Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!יש לי פיג'ו 205 1400 שנת 96.

כפי שכתבתי בכותרת כאשר המנוע מגיע לטמפרטורת עבודה 90-95 מעלות כאשר אני לוחץ חזק על הגז יוצא

לי עשן לבן מהגזוז(בעיקר במצב סרק)!אשמח לדעת מה הבעיה ואני אתן כמה תסמינים כדי לעזור אולי לעלות על הבעיה!:

*העשן הוא ככל הניראה משמן שרוף מכיוון שכאשר אני שם את היד אין לי רטיבות על היד!

*המנוע מאבד מעט שמן ואני ממלא לו בערך פעם בחודש משהו כמו רבע ליטר ואולי פחות!

*מידי פעם כשאני מניע את הרכב בבוקר לאחר לילה שלם שהוא יושב יוצא גם עשן לבן אך ממש מעט לשניה אחת ומפסיק

*אין לרכב נזילה אך ראש המנוע תמיד רטוב....אין טיפות אך הוא רטוב!

*כאשר המנוע קר בדרך כלל לא יוצא העשן הזה!ואם יוצא אז ממש מעט!

*המנוע עבר טיפול 10000 לא מזמן וזה לא הועיל כל כך....!

תודה רבה רבה לעוזרים!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה דווקא רינגים? לא כדאי להתחיל בקטן עם גומיות שסתומים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפות"ש - איבוד שמן תבדוק ביחס למספר ק"מ שהרכב שלך נוסע (לא לפי זמן).

כ"כ, רצוי לציין מס' ק"מ של הרכב / מנוע.

אם ראש המנוע רטוב (לח משמן, הכוונה) - כנראה שיש להחליף גם גומיית מכסה שסתומים.

alfa 156 2.5.

פורסם

1. החלף את הגומיות, וציין את שם יצרן השמן בו אתה משתמש, ואת הצמיגות של השמן, הנמצא כעת במנוע.
  2. בברכה
  3. צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
  1. החלף את הגומיות, וציין את שם יצרן השמן בו אתה משתמש, ואת הצמיגות של השמן, הנמצא כעת במנוע.
  2. בברכה
  3. צביקה

תודה רבה!אני משתמש בשמן שאני קונה בד"כ מפז אין לי ככ מושג מה החברה שלו ואני קונה 10W40

כמה בערך עולה החלפת גומיות?

המנוע בערוב ימיו . תמשוך ככה כמה שתוכל או הפוך את הרכב לפרויקט שיקום . בכל אופן ההזעה ממכסה השסתומים לא כל כך קשורה לשריפת השמן .

מנוע שעשה 146 אלף זה מנוע בערוב ימיו? (:

פורסם

טוב ! לא ציינת בהתחלה את מס" הק"ם שהרכב עשה . תתחיל עם גומיות השסתומים קודם , החלף את אתם מכסה השסתומים כדי למנוע בעתיד "הזעה" או נזילת שמן ותעקוב אחרי ירידת מפלס השמן {אם יהיה} .הסיפור לא צריך לעלות הרבה .

בהצלחה !

פורסם

כדאי קודם לבצע אבחון נכון - מהיכן הבעיה , גומיות שסתומים או טבעות (רינגים) בוכנה , ואם לא חודר נוזל קרור

( לבדוק כי לא חסר נוזל קרור )

אם יש לך ידע בצע לבד , או פנה למוסך לבדיקה .

קרא כאן - אריה לימודים

http://studies-arie.blogspot.co.il/2...-post_162.html

בדיקת צריכת שמן :

נבחין בצריכת שמן דרך מובילים , כאשר מובילי שסתומים שחוקים או גומיות פגומות . במהלך סרק נינקת כמות גדולה של שמן

דרך מובילים או גומיות וכשפותחים בבת אחת מצערת מופיע עשן לבן כחלחל ונעלם ,

כאשר צריכת השמן דרך טבעות מופיע עשן כחלחל בסיבובים מהירים של המנוע .

לפני החלפת גומיות ומובילים כדאי להכנס למוסך מתמחה ברכב , ולבדוק את המנוע - סימני בוצה בגל הזיזים העליון וכו' .

לפעמים , ( לא תמיד) ניקיון טוב - ופלאשינג נכון - מנקה ואוטם את הגומיות והמובילים , ולא צריך לפרק ולהחליף גומיות ומובילים .

רצוי כי מוסך המכיר את הרכב יבדוק ויתן דעה .

לפני פתיחת המנוע והחלפת גומיות שסתומים , אפשר לבצע פעולות ניקיון פנימיות + נסיון להחזרת הגומיות לאטימה טובה .

- יש תוספים המנקים את המנוע ומחזירים גמישות ואטימה לגומיות ולאטמים -

https://www.auto365.co.il/product-438-%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A8_%D7%9C%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9A_%D7%92%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%A9%D7%A1%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA_%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%9E.%D7%A9%D7%9E%D7%9F.aspx

http://www.zoko.co.il/%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%A9%D7%9E%D7%9F

אם אתה במסגרת ה 120-150,000 ק"מ - אולי יש אפשרות לשיפור .

אבל - אי אפשר לדעת לכמה זמן זה יחזיק , אם יחזיק :idea:

ראשית כדאי לבצע פלאשינג למנוע לניקיון שמן שרוף , המונע ישיבה מלאה של הגומיות ,וינקה קצת גם את טבעות הבוכנה .

אח"כ - למלא שמן מנוע חדש + תוסף המנפח קלות ומרכך את גומיות מובילי השסתומים .

ציטוט:

עוצר נזילות שמן במנוע

חומר ייחודי להוספה לשמן מנוע בכדי להחזיר את הגמישות האלסטית של מחזירי השמן והאטמים העשויים מגומי.

החומר מטפל גם באטמים פגומים ונוזלים.

מומלץ לשימוש בזמן כל החלפת שמן .

לשמירה עם גומיות שסתומים ,מחזיר את תכונות הגומיות למצב קדמות ומשפר את היכולת האלסטית

150.gif

http://www.zoko.co.il/%D7%9E%D7%A2%D...A9%D7%9E%D7%9F

עלות הניסיון הנ"ל כ 300 ש"ח בעבודה עצמית וכ 500 ש"ח במוסך . - שני תוספים+שמן מנוע+פילטר שמן+עבודה .

כאן בוצעה הוספה של התוסף ללא פלאשינג ראשוני לניקיון - ולדבריו הצליח .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=325608&highlight=%D7%92%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA

arik.in.a כתב:

באופן תמוהה ביותר, אבל גם ודאי (לפחות לגבי הסימפטומים) הבעיה נפתרה:

אתמול החלטתי שאני נותן צא'נס לתוסף לפני שאני מחליף גומיות שסטומים.

אך מרגע שהנעתי הרגשתי ש"משהו לא כשורה":

הרכב הפסיק לעשן בהנעה.

בדיקה חוזרת של העניין, העלתה את אותם הממצאים.

גם עם קיקים הרכב מסתדר מצוין וההספק, מסתבר, חזר.

בכל מקרה קניתי והוספתי רק את התוסף, בלי לבצע פלאשינג (שלפי מה שהבנתי בעיקר מצביקה,

עבור רכב בשנתון כזה, לא מומלץ).

האם כדאי לי לבצע את הטיפול בכל מקרה?

מישהו מכיר תקדים למקרה כזה בהיסטוריה?

תודה לכל המגיבים :smile:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...