Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוכבים יקרים שלום,

מאז שהתחלתי לרכב, ובעיקר מאז שעברתי להתגורר בנשר אני מפנטז מאוד על לעשות את העלייה של דרך משה / כביש 705 לכיוון האוניברסיטה. למי שלא מכיר - מדובר בעלייה מתמשכת וארוכה מאוד של 7 ק"מ בלי מישורים באמצע. ביום שני האחרון סוף סוף עשיתי את זה, נכנסתי קצת לסינגלים מתחת לאוניברסיטה ואז התחילה הירידה למטה. כמו שאמרתי, ה-7 ק"מ שלקח לי שעה ורבע לעלות? סיימתי ב-8 דקות של טיסה למטה. השאלה העיקרית שלי - איך לעזעזל בולמים בירידה כזאת מתמשכת כדיי שלא יברחו לי נוזלים מהגוף מרוב פחד? לפי האפליקציות השונות בטלפון הגעתי שם ל-37 קמ"ש בשיא.

מדובר באופניים עם בלמי דיסק הידראוליים. לרוב מה שעשיתי זה בעיקר בלימה עם החלק האחורי, והוספתי בלחיצות ופימפום את הקדמי לפעמים. אחרי זה גם חלק מהזמן פימפמתי גם את האחורי, ובהמשך עזבתי את האחורי וניסיתי להשתמש רק בקידמי. עד עכשיו אני לא הכי בטוח מה הייתה השיטה הכי טובה ובריאה לדיסקים לעבור את זה - אשמח להמלצות.

תודה!

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם (נערך)

וכדי למנוע נעילה של האחורי רצוי להישען לאחור, כך מתאפשר לבלום יותר עם האחורי.

מעלה צין 30~ קמ"ש, חלק מהזמן בדרדרת. מפחיד!

עריכה אחרונה על ידי stillness6
פורסם
להשתמש רק בקדמי עלול להוות סכנות התהפכות.

הבלימה צריכה להיות יותר עם האחורי ועזרה קלה מהקדמי.

את זה אני יודע ולמדתי על בשרי כבר את הטעות הזאת :) אבל הבעיה היא שיש פה ירידה מתמשכת מאוד. אני מפחד לחמם יותר מידי את הדיסק האחורי למרות הרוח והקירור הטבעי שמגיע בזכות המהירות.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

הכי נכון להשתמש בשני הברקסים במקביל. כן, גם בדרדרת.

אין לך מה לפחד להשתמש בבלם הקדמי- פשוט תהיה עדין איתו בתחילת המהלך שלו וכמובן שככל שאתה נמצא בשטח עם פחות אחיזה להיות יותר עדין עם הבלמים.

אני מבין שאתה מתחיל בתחום. אין לך מה לדאוג, בהתחלה זה מפחיד ומרגישים לא יציבים, אבל עם הזמן אתה תלמד איך לחלק את משקל הגוף שלך על האופניים בהתאם לתנאי השטח על מנת לקבל אחיזה אופטימלית.

כשהייתי רוכב מתחיל לא העזתי ללחוץ על הברקסים בדרדרת. היום אני משתמש בברקסים בלי בעיה גם בדרדרות קשות, פשוט צריך להיות זהירים עם הברקסים ולחלק את משקל הגוף כמה שאפשר על מנת לקבל יותר אחיזה.

הטיפים שיש לי לתת לך:

1. אל תפחד להשתמש בברקסים. גם לא בקדמי- לא סתם הם קיימים.

2. במקומות עם אחיזה גרועה, להתחיל את הבלימה עם הברקס האחורי ואח"כ לשלב קדמי, כדי להקטין סיכון להחלקה.

3. בירידות ובבלימה מומלץ "להיות עם תחת אחורה" כדי להעביר משקל אחורה. גם כדי לא "להישתל" במקרה של עלייה על אבן וסגירת בולם קדמי וגם כדי להגביר אחיזה בגלגל האחורי.

ממליץ להסתכל ביוטיוב וללמוד.

פורסם

אני באמת לא יודע ללמד כלום על אופניים. אני דוגל בלשים תחת מאחורי הכסא בכל מצב של ספק, ולרדת לאט ובטוח.

ברכיבת כביש בכלל אין לי ניסיון.

אני מניח (קרי, לא יודע, מנחש), שדווקא לנעול את הקדמי בדרדרת זה פחות בעייתי מאשר בכביש, כי האופניים ימשיכו באנרציה על העפר, ולא ייבלמו בחדות ויהפכו אותך קדימה, כמו בכביש.

אולי.

אבל...

צריך להביא בחשבון שהבלימה מהקדמי הרבה יותר יעילה.

פעם שהייתי אצל המכנופאן הוא החליף לי רק רפידה אחורית, מה שאומר שאני גם נוטה להשתמש יותר בבלימה באחורי, מפחד נעילת הקדמי ואובדן היגוי ו/או התהפכות קדימה.

הוא אמר לי - אתה טועה.

טועה, כי מפסיד המון כוח בלימה של הבלם הקדמי, שהוא הרבה יותר יעיל.

מאז עברתי להשען גם על הקדמי, עם תשומת לב. זה אכן משפר הרבה.

אבל, כאמור, אין לי יידע אמיתי, רק ניסיון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

היי,

קודם כל אני אמליץ להתיחס לנושא הבטיחות - אם אתה עושה ירידות מסוג זה דרך קבע, שקול להתמגן - תתחיל עם מרפקים וברכיים, ואם אתה ממשיך בכיוון הירידות האלה אני ממליץ גם על קסדת FULL FACE. יש כאלה עם מגן לסת מתפרק.

לעניין הבלימה - הדברים מאוד תלויים בתחושה שלך במהלך הירידה - בלימה עם האחורי באמת יותר בטוחה אבל פחות יעילה. הציעו לך להישען אחורה וזה באמת מה שעושים, אם על מנת לבלום ביעילות ואם כדי להימנע מ"שתילת פנים" (FACE PLANT) - מצב בו הגלגל הקדמי נתקע באבן ואתה ביחד עם האופניים מתרומם מעליו. לא נעים בכלל - יש לי חבר שהגיע לבית חולים עם סדקים בגולגולת ממצב כזה.

בדיוק בגלל זה צריך להיזהר עם הקדמי. לא אומר לא להשתמש בו, אבל חייבים לשים לב גם להחלקות שלו, וגם לשתילה שלו. אם אתה באיזור זרוע באבנים אני מציע להיזהר עם הקדמי. אני רוכב בעיקר באיזור מגורי - רמת הגולן - ולכן נזהר מאוד עם הקדמי גם אחרי עשרות שנות רכיבה.

בקיצור - צריך ללמוד דרך הרגליים. גם לרכב עם מישהו מנוסה עוזרת מאוד.

תהנה ותזהר,

עופר

תוספת קטנה - בדרדרת אפשר להשתמש בקדמי קצת פחות מאשר האחורי - אני מתכוון להשתמש במקביל באחורי ובקדמי ללחוץ קצת פחות. בנוסף בירידות אני תמיד עם אצבע או שתיים על הבלמים. לכל מקרה שלא יבוא.

עריכה אחרונה על ידי oferg22
  • תוכן חדש...