Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סניק 2001-2-3, מנוע 1,600/2,000...?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כהערכה מקדימה אני מבקש להזכיר שאני משתמש במרוצה מאוד במגאן 2001 אוטומטית.

לטעמי הגיע הזמן לשדרג אותה, ומחירי הסניקים מאותה תקופה הופכים אותם לאופציה לא רעה עבורי (אני יודע למצוא רכב שמור ומטופל).

מה שנשאר זה לברור בין ה -1600, שהיא בעצם מגאן מוגבהת (או שלא? יש דברים שאני לא יודע?), לבין ה PR, שבא עם מנוע 2000, ריפודי עור, שני חלונות בגג ואולי עוד פינוקים.

הפינוקים לא דרושים לי, חשובות לי עלויות תחזוקה וצריכת דלק.

רוב הנסיעות שלנו הן בכבישים הרריים, ובנהיגה שקולה אנחנו עומדים עם המגאן האוטומטית על 13 ק"מ/ל' (בדוק, המחשב מראה 6.9 ל' למאה קילומטר ממוצע).

האם מנוע 2 ליטר יהיה חסכוני כמו ה - 1600, כי הוא עובד קצת יותר קל?

האם יש מה לחשוש מהחלונות בגג, מבחינת חדירת מיים, חלודות וכאלה?

תודה וחג שמח, דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

אין הבדל משמעותי בין צריכת הדלק של ה-1.6 לצריכת הדלק של ה-2.0 (לי היו שני סניקים האחד 2003 והשני גרנד סניק 2007 הצריכה בשניהם היתה 1:11 בממוצע ואני לא נוהג בצורה מי יודע מה חסכונית)

יש לא מעט סניקים עם מנוע 2.0 ורמת גימור נמוכה - החל מ-2007.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש לי נסיון של כמה שנים עם סניק 02 ו-05. וההמלצה חמה.

לדעתי סניק עדיפה מול המגאן : ההבדל אינו רק קצת גובה אלא תחושת מרחב, עיצוב פנים חכם ושימושי מאוד, איבזור, שימושיות. מכונית שנותנת לי תחושה טובה ומחייכת לנהוג אותן. אני מניח שאין הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין הדגמים.

יהיה הבדל כגדול בתחושה האישית של הנהג ונוסעיןו - ולטובת הסניק.

בסניק תרגיש נהדר ומהר מאוד בגלל האיבזור הנדיב שמיטיב עם הנהג ונוסעיו. רק תתרחק מגרסת ליסינג, שבאו עם מיפרט איבזור ובטיחות נמוך יותר. דגם EX הוא 'מקום טוב באמצע'. אם יש PR במצב טוב - שווה.

שים לב שדגם הסניק מ-2001 הוא משופר (רואים מייד בחיצוניות). כדאי לגרד עוד קצת תקציב וללכת על הסניק 2 שיצאה ב-2004 (נדמה לי שבארץ יש החל מדגמי 05)- כי היא בשלה וקצת יותר טובה, ומצויידת עוד יותר. אם אגיד שמה שהפריע לי בשדרוג היה שהורידו את שקית האחסון מגב מושב הנהג (כזו כמו שיש במטוסים) ואת מצב 'שלג' בהילוכים (ששימש טוב בבוץ...) - תבין לבד כי התוספות והשיפורים היו מצויינים, ועשו את האוטו טוב עוד יותר.

בהרים הסחיבה בסדר. התגובה להאצות ביניים כמו מעלה פתאומי היא טובה. לעקיפה - אפילו טובה מאוד, במיוחד העברה ידנית. בשביל נהיגה נמרצת צריך העברות הילוך ידניות, אבל לי אין יומרה להתחרות בהונדה, או בכלל, אלא להנות מהדרך והנוחות. מנוע 2.0 יעשה טוב יותר את העבודה, אבל אינו חיוני. ה- 1.6 סוחב יפה את הרכב שהוא קצת יותר כבד מהמגאן.

היה פעם בפורום מישהו שנדמה לי ששמו אברם, מרמת הגולן, רכש סניק. נסה לחפש הודעות שלו ולהתרשם.

נדמה לי שדגמי ה-PR במגאן ובסניק הם נדירים, ויהיה קשה למצוא אחד במצב טוב בשנתונים שאתה מחפש.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תודה על התשובה המפורטת!

אין בכלל ספק שהסניק יותר נעימה ונחוה, עוד יותר לאנשים נמוכים כמונו.

דווקא PRים יש יותר כאלה שבאים מאנשים פרטיים ששמרו, עם קילומטראז' נמוך...

אני ממשיך להתבשל על העניין (בינתיים התקציב אולי יעלה והמחירים ירדו)...

הפינוקים האלה - כולם מאריכים ימים בבריאות טובה? החלונות בגג (שהם מיותרים לגמרי עבורינו), איך הם מתיישנים? האם אי-שימוש מזקין אותם יותר?

מוושבי עור... פחחחח מי צריך כזה.

יש במי מהן "קרוז קונטרול"? דווקא מאיבזור כזה הייתי נהנה...

תאוצות וזריזות לא מעניינים אותי לגמרי, אני נוהג כמו סבתא זקנה, לטובת צריכת דלק, וזה מה-זה מוכיח ת'עצמו!

עודפם חקשמח.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...