Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה ראפיד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ידוע לנו על הסקודה החדשה העונה לשם סקודה ראפיד?

במה היא שונה מהאוקטביה? והאם ההפרש במחיר שווה את ההבדל?

האם מחירי הביטוח שלה שפויים יותר?

האם כדאי לרכוש מהיבואן ומהמלאי הראשון?

מה צפי לשמירת/ירידת הערך שלה כשהיא צפויה להיות רכב המיועד לשוק הליסינג?

אשמח לתשובות ומידע

פורסם

קצת מצחיק אותי לדבר על סחירות עתידית של רכב שבקושי עלה לכביש. כן ליסינג, לא ליסינג - כבר ראינו דוגמאות לכאן ולכאן ורק ימים יגידו אם זה ישפיע על הסחירות העתידית של הדגם (כמו במקרה של הרומסטר) או לא (כמו במקרה של האוקטביה).

ואני באמת לא מבין מה הבעיה להיכנס לאתר כמו b2bit או זאפ ולבדוק מחירי ביטוח בלייב. אתה הרי לא באמת חושב שמישהו כבר הספיק לבטח רכב כזה וגם אם כן - אדם אחד אינו מדגם מייצג. אולי הוא עבריין תנועה סדרתי?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בדקת? או שאתה ניזון משמועות?

כי חל שינוי משמעותי במחירי הביטוח שלה בשנתיים האחרונות.

בדקתי באתרי השוואה. וכן, חל שינוי לרעה! 8-9k מקיף+חובה

פורסם
מה ידוע לנו על הסקודה החדשה העונה לשם סקודה ראפיד?

במה היא שונה מהאוקטביה? והאם ההפרש במחיר שווה את ההבדל?

האם מחירי הביטוח שלה שפויים יותר?

האם כדאי לרכוש מהיבואן ומהמלאי הראשון?

מה צפי לשמירת/ירידת הערך שלה כשהיא צפויה להיות רכב המיועד לשוק הליסינג?

אשמח לתשובות ומידע

היא שונה במידות - קצרה, צרה ונמוכה במעט מהאוקטביה היוצאת. הכוונה שלהם היתה לייצר תת-סיגמנט ולהיכנס לתפר שבין המשפחתיות הקומפקטיות לסופר מיני ובכך גם להמשיך לתת פיתרון זול ושימושי למשפחתית קומפקטית וגם כנראה לשדרג מעט את המיצוב של האוקטביה. המשפחתיות הקומפקטיות כיום התייצבו על טווח המחירים של 127 אלף וצפונה כך שמחיר של 115 לגירסה היקרה ו-103 לבסיס בהחלט מהווים פער משמעותי עבור לא מעט אנשים.

בידיעות אחרונות מתפרסמת הבוקר טבלה השוואתית בין הראפיד לפוקוס. על פניו, ממה שמצטייר מהטבלה הראפיד מסתמנת כעסקה משתלמת יותר עם ביצועים ומחיר עדיפים לעומת איבזור עדיף וודאי בפורד (אין בטבלה התיחסות לכך, אני פשוט מעריך). זה טוב שאנשים יוכלו לבחור בין רכב שימושי בסיסי לבין מפנק ומאובזר יותר ולהחליט עם ה10-15K שווים להם את זה.

פורסם

הראפיד המפוארת ברמת אלגנס עם גיר DSG ומנוע 1.4 טורבו (שילוב זריז ביותר) תעלה 119K, שזה משהו כמו 13K פחות מאוקטביה באותה רמת גימור ועם מנוע 1.2 טורבו.

עם זאת, הראפיד היא משפחתית קטנה יחסית, בלוול של ה- 301 החדשה של פג'ו.

אם המרווח הפנימי מספק, נראה שזו עסקה לא רעה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

הראפיד אומנם אמורה להיות כנישה בין הפאביה לאוקטביה, אך מרווחת יותר מהאוקטביה הנוכחית (היוצאת).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הראפיד צרה מהאוקטביה ב 6 ס"מ.

זה לא מעט.

יחד עם זאת בסיס הגלגלים שלה ארוך ב 2 ס"מ.

תא המטען ענק ודומה בנפחו לאוקטביה (10 ליטר פחות = 550 סה"כ)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ישבתי בה בגרמניה, מבחינת מרחב רגליים - יש יותר מקום מאשר אוקטביה (היוצאת).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה תואם את המידע על הארכת בסיס הגלגלים.

אבל מרווח הוא גם לרוחב.

לא רק אורך.

פורסם

לעולם לא יצא לי להסיע יותר משני נוסעים מאחור, כך שאני לא דוגמה טובה. טוענים שבפוקוס ניתן להושיב שלושה בוגרים באופן סביל - לא יודע, לא ניסיתי ולעולם לא אדע או או אנסה.

ה-6 ס"מ האלה יכולים להיות קריטיים יותר בתחושה מקדימה, שם תורגש קרבה מסויימת בין הנהג לנוסע שלצידו. במושב האחורי - אותי אישית - זה לא מטריד אותי במיוחד, לכן ציינתי מראש שישנה עדיפות לראפיד בקשור למרחב הרגליים...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לעולם לא יצא לי להסיע יותר משני נוסעים מאחור, כך שאני לא דוגמה טובה. טוענים שבפוקוס ניתן להושיב שלושה בוגרים באופן סביל - לא יודע, לא ניסיתי ולעולם לא אדע או או אנסה.

ה-6 ס"מ האלה יכולים להיות קריטיים יותר בתחושה מקדימה, שם תורגש קרבה מסויימת בין הנהג לנוסע שלצידו. במושב האחורי - אותי אישית - זה לא מטריד אותי במיוחד, לכן ציינתי מראש שישנה עדיפות לראפיד בקשור למרחב הרגליים...

כתבת בפירוש היא מרווחת מהאוקטביה:

הראפיד אומנם אמורה להיות כנישה בין הפאביה לאוקטביה, אך מרווחת יותר מהאוקטביה הנוכחית (היוצאת).

וזה פשוט לא מדוייק.

לפחות מהנתונים. כי אני לא ישבתי בה.

מה שציינת אח"כ - זה היה כבר תיקון. סבבה. אין בעיה.

רק רוצים לעזור לשואל המקורי.

• תוכן חדש...