Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתר האינטרנט "אוטו" פירסם מבחן יפה, שאני בעצמי חיכיתי לו, בין המאזדה cx5 למאזדה 6.

http://www.auto.co.il/כתבה-30787-מבחן-דרכים-השוואתי-מאזדה-6-מול-מ.aspx

מדובר על רכבים כמעט זהים, למעט הבדלי התצורה, ג'יפון לעומת רכב מנהלים בתצורת סטיישן ולכן מעניין לראות ההבדלים הנובעים אך ורק מהשינוי בתצורת המרכב.

בשורה התחתונה, לפי המבחן המאזדה 6 סטיישן טובה קצת יותר כמעט בכל פרמטר.

לגבי מרווח הפנים לדעתי פיספסו נקודה חשובה והיא המרווח לגובה.

ציינו כי תנוחת הישיבה במאזדה cx5 גבוהה מזו של המאזדה 6, ב- 6 ס"מ לערך, כלומר משתמע מכך שמרווח הראש במאזדה cx5 גבוה ב- 14 ס"מ לערך מזה של המאזדה 6, לאור כך שהבדלי הגובה ביניהם עומדים על כ- 20 ס"מ.

להבדל במרווח הראש הנ"ל השפעה ממשית על תחושת המרחב העדיפה במאזדה cx5 וגם החלון הקדמי בה גבוה יותר דבר שמוסיף לנ"ל.

נמצא כי מרווח הברכיים במאזדה 6 סטיישן גדול במקצת מזה של המאזדה cx5, אני מצאתי כי המרווח זהה (בנתוני היצרן יש אפילו עדיפות למרווח הרגליים במושב האחורי למאזדה cx5, אם כי בחיבור של מרווחי הרגליים האחורי והקדמי המידה זהה).

לגבי צריכת הדלק, נמצא הבדל של 10% לטובת המאזדה 6. אם כי המבחנים באתר האינטרנט של אוטו הם מבחנים ישנים שמפורסמים במגזין הכתוב שלהם וייתכן שהמאזדה cx5 שנבחנה היא בגירסה הישנה יותר ללא מערכת העצור וסע והשיפורים במנוע, שהביאו לשיפור בצריכת הדלק.

מהנ"ל נראה שצריכת הדלק העירונית תהיה דומה ואילו בצריכת הדלק הבינעירונית יהיה עדיין קיים ההבדל הנ"ל, לאור כך שהבדלי הגובה באים לידי ביטוי בעיקר במהירויות גבוהות.

נמצא שהביצועים דומים, למרות הבדל האצה גדול תיאורטי של המאזדה cx5, דבר שלא מפתיע לאור נתוני המשקל הדומים.

ולבסוף אין לשכוח שההשוואה הייתה לגירסת הסטיישן של המאזדה 6. לגירסת הסדאן של המאדדה 6 יש חסרון גדול בשימושיות תא המטען, למרות שמרווח הרגליים בה טיפה יותר גדול, לאור בסיס גדול יותר מזה של גירסת הסטיישן.

בשורה התחתונה, למרות היתרונות של המאזדה 6 שצויינו בכתבה ומסקנת המבחן שהמאזדה 6 עדיפה, מרבית הציבור הכריע בפועל שהמאזדה cx5 עדיפה בעיניו והראיה לכך היא שמכירות המאזדה cx5 גבוהות ב- 50% מאלו של המאזדה 6.

את המכירות של המאזדה 6 סטיישן, אפשר לספור באצבעות שתי הידיים, כלומר כשזה מגיע להשוואה בין ה- cx5 לגירסת הסטיישן השימושית של המאזדה 6, כאן כבר אין התלבטות לאף אחד כמעט וה- cx5 לוקח בפועל בגדול.

זה גם מראה עד כמה המלצות בוחני הרכב חסרות משמעות למרבית הציבור :shock: שכן העדיפות של רכבי מנהלים על ג'יפונים נכתבה לא אחת, באופן כללי, בעיתונות הרכב.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

עם ישראל אוהב פוזה, נשות ישראל אוהבות ג'יפונים עירוניים (מדרכות) בזה כל תיאוריות הכדאיות (גם אם נכונות) נופלות לכל המחקרים והכתבות.

פורסם
בשורה התחתונה, למרות היתרונות של המאזדה 6 שצויינו בכתבה ומסקנת המבחן שהמאזדה 6 עדיפה, מרבית הציבור הכריע בפועל שהמאזדה cx5 עדיפה בעיניו והראיה לכך היא שמכירות המאזדה cx5 גבוהות ב- 50% מאלו של המאזדה 6.

את המכירות של המאזדה 6 סטיישן, אפשר לספור באצבעות שתי הידיים, כלומר כשזה מגיע להשוואה בין ה- cx5 לגירסת הסטיישן השימושית של המאזדה 6, כאן כבר אין התלבטות לאף אחד כמעט וה- cx5 לוקח בפועל בגדול.

המסקנות הנ"ל הן פרטיות שלך. אולי הן נכונות לשפוטי מאזדה.

בעולם יש יותר מ 2 אלטרנטיבות. ומי שמתלבט לגבי מאזדה 6 לא בהכרח ישקול את ה CX5. יתכן בהחלט שהוא ירכוש משהו אחר בכלל.

וההיפך, מי שמחפש רכב גבוה/SUV/ג'יפון אין שום ודאות שהמאזדה 6 בכלל תהיה אחת מהאלטרנטיבות שלו...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני אישית מעדיף בכל יום, בכל שעה, דקה או שניה את המאזדה 6 (בעיקר את הסטיישן השימושית, ובצבע אדום) מאשר את ה-CX-5. לדעתי היתרון היחידי של הג'יפון נמצא בישיבה הגבוהה (לא משהו שקונה אותי) ואולי גם בתחושת המרווח בפנים הרכב לגובה. בשאר הממדים כמו האורך והרוחב דווקא המאזדה 6 מרגישה מרווחת יותר. לעומת היתרונות של ה-6 לדעתי היתרונות של ה-CX-5 מתגמדים.

המאזדה 6 נוחה יותר, מרווחת יותר (כאמור חוץ מהגובה), תא הנוסעים שלה מרגיש טיפה יותר איכותי למרות שהוא דומה מאוד לזה של ה-CX-5, מתנהגת יותר, פחות רועשת וצורכת פחות דלק. לדעתי הבחירה ב-6 היא הבחירה ההגיונית, ואילו הבחירה בג'יפון היא בחירה של מישהו שמעדיף ישיבה גבוהה ופוזה נטו (לא בקטע של להעליב, אבל זאת דעתי).

פורסם

אני היחידי שרואה את הכתב החרטומים הזה?

פורסם

גמאני

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין שום סיבה הגיונית להעדיף CX-5 על פני מאזדה 6.

יתרונות הסטיישן המוגבה ללא צורך:

- יכולת שבילים מוגבלת מאוד וגם המעט הזה מנוצל ע"י אחוז מאוד קטן של הקליינטורה.

- טוענים שקצת יותר קל להכנס אליו.

- ישיבה גבוהה יותר (ראות טובה יותר), מתקזז עם תנוחת ישיבה טובה בפרייבט.

חסרונותיו:

- צריכת דלק פחות טובה.

- מחיר רכישה גבוה יותר.

- אבזור נחות יותר.

- מרחב פנים קטן יותר (במקרה הנ"ל, בהשוואה ל-6 סדאן ההבדלים אמורים להיות בולטים אף יותר).

- ביצועים נחותים יותר בקו ישר.

- ניהוג נחות.

- מראה מגושם ומנופח באופן מלאכותי.

כל אחד יחליט לעצמו מה הוא מעדיף והיכן הוא שם את הכסף שלו, אך אני לא רואה כל סיבה הגיונית (וגם לא הגיונית - רגשית אם תרצו) לקנות ג'יפון.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)
המסקנות הנ"ל הן פרטיות שלך. אולי הן נכונות לשפוטי מאזדה.

בעולם יש יותר מ 2 אלטרנטיבות. ומי שמתלבט לגבי מאזדה 6 לא בהכרח ישקול את ה CX5. יתכן בהחלט שהוא ירכוש משהו אחר בכלל.

וההיפך, מי שמחפש רכב גבוה/SUV/ג'יפון אין שום ודאות שהמאזדה 6 בכלל תהיה אחת מהאלטרנטיבות שלו...

צודק, זה שאתר אוטו השווה מעשית (ולצורך העניין כתבי רכב משווים תדיר בין ג׳יפונים לרכבי מנהלים ברמה התיאורטית, עקב הבדלי התצורה), זה לא אומר שללקוח הממוצע יש התלבטות כזאת.

סביר להניח שההתלבטות של הלקוח הפוטנציאלי הממוצע היא בין רכבים מאתה הקטגוריה מיצרנים שונים, דהיינו בין ג׳יפון מיצרן אחד לג׳יפון מיצרן שני בנפרד ובין רכב מנהלים מיצרן אחד לרכב מנהלים מיצרן שני, בנפרד.

אבל אני מניח שיש גם התלבטות בין ג׳יפונים לרכבי מנהלים, מאותו יצרן או מיצרנים שונים או התלבטות מעורבת משני הסוגים יחדיו (כמו שלי יש אבל רק אל מול גרסאות סטיישן, ביחד עם עוד קטגוריות דרך אגב).

אבל בשורה התחתונה היקף מכירות הג׳יפונים כולו בישראל גבוה פי שתיים מהיקף רכבי המנהלים, למרות העדיפות הבסיסית של רכבי המנהלים, במרבית הפרמטרים, באופן כללי עקב תצורת המבנה.

ועוד דבר, עכשיו כשאני חושב על זה, ההבדלים בין הקטגוריות של הג׳יפונים למול רכבי המנהלים, לא בהכרח מיוצגים ע״י ההבדלים בין המאזדה cx5 לבין המאזדה 6.

כלומר יכול להיות גם ג׳יפון יותר מרווח יותר מרכב מנהלים, יותר נוח, יותר חסכוני, בעל תא מטען גדול יותר וכך הלאה, גם בין אותם יצרנים ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר ביצרנים אחרים.

ולהיפך, יש גם ג׳יפונים למשל שמרווח הראש בהם דומה לזה של רכב מנהלים לאור כך שהישיבה בהם גבוהה יותר יחסית לגובה התיקרה ו/או הגובה הכולל שלהם יחסית נמוך לג׳יפון (למשל ניסן קשקאי).

אבל באופן כללי להבדלי התצורה יש יתרונות וחסרונות מובנים, שלא מדברים בפועל למרבית הלקוחות שרוכשים את הרכבים הנ״ל או שהם שמים דגשים על פרמטרים מסויימים ועל אחרים פחות.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לא תמיד ביסוד הבחירה בין אלטרנטיבות עומד ההיגיון הצרוף, גם לא התכונות הטובות יותר או פחות של האחת מול השניה. והמקרה הזה של הג'יפים מול המכוניות הנמוכות הוא דוגמה מצוינת לכך. מרבית אלו שמחליטים גבוה אינם באמת נזקקים למה שזה יודע לעשות, בין אם לעבור בדרכים משובשות בין אם לראות למרחוק, אלא לתחושה שזה נותן להם ואין בכך שום דבר רע. והעובדה שהקטגוריה הזו תופסת תאוצה ובהחלט לא רק בארץ, מראה שאחרי הכל הטבע האנושי הוא די סטנדרטי.

פורסם

אני שקלתי את 2 הרכבים הנ"ל ובסוף הלכתי על הCX5.נראה לי שהכי הרבה שיחק עניין הישיבה הגבוהה, הכניסה לרכב הכל כך נוחה (לי).. וכהנה..איני מכחיש את המשיכה יופי לרכב שבחרתי.אגב, ההתלבטות הייתה בין ה6 בגירסתה הרגילה ולא בגירסת הסטיישן.

• תוכן חדש...