Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מתכנן לטוס לגרמניה לבקר מספר חברים. זו פעם ראשונה שאני טס לבד ושוכר רכב (טסתי פעמים רבות לבד, מעולם

לא שכרתי רכב). הפעם, מאחר ואני צריך לכסות על מגוון גדול של ערים ואפילו ארצות, עלתה בי המחשבה לשכור רכב.

הייתי פעמים רבות עם משפחה, אני קצת מכיר את הכבישים- השאלה היא מעמדת הנהג, האם הנהיגה מסובכת? האם

יש דברים שחשוב להקפיד עליהם במיוחד? התמצאות נוחה? יש בי איזשהו חשש נוראי ולא כל-כך ברור לי למה, כי דווקא

זכורות לי תשתיות טובות, נהגים נחמדים ובסה"כ פחות או יותר אותם חוקי תעבורה כמו בארץ (מלבד המהירות).

טיפים ממישהו?

Lexus CT200H

פורסם

האין-סופי הקדים אותי, ובשרשור המקושר יש פוסט ארוך שלי בנושא.

בכל זאת - אם אתה נוסע לבד אני ממליץ לך להסתמך על רכבות. קרוב לודאי שיהיו יותר זולות, ומצד שני נהיגת מרחקים גדולים לבד גורמת סכנה בשל שעמום ובשל הצורך להתמקד בכמה דרים במקביל - תנועה בתנאים ולפי חוקים שאינך רגיל בהם, תפעול רכב שאינך מכיר היטב, ניווט באזורים שאתה פוגש לראשונה ולכן צריך להסב גם לא מעט תשומתלב ל-GPS.

אם אתה נוסע לבד עדיף תח"צ. אם יש מי שמצטרף אליך התחשיב משתנה כיון שעלויות שכירת הרכב מתחלקות בין שניים (כלומר - אותה עלות,בניגוד לעלות כפולה ברכבת או תח"צ), יש מי שישעשע אותך במהלך הנהיגה ויפיג את השעמום, ויהיה עוד זוג עיניים על הכביש, המפה וה-GPS. ד"א - לא בכדי הזכרתי מפה, לפני כל נסיעה כדאי ללמוד את הדרך על מפה כדי לא ליפול בפחים שאליהם ה-GPS נוטה להוביל, בעיקר בכפרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Sperial תודה על התשובה, אך שכחתי לציין שנושא הכסף פחות קריטי מבחינתי (התכנון הוא BMW 325 קופה).

מבחינת מחירי השכרה ותנאים כבר בדקתי (SIXT משכירים את הרכב מגיל 21 עם שנתיים ותק- מה שכבר יש לי)...

השאלה שלי היא יותר טכנית באשר לנהיגה, ופחות באשר לשאלת החיסכון והעלויות...

Lexus CT200H

פורסם

זה מאוד תלוי באיזה נהג אתה ובחוש ההתמצאות שלך. אם גם בסביבה מוכרת אתה לא תמיד מתמצא או בעיר לא מוכרת בישראל אתה אבוד לגמרי ללא GPS אז אולי כדאי שתשקול זאת שוב.

אם אתה בעל התמצאות טובה גם במקומות שאתה פחות מכיר ואמרת שכבר היית שם כמה פעמים בתור נוסע אני חושב שזה אפשרי. הכבישים בגרמניה נחשבים לטובים, מסודרים ומשולטים היטב ולכן אני חושב שעם GPS טוב שאתה מכיר את התוכנה שלו ואולי עם הוראות בעברית אתה תסתדר. ברור שהק"מ הראשונים יהיה מבלבלים ותרגיש לא נוח וכנראה תעשה איזה טעות שתיים בניווט, אבל זה עובר ולאחר מכן תחושת הסיפוק וההנאה מנהיגה בארץ זרה תגיע.

מומלץ אגב לסקור ולתכנן את המסלול לפני הטיסה, לפני הנהיגה בארה"ב ישבתי כמה שעות טובות על google maps ותכננתי את המסלול גם שבגדול היתה לי התמצאות די טובה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בשנת 92' עשיתי טיול ארוך באירופה, שכלל את גרמניה, אוסטריה והולנד, והכל עם אופל אומגה שכורה, ובלי גוגל מפס ו GPS..

השילוט מצויין והתנועה באוטובאנים די דלילה.

נסיעה רצופה מפרנקפורט לאמסטרדם ארכה 4 וחצי שעות, ובקטע האוטובאן שמקלן עד הגבול ההולנדי, האומגה המעופשת הזו הראתה 220 קמ"ש על מד המהירות.

החשוב מכול - לא לנהוג בלילה !

תכנן את המסלול שלך כך שבשעות אחר הצהריים תתמקם במקום הלינה שלך.

נהיגה בלילה בארץ זרה היא חוויה לא נעימה בעליל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שלא תחשוב אפילו לשניה לוותר על GPS.

מנסיון שלי בטיול באיטליה למשך שבוע וקצת (פעם ראשונה בחו"ל כולל השכרת רכב למשך כל התקופה), אגיד לך שגם עם GPS יהיו לך מצבים שאתה לא תצליח למצוא את מקום מבוקשתך. בלי GPS, אישית, הייתי מסתבך לגמרי ולא הייתי מצליח להגיע לשום מקום בתוך הערים בהם עברתי.

פריט חובה בכל טיול נהיגה.

פורסם

אתה נוסע למדינה עם הכבישים הטובים בעולם, עם תרבות נהיגה מהטובות בעולם (אם לא הכי), בכל טלפון\רכב יש היום GPS.

הסר חששות מליבך, סובב את הסוויץ AND HAVE FUN !!

וגם עם תתבלבל פה ושם... חלק מהכיף.

איזה כיף לך, תהנה !

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

כתשובה ישירה לשאלתך- כיף.

בגיל 24 נהגתי ממינכן לאינטרלקן (שוויץ) משך 7 שעות, אז לא היו סמארטפונים וגם לא לקחתי GPS, רק מפת דרכים פשוטה. מלבד התברברות קטנה באלפים ש"עלתה" לי בכבישים מעלפים ומהנים , ההתמצאות היתה קלה במיוחד.

פורסם

לקסוס - אם אתה מתכוון לנהוג בדילוגים קצרים (אני מתכוון עד כ-300 ק"מ ביום בין עירוני - אין בעיה, במגבלות שהועלו בשרשור.

היכן צפויות בעיות:

1. נהיגה ממושכת ומתישה באוטובאהנים.אמנם הכבישים מעולים והשילוט מצויין, אבל בכל זאת שעות משעממות על הכביש עלולות לגרום אבן ריכוז, ולא קשה לעשות טעות תעלה לך 50 ק"מ שלא לדבר על סיכוני נהיגה.

2. נהיגה עירונית - גם בהנחיית GPS מדובר בדבר לא פשוט. צריך להכיר את הניואנסים של המכשיר הספציפי שבידך (עדיף מכשיר שאתה מכיר מהארץ, למרות שבגרמניה תוכ להשיג מכשיר בפחות מ-50 אירו). אין לי ספק שתפספס הרבה פניות ותעשה הרבה סיבובים סביב הזנב של עצמך, ויהיה עליך להסתדר עם כללי תנועה לא מוכרים תוך מבט במכשיר - וזה כבר סיכון גבוה לתאונה.

3. כפי שהוזכר - נהיגת לילה באיזור לא מוכר ובמיוחד באזורים כפריים חשוכים מאוד לא נעימה. ביער השחור זו היתה סתם נהיגה בחושך מצריים בכביש שלעומתו כביש בית אורן הוא אוטוסטראדה, בסלובניה (בלי GPS) גרם לי להתברברות רצינית מאד בערב בו הגעתי וחיפשתי את הדרך למלון.

היתרון בנסיעה ברכבת הוא שאתה נפטר מצורכי הניווט, אין לך בעיה של עייפות, נסיעה ארוכה במיוחד אפשר לעשות ברכבת לילה ולהרוויח ימי טיול ובסך הכל תהיה יותר רענן. פנק את עצמך בנסיעה ב-ICE וגם המהירות תהיה כפולה מזו של האוטובאהן הפנוי ביותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל עוד אתה יודע לנהוג (זה שיש לך רשיון 10 שנים ונהגת 300 קמ לא נחשב), אין שום בעיה להתסדר בנהיגה בגרמניה.

בהתחלה זוחלים בימני על 100 עם המשאיות ואחרי כמה דק מבינים את הנהיגה.

דא יש תוספת בסיקס גרמניה לנהגים מתחת לגיל 23, זה כתוב במעמקי האתר ולא תמיד מציינים את זה במעמד ההשכרה.

תהנה

פורסם

אם כבר כל יום שאתה נוהג פה זה סיכון.

שם משמעותית יותר קל לנהוג.

הכבישים העירוניים - ריקים וברורים.

הכבישים הבינעירוניים רחבים ואיכותיים.

המהירות זה שטויות.

אם הרכב לא יאהב מהירויות גבוהות (כמו הפיאסטה דיזל ששכרתי),

אז לא הנהגים יפריעו לך אלא רוחות הצד ורעש המנוע.

אז שומרים על 130 בימני. בקטנה...

פורסם

הנהיגה באירופה הרבה יותר נוחה וקלה מאשר בארץ בגלל מצב הכבישים והיחס של הנהגים אחד לשני (תרבות נהיגה).

מבחינת נהיגה יש רק דבר אחד שונה מאשר בארץ- מעגלי תנועה עם הרבה מסלולים, אין דברים כאלה בארץ, וגם באלה שיש אף אחד לא יודע את החוקים.

בהתחלה אני הסתבכתי ולא הבנתי למה כול הזמן צופרים לי, הכלל פשוט, מותר לך לנסוע במסלול החיצוני רק אם אתה רוצה לצאת ביציאה הבא.

פורסם

ממש לא בעיה וזה כיף גדול! אבל שים לב טוב טוב לתנאי ההשכרה ולביטוח.

בשנת 2006 כשהייתי בן 22 טסתי לתערוכת פרנקפורט ושכרתי דרך הארץ ב.מ.וו סדרה 5, כאשר הגעתי היו המון בעיות עם תנאי השכירות והתשלום! לבסוף אחרי כמה בירורים יצאתי מהסוכנות עם סדרה 5 דיזל עם צמיגי שלג כאשר המזג אוויר היה מעולה ואפילו גשם לא ירד :roll:

פורסם

לא נהגתי באירופה, אבל הייתי כמעט בכולה, ובגרמניה פעמיים (ב2001 וב2009, וגם בשוויץ הייתי ב2000).

בכל הטיולים שציינתי המשפחה שכרה רכב.

ב2009 הורדתי IGO8 ומפות פרוצות של כל מערב אירופה, השתמשנו בו לא מעט!

אבל השתמשנו גם במפה, אבא שלי הוא מהדור הישן, מעדיף מפה ביד מאשר מכשיר אלקטרוני.

היה כמה פעמים שהGPS הטעה אותנו אבל לא ברמה שמזיקה מאוד, אז הגענו 20 דקות אחרי התכנון, לא קרה כלום.

חשוב לראות שהדרכים והיעד הם מה שמחפשים, זה שפה זרה, אפשר לטעות בקלות.

• תוכן חדש...