Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש מישהו מכם באיזור השרון: רה"ע/פ"ת-כ"ס/רעננה-וישובי הסביבה בסמוך לצור יגאל ועד לכפר יונה, עם מרצדס C200 CDI מהשנים 2001-2007 ובכלל, כל מרצדס דיזל שהיא מכל שנתון שהוא, אשר עושה טיפולים ואו שיפוץ לבד, אשמח לנסות ולעזור וגם ללמוד על הרכבים הללו.

ולצורך העניין, אשמח גם אם יש מישהו שיכול ללמד אותי על הרכבים הללו בידע וטיפולים ויכול ליצור עמי קשר.

פורסם

אני בעל c200 CDI שנת 2006, ואבא שלי מכונאי מרצדס כבר הרבה שנים. גם הוא בעלים לשעבר של w203 וכיום מחזיק ב-w204. אם יש לך שאלות צור קשר בפרטי.

פורסם
אני בעל c200 CDI שנת 2006, ואבא שלי מכונאי מרצדס כבר הרבה שנים. גם הוא בעלים לשעבר של w203 וכיום מחזיק ב-w204. אם יש לך שאלות צור קשר בפרטי.

מעולה גולף, אשמח לעזרתך.

יש לי כמה שאלות שאני צריך סיוע לגביהן.

פורסם

מה הקטע של "פנה בפרטי"?

לא נראה לי שהולכים להעביר מידע רגיש או מסווג.

בשביל מה יש את הפורום?

תרשמו את השאלות והתשובות כאן, ואז כולנו נלמד מזה ולא רק בן אדם אחד.

וכמובן זה יכנס לארכיון הפורום וישמש גולשים אחרים בעתיד.

פורסם

בכיף.

אשמח אם יש עוד שיכולים לעזור בנושא או מטפלים לבד ברכבי מרצדס דיזל ויש לי האפשרות לעזור להם וללמוד.

ביחס לבעיות שיש לי כרגע ברכב ושאלות בנושא:

1. תקלת קוד ESP מציקה מזה מס' חודשים ולאחר שניתקתי את הבטרייה מהקוטב החיובי.

יש לי OBD2 בBT - אך, לא הצלחתי עד כה למצוא תוכנת חינם למרצדס דיזל שיכולה לעשות לי RESET ומחיקה, ע"מ שאבין אם יש תקלה אמיתי ומהיכן היא נובעת - ע"י ברור של תוכנה מתאימה. זקוק בדחיפות בסיוע בנושא למציאת תוכנה חינמית מתאימה.

(אגב, הייתי כפי שציינתי ב2 מוסכים שבדקו עם תוכנת הסטאר - וטענו - שהלכה לי יחידת הESP למרות שלא ראיתי בקריאה שום עדות לקוד תקלה שכזה או כל קוד בכלל).

2. רעש של תקתוק אשר ככל הנראה (ואין לי ידיעה וודאית או אפשרות כאמור לקרוא תקלות, עדיין) שייך ל"מודול" שמפעיל מנגנון הקשור למערכת האוורור (ותודה ל BUKI שנתן לי כיוון בדיקה בנושא וכך בבדיקה נוספת בMBWORLDׂ). עדיין איני בטוח בסיבה ואשמח ליעוץ בנושא הזה.

3. אשמח לקישור חינם אשר יכול ללמד אותי על טיפולי DIY ברכב. בנסיון לרכוש ספר של היינס או צ'ילטון עלה כי מדובר בספרים אשר נכתבו על היגוי ימני ובחברת היינס בריטניה לא ידעו לציין בוודאות אם אין/יש שינוי במיקום המכלולים. הצ'ילטון אגב מבוסס כך עלה על ההיינס. כך או כך - בפורום העולמי ציינו כי הם לא ממש מועילים ואין חובה לרכוש אותם. ועדיין, אם יש למישהו ידיעה אחרת בעניין אשמח לדעת.

4. רק בקשה אחת חשובה - אם יש מישהו מכם שמכיר משהו בנושא, אשמח לעזרה וסיוע מצידי עבורכם כמצויין - ובמיוחד אשמח לתגובות מכוונות לשאלות/ההצעה שלי לעזור. מטריד אותי שיש מיעוט תגובות של בעלי ידע וצורך בנושא הרכבים הללו, שאינם נדירים! אז אנא, שתפו/פנו בנושא המרצדס דיזל.

ושבת שלום.

פורסם
מה הקטע של "פנה בפרטי"?

לא נראה לי שהולכים להעביר מידע רגיש או מסווג.

בשביל מה יש את הפורום?

תרשמו את השאלות והתשובות כאן, ואז כולנו נלמד מזה ולא רק בן אדם אחד.

וכמובן זה יכנס לארכיון הפורום וישמש גולשים אחרים בעתיד.

הבנתי מהניסוח שלו כאילו הוא מחפש עזרה שלא על דפי הפורום. אין פה שום דבר מסווג, להפך.

1. לגבי ה-ESP, עד כמה שידוע לי אין תוכנה חינמית. האם ישנה תקלה המופיעה על הצג בלוח השעונים? האם ניסית להגיע למצב בו ה-ESP פועל וראית שהוא אכן נכנס לפעולה? האם בקרת השיוט עובדת?

2. רעש התקתוק קרוב לוודאי אכן מגיע מהמודול המדובר. אצלי קיימת אותה הבעיה מאז שרכשתי את הרכב. עלות התיקון ממש אינה גבוהה. הבעיה היא שאכן יש צורך לפרק חלק ניכר מהדשבורד, ואחרי ייעוץ העדפתי שלא לעשות זאת. הרכב כרגע ללא קרקוש פלסטיקה אחד, והעדפתי שלא לקחת את הסיכון בפירוק הדשבורד שכן יש סיכוי ולו הקלוש ביותר שהכל לא יחזור לרמת ההרכבה המקורית.

אני זוכר שהיתה ברשותי ספרות טכנית של דגמי הדיזל השונים. אם אצליח למצוא את החוברות אשמח לתת לך אותן.

פורסם
הבנתי מהניסוח שלו כאילו הוא מחפש עזרה שלא על דפי הפורום. אין פה שום דבר מסווג, להפך.

1. לגבי ה-ESP, עד כמה שידוע לי אין תוכנה חינמית. האם ישנה תקלה המופיעה על הצג בלוח השעונים? האם ניסית להגיע למצב בו ה-ESP פועל וראית שהוא אכן נכנס לפעולה? האם בקרת השיוט עובדת?

2. רעש התקתוק קרוב לוודאי אכן מגיע מהמודול המדובר. אצלי קיימת אותה הבעיה מאז שרכשתי את הרכב. עלות התיקון ממש אינה גבוהה. הבעיה היא שאכן יש צורך לפרק חלק ניכר מהדשבורד, ואחרי ייעוץ העדפתי שלא לעשות זאת. הרכב כרגע ללא קרקוש פלסטיקה אחד, והעדפתי שלא לקחת את הסיכון בפירוק הדשבורד שכן יש סיכוי ולו הקלוש ביותר שהכל לא יחזור לרמת ההרכבה המקורית.

אני זוכר שהיתה ברשותי ספרות טכנית של דגמי הדיזל השונים. אם אצליח למצוא את החוברות אשמח לתת לך אותן.

גולף, ראשית סליחה אם גרמתי לך אי נעימות בשל אי הבנה.

כוונתי הייתה ועדיין, בקשת תגובות רבות/סיוע הדדי/הכוונה ושת"פ ממביני דבר ובעלי מרצדס דיזל כמו שלנו, היות ולפרסומים שונים בפורום נענתי בדלות מספרית מאז הצטרפותי לכאן (וכמדומני שבסה"כ היו 4-5 מגיבים), וחבל - יש פה רמת ידע עצומה.

שנית, אם תמצא ספרות טכנית - זה יהיה מדהים, תודה. מחכה.

פורסם

ממש לא גרמת לי אי נעימות.

מה לגבי מה ששאלתי אותך על ה-ESP?

כל מה שתצטרך תשאל, אם לא אדע איך לעזור לך, אני תמיד יכול לשאול את אבא שלי לעזרה.

פורסם

הי גולף.

1. ביחס לקרקוש המודול, אם אכן בכך מדובר, אוכל במידה ותרצה למצוא לך קישור מלא עם הנחיות וצילומים מלאים מאתר MBWORLD ביחס לפירוק וההרכבה. מי יודע, אולי נוכל לתקן את התקלה של שנינו יחד :-) וכך גם יצא לי לעבוד עם עוד מישהו. מאיפה אתה בארץ?

2. תקלת ה ESP שלי התחילה לפני מס' חודשים ומייד לאחר שניתקתי את הקוטב החיובי במצבר כדי לערוך בדיקה חשמלית בשל תקלות חוזרות אחרות במע' החשמל – פעילות לא סדירה באיתות מראה שמאלית וכנ"ל באור אחורי/ברקס, כאשר הם עבדו וגמגמו לסירוגין (ולאחר הבדיקה הסתדרו "עקרונית", אגב). בדקתי את כלל הפיוזים במנוע ומשמאל לנהג בכדי לשלול קורוזיה. לאחר שבדקתי את הפיוזים הכנסתי (לפחות?!) אחד מהם שלא למקומו ובשל כך לא יכולתי לשלב הילוכים או לנסוע ועד למציאת מיקום הפיוז השגוי והחזרתו למקום (פיוז 40A).

מאז ועד היום התקלה מופיעה לי. לשאלתך - הקרוז קונטרול עובד מצוין, ובלוח מופיעה ההודעה שהESP אינו זמין ו/או שעלי לגשת למוסך לבודקו (2 נוסחים שמשתנים). אגב, גם את סיבובי ההגה מנעילה לנעילה אני עדיין מנסה ללא הצלחה יתרה...

עכשיו - שללתי את נושא הצמיגים וכיוון הפרונט בשל החלפת אלו וכיוון פרונט כחודשיים לאחר ניתוק המצבר - וללא שינוי. להערכתי, אוכל לאתחל שוב את המחשב בניתוק מבוקר של הקוטב השלילי, אך חושש מכך בשל שלל תקלות שהתלוו לכך בפעם הראשונה (חלונות החשמל לא הגיבו, מערכת הDVD עשתה לי RESET ומחקה דברים רבים כגון היכולת להפעיל את מצלמת הרוורס דרכה ועוד. חושש... .

בבדיקת מחשב כאמור ב2 מוסכים עם הסטאר - טענו שהלך הESP, אך ממה שהעליתי בפורום הבינו אחרים כמוני שהמחשב לא ציין כל תקלה! וסתם ניסו לגרום לכך שאשלם כ-2600 ש"ח. מזל שיש לי מידע בסיסי+ במכונאות ובנסיון עם מוסכניקים (במשך 4 שנים טיפלתי/טופלתי בפיאסטה 85 שדרשה תשומת לב תמידית ;-)

היות וכך אני מעוניין כאמור למחוק את התקלה בסיוע ה OBD2 BT שרכשתי לטובת זאת -

אך אני זקוק לסיוע נוסף ממך ומחברי הפורום במציאת קישור תוכנה שמתאימה לרכב דיזל - ואעריך זאת מאד אם יש עוד מי שיכול לעזור לי בכך.

פורסם

תודה, אבל אני מעדיף שלא לנסות ולהכנס לתיקון עצמאי. אם תרצה עזרה אשמח לעזור לך - אני מרחובות.

לגבי ה-ESP, לא הבנתי מהדברים שלך אם הוא תקין או לא. ניסית להגיע למצב בו הוא נכנס לפעולה וראית שהוא אכן נכנס לפעולה?

פורסם
תודה, אבל אני מעדיף שלא לנסות ולהכנס לתיקון עצמאי. אם תרצה עזרה אשמח לעזור לך - אני מרחובות.

לגבי ה-ESP, לא הבנתי מהדברים שלך אם הוא תקין או לא. ניסית להגיע למצב בו הוא נכנס לפעולה וראית שהוא אכן נכנס לפעולה?

לא ברור לי בוודאות אם הESP פועל. להערכתי לא:

1. יש לי האפשרות להדליק את "מנתק הESP" ואז נדלקת הנורה הצהובה המוכרת לך בלוח.

2. האוטו נוטה להחלקות - ומכאן שאני מעריך שהESP אינו פועל.

3. כאמור, בחיבור הסטאר יש ציון להמשיך ולבדוק. אנסה לצרף את התמונה (ובשלב הזה אמרו לי ב 2 המוסכים שהיחידה לא תקינה...).

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...