשחבר אחד מול השני איזה BOSS ואיזה UD או DLS A3 ההבדל יהיה ברור לכל אוזן.

ואם לא .... אני הולך להצטייד במגברים של BOSS :)

אין מה לעשות ... הרבה מאמינים שוואט הוא וואט, אז למה גם RC קונה ציוד הכי יקר שיש ? למה הוא לא ממלא את הרכב במגברים של 50$ ?

ואם זאת אמונתך העיוורת , למה אתה מריץ את המגברים שאתה מריץ ? לא עדיף לקנות 6 או 8 לאנזארים במקום ולשים כמה ספר בבית ?

Leon Cupra 2009

פורסם

קודם כל שים לב שגם התייחסתי להבדלים באיכויות בין רדיו דיסקים.הוא לא עוקף את כל המעגלים סך הכל הוא מנתק את הקרוס, לא אמרתי שאין הבדלים באיכויות של הקרוס (דרך אגב גם על זה מתווכחים אנשים שההבדלים לא גדולים יותר מדי אבל לא התעמקתי בזה, ומניסיון שלי אישי עם קרוס פאסיבי ניתן להבדיל בין טוב לרע. ההבדל הוא לא שמיים וארץ אבל יש הבדל אז על זה אני לא מתווכח) אמרתי שהמגבר מגביר בצורה דומה והוא לא גורם למיד להיות חם, לבאס להיות מרוח ועוד כל מיני תיאורים שונים ומשונים.

לידיעתך ריצארד קלארק חיבר בביואיק המפורסמת שלו קנוודים והוא ממש אבל ממש לא ממליץ על כל הציוד הכי יקר שיש אלא על ציוד נאמר ברמה של PPI/JL וכו' שהם אכן מגברים יקרים אבל במחיר הגיוני ולא מטורף כמו מקינטוש למשל.

אני כבר ציינתי בפוסט קודם שלא סתם יש לי את המגברים שיש לי, אני מאוד אוהב את התחום ואני רוצה שיהיה לי מגברים אמינים, עם קרוסים טובים ונוחים לתפעול (עם אחד נפלתי :wink: ) ושיתנו את ההספק המוצהר שלהם. אני לא מתכוון לקנות מגבר לנזר שאחרי שנה כבר יעשה בעיות, והוא לא מוציא את ההספק המוצהר.

יודע מה אני אחדד את דבריי,

לא יהיו הבדלים שמיעים בין מגברים של חברות טובות, ובכך אני מתכוון ממגברים כמו קיקר ועד BRAX ואם מסיבה כלשהי יש, ההבדל הוא מאוד קטן שבהאזנה יום יומית לא תבחין בו. כנ"ל דעתי לגבי רדיו דיסקים.

אנשים מדברים על צליל חם, מיד מדוייק וכל שאר הדברים כשל99% (ואני כרגע בתוכם) אין בכלל במה, שלא לדבר על הפרדה וכל שאר הדברים.

בגלל זה אני "מטיף" נגד כל הדיבורים האלה על ההבדלים בין מגברים ורדיו דיסקים, גם כי אני מאמין שהם לא שמיעים וגם כי במקום להשקיע במגבר יקר יותר יטיבו לעשות אם ישקיעו במיקום הרמקולים בצורה נכונה, אי חושב ששנינו נסכים שזה יעשה הבדל גדול בהרבה מהחלפה בין קיקר לBRAX למשל.

פורסם

אייל תראה כמו שאמרת גם בקרוסים יש הבדל וכמו שאריאל אמר אף אחד לא מנתק את הקרוס ואם ההבדל היה מזערי ורק אמינות היתה מדברת הייתי מעדיף לקנות מגבר של לאנזר, פירמיד, בוס ושאר חרא. אין פחדים (שיגנבו) ,הספק 300 W בטח יתן 30W-40W .

כלומר איתם אני אגיע לתוצאה די דומה לדבריך ועל זה כולנו חולקים.

מניסיון אישי שעברתי (ואני בטוח שאתה עברת הרבה יותר) המגברים האלה מפיקים סאונד מסריח , עד היום לא ראיתי בוס או לאנזר שנותן בראש אפילו לרוקפורד (לאנזר עוד איכשהו נשמע סביר - לא מדבר על OPTI כי לא שמעתי אותו).

כמו שרשמתי בהודעה הקודמת אייל שגם לפי התיאוריה שלך אני צודק בזה שלכל מגבר יש מיליון נתונים שונים שהם מעניקים צליל אחר.

וכמו כן חבל לכולם על העצבים אם גם ככה אי אפשר לבדוק למרות שהייתי שמח (ויש עוד כמה) להראות לך מה קורה שמחליפים מערכת עם בוס לPPI איזה הבדל קיים.

בכל אופן אדון ריצרד קלארק (שאני לא מפקפק בבחור לרגע -בטוח שאני לא מבין אלפית ממנו) מחזיק סדרות מגברים שנבנו במיוחד לרכבו אז בוא נודה לפחות שהבנאדם טיפ טיפה פלצן ולא עומד מאחורי המילה שלו לבחון FET הרי זה דבילי!!!

פורסם

אמרתי ואומר שוב, לדעתי תיקח שני מגברים שנותנים את אותו ההספק בצורה מדודה, ולא תשמע הבדל בגוון או באופי של הצליל.

אם אתה חושב שכן אז טוס לארה"ב, הכסף עדיין מחכה לבחור הבר מזל כבר כמה שנים.

לא זכור לי שהסדרות נבנו במיוחד לרכבו וגם אם כן אתה יכול לשאול אותו אם לדעתו המגברים שהאלו נשמעים טוב יותר ממגברים אחרים.

העובדות הן כאלו:

קיים מבחן עיוור אחד שבו התנאים כשרים להשוואה בין "איכויות" של מגברים.

התוצאות הן שאיש מתוך מאות משתתפים שלחלקם הגדול אם לא לכולם יש ניסיון באודיו של שנים רבות חלקם בוני מגברי שפורפורות וכדומה, לא הצליח להבדיל בין המגברים

אז אתה אומר לי שאתה כן שומע הבדלים? אז אני אומר לך גש וזכה בכסף או שתעשה מבחן ברמה שלו שיוכיח אחרת.

אני מאמין לך שאתה אומר שאתה שומע הבדלים במיד, בבאס וכדומה אבל הסיבה לכך היא לא בגלל ההבדלים במגברים לדעתי, למרות ששוב ברגע שלא השוואת עוצמות ההשוואה גם ככה בטלה. לגבי הקרוס יש המון אנשים שמשתמשים בקרוסים חיצוניים בכל מקרה וכלל לא באלו שבמגבר, ובכל אופן רק הבדל באיכות הקרוס (שהוא גם לא כל כך גדול כמו שנדמה לך) לא יכול להיות שווה את ההפרש בין מגברים טובים למגברי היי אנד.

אני אתן לך דוגמא לסיבה לדעתי שאתה שומע הבדלים:

אם אתה יודע או לא כשעושים ניסוי לתרופה חדשה יש לך כל מיני קבוצות, אחת שמקבלת את התרופה במינון מסויים, שניה במינון אחר, ותמיד יש קבוצה של אנשים שמקבלת פלצבו, כלומר נאמר להם שהם מקבלים את התרופה הזו שלמשל גורמת להרזיה (נזכרתי תוך כדי בדוגמא אמיתית שקראתי פעם כשהתעניינתי מאוד בפיתוח גוף) אבל בעצם הם מקבלים משהו חסר השפעה. תמיד יש חלק מסויים מהאנשים שקיבלו פלצבו כשהם נשאלים כיצד התרופה השפיעה עליהם הם אומרים שבצורה חיובית, כשבעצם הם לא נטלו את התרופה אלא רק גרמו להם להאמין שכן!

אותו דבר קרה עם מה שנקרא ה ECA STACK (הדוגמא שנזכרתי בה) שזה שילוב בין אפדרין, קפאין ואספירין שגורם להרזיה. האנשים שקיבלו את הפלצבו היו בטוחים שהם מקבלים את התרופה והדבר המצחיק הוא כשהם נשאלו אם הם חושבים שהם הרזו או לא (לא הורשה להם להישקל בתקופה הזו) הם ענו שכן וכשמדדו את משקלם גילו שהם לא רק שלא רזו אלא הם השמינו! משום שברגע שהם חשבו שהם מקבלים את התרופה שגורמת להרזיה הם הרשו לעצמם להשתולל באוכל. אבל כששאלת אותם הם אמרו שהם הרזו.

אני רק אצין שוב שאלה הן דעותיי והן נתמכות בניסוי רציני, כל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה אבל אשמח שמי שחושב אחרת יפנה אותי גם לניסוי ברמה שכזו שמאמת את דבריו.

אני בטוח במאת האחוזים שאפשר להרכיב מערכת שמבוססת על מגברי לנזר עם שאר הרכיבים שיש לך ברכב שתשמע טוב בהרבה מהמערכת הנוכחית שלך, בטוח לגמרי. לא בגלל שאני מזלזל חלילה במגברים שלך אלא בגלל שאני די בטוח שהמיקום של הרמקולים ממש לא אידיאלי (כמו של רובנו) ולא יעזור גם אם תשים את הציוד הכי יקר בעולם, ברגע שהם לא ממוקמים כמו שצריך המערכת לא תוכל באמת להשמע טוב.

אז אולי לפני שאנחנו ממליצים בעתיד על ציוד יקר כזה או אחר, נתמקד בהמלצה של כמה חשוב הוא מיקום נכון של הרמקולים כי בלעדיו גם מערכת זולה יכולה להישמע טוב יותר מיקרה.

פורסם

אייל קודם כל RC התכוונן לבדוק את FET ובינינו אין הבדלים שישמעו לאוזני אדם.

אבל שאנחנו לוקחים מגבר קומפלט AS IS כל הרכיבים ביחד יוצרים את ההבדל אבל אייל באמת כל איש ודעתו והלוואי שאני טועה וכרגע שנינו נעלה ספקות אחד כלפי השני בעניין מי צודק וזה לא ייגמר ! ! !

דרך אגב שמעון (המתקין) טוען שכבלים של MONSTER, STINGER וכדומה הם גרועים והוא שומע הבדלים בשמיעה... (יותר נכון הם הורסים לו את הסאונד) זה בולשיט, לזה אני לא אאמין בחיים שלי.

בכל אופן בקשר לעניין הפסיכולוגי יש המון אבל לא בצורה מכריעה, ולגבי מיקומי הרמקולים אני מעוניין למכור את הרכב שלי ולקנות רכב ישן יותר (106 לדוגמא) לאטום את כולו ולבנות מערכת במיקום אידיאלי ואם זה לא ייצא פצצה אני פורש מעסקי הסאונד...

פורסם

תראו ... מגבר זה מגבר, וואט זה וואט, בפיזיקה ישנה נוסחה שאומרת שהספק שווה לזרם כפול מתח. אבל צריך לזכור שכל מגבר ומגבר זה לא רק ההגברה אלא גם אמינות ההספקים, אמינות המגבר עצמו, דיוק הקרוס אובר. ברור שאי אפשר להבדיל בין 2 מגברים בעלי אותו הספק אם עוקפים את שאר הרכיבים חוץ מההגברה עצמה.

פורסם

הוא לקוח מגבר קומפלט סך הכל לא משתמש בקרוס שיש לו, מה הבעיה בזה?

אמרת שיש הבדלים כל כך ברורים בין המיד, הבאס והגבוהים אז אני לא מבין מה מונע ממך במבחן מלהבדיל.

ויודע מה לא התעמקתי כל כך בסיבה לביטול הקרוס הפנימי אבל יכול להיות מאוד שהסיבה היא לא בגלל הבדלים באיכות אלא בגלל שכיוון הקרוס לחיתוך באותו תדר בדיוק כמו במגבר אחר דורש בדיקה נוספת וכמו כן צריך לבדוק גם שבאמת הSLOPE הוא אותו הSLOPE דבר שדורש מדידה נוספת ומסובכת יותר בגלל שצריך לבדוק בתדרים שונים. עכשיו שאני חושב על זה נראה לי באמת שקראתי שזו הסיבה אבל אני לא יכול להתחייב על כך.

שמעון בכלל מאמין גדול בוודו, אבל מה אני אגיד לך כשדבירתי איתו על הדברים הוא לא נראה לי כל כך בטוח בדעתו.

אני אגיד לך את האמת הסיכוי שיהיה לי בעתיד מגבר ברמה של BRAX למשל שעולה כל כך הרבה הוא לא כל כך קטן, וזאת למרות שאני יודע שזה בזבוז כסף. אז גם אני אוהב מגברים יקרים, אמינים הן בנתונים והן בעבודה, שהLAYOUT שלהם טוב וכדומה.

אבל כשממליצים למישהו על מגבר לדעתי יש לעשות זאת על סמך ההספק האמיתי שנותן המגבר ואמינות החברה, להתחיל להמליץ ע"פ אופי הצליל שהוא נותן פשוט נראה לי לא רציני מה גם שאפילו אם באמת היו הבדלים כאלה או אחרים כפי שאתה טוען אצלך, אין זה אומר שדווקא במערכת שלו עם הרמקולים שלו יהיו את אותם ההבדלים, אולי אפילו הוא "ישמע" לגמרי שונה.

וDRAGONFLIGHT, זה ברור לי וזה ברור לך אבל כמו בכל תחום תמיד יהיו את אלו שיחשבו אחרת. בדיוק כמו שיש אנשים שלא רק שטוענים שיש הבדלים בין כבלים אלא אפילו מחברים אותם בכיוון מסויים מהמגבר לרמקולים כשהסימון לכיוון מופיע על הכבל! וזאת למרות שידוע לכל שהזרם שזורם בכבל הוא AC, לך תנסה לשכנע אותם.

• תוכן חדש...