Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

לפני כשעה עמדתי בפקק כאשר לפתע משאית נכנסה בי מאחור בעוצמה והעיפה את הרכב כמטר וחצי קדימה.

נזק - שריטה גדולה בפגוש האחורי. בנוסף עושה רושם שהוא יצא קצת ממקומו (חלק אחד בולט מעט מעלה).

חוץ מזה לא רואים כלום חיצונית. הנהג עצמו הודה וביקש סליחה, פרטים הוחלפו.

יש לי ביטוח מקיף. הנהג עצמו הוא שכיר והרכב לא שלו אלא של חברה. טילפנתי לסוכן הביטוח שהמליץ לגשת למוסך (לפני הפעלת הביטוח) מאחר ולמשאיות יש השתתפות עצמית של 4.5 אלף ש"ח ולכן אולי שווה לבדוק מה הנזק (שכרגע לא בדיוק ברור), לפני שפותחים בהליכים.

קראתי פה קצת וראיתי המלצות לגשת דווקא לשמאי רכב ולא למוסך. השאלה - יש לי סקודה פאביה ולכן מטבע הדברים חשבתי לגשת למוסך מורשה. האם הם יסכימו להעריך נזק? האם הם בכלל מוסמכים לכך? או שמא עלי למצוא שמאי רכב שיעריך הפגיעה? מבחוץ לא נראה שקרה יותר מדי אבל אני חושש שמתחת לפני השטח יש פגיעה חמורה יותר מאחר והפגיעה כן הייתה עוצמתית.

פורסם

מוסך מורשה יוכל לתת לך הצעת מחיר מדוייקת.

במקרה הצורך ועל מנת לשלול חשש כי הנזק לא רק חיצוני, הם יכולים לפרק את המגן ולבדוק.

אם מדובר ברכב חדש, אז אולי כדאי שמאי למקרה שיש ירידת ערך.

פורסם

4.5 זה טוב, קרה לי מקרה ששפשפתי רכב עם משאית מהעבודה וההשתתפות עצמית עמדה על 7,000 ש"ח. כמובן שסגרנו בלי ביטוח

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

חושש? הבן אדם נכנס בך והתקדמת מטר וחצי קדימה, אל תהיה נאיבי, כל בר דעת יכול הבין שמדובר פה ביותר משריטה בטמבון.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

פנה לסוכן הביטוח שלך, דווח לו על הארוע ובקש את הדרכתו. הכנס את הרכב לטיפול במוסך לפי בחירתך וכמובן דאג ששמאי מטעמך יבוא לבחון את רכב. הסוכן כבר אמור לטפל בשאר - עד שתקבל את עלות התיקון וירידת ערך הרכב.

אם התאור שלך את עוצמת הפגיעה מדוייק הרי שהנזק הוא הרבה יותר מ-4000 ש"ח, ואל תופתע אם פי 3 מזה, כולל עם נזק ל(קצה) השלדה. ומן הסתם גם למשאית יש נזק כלשהו.

הערה קטנה - האם אתה לא נפגעת גופנית בתאונה? אם יש לך חשש שכן פנה לחדר המיון בהקדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחזק את ספריאל. בדיוק בשביל זה אתה משלם פוליסת ביטוח. תפנה לסוכן שלך, תן לו את פרטי הרכב הפוגע ותעשה מה שהוא יגיד לך. אם יש השתתפות עצמית או לא, שחברת הביטוח תשבור את הראש מול הנהג הפוגע וחברת הביטוח שלו. אותך זה לא צריך לעניין והעיקר שהנזק הוא למכוניות בלבד ולא לגוף.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

אני בסדר (מבחינה פיזית, נפשית קצת פחות :cry: ). המשאית ללא נזק כלל. כפי שציינתי מעלה, סוכן הביטוח המליץ קודם כל להכניס את הרכב לבדיקה במוסך לבחירתי כדי לברר מה בדיוק חומרת הפגיעה. לאחר בירור הנזק תכנס לפועל תגובת הביטוח בצורת הפניה לשמאי ומוסך הסדר לבחירתם. הרכב לא חדש, אבל רציתי לוודא שמוסך מרשה אכן יוכל לתת לי הצעת מחיר מדויקת בהתאם לפגיעה. מחר על הבוקר אקח את הרכב. מה הנוהל במוסכים במקרה כזה? אני מתעתד להכניס את הרכב למוסך מורשה שמעולם לא ביקרתי בו (מטפל בבית). כמה הם צפויים לגבות תמורת הבדיקה?

פורסם

הנחיות מוזרות. המוסך לא יוכל לתת הערכת מחיר בלי פירוק הפגוש ואולי שכבות יותר עמוקות - אבל בשביל הביטוח דרוש תיעוד על ידי השמאי לפני הפירוק.

בהל מקרה - הפחח שבו תבחר מכיר את הפרוצדורה וגם הוא יוכל להנחות אותך. רק שים לב שלא יפרק דבר לפני שהשמאי מעורב במקרה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הנחיות מוזרות. המוסך לא יוכל לתת הערכת מחיר בלי פירוק הפגוש ואולי שכבות יותר עמוקות - אבל בשביל הביטוח דרוש תיעוד על ידי השמאי לפני הפירוק.

בהל מקרה - הפחח שבו תבחר מכיר את הפרוצדורה וגם הוא יוכל להנחות אותך. רק שים לב שלא יפרק דבר לפני שהשמאי מעורב במקרה.

יש בעיה מהותית מבחינת הביטוח לשלוח שמאי לאחר שהרכב נבדק במוסך? איך זה משנה?

פורסם

שמאי חייב לראות את הרכב לפני שהמוסך נוגעים בו.

במידה ובמוסך יעשו שינוי כלשהו (פירוק / הזזה או כל פעולה אחרת) - זה עלול להשפיע על בדיקת השמאי. ועלול להשפיע על הפיצוי הכספי שתקבל בהמשך (אם זה יגיע למשפט - זה עלול לגרום לפסילת הערכת השמאי + קביעת ערך נזק לפי הערכת השופט).

השמאי הוא איש המקצוע היחידי שמוסמך להעריך את הנזק. לא מוסך. לא סוכן ביטוח. לא אף אחד אחר.

ואם זאת התשובה שקיבלת מסוכן הביטוח שלך - תסיק מסקנות לגבי המקצועיות שלו (אולי הוא חדש בענף ??).

מעבר לכך - זה שיש רק שריטה קטנה בפגוש - לא אומר שאין לך נזק פנימי מוסתר (במיוחד, אם הרכב שלך "עף" קדימה כמטר וחצי..).

פורסם
שמאי חייב לראות את הרכב לפני שהמוסך נוגעים בו.

במידה ובמוסך יעשו שינוי כלשהו (פירוק / הזזה או כל פעולה אחרת) - זה עלול להשפיע על בדיקת השמאי. ועלול להשפיע על הפיצוי הכספי שתקבל בהמשך (אם זה יגיע למשפט - זה עלול לגרום לפסילת הערכת השמאי + קביעת ערך נזק לפי הערכת השופט).

השמאי הוא איש המקצוע היחידי שמוסמך להעריך את הנזק. לא מוסך. לא סוכן ביטוח. לא אף אחד אחר.

ואם זאת התשובה שקיבלת מסוכן הביטוח שלך - תסיק מסקנות לגבי המקצועיות שלו (אולי הוא חדש בענף ??).

מעבר לכך - זה שיש רק שריטה קטנה בפגוש - לא אומר שאין לך נזק פנימי מוסתר (במיוחד, אם הרכב שלך "עף" קדימה כמטר וחצי..).

הבנתי, תודה. זאת בעצם היתה השאלה שלי מלכתחילה. כנראה עבדה מזכירה שלא כל כך הבינה מה רציתי... אז כרגע אני אמור לתאם מול הביטוח בדיקת שמאי במוסך לבחירתם? או שיותר כדאי לי להביא שמאי משלי מה נראה לכם? עלול לצאת עסק יקר בדיקת מוסך + שמאי שאני מממן.

פורסם
הבנתי, תודה. זאת בעצם היתה השאלה שלי מלכתחילה. כנראה עבדה מזכירה שלא כל כך הבינה מה רציתי... אז כרגע אני אמור לתאם מול הביטוח בדיקת שמאי במוסך לבחירתם? או שיותר כדאי לי להביא שמאי משלי מה נראה לכם? עלול לצאת עסק יקר בדיקת מוסך + שמאי שאני מממן.

בחר במוסך שאמין בעיניך, הכנס את הרכב ותאם את ביקור השמאי באמצעות סוכן הביטוח שלך.

יש אפשרות לשכור שירותי שמאי פרטי, אבל זו עלולה להיות בעיה, כיון ששמאי פרטי ירצה להמנע מניגוד עניינים אם הוא נוהג לעבוד עבור החברה המבטחת את המשאית.

בסוף התיקון תתבקש להשאיר צ'קים דחויים ל-60-90 יום תמורת שירותי המוסך והשמאי. בתקופה זו אתה אמור לקבל את ההחזר מהביטוח של בעל המשאית. הבעיה היא שלעתים הטיפול בתביעת צד ג' מתמשך, וכן יתכם שהפוגע יתנער מהתאונה ואז יהיה עליך לתבוע אותו בבית המשפט, וכאן כבר מדובר בהליך הנמשך חודשים ושנים עד שתראה את כספך (אם בכלל תזכה לכך).

פורסם

לדעתי כדאי מאוד להיעזר בשירותיו של שמאי פרטי.

על השמאי של חברת הביטוח מופעל לחץ "סמוי" מחברת הביטוח להקטין את עלות הנזק ככל האפשר, וזאת בניגוד לשמאי שאיננו מרוויח את לחמו ישירות מחברת הביטוח, ולכן איננו חשוף ללחצים כאלו.

אמנם אתה משלם את עלות השמאי, אך אתה מקבל בחזרה את התשלום מחברת הביטוח (במגבלות של סכומים הגיוניים כמובן).

פורסם

גיא - עקרונית אתה צודק. ובכל זאת יש בעיה שבה נתקלתי לפנישנה כשהיה לי נזק בדיקה (נגרם על ידי דליפה מצינור משותף של כל הבנין): היה לי קשה מאד למצוא שמאי שיבוא לערוך אצלי שמאות באופן פרטי - כיון שמרבית השמאים עבדו אופן שוטף מטעם חברת הביטוח של הבית המשותף, ואף אחד לא רצה לערוך שמאות נגדה. גם השמאי שבסופו של דבר הסכים לערוך את השמאות סגר אותה באיזה הסכם מול השמאי שמטעם חברת הביטוח.

• תוכן חדש...