Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בנהיגת שטח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עושה כרגע קורס נהיגה מבצעית בצבא ונוהגים על האמרים פתוחים וממוגנים, דוידים, רנגלרים ועוד...

הנהיגה שלי ממש לא טובה. נוהגים בצירי עפר אבנים שטח קשה עם בורות באמצע הדרך, אם אני מגביר טיפה אז אני לא שולט בהיגוי, בהאמר רחב לא תמיד אני מרגיש את הימין. מנסה להתאים את המהירות לתנאי הדרך אבל לא תמיד יוצא לי, נכנס לבורות כי אני רואה אותם כשאני כבר ממש קרוב, אדיש בנהיגה ואני לא יכול לשלוט בזה. אני לא יודע אם זה קשור שמאז שעשיתי טסט לפני שנתיים נהגתי אולי 10 פעמים נסיעה של רבע שעה לעבודה. אני רוצה לעבור את הקורס ולדעת איך נוהגים כמו שצריך אבל לא יוצא לי ואם אני אמשיך ככה אני אכשל. יש לכם טיפים בשבילי?

פורסם

עשית מתי שהוא בדיקת ראיה בשנתיים האחרונות?

התיאור שלך מזכיר לי את הנהיגה שלי לפני שגיליתי שאני צריך משקפיים, אדישות, חוסר תשומת לב לפרטים על הכביש (זה משפיע בעיקר בשטח כשאין לך סימונים קלים לזיהוי כמו בכביש).

אני זורק את זה פה לאויר, אולי זו בכלל לא הבעיה ואולי כן עשית את הבדיקה, אך אם לא אני ממליץ לך לנסות.

במידה וזה לא זה, יכול להיות שזו פשוט שאלה של נסיון ושל זמן. תתמיד ותנסה ללמוד את הנהיגה הטכנית בשטח.

בהצלחה!

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אתה תלמד הכל בקורס, אל תדאג.

לגביי הבורות, העיקרון הוא להסתכל רחוק ולא לחפש את הבור הקרוב. אל תתפתה להסתכל קרוב.

לגביי הימין ( ומתחבר לגביי הבורות) , נוסחאת הקסם היא מיקום גלגלים. למדת את זה, פתרת הרבה בעיות.

תתחיל מלאתגר את עצמך בעלייה על אבנים בנסיעה איטית בצורה מכוונת. כל פעם עם גלגל אחר.

קצת קשה ללמד נהיגת שטח בכתיבה, צריך לעבוד קשה :).

פורסם

הטיפים של לירון מצוינים. בנוסף, זה המון עניין של ניסוי וטעייה, מה שבעצם הופך את זה לעניין של ניסיון. הדרכתי המון אנשי מילואים, אנשים שנוהגים עשרות שנים על הכביש ובשטח, שעשו טעויות של טירונים. נהיגת שטח מורכבת מאוד ואל תקשה על עצמך. תתאזר בביטחון ואל תתבייש לשאול את המדריך. בלי לחץ, בלי עצבים. עם הזמן זה יבוא לך. אל תפחד להוריד הילוך ולשחק קצת עם הקלאץ' [במה שידני], לפחות בתור התחלה. עם הניסיון תלמד לשלוט בדוושת ההאצה בצורה המושלמת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יצא לי לעשות גם את הקורס הזה בצבא כשאני עשיתי זה היה עם 551, מוזר לי מאד שהמפקדים שלך שלחו אותך לקורס הזה אם הוותק המצומצם שלך בנהיגה, בכל מקרה לוקח זמן ללמוד לאמוד את הרוחב של ההאמר, מה שמאד חשוב בנהיגה הזאת זה לא להתסכל 10 מטר קדימה אלא 100 מטר ולנסות לצמצם טעויות, לקרוא טוב את תוואי הדרך, וכמו שאמרו מעליי תתחיל לתרגל עם סלעים קטנים את מיקום הגלגים, בהאמר זה לא כלכך בעיה פשוט תוציא קצת את הראש החוצה ותראה היכן הגלגל מונח, אני בטוח שאם תיקח את אחד המדריכים ותגיד להם שאתה מתקשה הם יתרגלו איתך, אל תדאג הבטחון שלך יגיע, זה קורס שייתן לך המון לא רק בנהיגת השטח אלא גם בכביש, (לפחות אצלי זה היה ככה הבנתי שהרבה דברים השתנו מאז).

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

אי אפשר לקנות בכה אחת ותק. כל קילומטר שאתה עובר עכשיו אתה רוכש עוד ועוד ניסיון ואתה רק תלך ותשתפר. האמר הוא מקרה יוצא דופן בגלל הרוחב שלו וקשה להימנע מבורות. זה לא נורא, הוא מגהץ הכל בקלות, תזכור לתת קצת גז לפני בור או באמפ כדי לפתוח את המתליים ובעיקר תהיה רגוע. תנסה ללמוד מהמדריכים ולהקשיב. ריכוז זה דבר חשוב מאוד בנהיגה, בטח מבצעית ואולי אתה צריך לקחת רטלין (לא יודע אם מותר בצבא). בהצלחה ותהנה

פורסם

לדעתי כדאי לדבר עם מדריך ולבקש זמן של הדרכה ותרגול כמו שיעור פרטי, 1 על 1.

שים לב להחזקת ההגה בנסיעת שטח (בעצם גם בכביש) , שתמיד תהיה בטוחה וחזקה, תחזק ותרפה לפי מצב הדרך. אסור לתת לו חופשיות כי יש אבנים ובורות ושיפועים שיסיטו אותו בחוזקה והעניין עלול להגמר לא טוב.

רשמת שאתה אדיש לנהיגה - וזה רע! בנהיגת שטח אתה חייב 'לחיות' את הנתיב, לצפות קדימה ביום וגם בלילה חשוך, לדעת מתי לרוץ ומתי לשלוט ברכב בכל סנטימטר של התקדמות. המושג "בהתאמה לתנאי השטח" תופס פה הכי חזק שאפשר!

אני קצת מקנא... בעבר בקשתי קורס דומה כצ'ופר (התנדבתי ביחידת חי"ר עמוק לשנות ה-40 שלי) אבל סרבו... נו מילא, אני בספק אם לרוב הנהגים אצלנו היה רשיון מתאים לאותו רכב, ותירגולים יזומים או מתוך הכרח היו תוך כדי משימות בתנאי שטח קשים, לפעמים מאוד, וטוב שכעת מקפידים להכשיר את הנהגים. הלימוד והנסיון שווים המון !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אל תיהיה אדיש בקורס הזה. תגלה התעניינות ורצינות בכל שלב בקורס. אל תתן למדריכים להרגיש שאתה אדיש ורק כך ירצו לעזור לך יותר במה שאתה מתקשה בו.

ללמד אותך נהיגת שטח בהתכתבות זה בלתי אפשרי. מה שכן אפשרי זה להמליץ לך לגלות נכונות והתענינות בקורס בשביל לסיים אותו בהצלחה. תשאל, תתענין, שב על המדריכים...

הנסיון יגיע כבר עם הזמן. הרבה אחרי שתסיים את הקורס.

בהצלחה!

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

• תוכן חדש...