Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדגם המדובר הינו 2012, איננו כולל מערכת מולטימדיה או דיבורית בלוטוט מובנית, כך שבסעיף הזה אין כל יתרון למערעת המובנית מלבד סרבול אדיר להחליף אותה.

שאני מדבר על התפשרות זה לא ביחס לפיגו מלפני 13 שנה, אלא ביחס לגרסא האוטומטית שמשווקת בארץ ובעלת תוספות רבות כגון חלונות חשמל מאחורה ומערכת מזגן אלקטרונית, ובארץ לצערנו רק יבואן המשנה מביא את הדגם המאובזר.

על כל אלה המנוע היחסית עצל שמגיע כמעט בכל דגמי הסופר מיני הידניות במקום מנוע 1 ליטר אקובוסט נמרץ.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אהה,לא הבנתי אותך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה על הסיקור,סך הכול לא משהו חריג,בלאי טבעי וגם המדחס לרכב בן 14 לא משהו קריטי,זה באמת מראה שה206 דגם מוצלח של פיגו וכדאי פחות להקשיב לכול הסטיגמות,אלא לקרוא ביקורות של בעלים.

לא בכדי ה-206 הינו הדגם הנמכר ביותר של פיג'ו מאז ומעולם :-o

על מה אתה מתפשר? על בטיחות טובה יותר?על חומרים טובים יותר? על מערכת המולטמדיה בפיאטסה? עם רכב מרווח יותר?

הדבר היחידי הוא המנוע,אבל האם ב 2001 ה xs עלתה כמו פיאטסה ידנית של אותה תקופה?

הבאת לי רעיון מעניין - כמה קוריוזים לגבי המחירים בשנת 99':

הדגם שלי (206XS (1.6 8V עלה 78,000 ש"ח, רק 2K יותר לעומת 206 1.4 ידנית! על שידוך של 1.4 עם הגיר המעולה AL4 ביקשו 82K שקלים.

106GTI עלתה 100K עגולים שזהו גם המחיר של מיצובישי קולט אוטומטית.

פיג'ו 406 קופה 3.0 ליטר אגב, עלתה 252,000 מרשרשים שהם 31K ש"ח פחות מסטרואן XM V6 שעלתה 283 אלפים. מעניין מי מהם שווה היום יותר... :lol:

ב-135K~ אפשר היה לקנות 306GTI-6 או גולף GTI.

סיוויק קופה ESI אוטומטית עלתה כ-130K, אישית הייתי מוסיף עוד 8K לטובת אימפרזה טורבו כחולה ודנדשה.

דייהו נובירה מאובזרת (חביבת הרבים בפורום) עלתה 83 אלפים, אותו מחיר בדיוק כמו שביקשו על פולקסווגן פולו 1.4 אוטומטית.

פורסם

איזה כיף לקרוא שאתם עדיין יחד :)

(אני הבעלים הקודם של הרכב)

היא נראית נפלא ושמח לשמוע שהיא משרתת אותך יפה, אני עדיין מתגעגע אליה לפעמים, זה היה כיף של אוטו.

אגב - לגבי ראש המנוע, הוחלפו בזמנו רק גומיות שסתומים בעקבות צריכת דלק מזערית שהפריעה לראש הפדנטי שלי. הרכב מעולם לא עבר סוג של התחממות ואכן שהמנוע נפתח, החבר'ה במוסך גבע היו מופתעים מכמה שהמנוע נראה בתול ונקי בפנים.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עברה עוד שנה, רביעית במספרה, בה התווספו לזוגיות שבינינו עוד 6K ק"מ נוספים. הגיע הזמן לעדכונים.

אתמול עברנו טסט חוזר, לאחר שהתגלו הפרשי בלימה של 42% בסרן האחורי בבדיקה הראשונה. ניקוי+כיוון זריז של הגלגל הבעייתי, 20 ש"ח פחות בכיס, והטסט מאחורינו. זו אגב הפעם הראשונה (מתוך 4) שלא עברתי עם הרכב הזה את הטסט בבדיקה הראשונה. זו גם הפעם הראשונה שנדרשתי לבצע בדיקת בלמים לפני הגישה לטסט (החל מטסט ה-16 של הרכב על פי חוק).

בדיקת בלמים עלתה 120 ש"ח, ובביקור השני לטובת כיוון של הבלמים במוסך לא לקחו כסף. עלותה של אגרת רישוי השנה 997 ש"ח, עבור קבוצת רישוי 2 אלייה שייכת 206 שלי.

בגזרת התקלות לא היה שמח מי יודע מה אבל גם לא משעמם -

איפשהו באמצה הימים החמים של הקיץ שעבר המזגן החליט לשבוק חיים פעם נוספת. גם בגלל שלא השתמשתי הרבה ברכב בתקופה ההיא וגם בגלל הכאב בכיס מצרור תקלות של החורף שעבר (בהם נעשה גם תיקון של המדחס) שעוד לא נרפה החלטתי לא לבדוק במה מדובר ולהתחיל לנסוע עם חלונות פתוחים.

סתם. הסיבה העיקרית האמת, שממש רציתי לנסוע בימים החמים של אוגוסט עם חלונות פתוחים, לקבל פן לפנים ולהרגיש את עצמי בסאונה בכל פעם שאני נכנס לרכב. שמעתי שזה שורף שומנים, ועוזר לבריאות הכללית, אז החלטתי לנסות... למה לא? :lol:

קצת אחרי זה התקלתל הלוח שעונים, שלא הציג שום דבר מלבד נורות שנדלקו בהתאם לצורך. חיפשתי אחד זהה בפירוקיות אך ללא הצלחה. בסופו של דבר נכנעתי ונסעתי לתקן את שלי במכון ספידומטרים. נזק של 800 ש"ח כואבים במיוחד.

מבחינת הטיפולים והפתעות נוספות -

בטיפול השנתי בקיץ שילמתי חשבון של 1200 ש"ח שכלל: החלפת שמן מנוע, פילטרים שמן+אוויר+דלק, גומיה לציריה שנקרעה (לאחר ששמו אחת לא מתאימה במוסך הקודם בו טיפלתי), שמן גיר, שתי משאבות אופן (של הבלמים האחוריים שנזלו) ולקינוח נוזל בלמים חדש.

סה"כ לא משהו חריג ובין הטיפולים הזולים שחווינו עד כה.

הק"מ העדכני עומד על 190,420 ק"מ וסה"כ עד כה עברנו יחד 32,487 ק"מ ב-3 שנים ועשרה חודשים.

לגבי ההמשך שלנו ביחד -

אני כבר זמן מה מדפדף ביד2 ומחפש מחליפה ראויה, ככה שהתכנון תוך חודשיים-שלוש להתחדש ברכב אחר ולהתקדם קצת בשנתון ובקטגוריה. החלק המעניין הוא שגם בתקציב כפול ממה שעולה 206 שלי אני לא מצליח לדוג משהו שיהיה שווה את הטרחה שבהחלפה...

בזמן האחרון מגרד לי לנסוע לראות 307XSI בגרסה האוטומטית. מבחינתי זה רכב חלום (לפחות על הנייר, לא יצא לנהוג על אחת) רק הסיפורים על AL4 מפחידים אותי ברמות. השאלה העיקרית היא - נניח והגיר עבר טיפול ותיקון יסודי במוסך מתמחה במספר אלפים, עד כמה הסיכוי שהוא יחזור לעשות בעיות בתקופה של 3 שנים ו-50K נניח?

DSC_9223.jpg

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם

תודה על העידכונים, סך הכול לא משהו חריג השנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הטיפול כלל החלפה של שסתומים, וכבר עבר בערך 60 אלף, את עלות ההחלפה אינני יודע משום שנעשה במסגרת אחריות קנייה, ניתן למצא בפורום עוד חומר על הנושא הזה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז הרכב פורסם למכירה.

מעדכן את מה שנעשה מההקפצה האחרונה.

בתחילת יולי החלפתח גלגלים למידה 16" במקום ה-15" שהיו שם מקודם. מדובר בג'אנט מקורי של 307XT שיושב מעולה על הרכב שלי ומתאים יותר מבחינת האופסט. הקודמים היו קצת בולטים החוצה (מהכנפיים הקדמיות בעיקר). שיפור בהתנהגות מורגש, וצמיגים 205/45/16 של פאלקן 914 עושים פלאים.

בחודש שעבר נעשה טיפול גדול במוסך שכלל: קיט טיימינג מלא + רצועת אביזרים, משאבת מים, שמן מנוע+פילטר שמן, מסנן מזגן. זה עלה כ-1500 ש"ח.

באותו היום גם החלפתי דוד אחורי לחדש, לאחר שהישן התפרק לגמרי. על הדרך נעשו הלחמות בחיבורים לאורך הצנרת איפה שהיה לכך צורך. 500 ש"ח נוספים.

וזהו בעיקר. בחודשים האחרונים הרכב משרת אותי על בסיס יומי, כ-50 ק"מ ליום בממוצע, והק"מ העדכני נושק לכיון של 197 אלף.

כנראה שמדובר בעדכון אחרון :-)

• תוכן חדש...