Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. לחבר שלי יש יונדאי אקסנט 02. הרכב ללא שעון סיבובי מנוע. וחבר שלי רוצה להתקין. עלה לי רעיון להוריד את הישן ולשים אחד חדש של אקסנט 04, שכולל בתוכו שעון סיבובי מנוע. רק נשאלת השאלה האם אפשרי לעשות את זה? תודה.

פורסם

על פניו (פיזית) ההחלפה אפשרית.

לפי התמונות הבאות:

http://www.ebay.co.uk/itm/Hyundai-Accent-00-05-1-5-speedo-speedometer-clock-instrument-panel-082-/390589185884?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Model%3AAccent&hash=item5af0edff5c

http://www.ebay.co.uk/itm/Hyundai-Accent-00-05-1-5-speedo-speedometer-clock-instrument-panel-700k-072-/290906590493?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Model%3AAccent&hash=item43bb624d1d

נראה שהחיבור מאחורה (לצמת חשמל) הוא זהה גם כן

השאלה היא האם בצמה עצמה יש כבל ששולח את האות מהמחשב לשעון.

אם יש לך כבר את שני השעונים הייתי ממליץ כן לבצע את ההחלפה ולבדוק.

שים לב למד האוץ של הקילומטר שהאוטו עבר ישתנה כנראה.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

פורסם

תודה על התשובה. השעון עדיין לא נרכש בגלל שלא הייתי סגור על זה. את ההחלפה לא אני אעשה אלא מוסך או כול מכון אחר. רציתי לשאול איפה מבצעים דבר כזה בתל אביב והסביבה? בנוסף ב04 המד קילומטרים דיגיטלי וב02 אנלוגי. אפשר גם את זה לעשות שיעבוד? תודה רבה.

פורסם

לפי מה שזכור לי, ברכב הזה יש חיווט והכל מוכן להרכבה פשוט PLUG&PLAY ללא שום שינוי בצמת חוטים, רק להחליף לוח שעונים והכל יעבוד.

פורסם

עם הצמת חוטים מתאימה לא בהכרח ששעון הטורים יעבוד, בזמנו בקורולה שלי בלי מד טורים, החלפתי ללוח שעונים של קורולה עם מד טורים, אפילו שהכל ותו קונקטור חשמל עדיין המד טורים לא זז, אחרי זה גיליתי שיש קודים על הלוח שעונים, כל השעונים נראים אותו הדבר אבל יש קוד אותיות שחר למטה של הדגם, עד שלבסוף הבאתי אחד שהכל התאים והמד טורים גם כן עבד, צריך לבדוק עם זה המקרה ביונדאי.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

רציתי לבצע את השינוי הזה ביונדאי שלי (GETZ) ,

היו כל מיני השערות של "אנשים שמבינים" , חלק אמרו כן , חלק אמרו לא, חלק אמרו שזה יכול לגרום נזק למחשב רכב.

בבדיקה מול מוסך יונדאי, הוברר כי הדבר אפשרי אך יש צורך בחיבור נוסף ללוח השעונים ממחשב הרכב - היות שלא מדובר ברכב חדש - הומלץ לי שלא לגעת בזה ולהשאיר את המצב כפי שהוא.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אני באמת לא מבין למה יש יצרנים שמוציאים מכוניות בלי השעון הזה מה הסיבה בנוסף איפה יש בתל אביב או הסביבה מקום שאפשר לעשות את זה תודה

פורסם

לשים מד סל"ד חיצוני זאת גם כן אפשרות, אם אי-אפשר לסדר בלוח מכוונים האורגינלי.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
על פניו (פיזית) ההחלפה אפשרית.

לפי התמונות הבאות:

http://www.ebay.co.uk/itm/Hyundai-Accent-00-05-1-5-speedo-speedometer-clock-instrument-panel-082-/390589185884?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Model%3AAccent&hash=item5af0edff5c

http://www.ebay.co.uk/itm/Hyundai-Accent-00-05-1-5-speedo-speedometer-clock-instrument-panel-700k-072-/290906590493?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Model%3AAccent&hash=item43bb624d1d

נראה שהחיבור מאחורה (לצמת חשמל) הוא זהה גם כן

השאלה היא האם בצמה עצמה יש כבל ששולח את האות מהמחשב לשעון.

אם יש לך כבר את שני השעונים הייתי ממליץ כן לבצע את ההחלפה ולבדוק.

שים לב למד האוץ של הקילומטר שהאוטו עבר ישתנה כנראה.

למקרה ולא שמת לב(יכול להיות שכן) השעונים שפירסמת הם MPH .

אם מד הקילומטר שלך הוא מכני אינך יכול להרכיב לוח שעונים בעל מד קילומטר דיגיטלי,

מאחורי לוח השעונים ישנו חריץ עגול אליו מתחבר "מוט" שמסתובב והוא אחראי על מד הקילומטר בצורה מכנית.

כאשר תתקין לוח דיגיטלי רוב הסיכויים שהקילומטר לא יפעל לך.

בהצלחה.

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

פורסם

אין לי מושג איזה לוח שעונים יש באקסנט 2002, אבל באופן כללי קיימים אצל חלק מהיצרנים לוחות שעונום אלקטרוניים ללא כבל ספידומטר ועם תצוגת מד מרחק עדיין "אנלאלוגית" כמו פעם.

פורסם

כך נראה החיבור שנמצא ברכב למד הקילומטר המכני באקסנט(מסומן באדום):

zajkd4ikdxwo8feegybcqsv.jpg

סליחה על האיכות, צולם לפני 3 שנים במצלמה של פלאפון.

וכך נראה חיבור מד הקילומטר בלוח שעונים באקסנט בצד האחורי(מסומן באדום):

t2ec16hzqe9s3sufc8bqloe.jpg

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

פורסם
למקרה ולא שמת לב(יכול להיות שכן) השעונים שפירסמת הם MPH .

אם מד הקילומטר שלך הוא מכני אינך יכול להרכיב לוח שעונים בעל מד קילומטר דיגיטלי,

מאחורי לוח השעונים ישנו חריץ עגול אליו מתחבר "מוט" שמסתובב והוא אחראי על מד הקילומטר בצורה מכנית.

כאשר תתקין לוח דיגיטלי רוב הסיכויים שהקילומטר לא יפעל לך.

בהצלחה.

אכן שמתי לב, אבל הפרט הזה אינו רלוונטי.

בסה"כ רציתי להראות דוגמא שעל פניו הדבר אפשרי מבחינה פיזית, ומבחינת חיבורים.

רק מישהו שעשה בדיוק מה ששאול פותח האשכול יכול לענות ב 100 אחוז.

לדעתי רוב בעלי המקצוע לא יסכימו לבצע עבודה שהיא לא שגרתית (להחליף חלק באוטו שהוא מדגם אחר).

וגם כמו ש buki אמר, יש שעונים (למשל של 106 Gti/rallye) שהוא כולו דיגטלי אבל התצוגה של מד האוץ היא אנלוגית.

89' Citroen Ax Sport 1.6 8v Twin Weber - נמכר.

• תוכן חדש...