Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קאיה קרניבל שנת 2011 מנוע דיזל צורכת כליטר ל7.5 ק''מ לנסיעה משולבת , הנסיעה לא פרועה אך גם לא חסכונית , ובכבישים בין עירוניים עוברת את המהירות המותרת .. (כביש 6 כ 140-150 קמ''ש)

הרכב מרווח גדול ומהנה !

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מניסיון של 3 שנים על קיה קרניבל (2007),

אמין ונוח במיוחד,חזק וצריכת הדלק שלו סבירה לגמרי (אני מדבר על הדיזל).

*כל הכיסאות ניתנים להתאמה שלך (ניתן להוציא החוצה).

ממליץ בחום לקנות אך ורק קיה קרניבל 2.9 דיזל CRDI,

צריכת הדלק היא:

עירונית-8.5.

בין עירונית-14.5.

(CRDI DIESEL 2.9)

הצריכה היא הצריכה האמתית ולא לפי היצרן.

קאיה קרניבל שנת 2011 מנוע דיזל צורכת כליטר ל7.5 ק''מ לנסיעה משולבת , הנסיעה לא פרועה אך גם לא חסכונית , ובכבישים בין עירוניים עוברת את המהירות המותרת .. (כביש 6 כ 140-150 קמ''ש)

טווח נתוני צריכה מאוד רחב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אכן מבלבל...

אולי מישהו יכול להתייחס לקפטיבה ברצינות? דווקא נראה לי רכב מעניין. מה שאני יודע עליו זה שהוא מאד מרווח.

פורסם
אכן מבלבל...

אולי מישהו יכול להתייחס לקפטיבה ברצינות? דווקא נראה לי רכב מעניין. מה שאני יודע עליו זה שהוא מאד מרווח.

הקפטיבה מגיעה עם שבעה מקומות ישיבה מפנקים ומודולריים לכל מטרה, מושב נהג עם כוונון חשמלי (8 כוונים), מרכז מידע לנהג הכולל מחשב דרך, מגוון ענק של אביזרי נוחות ומרחב פנימי עצום.

הקפטיבה מגיעה עם מנועי בנזין ודיזל חדשניים, התורמים ליכולת שליטה מעולה, לאחיזת כביש מרבית, לביצועים מושלמים ולחיסכון בדלק. בקטגוריית הבנזין, מנוע ECOTEC 2.4 ל' המספק 169 כ"ס או מנוע V6 3.0 ל' המספק 258 כ"ס. בנוסף, מנוע טורבו-דיזל, בנפח 2.2 ליטרים, המספק 163 כ"ס, מהחדישים מסוגו בעולם, מנוע נקי יותר וחסכוני יותר.

תיבת 6 הילוכים חדשנית "טיפטרוניק", שתאפשר לך לנהוג במצב אוטומטי מלא או במצב ידני.

בקיצור מרווח ומפנק, אני זמין לשאלות וגם לתיאום נסיעת מבחן שתוכל להתרשם בעצמך ולשתף את חברי הפורום.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

רק כדי לסגור את העניין, אז בסוף קניתי S-MAX שנת 2008...

ראשית תודה לכל המגיבים שעזרו לי מאד בקבלת ההחלטה.

כרכב משפחתי לדעתי כל הרכבים שהזכרתי נותנים את התמורה הטובה ביותר לכסף, לי חשוב היה למצוא רכב שמור עם מעט ק"מ - משימה לא קלה בכלל כשמדובר ב 7 מקומות, בסופו של דבר הגעתי לפורד, רכב מאד מרווח נח וכמו שהזכירו כבר גם מהנה לנהיגה, למרות שזה לא ממש היה שיקול בקניה הזאת.

כמוביל נוסעים הוא עושה את העבודה, השורה האמצאית בנויה מ 3 מושבים נפרדים, זזים קדימה ואחורה וכמובן ניתנים להטייה. אשתי יושבת יחד עם עוד 2 כסאות בטיחות ואין תלונות מאחור, הילדים בנוסף מגיעים לחגור את עצמם לבד (בוסטרים). עוד עניין היה ניתוק כרית האויר, אז ברכב שקניתי ניתן לנתק את כרית האויר הקדמית.

בנוגע לצריכת הדלק אז כרגע לאחר תדלוק ראשוני אפשר לומר שהשד לא נורא כ"כ וזה בלשון המעטה, אופי הנסיעה שלנו כרגע הוא הבזבזני ביותר שניתן לצפות מהרכב - המון עצירות הנקה שנמשכות בין 20 ל 30 דק' כשהרכב דלוק והמזגן פועל. כאמור רובן המוחלט של הנסיעות הוא בתוך העיר, וכרגע הצריכה עומדת על 6.5/7 ק"מ/ליטר. מי שחושב שישיג תוצאה טובה יותר עם כל מתחרה אחר טועה. חייב לציין שגם אני וגם אשתי נוהגים ברכב, וכי אינינו נמנים עם בעלי הרגליים הכבדות, נוסעים רגוע ולא משתוללים.

בסבב החיפושים הגעתי לרכבים שנמנים על החסכוניים בקטגוריית 7 המקומות, ולפי קריאת מחשב הדרך שלהם, כשהגעתי לבדוק אותם הבנתי כי אין כאן חסכון אמיתי. ולכן החלטתי ללכת על הגדולים שבינהם, אם כבר אז שיהיה כמה שיותר גדול ומרווח, זה המוטו שלי. אני מדבר על דגמי הבנזין ולא על הדיזל, ניתן למצוא פולקסוואגן טוראן דיזל, אך קשה למצוא אחת במצב טוב. דגמי הבנזין 1.4L של הטוראן הציגו קריאה דומה ממחשב הדרך (בסביבות 1:7). רכב נוסף היה סיטרואן פיקאסו 1.6L אוטומטית (AL4), כן יש חיה כזאת, הרובוטית לא באה בחשבון מבחינתי, גם כאן מחשב הדרך הציג נתון של 1:6.5. מדובר על שני רכבים מכל סוג שנבדקו, ולכן לדעתי כל המרדף הזה אחרי הדלק הוא שטות אחת גמורה וסטיגמה שישראלים אוהבים להצמיד לרכבים עם מנועים גדולים.

מקווה שעזרתי למישהו, זה הניסיון שלי, היה מאד קשה למצוא שכן לרכבים האלו יש שוק מטורף (אולי הקרניבל והקפטיבה פחות סחירות).

פורסם

ה SMAX עם מנוע 2300 עדיין שותה יחסית לאחותה החדשה (מ 2012 הבינו סוף סוף שאפשר לשים מנוע מוגדש עם 2000 סמ"ק. זה נותן שיפור של עד 50% בתצרוכת). אבל המחיר לא באמת מצדיק את המודל החדש.

אני חושב שה S-MAX בהחלט בחירה סבירה . למעט הצריכה, החסרון היחיד שמצאתי בה זה שאין גלגל חלופי.

מה שעוד עצוב בגל המיני וואן , (למעט טוראן,קיה ואולי רנו לאחרונה) מעט מאד יבואנים הביאו לפה את דגמי הדיזל המקבילים. אם היו, אז לא היית עושה בפורד פשרה בין צריכת דלק ומספר המושבים. (כן , יש לSMAX גרסת דיזל 2L מצויינת שעושה 1:17)

שברולט יטענו פה מיד לאורלנדו דיזל - אבל לאורלנדו אין באמת הרוחב הדרוש כדי לדחוס שלושה מושבים בשורה 2 וצריכת הדיזל שלו ממוצעת ומטה.

היפניות בכלל לא יודעות איך מריח דיזל.

טענתי פה בעיקר לצרפתיות שבמנוע הדיזל טורבו המקביל מסוגלות להוציא צריכה של 1:15 (צריכת אמיתית , לא נתוני יצרן)

פורסם

לדעתי עשית בחירה מעולה. ועוד יותר כיף לגלות אדם שמבין מה חשוב ומה שטויות ומה אגדות (בנושא צריכת הדלק יש הרבה אגדות).

אני מכיר מצויין את ה 2.3 ומאוד נהנתי במחיצתה.

בנוסף לתכונות הפרקטיות אתה מקבל כפי שכבר שמת לב ערך מוסף של תגמול לנהג - התנהגות כביש והגה מצויינים.

אישית מאוד חיבבתי את צליל המנוע ותפקוד הגיר.

סעו בדרכים טובות.

פורסם
ה SMAX עם מנוע 2300 עדיין שותה יחסית לאחותה החדשה (מ 2012 הבינו סוף סוף שאפשר לשים מנוע מוגדש עם 2000 סמ"ק. זה נותן שיפור של עד 50% בתצרוכת). אבל המחיר לא באמת מצדיק את המודל החדש.

אני חושב שה S-MAX בהחלט בחירה סבירה . למעט הצריכה, החסרון היחיד שמצאתי בה זה שאין גלגל חלופי.

מה שעוד עצוב בגל המיני וואן , (למעט טוראן,קיה ואולי רנו לאחרונה) מעט מאד יבואנים הביאו לפה את דגמי הדיזל המקבילים. אם היו, אז לא היית עושה בפורד פשרה בין צריכת דלק ומספר המושבים. (כן , יש לSMAX גרסת דיזל 2L מצויינת שעושה 1:17)

שברולט יטענו פה מיד לאורלנדו דיזל - אבל לאורלנדו אין באמת הרוחב הדרוש כדי לדחוס שלושה מושבים בשורה 2 וצריכת הדיזל שלו ממוצעת ומטה.

היפניות בכלל לא יודעות איך מריח דיזל.

טענתי פה בעיקר לצרפתיות שבמנוע הדיזל טורבו המקביל מסוגלות להוציא צריכה של 1:15 (צריכת אמיתית , לא נתוני יצרן)

חבל לדעתי שאין יותר רכבי דיזל בשוק, אם הייתי קונה חדש ייתכן כי הייתי שוקל קניית דיזל, ביד שניה נותרים רק הדיזלים הגדולים (קרניבל וקפטיבה) ואז צריכת הדלק קרובה מאד כבר לבנזין (טוראן, פיקאסו אוטו ופורד).

משמע, קנו מה שבא לכם, כל עוד הרכב בטיחותי ואמין בעניין צריכת הדלק הכל שמועות וסטיגמות לא נכונות! רוב הרכבים האלה משמשים כרכבי הסעות לילדים, משמע, הרבה נסיעות קצרות מאד, והרבה עצירות, וכאן אין שום יתרון בצריכת הדלק למנועים הקטנים והמודגשים. מה גם שלא דיברנו על עניין האמינות של המנועים האלה.

חיפוש קצר בפורום העלה שרשור על טוראן עם צריכת דלק גבוהה (1:7), ואז נוספה חוות דעת נוספת אודות צריכה דומה, ואני מוסיף עוד שני רכבים שקריאת מחשב הדרך שלהם דומה. אז רדו מהשטויות של 1:13 ,בתוך העיר שום רכב ב 80K ש"ח היום לא יגיע לשם.

פורסם

יש לי חבר שעבר מ C3 פיקסו 2011 בנזין למודל הדיזל. יש הבדל אמיתי בכיס. הוא נוסע בעיקר נסיעות ארוכות.

בבנזין נסע 1:12 , עכשיו הוא צורך 1:17 (נבדק בתחנת דלק). תלוי בתמהיל הנסיעות אבל יש כאלה שלהם זו לא אגדה/שמועה.

לגבי Ford, S-Max Diesel Estate, 2.0 TDCi אז הצריכה הזו נמדדה מאנגליה כאשר 70% נסיעה בעיר.

פורסם

אישית מאוד חיבבתי את צליל המנוע ותפקוד הגיר.

סעו בדרכים טובות.

גיר 6 הילוכים מבחינתי דרש קצת הסתגלות, עבורי הוא עצבני מדי, מחליף הילוכים בקצב, אך בטוח כי עבור חובבי הנהיגה זו תוספת מבורכת. מלבד זה הרכב מרגיש מאד איכותי, נסיעה שקטה מאד ולא מרגישים יותר מדי בתא הנוסעים מה מתרחש באיזור המנוע.

פורסם

שים לב שיש בתיבת ההילוכים מצב S (ספורט) אשר משנה את אופי ההתנהלות של התיבה. הוא מושך הילוכים לסל"ד גבוה יותר ומגיב בהורדת הילוך בעת האטה. לא חייבים לללחוץ יותר על הדוושה בשביל כך. זה טוב בנסיעה הררית, לא רק ספורטיבית. או למי שמחפש אופי אחר.

אתה מעביר את הידית ימינה וממשיך כרגיל.

אם אתה מעביר הילוכים ידנית (+/-) אתה מבטל את המצב הזה ובשביל לחזור אליו צריך לחזור לD ואז ל S שוב.

פורסם
יש לי חבר שעבר מ C3 פיקסו 2011 בנזין למודל הדיזל. יש הבדל אמיתי בכיס. הוא נוסע בעיקר נסיעות ארוכות.

בבנזין נסע 1:12 , עכשיו הוא צורך 1:17 (נבדק בתחנת דלק). תלוי בתמהיל הנסיעות אבל יש כאלה שלהם זו לא אגדה/שמועה.

עם כל הכבוד, אתה סוטה מהעניין, מדובר על קניית רכב 7 מקומות ב 80K ש"ח.

מה קשור C3? גם אלטו תהיה חסכונית יותר, לך תכניס 3 כסאות תינוק ועוד 3 מבוגרים ב C3....

אין אלטרנטיבה היום לדגמים שהעלתי בסכום כזה (אולי מזדה 5 ו גרנדיס שלא נלקחו בחשבון עבורי). "החסכוניים" כביכול בקטגוריה הם הטוראן בנזין והפיקאסו, אני כמעט נפלתי בבחירה בגלל הסטיגמה, אך הבנתי די מהר כי מדובר בטעות.

פורסם
עם כל הכבוד, אתה סוטה מהעניין, מדובר על קניית רכב 7 מקומות ב 80K ש"ח.

מה קשור C3? גם אלטו תהיה חסכונית יותר, לך תכניס 3 כסאות תינוק ועוד 3 מבוגרים ב C3....

אין אלטרנטיבה היום לדגמים שהעלתי בסכום כזה (אולי מזדה 5 ו גרנדיס שלא נלקחו בחשבון עבורי). "החסכוניים" כביכול בקטגוריה הם הטוראן בנזין והפיקאסו, אני כמעט נפלתי בבחירה בגלל הסטיגמה, אך הבנתי די מהר כי מדובר בטעות.

לא בדיוק סטיה: הכוונה היתה להראות שאם פורד היו קצת דואגים לנו , היו מביאים גם את גרסת הדיזל 2 ליטר של SMAX . ההבדלים יכולים להיות משמעותיים גם ברכב גדול וגם ברכב קטן (כמו ה C3).

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...