Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הליאון החביבה שלי , 1.8TSI ידנית עם APR.

עד לפני שלושה חודשים עשתה כ 13000 ק"מ בשנה עם טיפול פעם בחצי שנה.

(הרכב בן 4 וחצי, נקנה חדש מהיבואן עם טיימינג חדש ע"ח היבואן שנעשה בצורה יזומה ולא בגלל שהלך מנוע אלא כפעולה מונעת).

מלפני חודש התחלתי לנסוע ברכבת עקב מעבר למקום עבודה חדש.

אני נוסע מהבית לרכבת וחזרה, כ 4.5 ק"מ לכל כיוון.

אז נכון שאני משתדל אחרי שהרכב מגיע לטמפ' עבודה לנסוע על טורים טיפה גבוהים (2500 - 3000 סל"ד) כדי לשרוף קצת פיח במעברים,

אבל בכל זאת, אני לא בטוח שזה מספיק, עד כדי כך שלפעמים בשבת אני נוסע חצי שעה בכביש מהיר סתם בשביל הכיף וכדי שהמנוע ינשום קצת.

ועכשיו לשאלה,

האם כדאי לבטל את ה APR לפחות בשנים שאני אמשיך לעשות נסיעות קצרות ומנהלתיות בעיר ? הרי אין בעיה להפעיל אותו מחדש בכל רגע נתון.

האם יש בכלל טעם להמשיך שגרת טיפולים כל חצי שנה ? בקצב הזה הרכב יעשה במקרה הרע 1500 ק"מ ב 6 חודשים (אם לוקחים בחשבון שיש גם חגים וגם ימי חופש, ככה שבממוצע אין באמת 22 ימי עבודה כל חודש).

אני נוטה לכיוון של טיפול פעם בשנה ,לבטל את הצ'יפ ולהמשיך עם קאסטרול מגנטיק 5W40.

עד עכשיו השתמשתי בו פעם בחצי שנה בגלל ניהול מנוע, עכשיו לא נראה לי שיש טעם לשים שמן כל כך איכותי פעמיים בשנה כל 1500 ק"מ.

אפשרות אחרת שפחות מועדפת עלי, למכור את הרכב ולקנות איזה צ'יקמוק שייקח אותי לרכבת וחזרה. אבל רק המחשבה על כל מה שהשקעתי ברכב ועל זה שחוץ מכמה פריקים אף אחד לא באמת מעריך את רמת התחזוקה הגבוהה, לא עושה לי חשק לקבל טלפונים בסגנון 10000 מתחת למחירון אני קונה עכשיו בלי בדיקה, אז כנראה שאשאר עם הרכב בכל מקרה עד שאחליף עבודה ואז הוא ישרת אותי שוב בנאמנות.

אני יודע שאם הרכב יימכר, מתישהו אני אצטרך רכב לנסיעות יותר ארוכות, ואז לחפש רכב מתוחזק ברמה כזו ייקח לי המון זמן.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

ב-4.5 ק"מ הרכב מגיע לטמפ' עבודה?

קשה לי להגיד לך למכור למרות שזה נשמע הכי הגיוני ותכף זה מה שכולם בטח ימליצו לך, כי אני עובד היום מחוץ לעיר כ-35 ק"מ מהבית ומחר אני יכול להתחיל לעבוד בתוך העיר (שזה 5 ק"מ כולל הלוך ושוב) ועדיין אני לא רואה את עצמי מוכר או נוסע באוטובוס ובכל מקרה מדי פעם צריך את האוטו אם זה קניות או מה שלא יהיה.

אגב, למה דווקא קסטרול מגנטק ולא קסטרול אדג' או משהו ברמה גבוהה יותר למנוע כמו שלך?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אין לך אפשרות להגיע עם האוטו לעבודה? נשמע הפיתרון הכי נורמלי למצב שלך.

עוד פיתרון זה למצוא דרך אחרת להגיע לרכבת ( אוטובוס, אופניים וכו׳) ואת האוטו להניע פעמיים בשבוע ובסוף שבוע לתת לו נסיעה טובה.

פורסם (נערך)

בזמן שקניתי כמות של כמה גאלונים לא היה אייג׳ 5/40. הגיע רק לפני כמה חודשים לארץ. עוד גאלון אחד ייגמר לי המלאי ואז כנראה אעבור לאייג׳. להגיע עם הרכב מפתח תקווה לאוניברסיטת תל אביב זה סיוט. החזרה הביתה לוקחת לי שעה. גם אם אני יוצא ב 16:30. כמעט כל

הדרך אני עושה בזחילה.

אופניים בחורף ובקיץ זה די סיוט, הפתרון של רכבת עם 2 תחנות בלי החלפה מעולה . 30 דקות דלת לדלת מקסימום 40 בימים פקוקים מאד. אין אוטובוס מהשכונה שלי לרכבת. צריך 2 אוטובוסים ואז זה מסתבך ונהיה לא כדאי.

עריכה אחרונה על ידי nepet

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

כל עוד עלויות התחזוקה לא מפריעות לך, תמשיך עם הרכב בשגרת טיפולים של אחת לשנה עם שמן איכותי, זהו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...