Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי פורום אודיו,

אני רוצה להעלות סקירה טכנית וחוות דעת אישית שלי, אשר בוצעה על ידי ברכב היום יומי שלי.

בסקירה זו אני רוצה להציב רף קצת יותר גבוה לגבי אופן העלאת חוות דעת וסקירת מוצר בתחום האודיו לרכב - כאן בארץ, כאן בפורום.

כל המדידות אשר תראו בוצעו בצורה חובבנית אמנם, ברכב שלי ולא בתוך אולפן - זהו לא מבחן "קליפל" לרמקולים וגם לא מדידה אולפנית מדוייקת אלא מדידה של התוצאה האמיתית בחיים האמיתיים על בסיס רצועות בדיקה ומוזיקה יומיומית.

נתחיל.

הרכב - טויוטה אוונסיס שנת 2006

הרכב מתאפיין במנוע 2 ליטר שקט במיוחד, נועלת צמיגים של דאנלופ דירזה DZ101 אשר הינם צמיגים שקטים ונוחים ע"פ סקר קהל באתר חוות דעת צמיגים מוביל ואכן גם במציאות הינם צמיגים שקטים וראויים.

הרכב מבודד באופן הבא:

שטיחים של סטינגר רוד קיל המורכבים מCCF וMLV (ספוג צפוף בעל תאים סגורים ושכבת ויניל דחוסה) על כל הרצפה.

יריעות בוטילן על כל ארבעת הדלתות, מכסה המנוע, תא המטען, רצפת הרכב

יריעת HOODLINER על כל מכסה המנוע

יריעות CCF זולות עלומות שם ויריעות CCF מסוג דיינאליינר על כל רצפת תא המטען, חצאיות הצד, דלת תא המטען וכל ארבעת דלתות הרכב

בידוד כל דפנות הדיפונים בלבד נמצד מאליו.

כיסוי דש-בורד העשוי מלבד עם בטנת ספוג.

הקורות הקדמיות מבודדות גם כן.

רכיבי המערכת - היות והחתימה עלולה להשתנות

יחידת ראש טאבלט nexus7 שמוציא אות אופטית דדרך ממיר של SABRE לתוך מעבד צליל BIT ONE של חברת אודיסון

מגבר של חברת ZEDAUDIO מדגם LEVIATHAN דור ראשון אשר מגביר כעת סט קדמי אשר מורכב מ:

וופרים של חברת HAT מסדרת לגטייה 6 דור ראשון - 7.1 אינטש במיקום המקורי בדלתות.

מיד-טוויטרים של חברת CDT מסדרת EUROSPORT דגם 02HD

סאב וופר של חברת דיגיטל דיזיין בתיבה מקורית 8 אינטש LE08

אופן ביצוע הבדיקה:

בעזרת סורק OBD ותכנת TORQUE בדקתי את מתח האלטרנטור לכל אורך הבדיקה וניתן לאמר כי הוא היה יציב על 13V

בעזרת מיני סקופ DSO בדקתי שאני לא רואה עיוות נראה לעין בתדרים 60 הרץ, 3500 הרץ ו5000 הרץ כאשר לאורך כל הבדיקה אני לובש אזניות מוגנות רעש על הראש. משום מה המתח שהיה נראה לעין במיני אוסילוסקופ היה באזור ה600 מילי וולט :shock:

רציתי גם לבדוק בעזרת רב מודד אך משום מה לא הצלחתי לקבל קריאה כלשהיא :shock::shock:

ציוד הבדיקה עצמו הינון מיקרופון של חברת MDSP (מיני DSP ) מדגם UMIK-1 ותכנת REW5.0 אל מול כרטיס הקול המקורי של המחשב - לפטופ (נוטבוק) של לנובו מדגם S10

ואז ניגשתי לבדיקה אשר כללה בתוכה את השלבים הבאים:

1. בדיקת RTA ברעש וורוד מ20 הרץ עד 20 קילוהרץ ב76 דציבל ולאחר מכן ב82 דציבל

2. בדיקת SWEEP מ40 הרץ ועד 20 קילוהרץ.

נרחיב קצת לגבי הבדיקות

בדיקת הRTA ברעש וורוד - בוצעה כאשר הHU הוא הנקסוס עצמו ובדקתי את התוצאה האמיתית של המערכת כפי שהיא

הפס השחור אשר אתם רואים בתמונות הוא הקליברציה של כרטיס הקול הפנימי של המחשב - הפס הזה נותן לכם ייחוס ישיר ללינאריות של המערכת וכפי שניתן לראות בבדיקה ב76 דציבל - המערכת הזאת נראית מיושרת בצורה ברורה לעין.

תיקחו בחשבון כי מה שאתם רואים זה כוון של האיקולייזר המתבסס על מוזיקה יומיומית - בכוון הראשוני של המערכת אשר נעשה ע"פ רעש וורוד בלבד זה היה נראה עוד יותר שטוח - אבל זה היה רחוק מלהשמע נכון או בכלל להשמע טוב.

הבדיקה הנוספת ב82 דציבל היא רק בכדי להראות לכם כי הלינאריות של המערכת נשמרת כפי שהיא.

בדיקת סריקת התדרים - דהיינו SWEEP

בדיקה זו ניתנת לביצוע רק כאשר המחשב אשר לוקח את מדידת הRTA הוא הHU בכבודו ובעצמו.

תיקחו בחשבון כי מדובר בכרטיס קול סטנדרטי וכי ישנו הבדל גדול בין העוצמות אותן כרטיס הקול משדר פנימית לאשר העוצמה הנמדדת "חיצונית" מהמיקרופון בתוך גוף הרכב.

מה שאתם רואים כאן זה קודם כל RTA במובן של SPL ופאזה - כאן אתם רואים את ההבדל העצום ברזולוציה בין שליש אוקטבה לסריקה מלאה ועדיין מקווי המתאר הכללים ניתן לראות כי סה"כ הגרף ישר יחסית.

בנוסף לכך אתם תראו תמונות "מפל" וספקטוגרם המראות כי אין הדהוד רב (אך זה נובע בעיקר מהבדל העוצמות במדידה בין המחשב למיקרופון והמציאות תהיה עגומה יותר) בהן ניתן לראות בבירור ממבט צידי וממבט עליון כי ישנו בור (מאוד ברור לעין) באזור ה1.2 קילוהרץ וזו גם נקודת החיתוך המשיקה בין האלמנטים - מאוד ברור!

יחד עם זאת כל נסיון ליישר את הבור הזה גרר תוצאה גרועה יותר ולכן הושאר כפי שהוא.

עכשיו הביטו בתמונה האמורה לגבי העיוות - THD ודיסטורשן - התמונה הזו מראה לכם חלוקה ל9 הרמוניות (אוקטבות, כפולות תדר) ולמדידה הבסיסית (פונדמנטל) ולעומת זאת הTHD אשר מסומן בשחור

כפי שאתם רואים קו הTHD נמוך בהרבה מההרמוניה הראשונה והמדידה הבסיסית - נמוך בצורה בלתי שמיעה ככל הנראה בהתאם להפרש העוצמות אשר נראה בגרף

אך עדיין קו הTHD השחור גבוה יותר מההרמוניה השניה וזה אומר שעדיין בתדרים מסויימים אנו עלולים לשמוע עיוות - תיקחו בחשבון כי יש לקחת בחשבון גם אלפי משתנים בתוך גוף הרכב אשר יכולים ליצור עיוות שמיע -

רעד מהשמשות ומגני הרוח

רעד מהצלון האחורי והבוסטר של הילדה

רעד ממחזיק המפתחות!!! שנמצא ממש מול המיקרופון

וכו' וכו'

זה רק מראה לכם עד כמה נתונים טכניים יבשים לחוד ומציאות לחוד!

תמונות מתהליך הבדיקה:

SPL ופאזה

splandphase_zps492417cb.jpg

עיוות בTHD

distortion_zps6ccea262.jpg

מפל מים (מבט צידי)

waterfall_zps36df748c.jpg

ספקטוגרם (מבט עילי)

spectogram_zps1bbe2651.jpg

RTA ב76 דיבי

rtaat76db_zpsa02695b2.jpg

RTA ב82 דיבי

rtaat82db_zpsa7ef5e5e.jpg

חוות דעת אישית על CDT ES02

לאחר כתקופת מה עם הרמקולים האלו כפי שניתן לראות את התקנתם בשרשור שלי הנקרא "פרוייקט עמודי טווח" הם סוף סוף התייצבו ונתונים תוצאה מרשימה.

ההבדל בינם לבין סט שלושת החלקים הקודם שהיה לי מבית HAT נמדד בעיקר בהבדלים בעוצמה הכוללת של המערכת אשר הפעם מפוצה ע"י כך שרוב הצליל מגיע מעל גובה הדש בורד ובסופו של דבר בנקיון הצליל הכולל של המערכת.

הפירוט של הרינג רדיאטורים בקצה העליון והנקיון שלהם על גבי הCDT הוא בעל עליונות אבל ההבדלים אינם כל כך גדולים כפי שניתן היה לצפות.

ובסופו של דבר הגוון של הCDT מתאים יותר לטעם האישי שלי.

אם הייתי נשאל לאילו דרייברים הייתי משווה אותם הייתי אומר מיד ללא לחשוב פעמיים - לCDM של מוראל אבל בתוספת של קצה עליון המכיל בתוכו טוויטר נעים לאוזן, נשמע טבעי וברור.

היתרונות שלהם:

זולים ונותנים תמורה אדירה למחיר בגלל כך.

קוטר התקנה קטן מאוד ועומק התקנה קטן מאוד.

חמים מאוד ונעימים מאוד לאוזן.

נקיים ומפורטים במידה מפתיעה לרכיב שבפועל מנגן טוב יותר כמיד ריינג'

לא דורשים הספק רב אם כי קשה לי לאמר היות והם יושבים על ערוץ הגברה שמוציא קרוב ל190 וואט בפועל ב4 אוהם.

החסרונות שלהם:

מתפקדים טוב יותר כמיד מאשר מיד טוויטר

כאשר משתמשים בהם כמיד טוויטר חובה להתקין אותם באון אקסיס מלא.

לא עוצמתיים ומוגבלים בקוטר קטן

בכדי להוריד אותם לאזור ה500 הרץ בו הם עדיין מנגנים נהדר - מחוות דעת בחו"ל יש לספק להם נפח פתוח יותר או לפחות 1 עד 1.5 ליטר

בכדי לאפשר להם לנגן את התחום המלא שלהם (אני מטיל בכך יותר מספק) יש לספק להם נפח אטום העומד על כ3 ליטר ואז הם אמורים גם לנגן עד 150 הרץ - לדעתי - בחלומות הלילה ואומר זאת בעדינות.

נתונים טכניים מהיצרן:

Technical specs and contents

• 1 pr 2” hybrid mid/tweeter driver
  • Dome diameter: 2” (52mm)
  • Frequency response: 200Hz-19.000Hz
  • Sensitivity: 86.2dB
  • Power handling w/xover: 90W-140Watt HP
  • Magnet: Neodymium
  • Voice coil: 1.0” (25mm)
  • Surround: Rubber
  • Frame: Cast aluminum
  • Frame OD 2 11/16” (70mm)
  • Mounting hole: 2 7/16”
  • Mounting depth:1.26” (32mm)
  • Cone: Fabric/paper carbon reinforced
  • Impedance: 4 Ohm
  • Cone surround: rubber
  • Mounting depth: 1.26” (32mm)

דרך אגב על הדגם שאני קיבלתי תחום התדר הרשום הינו 150 הרץ עד 20 קילוהרץ

קצת לגבי מוזיקת הרפרנס איתה השתמשתי בכדי לכוון סופית את המערכת:

השתמשתי בטרקים לבדיקת הדהוד והחזרים אשר יש בהן זמורות עם קול מהדהד כמו למשל מהפסקול של ג'אנגו - אנקורה-קי

http://www.youtube.com/watch?v=aOe21GBMWa4

וגם סואד מאזזי - ראווי (אלף לילה ולילה)

לכוון הסאב וופר אל מול הוופר ולכוון פאזה של המיד טוויטר לכוון הוופר השתמשתי בפואמה לטופים סיניים:

ולכוון TC ולכוון RTA סופי השתמשתי בשלל שירים של הגברת נורה גו'נס ולבסוף הוספתי עוד קצת אלקטרוני (דאבל באס וטריפל באס), קצת מאטל (גיטרות חשמליות ודיסטורשן) וגם קצת גיטרות באס.

מקווה שנהניתם מהסקירה וחוות הדעת.

שאלות וחוות דעת שלכם חופשי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סקירה מעניינת, הייתי מעוניין להתייחס לעניין העבודה כמיד-טוויטר, גם L3SE שנחשב ל"מלך" בנושא (בתקציב שפוי), על מנת לקבל את מלוא הספקטרום חובה להתקינו בON-AXIS, מי כמוך יודע לאחר ההתקנה ברנו שנשמעה חביב אבל בכל זאת התדרים הגבוהים היו חסרים.

אגב, הL3PRO שמאוד התרשמתי ממנו (חבר פורום חצוף החליט לקבוע עליו בעלות :-D ) יכול לנגן לטענת סקוט גם כמיד-טוויטר למרות רול-אוף טבעי ב13K , רק שבמקרה שלו הוא חייב להיות באון אקיס מלא.

פורסם

יש לי L3SE בבית וגם L4SE בבית שכרגע פשוט שוכבים באכסון ללא מעש ולאחר השימוש בCDT אני יכול לאמר לך שהL3SE הוא אלמנט מדהים - אבל כמיד טוויטר אני לא רואה סיבה לכתוב עליו "מלך" מהסיבה הפשוטה - הרול אוף שלו מגיע באזור ה17K ובשביל טוויטר זה משאיר את הקצה העליון חלש ולא ברור.

נכון - רוב ההקלטות גם ככה לא מנגנות דבר מעבר ל16 קילוהרץ או שום דבר שניתן לפרשו בבירור ע"י המוח אבל עדיין, כאשר הרול אוף של הרמקול כל כך קרוב לקצה המנוגן של הספקטרום (במובן של מוזיקה יומיומית) יש לזה השפעות שמיעות.

הL3SE לא נקי במיוחד בקצה העליון שלו והוספת טוויטר מבהירה את הנושא הזה - זניח ככל שזה יהיה - בקצה העליון - הCDT מתפקדים טוב יותר בגלל היכולת שלהם "לנשום" קצת יותר ולנגן באזור הזה יותר חזק, יותר לינארי מאשר ההייבירד אודיו.

ובאותה הנשימה הL3SE הוא אחד האלמנטים האהובים עליי והוא נשאר למשמורת.

ונכון - רול אוף לא אומר קצה תחום נגינה אלא הנקודה ממנה הלינאריות של הרמקול מדרדרת עד לקצה גבול יכולת הנגינה שלו אז עדיין אתה תשמע אותם מנגנים גם מעבר וסה"כ מנגנים לא רע.

אני מעדיף להמנע מעכשיו והלאה מהכתרת מלכים אבל אם הייתי צריך לציין רכיב שהוא מיד טוויטר ונועד להצטיין כאחד הייתי מביט על מוצרי BEWITH סדרות אקורייט, פוג'י ושלא לדבר על פוג'י ביאנקו.

היום ניתן למצוא עוד אלמנטים המתפקדים היטב כמיד טוויטרים -

הראשון מבינם יהיה פיוניר מסדרת הSTAGE4, יש להם מידריינג' שהוא איפשהוא בין 2 ל3 אינטש ותחום התדר המוצהר שלו נמדד עד כ40 קילו הרץ! המחיר באזור ה450 דולר לפני מיסים ומשלוח והוא מגיע עם פוד מוכן משלו - רכיב מאוד מעניין, ניתן להתרשם ב crutchfield.com

יש את DLS סקנדינביה בנוסף לכך וגם חברה חדשה יחסית בשם Audible Physics שהם בעצם Hustler Audio לשעבר רק עם שיפור עצום באיכות הרכיבים ובסופו של דבר הם מתבססים על הפאונטקים הידועים כאן היטב כבר FR88 והדגם הממשיך.

אחד הדברים ששמתי לב אליהם לגבי הCDT היא שהם מאוד מזכירים את הCDM ויש להם איזשהו פיק באזור ה2500 - הם מנגנים פסנתר מצד אחד בצורה יוצאת מן הכלל, מאוד חי! מאוד אמיתי - אבל קשה מאוד לרסן אותם באזור הזה.

הL3SE לעומת זאת כמעט ולא זקוקים לריסון כלל, עבודת אקולייזר עליהם ברגע שהם יושבים על מגבר מספיק חזק ונקי ועל יחידה שמוציאה מקור טוב היא על גבול המיותר.

אבל את הL3SE לא יכלתי להתקין בכזו קלות.

לא רציתי להתעסק עם בנית קורות ובכלל לא רציתי לגעת בפיבר.

לא רציתי לבנות ספירות גדולות.

ולכן בחרתי בסוף בES-02 והם נשמעים טוב, עונים לי על כל הדרישות

הטרק הזה למשל פשוט ממיס את הלב במערכת הנוכחית:

זו יצירה שנכתב לצ'לו בודד אבל מנוגנת בפועל על ידי שמונה צ'לנים בו זמנית - אחד המדהימים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הBEWITH יקר להחריד ואין יותר מדי ביקורות ברשת כך שאני באופן אישי ירדתי ממנו, מחיר לא תמיד משקף את טיב המוצר, לגבי הHYBRID אני עדיין באותה הדעה כמו באותו היום ששמעתי את המערכת ברנו שאון אקסיס היה משדרג את המערכת משמעותית, שוב, לא שזה היה גרוע אבל היו חסרים מעט גבוהים. (אני באופן אישי לא חסיד של הקצה העליון), לגבי הL3PRO, אני אבדוק יום חמישי איך הם נשמעים ללא טוויטרים :idea:

לגבי הפיוניר, שוב, לא שמעתי ולא קראתי יותר מדי ביקורות, FR88 וFR89 אלמנטים נחמדים אבל שוב ,רחוקים (לעניות דעתי) מהL3SE.

בשורה התחתונה, תתחדש ותהנה!

* אגב אדי, הסר דאגה מליבך, אני לא זומם על האלמנטים שלך, סט 3 חלקים וחדש של הייבריד SE שוכב בבית וממתין להתקנה :lol:

פורסם

דווקא הL4SE והL1R2 כנראה יוצעו למכירה - בניתי עליך :?:-D

הL4SE די בטוח כי פשוט אין לי מה לעשות איתו - הL1R2 כרגע לא - אני ממש לא שלם לגבי זה ושומר אותו ביחד עם הL3SE כחלק משלים.

אתה צודק לגבי הבוויט' ולמה אני יודע את זה? כי לאון קנה אחד וניסה אותם לנגד האורקסטרא של תסיס אודיסון - והוא העיף את הבוויט' בבעיטה חזרה ליפן.

לגבי אודיבל פיזיקס - אל תטעה - זה ממש לא פאונטקים, הם רק מבוססים עליהם - פייז פלאג מעץ ועוד ועוד שיפורים שהכניסו שם הופכים היום את המותג הזה לאחד המדוברים ביותר בארה"ב - הטוויטר שלהם הוא אמיטר בגודל של רבע קופסאת גפרורים רק בכדי להשלים לסטים שלהם את הקצה העליון - מאוד מאוד מוצלחים!

אני גם לא חובב של הקצה העליון מי כמוך יודע.

ואני לא חושב שהיו חסרים קצת גבוהים ברנו שהיתה אצל אשתי - אפרופו הרכב הזה כבר הוחלף והמערכת הזו פורקה ולא תורכב שוב - היו חסרים שם הרבה גבוהים וזו היתה טעות נוראית לא להתקין אותם און אקסיס - פספוס אדיר מבחינתי של פוטנציאל מטורף.

אני מאמין שאתה מאוד מאוד תאהב את התצורה הנוכחית ברכב שלי - ניפגש מתישהו בקרוב אני מקווה להשמעה.

ואפרופו - לחבר ה"אלמוני" הזה שלך שחטף לך את הL3PRO ויש לו נטיה להוציא לאנשים שיניים :-) תמסור לו ד"ש חם ממני ושיכנס לכאן כבר בחזרה ויתחיל לכתוב!

לפי מה שאתה אומר וכותב - אתה הולך לאהוב את הCDT

Pioneer TS-X150

פורסם

אגב, אני יודע שפרסום בעלי מקצוע אמור להיות ענייני אבל אלי כרגע מציע עקירה ללא הרדמה בחצי מחיר לחברי פורום אודיו :-) :-)

ועכשיו ברצינות, ביום חמישי אני ואלי מתכוונים לבצע ניסויים והשוואות בין הpro לse באון ואוף אקיס ללא טוויטר

פורסם

רועי,

אשמח מאוד אם תצלמו, תקליטו את התהליך - אפילו דגימה קטנה ותעלו לכאן רשמים וסקירה - אשמח מאוד!

אני כבר עברתי עקירת שן בינה עם שני חורים והיו צריכים לקדוח לי מחור עליון בשן לחור תחתון בשן - 8 זריקות הרדמה ורקדתי כמו בלרינה על הכסא של הרופא, שאפרופו היה בגודל של מקרר אמנה רק שהוא עבר תאונה שבועיים לפני הטיפול שלי והיו לו צלעות שבורות - שנינו צרחנו :shock:

עזוב, אל תשאל.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...