Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות רכב משומש בן שנתיים (עדיין באחריות),

המוכר טוען שהרכב נקנה בליסינג מימוני ישירות מהחברה, וברישיון כתוב שם החברה + המילה ליסינג.

ממה עלי להזהר?

אינני מבין את משמעות הליסינג המימוני.

האם זה אומר שהמוכר קנה את הרכב בתשלומים? אם כן, מה קורה לשאר התשלומים שנותרו לו? איך אוכל להיות בטוח שהחובות לא עוברים אלי בעת הקניה?

תודה!

פורסם

שים לב שיש לא מעט סוחרי מדרכה שמנסים למכור רכבי ליסינג והשכרה משוקמים במסווה של רכב "מליסיג פרטי". כיוון שההפחתה במחירון לוי יצחק לרכב מליסינג מימוני נמוכה מההפחתה לרכב השכרה, זה משתלם להם. העובדה שאין ציון לליסינג פרטי ברישיון (כתוב ליסינג, לא כתוב אם תפעולי או מימוני/פרטי) בוודאי רק עוזרת.

קודם כל, בקש מהמוכר לראות חוזה על שמו מחברת הליסינג שמוכיח כי הוא אכן ביצע עסקת ליסינג מימוני. בעסקה כזאת הלקוח משלם מקדמה כלשהיא בתחילת העסקה. בתמורה לכך הוא מקבל רכב (לרוב חדש מהניילונים) ומשלם במשך 20-36 חודשים תשלום חודשי קבוע. לאחר התקופה הזאת, יכול הלקוח לשלם את היתרה ולרכוש את הרכב או להחזיר אותו לחברת הליסינג והכסף ששילם הלך לכפרות. חלק מהחברות מאפשרות ללקוח למכור את הרכב לבד בשוק הפרטי, כדי שירגיש שלא דופקים אותו עם עמלת הטרייד אין.

איך תדע שאין חובות? אם הרכב רשום על שם החברה אז היא לא תיתן לך לבצע העברת בעלות על שמך לפני ששולמו כל החובות על הרכב. חוץ מזה, אתה לוקח את חוזה הליסינג הפרטי של הבעלים ובודק מתי מסתיימת העסקה ובאיזה תנאים.

אם אין חוזה, כאמור, ב-99 אחוז מדובר בסוחר שמנסה להשחיל לך רכב משוקם מהשכרה. תגיד יפה שלום ותעלה על האוטובוס חזרה הביתה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמובן שכל מה שכתבתי מגיע בנוסף לדברים הקבועים שבודקים בעת רכישת רכב משומש - היסטוריית טיפולים, בדיקה במכון/מוסך, בדיקת שעבוד ברשם המשכונות וכו'.

פורסם

אני רכשתי בצורה כזו רכב מאלבר בקיץ האחרון.

הגענו למוכרת אל הבית, שתינו אצלה קפה ועברנו על כל הניירת אצלה בבית.

היה לי חשוב מאד לדבר עם נציג של אלבר שיגיד לי שידוע להם שמדובר בעסקת ליסינג מימוני.

במחירון לוי יצחק יש סעיף ברור לנושא הזה, לא זוכר את הציטוט המדוייק אבל משהו כמו: חברת השכרה החכר לאדם פרטי/נהג יחיד.

אחרי שסגרנו מחיר הייתי בקשר אך ורק עם אלבר, שילמנו להם את ה50 אחוז הנותרים שהנהג היה חייב לאלבר ואת היתרה ישירות לגברת.

את העברת הבעלות עשיתי מול אלבר במשרד הראשי שלהם בבני ברק ולמרות שלא נתנו לי בקלות, דרשתי מסמך חתום שמדובר בליסינג מימוני. בעתיד זה אולי יקל עליי קצת במכירה.

בהצלחה! אני אישית מאד בעד רכישה אחרי ליסינג פרטי, כמובן בתנאי שהרכב שמור טיפ טופ ושהכל כשר.

פורסם
כמובן שכל מה שכתבתי מגיע בנוסף לדברים הקבועים שבודקים בעת רכישת רכב משומש - היסטוריית טיפולים, בדיקה במכון/מוסך, בדיקת שעבוד ברשם המשכונות וכו'.

תודה צביקה,

שאלה נוספת: מדובר בקיה פיקנטו 2011, מכיוון שהיא עדיין באחריות, ובהנחה שיש ספר טיפולים מסודר. האם אפשר לוותר על בדיקה במכון\מוסך ובמקום זאת להכניס את הרכב להסתכלות במוסך מורשה של החברה?

פורסם

אל תעשה את זה.

הספר טיפולים והפנים האמינות של המוכר לא יכולות להבטיח לך שהרכב לא עבר תאונה חזיתית.

אמנם לבדוק במוסך מורשה זה נחמד, אבל הם לא חותמים לך על שום מסמך ולכן גם לאו דוקא יעשו מאמץ גדול בשביל למצוא כל פגם.

אל תתפשר על בדיקה לפני קנייה.

פורסם

תודה יגאל,

האם לפי פוליסת הביטוח אני יכול לגלות אם היו תאונות כלשהן?

בנוסף, כל עיניין הליסינג המימוני מפחיד אותי. נכוותי בעבר עם סוחר מפולפל :(

המוכר טוען שהוא רכש את הרכב מחברת הליסינג עם 0ק"מ. ברשיון רשום שם החברה+המילה "ליסינג".

איך אני יכול להיות בטוח שהרכב לא שימש כרכב השכרה וזהו סוחר המנסה למכור אותו? או קומבינה אחרת?

האם חוזה עם שמו של המוכר ותאריך הקניה, מספיק? האם יש עוד נתונים שאני יכול לבדוק כדי לוודא?

פורסם

חוזה הליסינג הפרטי על שמו של המוכר + אישור מודפס מחברת הליסינג אמור להסיר כל ספק סביר.

פורסם

פוליסת הביטוח? אתה יכול אבל מה עם הרכב ירד 5 מדרגות ונגרם נזק רציני אך המוכר לא פנה אל חברת הביטוח?

ממליץ מאד לא לוותר על בדיקת קנייה. ה500 שקלים האלו שווים את השקט הנפשי (היחסי).

איך לדעת שלא מדובר בסוחר?

תראה אם הרכב שייך לחברה X והחברה הזו היא חברה גדולה ומוכרת תוכל ליצור איתם קשר. הם יכולים לעלות את פרטי האדם שמולך במחשב ובכך לאמת שהוא אכן הלקוח שלהם.

במקרה שלי אני קיבלתי צילום של תעודת הזהות של המוכרת וכשהייתי במשרד של אלבר הסתכלתי במחשב שלהם ביחד עם הנציג של אלבר על הנתונים של העסקה. כשכל הפרטים גלויים בפניך במחשב של חברה מוכרת כמו אלבר, שלמה, אלדן וכו' - אני לא רואה סיבה לדאוג.. לפחות לא מהבחינה הזו.

אגב - הבחור שאתה בקשר איתו, הוא לא רכש שום דבר מאותה חברת ליסינג. כנראה שהוא לא מעוניין להמשיך לעסקה הבאה והוא חייב למכור כי אחרת חברת הליסינג תיקח ממנו את הרכב בהרבה פחות כסף.

נניח והוא חייב עדיין 60 אלף שקלים (50% אחרונים) ושווי הרכב הוא כ80 אלף, חברת הליסינג באה ואומרת לו אם אתה רוצה להחזיר את הרכב ולסגור את העסקה אנחנו נסגור בכך את החוב שלך אבל לא תקבל עודף. ברגע שהוא מוכר ב61 אלף או יותר הוא גם מחזיר לליסינג את החוב וגם "מרוויח" עוד אלפייה.

ברור שחברות הליסינג לא אומרות לאנשים בתחילת העסקה כמה קשה יהיה למכור את האוטו "אחרי ליסינג" ומציירים את העסקה כאילו היא עסקה פרטית לכל דבר.

דבר אחרון שכדאי שתדע, עד שהבנאדם שאתה "קונה" ממנו לא מחזיר את הסכום הסופי, הרכב ממשיך להיות משועבד לחברת הליסינג. אתה צריך לוודא שהכסף הולך אל חברת הליסינג, תוודא שאתה מקבל מהם אישור מודפס שהכסף הגיע וכו'.

לא אמרת לנו על איזה רכב מדובר אבל נניח וסגרתם על 70,000 שקלים, תוודא שאת היתרה שהבנאדם חייב לחברת הליסינג אתה משלם ישירות לחברת הליסינג ולא אל המוכר שלך. אל תשלם לו ישירות את ה70,000 כל זמן שהרכב משועבד למישהו אחר.

פורסם

א. למה 500₪? יש פה לינקים להנחה של 15-20 אחוז על בדיקות רכב לפיי קניה במכונים נבחרים. לא חבל על הכסף?

ב. הרכב לא משועבד לחברת הליסינג. בדרך כלל בעסקאות כאלו הרכב בבעלות חברת הליסינג ומשועבד לבנק המממן את חברת הליסינג.

• תוכן חדש...