Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלק מבעיות האמינות הם תולדה של צורך לעמוד בתקנות הזיהום. VAG יצאו עם מנועי הטורבו ותיבת ה-DSG בדיוק למטרה זו. פיג'ו הציגה עכשיו את מנועי הדיזל Bule HDI המזהמים פחות ממנועי בנזין מקבילים בדיוק בשביל המטרה הזו. לכל הטכנולוגיה הזו יש מחיר בסופו של דבר.

אין ספק שבעידן הקפיטליסטי לאורך חיי מוצר יש חשיבות גדולה אצל סופרי האפונים ולהם יש אינטרס שרכב יוחלף כל 3-5 שנים ולא כל 6-10 שנים.

אף אחד לא רוצה רכב שמרבה להתקלקל, אבל אימנות עולה כסף וגם זה נכנס בתחשיב של כל יצרן ויצרן שכן בסופו של דבר לא כל אחד רוכש מכונית כאשר אמינות נמצאת במקום הראשון בדרישות שלו.

אם תסתכלו ברשימה הזו, רוב הרכבים ברשימה הזו אלו רכבים שלא עושים שימוש בטכנולוגיה מתקדמת. הונדה למשל מופיע שם בדגמים שלא עושים שימוש בטכנולוגיה מתקדמת אבל הונדה שהחלה לאחרונה בשיווקה של תיבת DCT ביפן, כבר החזירה שלוש פעמים רכבים למוסך בשל בעיות עם התיבה הזו.

b4889695c911709bf1764db8c8364383x.jpg

ומעל הכל, אנשים כאן צריכים להפסיק להתרגש מכל תקלה ברכב חדש. לבקר פעם אחת בכמה שנים במוסך בגלל תקלת ייצור ברכב זה לא סוף העולם.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ומעל הכל, אנשים כאן צריכים להפסיק להתרגש מכל תקלה ברכב חדש. לבקר פעם אחת בכמה שנים במוסך בגלל תקלת ייצור ברכב זה לא סוף העולם.

השאלה מה קורה אחרי שנגמרת האחריות, אם הרכב אינו אמין בעליל הוא גם יצנח במחיר שוק המשומשות.

כך שבעצם אתה משלם על זה בעקיפין גם אם הרכב שלך עדיין בתקופת האחריות.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אני חושב שמגמה זו נוגעת לא רק לתחום הרכב, גם מוצרי חשמל וכו'.

מוצרי הצריכה היום נעשים מורכבים ומשוכללים יותר ואיכותיים פחות.

זה נכון ולא נכון. אם נתעלם מרכבים, במוצרי צריכה חשמליים יש עדיין יצרנים המייצרים מוצרים אמינים מאוד, אך המחיר שלהם הוא לרוב פי 3-4 ממוצר שמספק איכות שימוש דומה. אני למשל משתמש רק במסכי מחשב של EIZO (מכוערים אבל סופר איכותיים). בזמן שאצל אחרים המסכים של 1000-2000 שקל מתקלקלים כל שנתיים שלוש, אני מחליף כל 7 שנים וזאת רק בכדי להתקדם טכנולוגית, אחרת המסך עובד כמעט כמו חדש. הבעיה? אני למשל עדיין עם מסך "19 כאשר הסטנדרט היום הוא "24. בסופו של דבר היצרנים הצליחו "לחנך" אותנו שיש מוצרים שמחליפים כל שנה שנתיים ולא כבעבר כל 5- או 10 שנים למשל.

פורסם
לא ממש רלוונטי אלינו - סקר אמריקאי שמתייחס רק למותגים שנמכרים בארה"ב. כך חסרים פיאט, PSA, פורד אירופה וכו'.

דווקא לפיאט יש נוכחות בארה"ב (ואני לא מדבר על קרייזלר). ה-500 על שלל גרסאותיה וה-500L הן מהגרות לעולם החדש, עם וותק. מעניין למה פיאט לא בסקר.

:idea:
פורסם
חלק מבעיות האמינות הם תולדה של צורך לעמוד בתקנות הזיהום. VAG יצאו עם מנועי הטורבו ותיבת ה-DSG בדיוק למטרה זו. פיג'ו הציגה עכשיו את מנועי הדיזל Bule HDI המזהמים פחות ממנועי בנזין מקבילים בדיוק בשביל המטרה הזו. לכל הטכנולוגיה הזו יש מחיר בסופו של דבר.

הסיבות להכנסת מגדיש טורבו לרכבים ברורה לכולם, זה עדיין לא תירוץ ל-VAG להכניס לשימוש נרחב מוצר שהינו בוסרי.

עכשיו בוא רגע נסתכל בראיה רחבה ונראה ש-VAG לא המציאה שום גלגל, היא רק הביאה אותו לרמת תמחור עממית במעמד הרכישה.

מרצדס לדוגמא גודשת לא מעט דגמים כבר הרבה שנים ביעילות ואמינות (אומנם לא שבלול אלא מגדש על).

ב.מ.וו גם חזרה לגדוש וחזק ועושה זאת באמינות.

VAG פשוט הוציאו לשוק מוצר לא בשל, אפשר לקרוא לכלב בשמו.

אגב, אין קשר אמיתי ל-DSG ולזיהום האויר, התיבה הזאת נועדה לשפר את מהירות החלפת ההילוכים וכן את מהירות כניסת הרכב למוסך לטיפול בגיר...

אני בסה״כ מסכים במידה מסויימת שלא צריך להתרגש אם פעם בכמה שנים יוצא ריקול להחלפת\בדיקת רכיב ברכב, זה תקין ומבורך, יחד עם זאת כשזה מגיע לקנה מידה כמו אצל טויוטה זה יפה שיש לקיחת אחריות על תקלות- אבל מה עם בקרת איכות מסודרת בייצור?

מקובל עלי גם שמדי פעם יש חיישן כזה או אחר שדורש החלפה (במיוחד ברכב רווי חיישנים), אני פחות מקבל את זה כשזה מגיע לתקלות מהותיות בגיר\מנוע, אין סיבה שרכב יכנס להחלפת רפידות קלאץ׳ כל 20-30k קילומטר או תקלות במותחנים שהורגים ראשי מנוע, אלא אם המוצר לא מושלם ובשל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
זה נכון ולא נכון. אם נתעלם מרכבים, במוצרי צריכה חשמליים יש עדיין יצרנים המייצרים מוצרים אמינים מאוד, אך המחיר שלהם הוא לרוב פי 3-4 ממוצר שמספק איכות שימוש דומה. אני למשל משתמש רק במסכי מחשב של EIZO (מכוערים אבל סופר איכותיים). בזמן שאצל אחרים המסכים של 1000-2000 שקל מתקלקלים כל שנתיים שלוש, אני מחליף כל 7 שנים וזאת רק בכדי להתקדם טכנולוגית, אחרת המסך עובד כמעט כמו חדש. הבעיה? אני למשל עדיין עם מסך "19 כאשר הסטנדרט היום הוא "24. בסופו של דבר היצרנים הצליחו "לחנך" אותנו שיש מוצרים שמחליפים כל שנה שנתיים ולא כבעבר כל 5- או 10 שנים למשל.

זה נכון ולא נכון. היצרנים אמנם לא ניסו אבל גרמו לכך שרוב הצרכנים מחפשים הכי-זול-בארץ "כי גם ככה זה מתקלקל תוך שנתיים" רק שאחרי שנה הם מגלים שלא עברו שנתיים והמוצר התקלקל וחוזר חלילה. לדוגמה בתחום שלי מסך 32" ב-799 ש"ח זו בדיחה עצובה.

Just daily

פורסם

אם נשים את עניין הרכב טיפה בצד ובמרכז נשים את כלל מוצרי הצריכה:

א. העברת הייצור לסין בשנים האחרונות הוריד מאיכות החלקים והחומרים של מוצרים שונים (אפילו באסטון מרטין המפוארת גילו חלק סיני תקול כלשהו בדוושה שדרש החלפה לפני שבוע)

ב. החשבון הקר שעושות החברות שמוצר בעל עלות ייצור נמוכה גם יוזיל עלויות וגם יוחלף כל פרק זמן קצר יותר ע"י הלקוח וכתוצאה מזה יעלה את הרווחים בטווח הארוך.

לא סתם המקרר שהיה פעם לסבא החזיק מעמד 15 שנה, פעם בנו אותו להחזיק כך.

אני לא רוצה לחשוב מה יהיה מצב רכבי האספנות בעוד 30 שנים, אילו רכבים נראה וכמה יעלה תחזוק רכב כזה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
הסיבות להכנסת מגדיש טורבו לרכבים ברורה לכולם, זה עדיין לא תירוץ ל-VAG להכניס לשימוש נרחב מוצר שהינו בוסרי.

עכשיו בוא רגע נסתכל בראיה רחבה ונראה ש-VAG לא המציאה שום גלגל, היא רק הביאה אותו לרמת תמחור עממית במעמד הרכישה.

מרצדס לדוגמא גודשת לא מעט דגמים כבר הרבה שנים ביעילות ואמינות (אומנם לא שבלול אלא מגדש על).

ב.מ.וו גם חזרה לגדוש וחזק ועושה זאת באמינות.

VAG פשוט הוציאו לשוק מוצר לא בשל, אפשר לקרוא לכלב בשמו.

אגב, אין קשר אמיתי ל-DSG ולזיהום האויר, התיבה הזאת נועדה לשפר את מהירות החלפת ההילוכים וכן את מהירות כניסת הרכב למוסך לטיפול בגיר...

אני בסה״כ מסכים במידה מסויימת שלא צריך להתרגש אם פעם בכמה שנים יוצא ריקול להחלפת\בדיקת רכיב ברכב, זה תקין ומבורך, יחד עם זאת כשזה מגיע לקנה מידה כמו אצל טויוטה זה יפה שיש לקיחת אחריות על תקלות- אבל מה עם בקרת איכות מסודרת בייצור?

מקובל עלי גם שמדי פעם יש חיישן כזה או אחר שדורש החלפה (במיוחד ברכב רווי חיישנים), אני פחות מקבל את זה כשזה מגיע לתקלות מהותיות בגיר\מנוע, אין סיבה שרכב יכנס להחלפת רפידות קלאץ׳ כל 20-30k קילומטר או תקלות במותחנים שהורגים ראשי מנוע, אלא אם המוצר לא מושלם ובשל.

הכל מתחיל ונגמר בתקנות זיהום האוויר.

מנועים מוגדשים הם לרוב בעלי נפח קטן ביחס להספק הגבוה שהם מפיקים, פועל יוצא של נפח קטן הוא זיהום אוויר נמוך בתנאי מעבדה.

ה DSG נולד רק בשל הצורך בעמידה בתקנות זיהום האוויר; ממיר המומנט בתיבה הפלנטרית ידוע כזולל אנרגיה מס' 1, וה DSG פטור מההתקן הזה.

הטכנולוגיה והאלקטרוניקה פתרו את הבעייה העיקרית של המנועים המוגדשים - השהיית הטורבו, ומכאן הדרך היתה סלולה לשילובם גם במכוניות לא ספורטיביות במוצהר.

ונקודה למחשבה.

לוולבו 144 שלי מנוע 2.0 עם הספק של 82 כ"ס ותיבה אוטומטית בת 3 הילוכים.

מישהו מוכן לקנות היום מכונית עם נתוני פתיחה כאלו, גם אם יבטיחו לו אמינות מוחלטת במשך 40 שנה ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ונקודה למחשבה.

לוולבו 144 שלי מנוע 2.0 עם הספק של 82 כ"ס ותיבה אוטומטית בת 3 הילוכים.

מישהו מוכן לקנות היום מכונית עם נתוני פתיחה כאלו, גם אם יבטיחו לו אמינות מוחלטת במשך 40 שנה ?

חדשה מהיצרן? אולי. תכניס למשוואה רכבים פחות ישנים כמו סיוויק 97, לא יקנו?

Just daily

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא נחשב, כי במחיר הגיוני אפשר למכור כל דבר שברישיון שלו כתוב 2014 עם ניילונים על המושבים.

ד"א, אם היה אפשר לא הייתי חושב פעמיים וקונה איזו 144 או 242 חדשה מהחברה כיום. :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם המכוניות מתוכננות בצורה כזו שרק אנשי מקצוע עם ציוד מתאים יוכלו להתעסק איתן. צריך מחשב עם תוכנה ברישיון מהיצרן וציוד דיאגנוסטיקה שלא תמצא בכל בית.

פורסם
מעניין.

האם לאדם בעל משכורת קצת מעל המשכורת החציונית עדיף לקנות לקסוס בת 5 או קורולה חדשה?

תחזוקת לקסוס היא דבר זול מאוד יחסית, ביטוח מקיף עולה לי פחות מ- 3,000 ₪ לשנה והביקורים במוסך מסתכמים בעלות סבירה מאוד, במיוחד אם עבודות מסוימות (בלמים, פלגים) נעשות באופן עצמאי.

תקלות? ברכב שלי ואחד נוסף שמוכר לי המושג הזה לא קיים - ואני מדבר על שני כלי רכב בני כמעט שבע וחצי שנים.

פורסם
גם המכוניות מתוכננות בצורה כזו שרק אנשי מקצוע עם ציוד מתאים יוכלו להתעסק איתן. צריך מחשב עם תוכנה ברישיון מהיצרן וציוד דיאגנוסטיקה שלא תמצא בכל בית.

יש ויש. רוב הרכבים משנות ה2000 אתה עדיין יכול לאבחן עם סורק OBDII פשוט

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש ויש. למשל, יש מכוניות מ2005 שכדי להחליף רפידות בלמים חייבים תוכנת מחשב מקורית. עזוב בלמים, כדי להחליף נורה, כתוב בספר הרכב שצריך לפנות את הרכב למוקד שירות. אפשר לעשות הכל בעצמך, אבל זה הרבה יותר מורכב לאדם הממוצע מבעבר. הדברים האלה מתחילים במכוניות יוקרה ונכנסים על הזמן לכל רכב עממי, מה שכובל אותך טיפול אך ורק במוסך.

• תוכן חדש...