Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הגיל לא ממש משנה לי, למרות שאני מתנייד ביומיום ברכב בן 26. גם כשיגיע לגיל 30 לא ארשום אותו אספנות כי אני לא מעוניין לשים לו מגבלות בשעות השימוש. אין לי שום בעיה עם שני טסטים בשנה, מצידי שיעשו את זה לכל רכב, זה לוקח בדיוק 5 דקות עם רכב תקין.

מה שהייתי משנה זה שלושה דברים:

1. רכב ישן שלא היה בשימוש יוכל לעלות לכביש בכפוף לטסט מחמיר, ללא הגזירה של תשלום אגרות מצטברות. תשלום האגרות המצטברות זו תקנה לא הוגנת כי בשנים שהרכב לא היה בשימוש הוא לא ניצל את משאבי המדינה בשטח כביש וזיהום אויר.

2. מעמד רכב אספנות בגרמניה ניתן עם גיל מינמלי של 30 (בעבר היה מעמד ביניים של רכב בן 20 אבל זה בוטל) אולם הרכב כפוף לבדיקה טכנית מחמירה בה נבדק שהוא מקורי, ובמצב ראוי לשימור חיצונית ומכנית. סתם רכב ישן ומוזנח לא יקבל בחיים מעמד רכב אספנות גם אם יהיה בן 40. הייתי מאמץ את הבדיקה הזו, רק שהגרמנים הולכים קצת רחוק מדי ואם, כמוני, עשית שיפור במערכת הבלימה, התקנת הגה כח או כל שינוי אחר הרכב כבר לא יכול להיות רכב אספנות.

3. ביטוח בתעריף מוזל ניתן בגרמניה בכפוף לשני תנאים: יש ברשות בעל הרכב רכב נוסף לשימוש יומיומי בביטוח מלא ונסועה שנתית מצומצמת ברכב האספנות. הרבה יותר הגיוני מלהגביל את שעות הנסיעה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב , בכלל היה אפשר לחשוב בחיוב על הגדרת "רכב עתיק" כאלו עד סוף שנות הארבעים .

(בנוסף ל"רכב אספנות" )

אלו אם אופי צורה חזות ממש ממש שונה מכל מה שהופיע אחריהם .

דרור .

בהחלט רעיון מעולה !

פורסם

מסכים. רכבים עתיקים צריכים לקבל סטטוס רכב עתיק ולא כמו היום רכבים עתיקים מקבלים סטטוס רכב אספנות.

ולגבי רכב אספנות, אני חושב שלא צריכה להיות מגבלה של גיל: כל רכב יכול להיות אספנות, יוצאים כל מיני דגמים מיוחדים, סדרות מיוחדות מוגבלות וכד' - רכבים שבאופן אוטומטי הופכים לפריט של קולקצייה.

נניח רכבים מעל 40 שנה יכולים לקבל סטטוס רכב עתיק עם כל ההטבות וכל רכב יכול לקבל סטטוס רכב אספנות כי קולקצייה זה דבר אינדיבידואלי ולהגביל את זה לגיל לא נכון. רכב עם סטטוס אספנות יקבל הגבלה של שעות שמותר לו לעלות על הכביש ובתמורה להטבות כלשהן כמו טסט אחד זול בשנה וביטוח(ככהגם אנשים רגילים יוכלו לאסוף רכבים). אם תופסים מישהו שנוסע על הרכב לא בשעות המותרות הוא מקבל קנס כבד מאוד ומחרימים לו סטטוס אספנות (אחרי 3 פעמים לצמיתות). על מנת שבעל הרכב יוכל להחזיק רכב אספנות הוא חייב להיות במועדון אספני הרכב (מועדון צריך לקבל את הבחבר או לא לפי השיקולים שלו). רכב אספנות יכול לקבל רישוי רכב רגיל בחזרה אם רוצים. כמו כן מועדון צריך לפקח שרכב נמצא במצב ראויולא ינוע על הכביש רכב שלא עומד בסטנדרט: לרכב כזה יהיה סטטוס בשיפוץ והוא לא יסע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הדיון הזה עלה מתוך גחמה אישית שלך ?

ולדעתי אתה מחזיק רכב בן 20 ואין לך סבלנות להמתין

אבל

צריכים להבין דבר אחת שהמכוניות הממוחשבות לא יחזיקו כי

לא יהיה להם חלפים למעט מכוניות בודדות יקרות ונדירות

אין טעם להפעיל את כול המערכת כדי לשנות ולראות כל מיני מיצובישי לנסר משנות ה 80 או ה90

וכל מיני פיאט שהשמש גמרה להם את הפלסטיק

מה גם שערך כספי לא יהיה כי רכבים כאלה יוצרו במאות אלפים

30 זה גיל מתאים מה שיישאר יישאר ומה שלא לא

אחרת מה שילך כאן עם רכבי האספנות תראה מלא דתיים או כאלה שמצבם הכלכלי לא משהו נוסע ברכבים בני 20 בקטגוריה אספנות משלמים גרוש וחצי טסט וביטוח

וגורמים למכוניות לא בטיחותיות לנוע בכבישים

מה שיגרום אולי

לשינוי גורף בחוקה ומה שיש לנו עד עכשיו ילך לטמיון

שבוא בשקט תמתינו בסבלנות ותשפצו בינתיים

( יש בארץ עוד מאות מכוניות משנות ה 40 50 60 70 וה80 שממתינות לגואל)

אין עוד מלבדו חבר צוות פיברקאלב יעוץ בשיקום רכב אספנות

יצור צינורות ברקס ממתכת במחיר לכול כיס ניקוי חול עד גודל גנט

פורסם

זה לא מתוך גחמה אישית, אלא בדיוק ההפך: זה עולה מתוך מה שאמרת על רכבים עם אלקטרוניקה שלא ניתן יהיה לשפץ.

אני פשוט רואה איך רכבים כאלה מזדקנים ולא נשאר מהם כלום: דפי היסטוריה שלמים נמחקים (אם לא נשמור על הרכבים האלו עכשיו לא ישאר מה לשפץ בעוד 10 שנה).

אני לא חושב שאנשים ירשמו רכבים כאספנות מתוך ניסיון לחסוך, אם התקנות יהיו מתאימות - רכבים במצב לא ראוי לא יסעו על הכביש. חובת חברות במועדון זה אחד מדברים, כי התנאים יהיו כאלה שמי שלא באמת רוצה רק לצורך אספנות, הוא לא יוכל לעמוד בתנאים, כמו חובת השתתפות בפעילות חברתית, מפגשים וכד'. אני חושב שזה יבטל ניסיונות לחסוך ויעלה רמת תרבות מוטורית בארץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ממש לא גחמה - הרכב שלי בן 43

ועם היה לי רכב נוסע בן 25 לא הייתי הופך לאספנות כי אני בכלל בעד נהיגה יום יומית

פשוט הפחד מנחה את רובכם במקום הגיון בריא

פורסם
ממש לא גחמה - הרכב שלי בן 43

ועם היה לי רכב נוסע בן 25 לא הייתי הופך לאספנות כי אני בכלל בעד נהיגה יום יומית

פשוט הפחד מנחה את רובכם במקום הגיון בריא

לא הפחד הניסיון. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לא הפחד הניסיון. - רן

איזה ניסיון ? מה אתה מבלבל את המח (סליחה על הביטוי).

הסתכלת מסביב על ההתנהגות בתחום האספנות ועל הפתיחות היחסית במשך ה-20 השנה האחרונות של משרדי הממשלה בנושא ?

כמה הקלות היוה במשך זמן זה ביחס למה שהותיקים הכירו לפני שבכלל היה דבר כזה כמו רכב אספנות ?

אתה יודע שאפילו מועדון ה-5 בתחילת דרכו הכיר ברכבים כמתאימים לחברות בו על בסיס מספר בן 5 ספרות או גיל של 25 :)

כן גיל של 25 ולא של 30 ....

פורסם
איזה ניסיון ? מה אתה מבלבל את המח (סליחה על הביטוי).

הסתכלת מסביב על ההתנהגות בתחום האספנות ועל הפתיחות היחסית במשך ה-20 השנה האחרונות של משרדי הממשלה בנושא ?

כמה הקלות היוה במשך זמן זה ביחס למה שהותיקים הכירו לפני שבכלל היה דבר כזה כמו רכב אספנות ?

אתה יודע שאפילו מועדון ה-5 בתחילת דרכו הכיר ברכבים כמתאימים לחברות בו על בסיס מספר בן 5 ספרות או גיל של 25 :)

כן גיל של 25 ולא של 30 ....

וכמה זמן זה יימשך עד שמישהו יחפש עוד דרך למלא את הקופה?

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כולכם מתייחסים לגיל כקריטריון המרכזי לרכב אספנות ולא לנדירות שלו. הרי אספנים רבים בעולם אוספים רכבים שהם בעיקר נדירים או יוצרו בכמויות קטנות. הכי קל ושיטתי זה לחתוך לפי גיל. קחו למשל את האסף של פול ווקר ז"ל. מרבית הרכבים שם הם מתחת לגיל 30 אבל הם נדירים ועל כן שווה לשמרם. לגבי הרכבים העממים, אם כל הכבוד לסובארו לאונה או מזדה 323, אין טעם לשמר מאות כאלו אלא מספיק ברק כמה פריטים בודדים. וזה יקרה לאלו שישרדו את תקופת הגריטה, כלומר לאחר כ 25 שנה שזה גם זמן סביר בשביל סלקציה טבעית בין הגרוטאות לאלו שיש להם סיכוי לשרוד. אז הבעיה העיקרית תהיה מציאת החלפים הקוסמטיים והאלקטרוניים עבורם מאחר שמלאי החלקים המשומשים הולך ונגרט מידי יום.

פורסם
כולכם מתייחסים לגיל כקריטריון המרכזי לרכב אספנות ולא לנדירות שלו. הרי אספנים רבים בעולם אוספים רכבים שהם בעיקר נדירים או יוצרו בכמויות קטנות. הכי קל ושיטתי זה לחתוך לפי גיל. קחו למשל את האסף של פול ווקר ז"ל. מרבית הרכבים שם הם מתחת לגיל 30 אבל הם נדירים ועל כן שווה לשמרם. לגבי הרכבים העממים, אם כל הכבוד לסובארו לאונה או מזדה 323, אין טעם לשמר מאות כאלו אלא מספיק ברק כמה פריטים בודדים. וזה יקרה לאלו שישרדו את תקופת הגריטה, כלומר לאחר כ 25 שנה שזה גם זמן סביר בשביל סלקציה טבעית בין הגרוטאות לאלו שיש להם סיכוי לשרוד. אז הבעיה העיקרית תהיה מציאת החלפים הקוסמטיים והאלקטרוניים עבורם מאחר שמלאי החלקים המשומשים הולך ונגרט מידי יום.

מסכיםאיתך לחלוטין והיה לפני מספר שנים ויקוח שלם כאן בפורום סביב המושג הנכון "רכב קלאסי" או "רכב אספנות" או "רכב היסטורי" וועוד אופציות - אבל השם הנוכחי הוא נקבע שרירותית ונועד להקל עלינו את ההתמודדות עם התחום.

כיום 20 שנה מאז שהתקנון נקבע ולאור השינויים הקיימים בעולם הרכב אני מציע שנשנה את הגיל השרירותי לגיל שרירותי אחר, נמוך יותר - זאת על מנת להציל יותר מכוניות ולאפשר ליותר אנשים להכנס לתחום האספנות עם רכב שמדבר אליהם יותר בעיקר במידה והם צעירים ונזכרים ברכבי המשפחה שלהם מהתקופה שהיו צעירים או רכבי ה"פאן" שהיה באותם שנים .

המטרה שלי היא להקל.

פורסם
מסכיםאיתך לחלוטין והיה לפני מספר שנים ויקוח שלם כאן בפורום סביב המושג הנכון "רכב קלאסי" או "רכב אספנות" או "רכב היסטורי" וועוד אופציות - אבל השם הנוכחי הוא נקבע שרירותית ונועד להקל עלינו את ההתמודדות עם התחום.

כיום 20 שנה מאז שהתקנון נקבע ולאור השינויים הקיימים בעולם הרכב אני מציע שנשנה את הגיל השרירותי לגיל שרירותי אחר, נמוך יותר - זאת על מנת להציל יותר מכוניות ולאפשר ליותר אנשים להכנס לתחום האספנות עם רכב שמדבר אליהם יותר בעיקר במידה והם צעירים ונזכרים ברכבי המשפחה שלהם מהתקופה שהיו צעירים או רכבי ה"פאן" שהיה באותם שנים .

המטרה שלי היא להקל.

מעניין...שרירותית?

אז לידיעתך השם לא נקרא שרירותית אלא הוא תרגום מאנגלית של Collectible Vehicle שנפוץ בקרב תקנות של מדינות בארה"ב. (התיעצנו בזמנו עם עו"ד ממשיגן)...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לגבי ההגבלת שעות , ההגבלה לא נועדה בגלל זהום אויר אלה במטרה לייצר שוויון , לא יתכן שרכב אספנות יקבל ביטוח מוזל שבן אדם עם רכב רגיל צריך לשלם מחיר מלא , לכן קיימת ההגבלה .

לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא להוריד את גיל רכב האספנות ל 20 שנה רק לגבי ייבוא רכבי אספנות ,

ככה כולם ירוויחו , גם המדינה מהמיסים , גם אנחנו שנוכל לייבא רכבים מיוחדים ואקזוטיים בני עשרים שנה ומעלה במחירים מאוד טובים ( תבדקו בכמה אפשר לקנות פורשה 911 לדוגמא או מרצדס , יגואר וכו מודל מודל 1993-1985 בארצות הברית !!!)

וגם תושבי המדינה וחובבי הרכב יוכלו להנות מרכבים יפים בכבישי הארץ .

הרי אף אחד לא יקנה וישקיע 2000 דולר הובלה וישלם מיסים על טויוטה סאדן או פורד פיאסטה !

מה אתם אומרים ? לא רעיון טוב ?

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם
רק לגבי ייבוא רכבי אספנות

ומה הערך התרבותי של זה שאנשים יביאו רולס רויסים, פרארי וכד'? יש פה מורשת או היסטוריה? זה פשוט לאפשר לאנשים להביא צעצועים יקרים ארצה ושאחרים יסתכלו על הצעצועים היפים האלו. רק שתדע, דווקא לרכבים הפשוטים שנעלמים יש ערך הכי גדול של מורשת והיסטוריה ורכבים האלו לא ישרדו עד 30 שנה אם כבר עכשיו לא יצילו אותם וימסדו להם סטטוס מתאים.

אין לי בעיה שאנשים יביאו צעצועים, אבל אם תגביל את זה רק ליבוא אין לזה שום ערך ולכן אין בזה טעם. אם לאפשר, אז לכל הרכבים: גם רכבים מהארץ וגם מחו"ל. גם בארץ יש רכבים נדירים בני 20 שיש יחידות בודדות בעולם, כול מיני דגמים נדירים של אלפינות, דגם ספורט אמיתי של 190E ועוד. מכיוון שתקנה שלך לגבי יבוא בלבד, אין לזה שום משמעות כי לא נותןם מענה מקומי.

מה שאני מציע לעשות ועדת קבלה לרכבים שנרשמים כאספנות שכוללת חברות במועדון, לעמוד בתנאים מסויימים של מצב הרכב ואיך הוא ניראה.

• תוכן חדש...