Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב אני צריך לעשות טיפול ברכב, אני מעוניין ליישר קו ולהחליף את כל הנוזלים הדורשים החלפה.

מעיון בספר הרכב, התברר לי ששמן מנוע יש להחליף כל חצי שנה :shock:

וכמו שרשמתי נוזל בלמים והגה כל שנה.

נשמע טיפה מופרך, ולכן אני שואל - ללכת לפי מה שרשום בספר הרכב? להחליף כל שנה..?

כמו כן - איזה נוזל קירור מומלץ לרכב? ושמן תיה"ל?

בכללי את כל החלקים אני קונה במורשה, אך נוזלים אני מעדיף לקנות במקום אחר כי בספר הרכב רשום שהמומלץ הם נוזלים של פז(הכל, ממי קירור ועד שמן לתיה"ל...).

פורסם

כשכתבת שרשום כל חצי שנה, באתי להגיד שאתה כנראה לא קורא טוב. אחר כך הבנתי שאתה מעיין בספר הרכב העברי, אם תעבור לספר הרכב המקורי הלא מתורגם, תראה נתונים אחרים.

שמן מנוע מומלץ להחליף כל 10K או שנה. אם הרכב נוסע נסיעות קצרות בדר"כ ולא מספיק להגיע לטמפ' עבודה, כדאי קצת לקצר את הזמן.

שמן בלמים מחליפים כל שנתיים, אם תמצא מקום שעושה את זה בעלות סבירה אשמח אם תעדכן אותי.

עד כמה שאני זוכר שמן הגה לא נראה לי בכלל שצריך להחליף כי אינו מאבד מתכונותיו, אבל ייתכן שאני טועה אז תמתין לתגובות נוספות.

שמן גיר צריך להחליף כל שנתיים (ככה היה בהיסטוריית הטיפולים אצלי), ההחלפה אצלי עשתה שיפור בעברת ההילוכים. זה תלוי באם עשו אצלך בעבר החלפת שמן, יש מקרים שבהם החלפת השמן יכולה לעשות יותר נזק מתועלת, אבל אם החליפו קבוע כל שנתיים הכל צריך להיות בסדר.

נוזל קירור אני לא בטוח, המתן לתגובות נוספות.

כחלק מיישור הקו שאתה עושה תחשוב על טיימינג (אם יש לך דרך לבדוק מתי עשו בפעם האחרונה מה טוב, אם לא זה צעד מונע). אם אתה עושה טיימינג אז גם משאבת מים (ואז גם נוזל קירור..) ומחזירי שמן.

פורסם
כשכתבת שרשום כל חצי שנה, באתי להגיד שאתה כנראה לא קורא טוב. אחר כך הבנתי שאתה מעיין בספר הרכב העברי, אם תעבור לספר הרכב המקורי הלא מתורגם, תראה נתונים אחרים.

שמן מנוע מומלץ להחליף כל 10K או שנה. אם הרכב נוסע נסיעות קצרות בדר"כ ולא מספיק להגיע לטמפ' עבודה, כדאי קצת לקצר את הזמן.

שמן בלמים מחליפים כל שנתיים, אם תמצא מקום שעושה את זה בעלות סבירה אשמח אם תעדכן אותי.

עד כמה שאני זוכר שמן הגה לא נראה לי בכלל שצריך להחליף כי אינו מאבד מתכונותיו, אבל ייתכן שאני טועה אז תמתין לתגובות נוספות.

שמן גיר צריך להחליף כל שנתיים (ככה היה בהיסטוריית הטיפולים אצלי), ההחלפה אצלי עשתה שיפור בעברת ההילוכים. זה תלוי באם עשו אצלך בעבר החלפת שמן, יש מקרים שבהם החלפת השמן יכולה לעשות יותר נזק מתועלת, אבל אם החליפו קבוע כל שנתיים הכל צריך להיות בסדר.

כחלק מיישור הקו שאתה עושה תחשוב על טיימינג (אם יש לך דרך לבדוק מתי עשו בפעם האחרונה מה טוב, אם לא זה צעד מונע). אם אתה עושה טיימינג אז גם משאבת מים (ואז גם נוזל קירור..) ומחזירי שמן.

שלום

כל מה שכתבת נכון , גם נוזל קרור יש להחליף כל שנתיים

פורסם

phpclub האם את החלפת שמן הגיר עשית לבד? ואם כן אשמח אם תוכל לפרסם מדריך קטן של איך עשית את זה

איזה כלים נדרשים ואיזה שמן גיר מומלץ לשרייד ידנית.

פורסם
phpclub האם את החלפת שמן הגיר עשית לבד? ואם כן אשמח אם תוכל לפרסם מדריך קטן של איך עשית את זה

איזה כלים נדרשים ואיזה שמן גיר מומלץ לשרייד ידנית.

עשיתי את כל ההחלפות (כולל הטיימינג) עם חבר פורום, יותר נכון יהיה להגיד שהוא עשה הכל ואני הסתכלתי כדי ללמוד, בעבור סכום סמלי.

אני לא זוכר איזה שמן גיר שמתי, פשוט ביקשתי בחנות החלפים שמן טוב שמתאים לגיר שלי. אם תרצה אוכל לרדת למחסן ולהגיד לך בהמשך.

ספציפית לגבי השמן גיר ההחלפה עצמה מאוד קלה, ואם תרצה תוכל לקפוץ ואראה לך. העניין הוא שצריך מין מכשיר פומפה כזה. הפתח נמצא בחלק הימני (ולא השמאלי כמו שמן המנוע), יש שם פתח ריקון למטה ואז פתח מילוי מהצד (עוד לא הבנתי למה זה מתוכנן כך ולא פתח מילוי עליון). צריך את המכשיר פומפה כדי לשאוב את הנוזל מהבקבוק אל תוך פתח המילוי, ממלאים עד אשר הנוזל מתחיל לנזול החוצה, נותנים לכל הנוזל העודף להתנקז חזרה לבקבוק וסוגרים הכל.

בדיעבד אני חושב על זה שאולי הייתי צריך להחליף גם פילטר שמן גיר, אבל לא נתקלתי בשום מקום שעשו את זה בשרייד (לא הבחור שעשה איתי את זה ולא בהיסטורית הטיפולים), נקודה למחשבה..

פורסם

אני עושה בעיקר טיימינג, הגיע הזמן (הבעלים הקודם עשה ב2009).

מי חבר הפורום שעשית איתו? אני יותר מאשמח לעשות משהו כזה בעצמי בליווי של מישהו שמבין ורק שם לב שאני לא עושה שטויות רציניות.

פורסם

לצערי הוא לא זמין יותר, חזר לקבע בצבא, ניסיתי לתפוס אותו כמה פעמים מאז אבל הוא משרת רחוק מהבית..

לגבי הטיימינג לא הייתי מציע להתעסק לבד, רק עם מישהו שעשה בעבר.

טיימינג עושים כל 5 שנים, אתה יכול עוד לדחות את זה קצת..

פורסם

נכון, אבל - הטיימינג נעשה בתחילת 2009, הקיט עצמו עולה כ180 ש"ח[לא בדקתי עדיין במורשה - זה המחיר שראיתי באתר הזה:

http://www.ten-gas.co.il/Autoparts/44c87dca8d], בסכום הזה אין לי בעיה להקדים.

עוד שאלה בנוגע לתיה"ל - במידה ואין לי מושג אם הוחלף השמן אי פעם או לא, להחליף? לא להחליף?

פורסם
נכון, אבל - הטיימינג נעשה בתחילת 2009, הקיט עצמו עולה כ180 ש"ח[לא בדקתי עדיין במורשה - זה המחיר שראיתי באתר הזה:

http://www.ten-gas.co.il/Autoparts/44c87dca8d], בסכום הזה אין לי בעיה להקדים.

עוד שאלה בנוגע לתיה"ל - במידה ואין לי מושג אם הוחלף השמן אי פעם או לא, להחליף? לא להחליף?

הקיט עצמו זול, העבודה יקרה .. ולא הייתי עושה בשום פנים ואופן לבד. בנוסף כמו שאמרתי אם עושים טיימינג עושים גם דברים אחרים :

משאבת מים (250 שקל) ומי קירור, מחזירי שמן, כדאי להחליף על הדרך את רצועות האביזרים (40 לרצועה)

לגבי התיבת הילוכים, המתן לתשובה יותר מוסמכת, יש רכבים שזה בעייתי ויש רכבים שלא.

פורסם
אם הרכב ידני,לא רואה בעיה בהחלפת שמן גיר ו/או בנזק שעלול להיגרם כתוצאה ממנה.

אז הנזק הפוטנציאלי הוא רק באוטומט? למה בכלל זה מסוכן, ראיתי את זה הרבה פעמים אבל לא נתקלתי בתשובה מפורטת...

פורסם
עשיתי את כל ההחלפות (כולל הטיימינג) עם חבר פורום, יותר נכון יהיה להגיד שהוא עשה הכל ואני הסתכלתי כדי ללמוד, בעבור סכום סמלי.

אני לא זוכר איזה שמן גיר שמתי, פשוט ביקשתי בחנות החלפים שמן טוב שמתאים לגיר שלי. אם תרצה אוכל לרדת למחסן ולהגיד לך בהמשך.

ספציפית לגבי השמן גיר ההחלפה עצמה מאוד קלה, ואם תרצה תוכל לקפוץ ואראה לך. העניין הוא שצריך מין מכשיר פומפה כזה. הפתח נמצא בחלק הימני (ולא השמאלי כמו שמן המנוע), יש שם פתח ריקון למטה ואז פתח מילוי מהצד (עוד לא הבנתי למה זה מתוכנן כך ולא פתח מילוי עליון). צריך את המכשיר פומפה כדי לשאוב את הנוזל מהבקבוק אל תוך פתח המילוי, ממלאים עד אשר הנוזל מתחיל לנזול החוצה, נותנים לכל הנוזל העודף להתנקז חזרה לבקבוק וסוגרים הכל.

בדיעבד אני חושב על זה שאולי הייתי צריך להחליף גם פילטר שמן גיר, אבל לא נתקלתי בשום מקום שעשו את זה בשרייד (לא הבחור שעשה איתי את זה ולא בהיסטורית הטיפולים), נקודה למחשבה..

תודה על התשובה המנומקת.

אני ישמח אם תוכל להגיד לי באיזה שמן השתמשת, אם זו לא טרחה.

האם יש הוראות מיוחדות איך לרוקן את השמן, מנוע חם/קר בורג מיוחד או כל דבר שכדאי לשים אליו לב?

כמו כן האם במכשיר פומפה התכוונת למכשיר שבתמונה?

222-340x340.jpg

פורסם
אז הנזק הפוטנציאלי הוא רק באוטומט? למה בכלל זה מסוכן, ראיתי את זה הרבה פעמים אבל לא נתקלתי בתשובה מפורטת...

כל דיון יכול לדבר על סיבה אחרת.דוגמא אחת למשל:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=403284

נוזל תיבת ההילוכים הפך לשרוף כיוון שלא הוחלף מעולם/לא הוחלף זמן רב מעבר להמלצות היצרן,אדם קנה רכב ומחליט על החלפת

כל הנוזל.התיבה שהתרגלה לשמן ישן מתחילה להחליק,לאבד לחצים ועוד וכך הגיר שובק חיים.

ד"א-ברוב הדיונים כאן בפורום הדעה הכללית היא,שאם מחליפים שמן גיר לפי הוראות היצרן (שמן מקורי ובזמן הנכון)והתיבה היתה תקינה לפני כן,בד"כ התיבה לא תשבוק חיים.

לעומת זאת,תיבה שכבר עשתה בעיות טרם החלפת השמן עלולה להיות מועדת לפורענות.

מה שחשוב בגיר ידני הוא להקפיד על שמן איכותי ובאותה צמיגות לפי הכתוב בספר הרכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...