Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

השאלה בכותרת. מדובר בדירה לפני שיפוץ כללי שכיום מחולקת בצורה לא יעילה.

הרעיון הוא להעתיק את תא השירותים והמקלחת למקום אחר, אבל שם אין הכנה לביוב וגם לא חלון איוורור.

מה עושים במצב כזה? האם ניתן להעביר צינור ביוב של אסלה תחת הרצפה? מה לגבי איוורור? מקובל לבנות תעלת גבס לאורך התקרה וליצור פתח אוורור קטן בקיר הבניין? יש אפשרות לייצר תעלת איוורור תחת הרצפה?

תודה,

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הבעיה הגדולה היא ביוב אסלה, הצינור גדול (4") ולא יעבור מתחת לבלטות, אם אין צנרת ניקוז רצה באחד הקירות עדיף לשכוח מזה. יגמר ביותר צרות משזה פותר בעיות.

איוורור כמו שאמרת, לא חסר פתרונות פשוטים. תעלת איוורור ברצפה היא לא פתרון לדעתי כי זה פתח לבעיות, קודם כל ספונז'ה איך תעשה? מה יקרה אם תהיה נזילה/הצפה המים יכנסו לציור ולאן ילכו?

אם יש לך תוכנית של הדירה תעלה לכאן אולי נמצא פתרון יותר טוב.

פורסם

לגבי ניקוז של אסלה ובכלל, עד כמה שידוע לי לא מספיק להעביר את הצנרת, אלא דרוש גם שיפוע מינימלי. ככה שגם אם הרצפה עבה ואפשר להעביר את הצנרת, אם האסלה החדשה רחוקה יותר מצינור הניקוז האנכי, לא תוכל לעשות זאת.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

הכל ניתן (טוב נו, כמעט הכל) - העניין הוא האם זה יהיה ריאלי מבחינה כלכלית. להעתיק אסלה מטר ממיקומה הנוכחי זה קל מאוד, להעתיק אותה לצד השני של הבית זה יותר קשה. יעזור אם תעלה תוכניות של הדירה.

פורסם

אתה מדבר על שיפות רציני. לדעתי כדאי לשלם לאדריכל, מכמה סיבות:

1. הוא אמור להכיר את הדרישות הטכניות והתקנים, כך שהסיכוי לשגיאות מהותיות בתכנון מצטמצם. זה מתחיל ברוחב של מעברים ונגמר בסוג הקרמיקה הנדרשת בחרים שונים של הדירה.

2. יש לו ניסיון רב ובהתאם לכך ידע מה חשוב, מה מיותר ומה לא רצוי.

3. יש לו קשרים בענף - יוכל לקשר אותך לקבלנים, ספקי חומרים וכו', וכמובן יידע איזה מוצרים לבחור וממה כדאי להתרחק. כמוכן יש לאדריכלים הנחה משמעותית בחנויות שאתן הם עובדים, ולאור מךח הרווחים בענף זה משמעותי מאד.

אני מדבר מתוך נסיון של שיפוץ אחד, גדול מאד. אדריכלית תכננה את השינויים בדירה, ישבה אתנו מספר פעמים כדי להשלים תכנון מדוייק של הקירות ובהמשך תהליך דומה גם במטבח. כמוכן יצאה אתנו לרכישת אבזרים וכיוון שהבינה מהר מאד את הדרשות והטעם שלנו התאימה את התוכניות כך שבסופו של דבר התכנון (וגם הביצוע) מוצלחים מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תמיד ניתן להתקין סילוקית. זו משאבה שגורסת את השפכים ומזרימה אותם בעזרת צינור שתתקין למקום שתבחר.

יש לזה כמה חסרונות:

לא זול.

מרעיש.

תופס מקום.

צריך להריץ צנרת (למיטב ידעתי לפחות 32 מ"מ)

היתרון שאתה יכול למקם גם אסלה באמצע הסלון...

סילוקית זה שם של חברה (שם גנרי). יש מספר יצרנים בשוק.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

תודה לעונים.

הבעיה הגדולה היא ביוב אסלה, הצינור גדול (4") ולא יעבור מתחת לבלטות, אם אין צנרת ניקוז רצה באחד הקירות עדיף לשכוח מזה. יגמר ביותר צרות משזה פותר בעיות.

איוורור כמו שאמרת, לא חסר פתרונות פשוטים. תעלת איוורור ברצפה היא לא פתרון לדעתי כי זה פתח לבעיות, קודם כל ספונז'ה איך תעשה? מה יקרה אם תהיה נזילה/הצפה המים יכנסו לציור ולאן ילכו?

אם יש לך תוכנית של הדירה תעלה לכאן אולי נמצא פתרון יותר טוב.

מדובר בדירת חדר קטנה. האסלה תזוז משהו כמו 3 מטרים, אפילו פחות, אבל כאמור זה למעשה הצד השני של החדר ובאמצע יש open space.

לגבי האיוורור, חשבתי שאולי אפשר להעביר צינור תחת הרצפה, שצד אחד שלו יהיה מופנה כלפי חוץ הבניין וצד אחד מתוך חדר השירותים, אולי עם וונטה קטנה שתעשה סירקולציה ותכניס או תוציא אוויר מהתא.

יש תכנית מפורטת של הדירה שאדריכל הכין לפני 20 שנה, אבל היא לא מאוד ברורה ואין שם איזכור לצנרת. צרפתי איור של הדירה להמחשה.

לגבי ניקוז של אסלה ובכלל, עד כמה שידוע לי לא מספיק להעביר את הצנרת, אלא דרוש גם שיפוע מינימלי. ככה שגם אם הרצפה עבה ואפשר להעביר את הצנרת, אם האסלה החדשה רחוקה יותר מצינור הניקוז האנכי, לא תוכל לעשות זאת.

השאלה היא האם אין איזה מתאם מ 4 צול ל 3 צול, שאז אני משאר שניתן כבר להעביר דרך הריצפה. הדירה הולכת לעבור שיפוץ כללי, הכל יוצא החוצה, גם הריצוף והצנרת הקיימת כך שאין בעייה לעשות מה שרוצים.

אתה מדבר על שיפות רציני. לדעתי כדאי לשלם לאדריכל, מכמה סיבות:

1. הוא אמור להכיר את הדרישות הטכניות והתקנים, כך שהסיכוי לשגיאות מהותיות בתכנון מצטמצם. זה מתחיל ברוחב של מעברים ונגמר בסוג הקרמיקה הנדרשת בחרים שונים של הדירה.

2. יש לו ניסיון רב ובהתאם לכך ידע מה חשוב, מה מיותר ומה לא רצוי.

3. יש לו קשרים בענף - יוכל לקשר אותך לקבלנים, ספקי חומרים וכו', וכמובן יידע איזה מוצרים לבחור וממה כדאי להתרחק. כמוכן יש לאדריכלים הנחה משמעותית בחנויות שאתן הם עובדים, ולאור מךח הרווחים בענף זה משמעותי מאד.

אני מדבר מתוך נסיון של שיפוץ אחד, גדול מאד. אדריכלית תכננה את השינויים בדירה, ישבה אתנו מספר פעמים כדי להשלים תכנון מדוייק של הקירות ובהמשך תהליך דומה גם במטבח. כמוכן יצאה אתנו לרכישת אבזרים וכיוון שהבינה מהר מאד את הדרשות והטעם שלנו התאימה את התוכניות כך שבסופו של דבר התכנון (וגם הביצוע) מוצלחים מאד.

אדריכל זו בהחלט אופצייה, אשמח לשמוע על אחד כזה בירושלים.

איתמר

Presentation1.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שרטוט פשטני כזה לא יועיל. צריך שרטויט של כל הדירה, כולל מרחקים, סימון של עמודים וקירות נושאים, צנרת קיימת שאינך רוצה או יכול להזיז, תשתיות משותפות לכל הבניין (כגון צנרת מים וחשמל). אתה צריך להסתכל על הדירה כמכלול, ולא רק על הפרט שאתה רוצה להזיז.

לגבי אדריכלית - עבדתי עם אדריכלית חיפאית, אבל אני יודע שהיא (וגןם הקבלן שהיא תיווכה לי, שבסיסו בפ"ת) עובדים בכל הארץ. איני יודע איזה דרישת מימימום יש לה לעבודות מחוץ לחיפה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סתם כך על סמך אינטואיציה והשרטוט הפשטני שלך, אני לא הייתי מזיז את השירותים באופן שרצית, אלא מנסה משחק אחר. אני לא יודע איזו קומה אתה, אבל את ה 4 צול הורטיקאלי אתה כנראה לא תוכל לבטל, כך שבכל מקרה יעבור לך צינור בתוך החלל (אם כי ניתן לחפות אותו ולעשות איתו דברים נוספים). לגבי "אדריכלית" (מה שהפך היום להיות שם גנרי למעצבי פנים למיניהם) - בלי להעליב אף אחד, הם לא תמיד מבינים יותר מקבלן אינסטלציה טוב, ועדיף להתייעץ עם אחד כזה.

פורסם
שרטוט פשטני כזה לא יועיל. צריך שרטויט של כל הדירה, כולל מרחקים, סימון של עמודים וקירות נושאים, צנרת קיימת שאינך רוצה או יכול להזיז, תשתיות משותפות לכל הבניין (כגון צנרת מים וחשמל). אתה צריך להסתכל על הדירה כמכלול, ולא רק על הפרט שאתה רוצה להזיז.

לגבי אדריכלית - עבדתי עם אדריכלית חיפאית, אבל אני יודע שהיא (וגןם הקבלן שהיא תיווכה לי, שבסיסו בפ"ת) עובדים בכל הארץ. איני יודע איזה דרישת מימימום יש לה לעבודות מחוץ לחיפה.

מבחינת קירות תמך, עמודים וכו' - זה המבנה של הדירה היום, לא שוברים אף קיר, נתייחס כרגע רק לסוגיית העתקת השירותים.

גם אם עוברת תשתית של כל הבניין בדירה אנחנו לא נוגעים בקירות בשלב זה, אני רק מעוניין לדעת מה אפשר לעשות, אם בכלל, עם השירותים.

הדירה אגב היא קומה 2 מתוך 4, בניין ירושלמי טיפוסי שאני מעריך שנבנה בשנות ה 60, אברר.

פורסם

אני מבין שהנכס הוא צמוד קרקע, אחרת אתה לא יכול לתלות אסלה באויר :)

תעשה סיבוב בכניסה תחפש פתחי ביוב, אם יש אחד קרוב יחסית (5-6 מ') אז לא תהיה בעיה להזיז את השירותים למקום המוצע.

אגב, מה שאתה מתכנן לעשות זה שינוי קוי מבנה ובעצם הגדלת שטח המבנה, אתה חייב לקחת אדריכל שיבדוק את זה מול הרשות המקומית,

יכול להיות שנוצלו כל זכויות הבניה בנכס או שהנכס נבנה על קוי הבניין המותרים בלי מקום להרחבות, במצב כזה לא תוכל לעשות דבר (חוקית),

מה גם שהארנונה שלך תגדל (לא בהרבה).

פורסם

אני מדבר על אדריכלית, לא מעצבת. והעבודה אצלי היתה בסדר גודל אחר לגמרי, כולל הזזה של מחיצות (אם כי לא הרבה) ובניה מחדש של כל הצנרת - חשמל, מים ותקשורת. וכמובן חיפוי מחדש של כמעט כל הרצפה ושל כל חדרי השירותים, ומטבח חדש.

האדריכלית הכירה היטב את כל הדרישות לגבי הצנרת, אבל זה לא מנע צורך להעביר צינור ביוב אחד מחדש כיון שבעת העבודה הגלה שצינור שהונח ב-1989 היה בשיפוע הפוך. היא דאגה גם לתאורה מספקת ומעלה, לחיפויים נכונים מבחינת בטיחות ולעוד הרבה פרטים שמי שאינו בעל מקצוע לא יכיר.

לגבי הנושא של צנרת משותפת - בדירה הקודמת סבלתי קשות מצנרת כזו, שהוחבאה היטב בקיר כפול וגיליתי את קיומה רק כאשר צינור ביוב ("6) בעל מהלך מוזר דלף וגרם נזקים עצומים, ולקח כ-3 חודשים לאתר את התקלה.

פורסם
אני מבין שהנכס הוא צמוד קרקע, אחרת אתה לא יכול לתלות אסלה באויר :)

תעשה סיבוב בכניסה תחפש פתחי ביוב, אם יש אחד קרוב יחסית (5-6 מ') אז לא תהיה בעיה להזיז את השירותים למקום המוצע.

אגב, מה שאתה מתכנן לעשות זה שינוי קוי מבנה ובעצם הגדלת שטח המבנה, אתה חייב לקחת אדריכל שיבדוק את זה מול הרשות המקומית,

יכול להיות שנוצלו כל זכויות הבניה בנכס או שהנכס נבנה על קוי הבניין המותרים בלי מקום להרחבות, במצב כזה לא תוכל לעשות דבר (חוקית),

מה גם שהארנונה שלך תגדל (לא בהרבה).

שלילי, אין כאן שום תוספת בנייה או הגדלה, זה שינוי פנימי בלבד. אני משער שהבלבול נובע מאיפה שרשום "חדר שירותים מוצע" - נכון להיום זה סתם כוך לא מנוצל, לא תוספת בנייה.

אני מתכוון לעשות שרטוט נורמלי ותקני ב Autocad, אז זה יהיה הרבה יותר ברור.

פורסם

ראשית, לא כ"כ נהוג לבנות תעלת איוורור ברצפה - גם מבחינת יישום (בעייתי) וגם מבחינת היגיון. לרוב משתמשים בהנמכת גבס לתקרה עבור העברה של צנרת כזו. כיום משתמשים בהנמכות גבס לתקרה גם עבור העברת תשתית חשמל, מים, ותקשורת.

ייתכן ויהיה אפשרי להעביר את הצינור הנ"ל, אך זה תלוי בעומק החול שיש מתחת לריצוף הקיים - מה שיקבע האם ניתן יהיה להעביר צינור כזה, כולל שיפוע מתאים.

אם יש ביוב קרוב בגינה שנמצאת ממש באיזור שנמצא המיקום החדש של האסלה, ייתכן ויהיה אפשרי להעביר צינור חיצוני על קו הבניין עד למטה ולחבר אותו לביוב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אתה עושה עבודות גם בירושלים? :wink:

תעלת גבס לאיוורור בהחלט יכולה לבוא בחשבון ואני רואה שאין אף פתרון פלא (מלבד המטחנה שהוזכרה כאן) לצימצום הקוטר של צינור הביוב.

מיקום השירותים המוצע הוא במרכז הבניין פחות או יותר, לא קרוב לאף קיר חיצוני או תשתית ביוב קיימת ככל הידוע לי.

תודה לכל מי שניסה לעזור.

איתמר

• תוכן חדש...