Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פירמוט ומחיקת Windows XP וחזרה ל- Windows 98. כיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משמר אותו רק לאספנות ומשחקי DOS של פעם, אמי רכשה לי אותו תמורת 8,000 ש"ח בזמנו כחדש לפני 14.5 שנים כשהייתי תלמיד בבית הספר. בוא נגיד שהמצב הכלכלי באותה התקופה היה על הפנים (ניסחתי בעדינות), ובתור אם חד הורית היה צריך הרבה אומץ לעשות דבר כזה. היא קנתה את המחשב הזה כדי לא יהיו לי בושות להביא חברים הביתה, וכדי שאוכל להדפיס עבודות לכיתה... כי לכולם היו מחשבים. אז לא צריך לצחוק על המחשב הזה, שבאופן מפתיע מאוד מסרב למות בכל תוקף.

תודה גם למי שהגיב בה"פ! קראתי הכל.

הייתה לי הרגשה כזו, כל הכבוד!

כעת אני בעד המחשב הזה ורוצה שתשפצר אותו, אני עדיין שומר את הHDD של פנטיום 1 וגם את המעבד שההורים קנו לאחי ולי בידיוק מאותה הסיבה ובאותו מצב כלכלי, והשבוע בניקיונות פסח אפילו מצאנו את הקבלה של המחשב, פנטיום 1 עם 8MB זיכרון ו1.2GB HDD ב6500 שקלים מ"ננטה מחשבים" משנת 95 :-).

בנוגע למערכת הפעלה, אני זוכר בתקופה שלי בשיטוטים בפורומים של OC וכו', יש גירסה קלה של XP בלי כל השירותים ודברים מתקדמים בשביל הרצת באנצמארקים וניקוד מקסימלי, לעתי אתה צריך להתקין את הגירסה הזו וזה אמור להספיק לשימושים של המחשב, אנסה לחפש, זה היה בxtremesystems.org.

איזה HDD יש במחשב?

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

יש לי כרטיסי SDRAM של 256MB, מהירות 100 ו133 מגה הרץ, אם אתה רוצה איזה אחד או שניים צור איתי קשר.

יש לי גם מעבד שיכול להתאים לך אם תרצה, אם יש לך סוקט 370. (פנטיום 3 666 או 733, משהו בסגנון הזה)

גם לי יש ערך סנטימנטלי, יש לי איפשהו בבית מעבדים שהיו במחשבים הראשונים שלי.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם לי יש ערך סנטימנטלי, יש לי איפשהו בבית מעבדים שהיו במחשבים הראשונים שלי.

אתם צעירים :-) המחשב הראשון שלי היה זה (וכמובן שמרתי אותו):

oric_oric1_right-side_1s.jpg

:turn-l:
פורסם

דור, פנטיום 450 3 זה סלוט 1 ולא סוקט 370. :wink:

hwgeek, גם אני שומר זכר של המחשבים הישנים שלי: מעבדים בעיקר. היה לי 286 עם מסך ירוק בתקופה שלכולם היה 486 ופנטיום עם מסך SVGA, באותה תקופה למי שהיה 386 עם מסך EGA זה כבר לא נחשב. ילדים אז הריצו DOOM ושלי בקושי סחב DAVE 2 ופרינץ. אחרי זה הורים קנו לי 5X86 CYRIX אצל נוכל כלשהו מבני ברק שאמר שזה כמו 586, כלומר שקול כביכול לפנטיום בעיני מישהו שלא מבין, בפועל זה היה 486 רגיל וזה בתקופה שלכולם כבר היה פנטיום 133. גם את המעבד שלו אני שומר.

אני גם שומר מחשב נייד 386SX של פאקרד בל, מחשב של אבא שלי - הוא קנה אותו משומש. בעיקרון המחשב עובד, אבל תאורה האחורית של המסך התפגרה. מחשב הזה הציל הרבה פעמים את המחשב שלי, דרך כבל NULL MODEM הייתי מעביר התקנות של DOS, משחקים, תוכנות. אז לא היה לנו דיסק און קיי, לא היה USB ולא היה צורב, לא היה אפילו CDROM כאשר לאחרים כבר היה.

אחרי שכל פעם הייתי הורס את המחשב, הייתי לוקח דיסקט של DOS, עושה BOOT ומפרמט את המחשב. אחרי זה הייתי מחבר את הכבל ומעתיק את התוכנות ומשחקים. עדיין יש לי את הדיסקטים האלו, יש לי גם כונני פלופי 1.2 ודיסק קשיח של המחשב הראשון - 40 מגה.

לא היה אז אינטרנט, כי זה היה יקר בטירוף והיה קשה מאוד להשיג תוכנות ומשחקים. אני זוכר אירוע חגיגי כאשר הורים קנו למחשב ה5X86 כרטיס קול וCDROM. לא היה להם כסף לקנות מחשב קומפלט. היה מסך VGA משומש.

ככה שאני מאוד מבין את גיא ואותך.

ולגבי לינוקס, זה כבר מזמן לא כמו שהיה פעם. יש ממשק משתמש ובעבודה הרגילה לא צריך להשתמש בטרמינל. הכל אפשר להתקין דרך UI.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פנטיום 3 היה גם בסוקט 370, אתה מוזמן לבדוק. :)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בדיוק ערכתי. פנטים 3 450 היה רק סלוט. רק פנטיום 3 עם אפיק 133 כלומר החדשים יותר היו סוקט.

אבל קיים מתאם בין סלוט לסוקט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אכן,עוד מהימים שהיה צריך לג'מפר את המעבד בשביל להגיע למהירות המוצהרת :p

אחלה ת'רד,תמשיכו :D

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

כל תקופה אני עורך סדר בארון של המחשוב וזורק דברים שנראה לי שלא יהיה להם שימוש. השנה נזרקו כונני דיסקטים יחד עם חבילת דיסקטים חדשה שלא נפתחה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אכן,עוד מהימים שהיה צריך לג'מפר את המעבד בשביל להגיע למהירות המוצהרת :p

אחלה ת'רד,תמשיכו :D

אני זוכר שבאיזה לוח עשיתי פעם קומבינה, והצלחתי לעשות אוברקלוק עם הג'אמפרים האלו.

העלתי קצת נוסטלגיה :)

IMG_0002 (2).JPG

ייי.jpg

פורסם (נערך)

הערה קטנה לגבי XP.

עדיף XP, זאת מע"ה הרבה יותר יציבה ומוצלחת מה98 העתיקה.

אם כבר, אז עדיף להוסיף לו זיכרון שיהיה לפחות 512, ולהתקין XP, אבל עם שינוי אחד קטן - לפרמט את הדיסק על NTFS, היא מעמיסה הרבה פחות על המחשב. כדאי לעשות את ההמרה עם Partition Magic או Acronis Disc Director, שאפשר למצוא על Hiren Boot CD בגרסה 10.3.

אנטיוירוס - אם אתה נמצא מאחורי נתב, לא מוריד שטויות למחשב, ולא נכנס עם IE6 לאתרים מפוקפקים (אופרה דפדפן טוב וקל), אין כ"כ צורך, כדי לא להכביד על המחשב הקשיש.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אגב, 98 הייתה מערכת לא מוצלחת. אם כבר מערכת נוסטלגית, תתקין 95 - המחשב יעבוד הרבה יותר מהר.

פעם התקנתי 3.11 עם פנטיום 3, זו מערכת הפעלה הכי מהירה שראיתי אי פעם - המחשב עולה תוך שניות בודדות, נכנס למערכת הפעלה תוך כלום זמן, הכל מגיב מהר בטירוף.

אגב, מעבד מאחד המחשבים שלי תמיד איתי. עשיתי ממעבד פנטיום 166MMX צרור מפתחות :shock:.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

עשיתי את זה פעם עם סלרון 333MHZ (סלוט 1), זה היה הדבר הכי לא פרקטי בעולם.

פורסם (נערך)
פעם התקנתי 3.11 עם פנטיום 3, זו מערכת הפעלה הכי מהירה שראיתי אי פעם - המחשב עולה תוך שניות בודדות, נכנס למערכת הפעלה תוך כלום זמן, הכל מגיב מהר בטירוף.

כמו SSD של היום ;)

סלרון היה זבל של דבר,לא פגשתי אחד שרכש והיה מבסוט מהתוצאה הסופית (אפילו המעבדים של סייריקס,דמוי-x86 היו מהירים יותר),כולם התלוננו על איטיות דרסטית ובסוף שדרגו למעבד נורמלי של אינטל,או AMD (סדרות אתלון לתולדותיהן)

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...