Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חזרתי הביתה לפני חצי שעה, שמתי לב כשחניתי את הרכב והעברתי לפרקינג שההילוך עבר חלק מידי, כמו חמאה.

היה לי קצת מוזר אבל לא התייחסתי, לפני כמה דקות באתי לאוטו ניסיתי להניע והוא פשוט לא נותן, אחרי זה הסתכלתי עוד פעם על הגיר וראיתי הוא עדיין זז כמו חמאה לחלוטין כאילו הגיר נשאר בדרייב ולא עבר לפארקינג כלל, אלה רק המוט זז.

פתחתי את הפלסטיק מעל המוט והסתכלתי טיפה פנימה, זה פשוט נראה כאילו המוט לא מחובר לכלום.

זה בכלל הגיוני? או שאולי פשוט לא רואים מישם לאן הוא מחובר וזה מתחתיו?

בכל מקרה משהו בגיר נדפק. מישהו נתקל בסיטואציה דומה ברכב הזה? או בכללי?

תודה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

תקשיב, קרה גם לי. (פעם ראשונה, כשהייתי תקוע באמצע שום מקום, מזל שהיה לי קליטה לאינטרנט בנייד, הורדתי שרטוט של הגיר וסידרתי את זה בכמה דקות).

הכבל גיר התנתק לך, או שהוא יתנתק מהגיר עצמו (במכסה מנוע) או שהוא התנתק מהידית. (הסיכוי שיתנתק מהגיר גדול יותר).

במידה וכמו אצלי הוא יתנתק מהגיר, זה בגלל שבקצה שלו, יש כמו גולה עם טבעת סיליקון (או חומר דומה) שמתחברת בלחץ על מנוף שמזיז את ההילוכים על הגיר.

הסיליקון הזה נשחק עם הזמן ויש חופשים (זה סוג של הגנה על הגיר).

להחליף את הכבל עולה המון, בסביבות ה700-1000 שח במוסך.

אין אפשרות להשיג את הגולה בנפרד:-(

אני עשיתי קומבינה, חיברתי חזרה את הגולה עם אזיקונים, ושמתי מעליה פלאח מנירוסטה שילחץ עליה (תפתח מכסה מנוע תבין על מה אני מדבר).

זה מחזיק לי כמעט שנה, איך שאני רואה את הידית מתחילה ליהיות חופשית אני שם אזיקון חדש, וזה מחזיק לעוד שנה כמעט (עד שהאזיקון מתכלה, יש כמה אזיקונים).

אם תסתבך ולא תצליח אני יצלם לך.

קרה לעוד בעלי קוואליר פה בפורום, אפשר לייצר אצל מישהו שעובד בעיבוד-שבבים, את הגולה הזאת.

אם תמצא קומבינה יותר טובה ויותר אמינה ממה שאני עשיתי, תגיד לי.

תיעזר בסרטון הזה:

אתה יכול להניע את הרכב עכשיו (אבל זה לא בטיחותי לנהיגה!, ככה שהאחריות עליך.)

לך למכסה מנוע, יש את הצינור מים העליון, תסתכל עם פנס לכיוון הגיר ותראה מנוף קטן.

תשחיל את היד בזהירות, ותמשוך את המנוף ימינה, עד הסוף ימינה זה P, עד הסוף שמאלה זה 1.

תרים אנדברקס חזק חזק ותוודא שהרכב במישור, ותתניע על P, ולאט לאט ובעדינות תעביר שמאלה את המנוף, קודם R אחרי זה N אחרי זה D (לפי הסדר, אתה תראה את המנוע זז). (שהמנוע חם זה קצת שורף את היד אבל לא נורא, לא משהו קריטי).

ואתה יכול ליסוע לשלום.

(לא בטיחותי כי אם חס וחלילה נתפס לך הגז, אין לך אפשרות להעביר לN מבתוך הרכב. אם אתה עושה פרסה קטנה מידי אתה צריך לפתוח מכסה מנוע ולהעביר לR ואז שוב לD, ככה שאסור לך להכנס לפניות פרסה!, יש עוד הרבה סיכונים, פשוט מה שציינתי אלו השכיחים ביותר!)

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

תודה רבה, אכן נשבר הפין בצד הגיר, שמתי 3 אזיקונים עליו, לצערי זה אזיקונים קטנים ולא כלכך טובים ושמתי לב שאם למשל אני מושך את הגיר לכיוון הילוך 2-1 הוא קורע לי אותם, מחר אלך לבדוק מה העלות של התיקון ובמידה ולא אוכל לממן אנסה באמת מה שאמרתה, אקנה אזיקונים נורמאלים ואחזק עם חוט ברזל בנוסף.

תודה על ההכוונה, אמשיך לעדכן.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

אתה צריך לשים אזיקונים בצורה כזאת שיעבוד על כל הטווחים ויהיה אמין, זה מכלול בטיחותי!

אחרי שאתה שם אזיקונים תריץ את הידית כמה פעמים במהירות על כל ההילוכים, תראה שזה לא קופץ! (יקח לך זמן למצוא שיטה לתפוס את האזיקונים בצורה טובה, כי אם תשים לב התנועה היא כמו מפרקית.. והזווית בין הכבל למנוף משתנה בכל הילוך)

בינתיים עד שתקנה תשרוד עם אזיקונים קטנים.

אני שמתי אזיקונים שחורים בינוניים (לא רחבים מידי), הם מחזיקים אצלי בערך שנה.

תמצא מישהו שיכול לייצר לך פלאח פלדה\נירוסטה.

אם אתה צריך אני אצלם לך איך תפסתי אותו.

בעיה אחת שיכולה ליהיות, שאצלי זה 3 היל' ואצלך נראלי 4, משמע שהמנוף אצלך עובר דרך קצת ארוכה יותר מאצלי.

אבל הכל אפשר לפתור.

לפני שאתה מתחיל לעבוד, תנסה רק להחזיר את הקצה של הכבל, לפין, אולי קפץ לך סתם ככה.

טיפ קטן שאני יכול לתת לך, תדאג שהרכב לא יזוז אפילו לא ס"מ כשהוא על P, כי אז מפעילים יותר כוח כדי להוציא מP וזה שוחק את הכבל.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תוכן חדש...