Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ביום שישי החניתי את הרכב בחניון חיצוני.

הרכבים מחנים במקביל אחד ליד השני.

כשהתחלתי לנוע (מהירות 0), בדיוק באותה השניה הרכב שמצד ימין פתח את דלת הנהג שלו והיא נתפסה בדלת האחורית שלי.

בלמתי במקום אבל עדיין, הרכב נסע בערך 20 ס"מ מה שהספיק כדי לעקם את הדלת האחורית ולנפץ את החלון.

הנזק לצד השני הוא דלת נהג עקומה שלא נסגרת.

רצ"ב תמונות.

מבחינה ביטוחית, על מי מוטלת האשמה? תודה

20130215_141716.jpg

20130215_141834.jpg

פורסם

פעם ראשונה שרואה דבר כזה ולדעתי הבעיה שלו, הרי הוא פתח עליך את הדלת שלו מה הייתה הבעיה שלו לחכות עוד 3 שניות עד שתצא מהחניה?

פורסם

אני זוכר ששאלתי את זה את המורה נהיגה שלי והוא אמר:

על פותח הדלת לשים לב שהוא פותח את הדלת בלי שום הפרעה,

אבל מצד שני עלייך כנהג לשים לב לדברים כאלו,

אבל בגלל שאני לא חושב שאפשר לשים לב לדברים כאלו, במידה ותלכו לבית משפט אני חושב שהשופט יהיה לטובתך.

איך אתה אמור לצפות כזה מצב? הבחור שפתח את הדלת היה צריך להסתכל לפני שפותח את הדלת..

פורסם

מזכיר לי מקרה שקרה לי, אני נוסע לתומי עם חלון פתוח מעט כמו תמיד ועומד לפנות שמאלה, כמובן שנוסע בנתיב השמאלי פתאום אני רואה דלת נפתחת די מהר ועומדת לפגוע לי במראה, אני מיד לוחץ על הברקס (למזלי היה רמזור אז לא נסעתי מהר בכלל ואף אחד לא כנס בי מאחורה) ותך כדי דופק צעקה, הגברת שפתחה את הדלת כל כך נבהלה שהיא סגרה מיד את הדלת ופשוט קפאה, אני לא חושב שהיא תפתח יותר את הדלת ככה.

לדעתי פותח הדלת אשם אבל גם אתה כנהג צריך לצאת מנקודת הנחה שכול הסובבים אותך מפגרים ולא חושבים לפני שהם עושים דברים (כמו לפתוח דלת, או לעקוף וכו')

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

האחריות עליו בתנאי שנסעת במהירות סבירה. במקרה שלך, 3-5 קמ''ש זה אכן כך. לא פותחים דלת בכביש לא פנוי. חניה ציבורית - כביש לכל דבר.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם
....הרכבים מחנים במקביל אחד ליד השני.

...כשהתחלתי לנוע (מהירות 0)

למרות שלכאורה אין שום משמעות לכיוון הנסיעה, אני מאמין שיהיה משקל לשאלה האם נסעת קדימה (משמע הרכב חנה עם האחור לכיוון המדרכה) או ברוורס.

עפ"י הסבריך ועפ"י התמונות נראה שנסעת ברוורס.

בנוסף, אם הבנתי נכון, אתה היית בתנועה, הרכב השני היה נייח.

אם 2 ההשערות הנ"ל שלי נכונות, החבות הביטוחים היא עליך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני נסעתי קדימה.

הרכב השני עמד.

מדובר ממש בחצי מטר של נסיעה - יותר נכון זחילה לנתיב הפנימי בחניה. בלי גז-התנועה קדימה של הגיר האוטומטי כשהרגל על הבלם.

כשהתחלתי בהתקדמות והדלת האחורית שלי כבר היתה במקביל לדלת הקדמית של הרכב השני, הוא פתח את הדלת.

לא ראיתי את הפתיחה של הדלת שלו מאחר והמבט שלי כבר היה מופנה להשתלבות - פשוט שמעתי את המכה ונעצרתי מייד.

הדלת שלו נתקעה בידית הפתיחה של הדלת שלי ופשוט נמשכה קדימה כשבדרך הקצה העליון שובר לי את החלון.

אני באמת לא יודע מי אשם כאן ולא רוצה להאשים אדם סתם בנזק שאולי אני אשם בו. לכן אני מתייעץ.

פורסם

דלת אחורית שלך כבר התחלת להשתלב תנועה ואז נפתחה הדלת , אם לי היה קורה מקרה כזה אני לא אשם . זה לא שפגעת בו זה הוא פגע בך .

מקווה שתסתדר איתו .

פורסם

דלת קדמית שלו, אחורית שלך - כבר יצאת מהחניה כשהוא פתח את הדלת ובמצב כזה קשה להבחין בכך כי פתיחת הדלת נעשתה בשטח מת שלך כשאתה מרוכז בהשתלבות בתנועה.

לו אני שופט הפסיקה לטובתך מהנימוקים לעיל.

פורסם

האחריות במקרים כאלה בד"כ מוטלת על נהג אשר פתח את הדלת

המשמעות של פתיחת דלת ברוב המקרים היא יצירת מכשול או הפרעה

לתנועה ולמשתמשים בדרך, ולכן פתיחת דלת חובה תעשה באופן זהיר

ורק לאחר בדיקה שהשטח פנוי..

הדבר מן הסתם, בא לידי ביטוי בחקיקה- בתקנה 80 (א) לתקנות התעבורה:

"לא יפתח אדם את דלתו של רכב אלא לאחר שנקט כל אמצעי הזהירות הדרושים

להבטחת שלומם של עוברי דרך."

בהצלחה..

• תוכן חדש...