Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי סאב של אלפיין מדגם SWS-3049 שקיבלתי מחבר עם תיבה פתוחה.

הבאס נשמע מרוח מידי ולא הכי מדויק, ואני רוצה להחליף את התיבה לתיבה אטומה שהבנתי שהיא יותר מדוייקת מבחינת באס.

מצאתי את ההוראות יצרן אבל לא הבנתי מה הן אומרות. מצורפות ההוראות.

235B76A34DDD9753037CDCF9A8F49F0D913B5AA1.pdf

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

רשום שם שאתה צריך תיבה אטומה של 123 ליטר. זה מספר הזוי, כנראה שהסאב הזה לא מתאים לתיבות אטומות.

פורסם

לפי החישוב של ה CF (רגל מרובע) למטר מרובע זה יוצא 0.40ת כלומר תיבה מרובעת של 40 ס"מ X 40 ס"מ, ו54.872 ליטר פנימי.

הגיוני?

ומה אומר הנתון הזה:

Sealed Box for Q=0.707 (Net internal volume, filled, loss Q=7, from LEAP)

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

קיוביק פיט אחד זה 28.3 ליטר, אין צורך לסבך את העניין.

הQ מייצג את היענות הרמקול בתיבה. 0.707 משמעו שההיענות היא הכי שטוחה, ככל שתרד הפיק יעלה ונקודת החיתוך תעלה.

פורסם

היענות שטוחה משמעה דיוק? לפי מה שהבנתי ככל שההיענות נמוכה יותר טווח התדרים של באס גדול יותר ומדוייק יותר?

סליחה אם שיגעתי אתכם, אני די חדש בעסק יחסית ואני מנסה להבין אבל יש פשוט יותר מדי מושגים שצריך ללמוד.

בקיצור ולעניין :

אני צריך המצלה לנפח תיבה אטומה לסאב הנ"ל. סוגי מוזיקה : האוס, דאנס, ולפעמים מזרחית, שקטה ברובה.

אפשר פשוט לסגור את הפורט ולשמוע מה תהיה התוצאה או שצריך לשנות את הנפח גם? התיבה טרפזית אם זה משנה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

לא, העינות שטוחה לא בהכרח מעיד על דיוק או פאנצ'יות.

גורפ דיליי נמוך יפיק לך באס מדוייק, אך זה בא על חשבון עוצמה והיענות בטווח הנמוך (מתחת ל40 הרץ)

צריך להזין את הנתונים של הסאב לתוכנת הדמיה של תיבות ולראות איזה נפח מניב את הביצועים הרצויים.

קח בחשבון שאי אפשר לקבל גם דיוק, עם עוצמה וגם היענות בטווח נמוך מתיבה אחת. צריך ריבוי אלמנטים בשביל זה.

פורסם

אני יודע שאי אפשר לקבל הכל ביחד.

מה שמעניין אותי זה יותר דיוק ופחות מריחה של הבאס, העוצמה פחות קריטית. אני לא שומע בעוצמות גבוהות יותר מדי.

איפה אפשר להשיג תוכנה כזאת?

VW MK5 Golf 2.0TDI

• תוכן חדש...